Vsetín – Berani Zlín 5:2 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
5:2 (2:1, 1:0, 2:1)
Berani Zlín
Neděle 08.09.2024, 14:00 • Vsetín, Zimní stadion Na Lapači • Extraliga 9. tříd • 1. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Macíček (Němec) – Planka (C), Molek (A), Janda, Bahula, Žák, Maček – Březovják, Štěpánek, Klimša (A), Hajdu, Sušeň, Ibříšek, Strapina, Macháč, Maňas, Bodiš.
    Trenér: Zbyněk Žabčík

    Berani Zlín: Balán (Březina) – Kořének (C), Jünger, Veselý, Vrbecký, Kovač, Juřena, Jančář – Mikulka, Zalubil (A), Straka, Vyorálek, Zavrtálek, Pavlůsek, Štramberský, Prášil, Ajgl (A), Němčický.
    Trenér: Zdeněk Sedlák

    Rozhodčí: Daniel Pavel — Michal Frais, Daniel Horák.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:42
    Vsetín si hned na úvod zahraje přesilovku. Zlínští dostávají menší trest za příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká jej Prášil.
     
    01:06
    Vsetín právě vstřelil branku!
    A domácí početní výhodu velmi rychle proměňují. Po vyhraném vhazování v útočném pásmu se kotouč dostal na modrou čáru, odkud vystřelil Erik Hajdu. Letíci kotouč pak přesně k levé tyči srazil FILIP MAŇAS. Asistence: Erik Hajdu, Jan Plánka.
    01:06 MAŇAS - 1:0
     
    02:20
    Domácí celek vstřelená branka nabudila, Balán v brance Zlína má plné ruce práce. Hajdu střelou z pravého kruhu otestoval jeho vyrážečku.
     
    03:44
    Také hosté se snaží prodrat do útoku, ale zatím se jim nedaří přechod přes střední pásmo.
     
    04:51
    Až nyní se to povedlo dvojici zlínských hráčů. Straka se Zalubilem si vyměnili kotouč a druhý jmenovaný z ostrého úhlu na levém křídle zakončoval. Macíček zasahuje lapačkou.
     
    05:43
    Domácí gólman si poradil i s následným tlakem Zlína a na druhou stranu se tak mohl vydat Hřebíček. Jeho individuální akci zastavil vracející se Ajgl.
     
    06:48
    Vyloučení v týmu Berani Zlín:
    Straka – 2 min., podrážení.
     
    07:02
    Ajgl u mantinelu vybojoval kotouč a vyhazuje. Kromě toho se Berani hned hrnou dopředu.
     
    07:20
    Prášil z bezprostřední blízkosti ohrozil vsetínskou branku. Macíček si pravou tyč pokryl.
     
    07:40
    Vsacanům se stále nedaří dostat kotouč do útočného pásma. Tohle oslabení vypadá z pohledu Zlína daleko lépe než při prvním prohřešku.
     
    08:27
    Klimša měl problémy při hájení kotouče ve středním pásmu. Na pomoc mu dojel Bodiš a společně se snaží znovu založit útočnou akci.
     
    08:48
    Hosté hrají v plném počtu, tato přesilovka se domácím vůbec nepovedla, nedostali se k žádné střele.
     
    09:18
    Hosté se semkli u vsetínské brány a kombinují. Zakončovat zkoušel Vrbecký, Macíček byl připraven.
     
    10:15
    Straka ve zmatku před brankou jen lehce nahodil puk směrem k brankovišti. Domácí gólman měl celou situaci pod kontrolou a ukrývá kotouč pod lapačkou. Hra je přerušena.
     
    10:57
    Nyní se v útočném pásmu usadili Vsetíští a z vrcholu pravého kruhu střílel Hajdu. Jeho ránu Balán vykopl pravým betonem jen na Štěpánka, který taktéž zakončoval. I s tímto pokusem si zlínský brankář poradil.
     
    11:29
    Po další vsetínské střele letěl kotouč vysoko nad brankou, Balán se ovšem pro jistotu natáhl a ukryl puk v lapačce.
     
    12:11
    Březovják v přečíslení vybídl Sušně, který měl lepší pozici v mezikruží. Byl však těsně bráněn a střela mu úplně nesedla. Stoprocentní nebyl ani zákrok Balána, a tak se ke dvěma dorážkám dostal ještě Hřebíček. Obě mířily do boční sítě.
     
    14:00
    Zlín právě vstřelil branku!
    Na druhé straně už bylo přečíslení dva na jednoho úspěšnější. ŠTĚPÁN STRAKA to v mezikruží vzal na sebe a trefil se přesně pod lapačku vsetínského gólmana. Asistence: Martin Pavlůsek.
    14:00 STRAKA - 1:1
     
    15:26
    Střelu Vrbeckého od modré ještě zkoušel usměrňovat Vyorálek. Macíček měl na střelu dobrý výhled a ukrývá ji ve své výstroji.
     
    15:54
    Vsetín právě vstřelil branku!
    ERIK HAJDU si na obranné modré čáře obhodil soupeře a spolu se svým spoluhráčem se vydal do přečíslení dva na jednoho. Nakonec to útočník s jedenáckou na zádech vzal na sebe, se střelou počkal a zamířil přesně pod lapačku. Vsetín je znovu ve vedení. Asistence: Bez asistence.
    15:54 HAJDU - 2:1
     
    17:11
    Na druhé straně to zkoušel sám Pavlůsek, s jeho pokusem z blízkosti brankoviště si domácí brankář poradil.
     
    17:40
    Zlín si jde za dalším vyrovnáním a tlačí se do vsetínskoho brankoviště.
     
    18:13
    Dobrou práci v obraně teď předvedl vsetínský Maček, který zastavil finální střelu Prášila z mezikruží. Berani se ovšem nevzdávají a stále kombinují poblíž brankoviště.
     
    20:00
    Po konci první třetiny ještě hlavní rozhodčí udělil trest za hákování. Provinil se zlínský útočník Němčický a Vsetín si tak zkraje druhého dějství zahraje přesilovku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Domácí začínají druhou třetinu v početní výhodě.
     
    20:48
    Přesilovou hru se snažil využít Planka, ale ani na druhé straně hráči nezahálí. Sám se do útočného pásma vydal Straka a zahrozil i Jančář, i když jsou hosté na ledové ploše jen ve čtyřech.
     
    21:43
    Až nyní se Vsetínu podařilo usadit v pásmu na delší dobu, ale žádná střela z tlaku nevzešla.
     
    22:00
    Hosté hrají v plném počtu a jsou před brankou soupeře. Hned dvakrát zakončoval Mikulka, obě rány šly z pravého křídla. Tu první zastavil bránící Janda, ve druhém případě úspěšně zasáhl gólman Macíček.
     
    22:56
    Hajdu s Bodišem se ze středního pásma vydali do přečíslení. Zastavil je však ofsajd.
     
    23:28
    Němčický se skvěle uvolnil na levém křídle a vybídl k zakončení Zalubila, který si mezitím vytvořil pozici na ose kluziště. Druhý jmenovaný střílel bez přípravy a Macíček úspěšně zasáhl levým betonem.
     
    24:00
    Vyloučení v týmu Berani Zlín:
    Kovač – 2 min., vražení na hrazení.
     
    24:10
    Rychlou kombinaci zachytil na modré čáře Hajdu a vystřelil. Jeho rána končí v Balánově lapačce.
     
    24:19
    Ajgl si hned po buly obhodil nejbližšího hráče Vsetína a chtěl se vydat dopředu, jenže domácí jej pohotově zastavili a zakládají útok zpoza vlastní branky.
     
    25:02
    Hajdu vybojoval kotouč u mantinelu, ale Ajgl jej do zakončení nepustil. Vystřelil tak až Planka od modré čáry a o dorážku vyraženého kotouče se postaral Klimša.
     
    25:22
    Domácí se v útočném pásmu činí, Maňas byl velmi blízko své druhé přesilovkové trefě v zápase. Z hranice brankoviště ale Balánův pravý beton nepřehodil.
     
    25:45
    Zlínští vyhodili kotouč až do rohu za vsetínskou brankou, kde jej také vybojovali. Puk se dostal až k Kořénkovi na modrou čáru. Kapitán Beranů bez váhání vystřelil, jeho rána byla ztečována nad.
     
    26:00
    Hosté v plném počtu.
     
    26:47
    Berani se hned vydali do útoku a zamkli svého soupeře v pásmu. Finální střela vyšla na Pavlůska, který stál v mezikruží. Macíček jeho ránu ukrývá ve své výstroji.
     
    27:17
    Němčický se vydal do útoku sám proti Plankovi. Věděl však o Zalubilovi, který se vydal hned za ním, a tak mu kotouč přenechal. Na něj už Planka nestačil, a tak druhý zlínský útočník vystřelil ke vzdálenější tyči. Macíček kotouč zasatvil koncem hokejky.
     
    28:23
    Berani jsou nyní lepším týmem a určují tempo hry. Od modré čáry vystřelil Juřena, jeho rána mířila vedle.
     
    28:49
    Nepřesné bylo také nahození Molka na druhé straně kluziště. Tempo hry se zrychlilo, hraje se nahoru dolů, více šancí mají hostující Berani.
     
    29:46
    Mikulka z vrcholu pravého kruhu zamířil mimo. Dopředu jdou Vsacané.
     
    30:00
    Domácí se dostalido přečíslení dva na jednoho, v kterém Sušeň vybídl Hřebíčka. Druhý jmenovaný byl ovšem těsně bráněn a nezakončil, navíc se následně provinil nedovolenm zákrokem a dostává menší trest za sekání. Přesně v polovině utkání si tak svou první přesilovku zahrají i Berani.
     
    30:22
    Hosté dobře rozpohybovali nejen bránící vsetínskou čtveřici, ale také gólmana Macíčka. Ten však i přesto úspšně zakročil proti střele z první, kterou z levého kruhu vyslal Straka.
     
    30:57
    Berani se drží v útočném pásmu, hráči VHK je ale nepouští ke střele na branku.
     
    31:23
    Zalubilovu střelu zablokoval Janda, domácí vyhazují alespoň do středního pásma.
     
    32:00
    Domácí hrají v plném počtu a hned se také mohli dostat do útoku, když se na obranné modré čáře chopil kotouče Hajdu. Nepovedlo se mu však prodloužit přihrávku až na vracejícího se Hřebíčka, a tak se puku chopil zlínský obránce Kořének.
     
    33:21
    Hřebíček dostal druhou šanci, když se sám vydal po levém křídle do útočného pásma. Jeho první střela mířila nad pravý beton, kam Balán vložil svou vyrážečku. Hřebíček se ovšem dostal také k dorážce, ta však mířila příliš vysoko.
     
    34:30
    Maňasova střela plachtila vzduchem, hotující gólman se po ní natáhl, ale za na kotouč nedosáhl. K jeho štěstí mířila střela příliš daleko a dopadla až za brankou.
     
    34:53
    Na druhé straně zasahoval Macíček proti prudké střele Straky z pravého křídla. Hra je přerušena, vhazovat se bude v útočném pásmu Zlína.
     
    36:03
    Hajdu vybojoval kotouč ve středním pásmu a vydal se do útoku. Vsetínští se před zlínským brankovištěm drží, žádná střela ale nepřichází.
     
    36:44
    Jinak je tomu na druhé straně, kde se Berani usadili v útočném pásmu, rozestavili formaci a ihned začali s kombinací. Na jejím konci byla střela Jančáře od modré čáry, kterou Macíček zneškodnil.
     
    36:48
    Berani pokračují ve svém tlaku.
     
    37:26
    Vsetínský gólman zneškodnil všechny střely hostujícího celku a jeho spoluhráči se postarali o to, aby dostali kotouč na druhou stranu kluziště.
     
    38:03
    Zlín ovšem nepolevuje a Macíček musí znovu zasahovat proti střele z hranice brankoviště.
     
    38:12
    Vsetínu se podařilo dostat kotouč za modrou čáru, jenže zde už byl připraven Vrbecký, který jej pohotově poslal zpět. Dobrou pozici si pak u levé tyče vytvořil Zalubil, který také zakončoval.
     
    38:47
    Také Vsetínští nyní rozestavili svou pětici v útočné třetině. Od modré střílel kapitán Planka, jeho rána mířila po ledě a hostující gólman ji čepelí hole poslal do ochranné sítě.
     
    39:11
    Hraje se v těsné blízkosti vsetínského brankoviště. Domácí mají kotouč na svých holích, ale nedaří se jim dostat jej do bezpečné vzdálenosti.
     
    39:40
    Vsetín právě vstřelil branku!
    V poslední minutě druhé třetiny se kotouče chopil Matěj Strapina, který po pravém křídle prošel přes zlínskou obranu a zakončil k bližší tyči. S jeho pokusem si zlínský gólman poradil, z druhé vlny ovšem do předbrankového prostoru najel ERIK HAJDU, který volný kotouč poslal do odkryté horní části branky. Asistence: Matěj Strapina.
    39:40 HAJDU - 3:1
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:28
    Zlín na začátku třetí třetiny ztrácí dvě branky, takže se motivován vydal ihned do útoku. Po Zalubilově přihrávce vystřelil z vrcholu pravého kruhu Kořének. Macíček zasahuje.
     
    40:44
    Vsetínský gólman si poradil také s dalšími dvěma střelami, které následovaly ihned po vhazování po jeho levici. O obě z nich se postaral Juřena.
     
    40:55
    Berani na nic nečekají a opět po rozehrávce vystřelili. Tentokrát však střela Veselého nebyla přesná, mířila vysoko nad a orazítkovala zadní mantinel.
     
    41:33
    Hosté musí kombinovat, finální rána vyšla na Štramberského, který prošel přes bránící hráče a zakončil sám z bezprostřední blízkosti. Domácí brankář má plné ruce práce a zatím drží dvoubrankový náskok svého celku.
     
    42:34
    Činí se také vsetínská obrana, Molek nyní zastavil přečíslení, které se začalo formovat.
     
    43:15
    Vsetínským se podařilo šikovně vyhodit a poprvé ve třetí třetině se i s kotoučem dostávají k soupeřově brankovišti, ovšem ne na dlouho.
     
    43:33
    Zlín právě vstřelil branku!
    Berani do třetí třetiny doslova vletěli, a to se jim teď vyplatilo. Od modré čáry vypálil Jan Jančář, jeho střela se zastavila o Macíčkův levý beton. Tentokrát však vsetínský gólman nestačil kotouč včas přikrýt a ŠTĚPÁN MIKULKA dorazil volný puk nad brankářův levý beton. Asistence: Jan Jančář, Vojtěch Juřena.
    43:33 MIKULKA - 3:2
     
    45:01
    Zlínský tlak pokračuje a vsetínský gólman pokračuje ve svém dobrém výkonu. Po střele z levého kruhu ukrývá puk v lapačce a nedovoluje najíždějícímu soupeři žádnou dorážku.
     
    45:09
    Berani cítí šanci na vyrovnání a opět střílí okamžitě po vyhraném vhazování v útočném pásmu. Macíček bleskovou střelu opět kryje.
     
    45:29
    Tentokrát ale hosté buly prohráli. I tak se jim však daří držet se v útočném pásmu, i když jen kolem mantinelu.
     
    45:57
    Strapinovi se povedlo vyvézt kotouč do středního pásma, ale další nahození zastavil jeden ze zlínských hráčů.
     
    46:03
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Sušeň – 2 min., podrážení.
     
    46:07
    Zlín díky svému tlaku získal další výhodu, a to početní. Hned první rozehrávka hostů ovšem není přesná a končí ve středním pásmu.
     
    46:23
    Berani mají problém s přechodem do útočného pásma. Zastavilo je postavení mimo hru.
     
    46:48
    Nepřesná přihrávka hostů z levého kruhu za branku skončila na hokejce domácího kapitána Plánky, který vyhazuje kotouč přes celé kluziště.
     
    47:25
    Zlín se ve snaze dostat rychle do útoku provinil zakázaným uvolněním. Vhazovat se poprvé ve třetí třetině bude v blízkosti Balána.
     
    47:34
    Je odpískáno další zakázané uvolnění hostujícího celku.
     
    48:03
    Domácí v plném počtu.
     
    48:48
    Molek při nahození do útočného pásma trefil jen jen Veselého. Kotouč ale i tak zůstal ležet na pravém kruhu útočného pásma Vsetína, kde si jej našel Hajdu. Balán proti jeho pokusu zasahuje.
     
    49:15
    Hajdu si individuální akci vyzkoušel ještě jednou, ztroskotal ale na převaze hráčů Zlína, proti které se vydal. Na druhé straně pálil od modré Straka a z vrcholu levého kruhu Vrbecký. S oběma pokusy si domácí brankář poradil.
     
    49:59
    Zlínští si nyní nerozuměli ve vlastním pásmu a nechali kotouč zcela volný v mezikruží. Tam se jej chopil Hřebíček a vystřelil, Balán zasahuje.
     
    50:19
    O střelu se pokoušel také Maňas, v zakončení mu však zabránil Jančář.
     
    50:30
    Vyloučení v týmu Berani Zlín:
    Pavlůsek – 2 min., vražení na hrazení.
     
    50:42
    Od modré vypálil Hajdu, ale jeho rána se zastavila o bránícího Prášila. Vsetínští musí založil útok znovu ze středního pásma.
     
    51:07
    Valaši jsou zpět v útočné třetině velice rychle a kombinují.
     
    51:26
    Opět byl v akci zlínský Prášil, který vybojoval kotouč u mantinelu a zavezl jej až za útočnou modrou čáru svého celku. Do zakončení se ale nehrnul, místo toho odchází na střídačku.
     
    52:30
    Hosté v plném počtu.
     
    52:59
    Juřena se při rozehrávce nezalekl dvou vsetínských hráčů a podařilo se mu vyslat své spoluhráče do útoku. Zlín se usadil před bránou Macíčka.
     
    53:40
    Klimša to zkusil sám, když jeho spoluhráči střídali. Vydal se proti zlínské pětici a prokličkoval se až do zakončení. To proletělo kolem levé tyče.
     
    54:08
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Tohle se vsetínským hráčům opravdu povedlo. Šimon Štěpánek a ERIK HAJDU zůstali stát sami před zlínskou brankou. Prvně jmenovaný viděl, že Hajdu stojí u odkryté levé tyče, přesto čekal s přihrávkou na vhodný moment, který nakonec tato dvojice dokázala přetavit v opětovné dvoubrankové vedení VHK a také hattrick vsetínského střelce. Asistence: Šimon Štěpánek.
    54:08 HAJDU - 4:2
     
    55:41
    Do konce základní hrací doby zbývá necelých pět minut a hra se přiostřuje. Zlínští se tlačí do brankoviště, což se domácímu celku samozřejmě nelíbí. Současně jsou vyloučeni – za Zlín Prášil za sekání a za Vsetín Janda za krosček.
     
    56:44
    Je tu další vyloučení, a to na straně Zlína. U vsetínské střídačky se Zalubil provinil sekáním. Vsetín čeká přesilová hra.
     
    57:25
    Domácí se tlačí do Balánova brankoviště, hostující gólman si dává na prostor u tyčí velký pozor.
     
    57:43
    Vsetín právě vstřelil branku!
    A Vsetín ještě nekončí. Sice se nyní při početní výhodě domácích hrálo u jejich brankoviště, přesto dokázali velice rychle založit útok a navýšit své vedení. Jáchym Klimša přes bránící hráče neprošel, ale přenechal kotouč ADRIANU MACHÁČOVI, který se sám před gólmanem střelou k levé tyči nemýlil. Asistence: Jáchym Klimša.
    57:43 MACHÁČ - 5:2
     
    59:14
    Do konce zápasu zbývá necelá minuta, i tak se ale za zřejmě rozhodnutého stavu hraje na doraz a máme tady další vyloučení. Menší trest za podrážení dostává domácí útočník Bodiš.
     
    59:52
    Berani už se ale nikam neženou. Straka pouze nahazuje za vsetínskou branku.
     
    Konec zápasu. (16:02:44)

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 2. Maňas (Hajdu, Plánka), 16. Hajdu, 40. Hajdu (Strapina), 55. Hajdu (Štěpánek), 58. Macháč (Klimša) – 14. Straka (Pavlůsek), 44. Mikulka (Jančář, Juřena)


    VHK ROBE Vsetín: Macíček (Němec) – Plánka (C), Molek (A), Janda, Bahula, Žák, Maček – Březovják, Štěpánek, Klimša (A), Hajdu, Sušeň, Ibříšek, Strapina, Macháč, Maňas, Bodiš.
    Trenér: Zbyněk Žabčík

    Berani Zlín: Balán (Březina) – Kořének (C), Jünger, Veselý, Vrbecký, Kovač, Juřena, Jančář – Mikulka, Zalubil (A), Straka, Vyorálek, Zavrtálek, Pavlůsek, Štramberský, Prášil, Ajgl (A), Němčický.
    Trenér: Zdeněk Sedlák

    Rozhodčí: Daniel Pavel — Michal Frais, Daniel Horák