Gibraltar – Lichtenštejnsko 2:2 (kon.)
konec
Gibraltar
2:2 (1:0)
Lichtenštejnsko
Neděle 08.09.2024, 18:00 • Europa Point Stadium, Gibraltar • Liga národů UEFA - Liga D • Skupina 1
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (20:37:21)
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 5:1. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:24.
     
    Fotbalisté Gibraltaru a Lichtenštejnska názorně předvedli, že i v kvalitativně nejslabší úrovni Ligy národů jsou k vidění atraktivní a nervydrásající zápasy. Domácí rychle vedli, když Walker zatočil míč do brány rovnou z rohového kopu. Po vyrovnání Saglama kapitán Walker z penalty zahodil šanci na svůj druhý gól a v nastaveném čase se z nečekaného vedení radovali hosté. Seleho branka však byla odvolána pro ofsajd a hned vzápětí padl regulérní gól na druhé straně, o což se postaral mladíček Scanlon. Gibraltaru v tu chvíli zbývalo ubránit pár poslední minut. VAR ale našel Valarinovu ruku ve vápně a Nicolas Hasler nařízenou penaltu ve čtrnácté minutě nastavení zužitkoval ve vyrovnání na 2:2.
     
    90+15
    Konec zápasu.
    90+14. Nicolas HASLER - 2:2
     
    90+14
    Lichtenštejnsko právě vstřelilo branku!
    Pět minut po vypršení avizovaného nastavení je tu studená sprcha pro Gibraltar, který po trefě Scanlona počítal se třemi body. Na videu odhalenou ruku Valarina potrestal NICOLAS HASLER, jenž nebojácně kopl penaltu do levého horního rohu.
     
    90+14
    To je neuvěřitelné. Rozhodčí byl zase u monitoru kvůli ruce Valarina ve zcela nepřehledné situaci, a po krátké kontrole nařídil penaltu. Lichtenštejnsko může vyrovnat!
     
    90+13
    Kratší roh Saglama byl prodloužen k rohu malého vápna. Tam nebylo k hnutí a hráči v modrém se neměli jak dostat k vytoužené střele.
     
    90+12
    Saglam dnes nekopal standardky moc dobře a nic na tom nezměnil ani teď. Dlouhý centr u zadní tyče odklonil Bent na rohový kop.
     
    90+11
    Netzerovi utekl míč do autu, a tak se rozhodčí vrátil k předchozímu faulu Casciara na Wolfingera. Lichtenštejnsko bude mít asi poslední standardní situaci.
     
    90+10
    Střídání v týmu Gibraltar:
    ze hřiště odchází Liam Walker, přichází Lee Casciaro.
     
    90+9
    Z hostující obrany zbylo torso. Jaiden Bartolo si v rychlém brejku přehazoval míč na levačku, ale pak celou šanci devalvoval mimořádně nepřesným zakončením.
    90+7. James SCANLON - 2:1
     
    90+7
    Gibraltar právě vstřelil branku!
    A je tu další velký zvrat po neproměněné penaltě Gibraltaru a odvolaném gólu Lichtenštejnska! Benjamin Büchel se kvůli Bentovi nedostal k Annesleyho centru. Míč se objevil u Valarina a celý zápas neviditelný JAMES SCANLON se v sedmé nastavené minutě stal gibraltarským hrdinou.
     
    90+5
    Seleho gól se opravdu ruší, takže dál platí stav 1:1. V ofsajdu stojící Saglam svou přítomností ovlivnil chování obránců.
     
    90+3
    Domácí strana ihned spustila protesty, že se jednalo o ofsajd. A Tohver jim možná dá za pravdu, opět je totiž povolán k videu.
    90+2. Seleho gól zrušil ofsajd
     
    90+2
    Lichtenštejnsko právě vstřelilo branku!
    ARON SELE narýsoval kolmici za Olivera s Annesleym. V ofsajdu stojící Saglam pustil míč za sebe k Netzerovi. Ten v souboji s Torrillou spadl, ale míč ještě posunul k Selemu na kterého zívala prázdná brána.
     
    90+1
    Střídání v týmu Lichtenštejnsko:
    ze hřiště odchází Livio Meier, přichází Simon Lüchinger.

    Michal Břuchanský

    Branky: 8. Walker, 90+7. Scanlon (Valarino) – 53. Saglam (M. Büchel), 90+14. N. Hasler (pen.)

    Karty:   47. Olivero (GIB), 55. Torrilla (GIB), 57. Bartolo (GIB), 67. Britto (GIB) – 16. Wieser (LIC), 26. Notaro (LIC), 55. M. Büchel (LIC), 59. Kindle (LIC), 67. Meier (LIC), 80. Sele (LIC), 90+1. Netzer (LIC)

    Neproměněná penalta: 82. Walker (GIB), brankář B. Büchel zneškodnil


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 5:1. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:24.
    Gibraltar: Banda – Jolley (73. Valarino), Lopes, Annesley, Olivero – Walker (C) (90+10. Casciaro), Bent, Torrilla, Britto – Scanlon, De Barr (57. Bartolo).
    Náhradníci: Lopez, Coleing – Chipolina, De Haro, Pozo, El Hmidi, Santos, Jessop, Ruiz.

    Trenér: Julio César Ribas

    Lichtenštejnsko: B. Büchel – N. Beck, Wieser, Göppel (87. Mart. Marxer) – Meier (90+1. Lüchinger), N. Hasler (C), M. Büchel (87. F. Wolfinger), Sele, Kindle (75. Marc. Marxer) – Notaro (75. Netzer), Saglam.
    Náhradníci: Foser, Lo Russo – Oberwaditzer, Graber, Zünd, J. Beck, A. Hasler.

    Trenér: Konrad Fünfstück

    Rozhodčí: Tohver – Koiv, Klaasen (EST)