Mladá Boleslav – K. Vary 4:2 (kon.) | Trnava – Dubnica 5:4 (1:0 po s.n.) | Vlci Žilina – Banská Bystrica 2:4 (kon.)
Pov. Bystrica – SHKM Hodonín 0:0 (zruš.) | Trenčín – Skalica 6:5 (po pr.) | Kopřivnice – Opava 6:4 (kon.)
Vrchlabí – Pardubice B 3:2 (kon.) | Ústí n/L – Řisuty 2:1 (kon.) | Vsetín – Vítkovice 1:5 (kon.)
Kometa Brno – Olomouc 3:0 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
1:5 (0:4, 0:1, 1:0)
HC Vítkovice Ridera
Úterý 10.09.2024, 18:00 • Zimní stadion Na Lapači, Vsetín • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký úterní večer přeji všem příznivcům hokeje. Příprava na novou sezónu pomalu začíná vrcholit. Dnes jsou na programu další zápasy a my se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi týmy VHK ROBE Vsetín a HC Vítkovice Ridera.
     
    VHK ROBE Vsetín

    Vsetínští hokejisté dosud odehráli šest přípravných zápasů s bilancí dvě výhry a čtyři prohry. Nejprve nestačili na Zvolen, který vyhrál 5:3. Poté přišla výhra 4:3 po nájezdech nad polskými Tychy. Hned na to pak přišly tři prohry po sobě a všechny proti slovenským extraligovým celkům. Naposledy už se ale Vsetínu dařilo, když ve svém teritorii skolil extraligovou Kometu Brno poměrem 4:2. Dnes na vsetínské hokejisty čeká další soupeř z nejvyšší tuzemské soutěže, kdy přivítají vítkovickou Rideru. Budou znovu proti celku z extraligy uspěšní?
     
    HC Vítkovice Ridera

    Hosté vítkovické Ridery sehráli zatím sedm přátelských duelů, v nich čtyřikrát vyhráli a třikrát pak z ledu odešli jako poražený tým. Dvě výhry po sobě vystřídaly dvě porážky. Znovu pak následovaly dva úspěchy, kdy Vítkovice porazily 5:1 Třinec a 6:3 Slovan Bratislava na jeho ledě. V posledním přátelském měření sil ale nestačili na Olomouc, která vyhrála 3:2 po samostatných nájezdech. Kohouti v přípravě tak Vítkovice porazili už podruhé.
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se spolu naposledy utkaly v srpnu roku 2018 taktéž v rámci přípravného duelu. Tehdy těsně 2:1 zvítězili hokejisté Vsetína.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Lukáš (Lipiäinen) – Stříteský, Ondračka, Teper, Staněk, Smetana, Jenáček, Srdínko – Rob, Klhůfek, Jonák – Hrňa, Prokeš, Šmerha – Brož, Matějček, Machala – Hořanský, Bláha, Jandus
    Trenér: Jiří Weintritt

    HC Vítkovice Ridera: Klimeš (Pařík) – Košťálek, Percy, Demel, Auvitu, Marcel, Mikuš, Bialy – Nellis, Yetman, Abdul – Zdráhal, Barinka, Hašek – Ri. Bukarts, Hladonik, Ro. Bukarts – Přibyl, Claireaux, Kalus
    Trenér: David Bruk

    Rozhodčí: Hradil, Rapák – Tvrdý, Frais.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:52
    Hosté se nyní vrhli do útoku, Yohann Auvitu vystřelil z pravého kruhu a jeho pokus končí mimo tři tyče. Hned na to otáčí Valaši hru na opačnou stranu.
     
    02:17
    Jaroslav Brož potáhl kotouč a dostal se s ním na vrchol levého kruhu, ale tam mu zakončit nedovolil obránce Vítkovic Patrik Demel.
     
    02:44
    Po náznaku domácích musel do zákroku Lukáš Klimeš, jenž betonem zastavil skákavý touš.
     
    03:06
    Yohann Auvitu si nebezpečně nabruslil na levou stranu a poté švihem vystřelil, ovšem Jan Lukáš byl připraven a vytasil pohotový zákrok.
     
    04:14
    Domácí publikum hnalo svými hlasivkami do útoku své hráče, mezi kruhy napřáhl ke střele Tomáš Šmerha, proti němu zakročil také hostující brankář Lukáš Klimeš.
     
    04:34
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté se ujímají vedení, v páté minutě dostal přihrávku do jízdy od Jana Hladonika ROBERTS BUKARTS a poté přízemním pokusem z levého kruhu prostřelil Jana Lukáše – 0:1. Asistence: Jan Hladonik.
    04:34 Ro. BUKARTS - 0:1
     
    06:26
    Domácí se snažili o vyrovnání, ale znovu jim v cestě stála pozorná obrana Vítkovic. Hosté tak stále drží těsný náskok.
     
    06:56
    Valaši mají kotouč na svých holích a hned se znovu derou do útočné akce. Vítkovičtí tak musí znovu do obrany, aby pomohli svému brankáři.
     
    07:28
    Tomáš Šmerha nebezpečně střílel na pravé straně kousek před vítkovickou klecí, jeho zvednutá střela ale končí na pozorné lapačce Lukáše Klimeše.
     
    08:17
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera:
    Chad Yetman – 2 min., držení.
     
    09:24
    Vsetínští mají k dispozici přesilovou hru, ale její začátek se jim nepovedl, hned se totiž soupeř dostal k puku a vyhodil ho až před branku Jana Lukáše.
     
    10:06
    Hosté oslabení zvládají velmi dobře a nepouštějí Vsetín do žádného zakončení. I nyní mají puk a posílají ho daleko od branky Lukáše Klimeše a šetří další vteřiny.
     
    10:17
    Vítkovice jsou v plném počtu.
     
    11:01
    Tomáš Jandus číhal mezi kruhy a už se napřahoval ke střele z první, ale kotouč se k němu nakonec nedostal i díky obrannému zákroku Jana Košťálka.
     
    11:57
    Na druhé straně si Vsetínští nejprve poradili s akcí Vítkovic, ale nakonec pak Jan Lukáš čelil další střele, kterou ale zlikvidoval. Hra je zastavena a bude se vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    12:26
    U zadního mantinelu v pásmu Vsetína vybojovali puk právě Vsetínští a pádili do akce, ale Lukáše Klimeše nepřekonali. Následně pak ujel Patrik Zdráhal, ale tváří v tvář zase neuspěl proti Janu Lukášovi!
     
    14:52
    Znovu domácí hokejisté měli snahu o vyrovnání, ale Tomáši Šmerhovi těsně před Klimešem kotouč utekl.
     
    15:19
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    A hned na to udeřili podruhé hosté. Rihards Bukarts poslal přihrávku JANU HLADONIKOVI, který poté tváří v tvář Janu Lukášovi uspěl svižnou ranou a rozvlnil síť za jeho zády – 0:2. Asistence: Rihards Bukarts.
    15:19 Jan HLADONIK - 0:2
     
    16:30
    Oba celky vystřídaly a na ledě jsou čerstvé síly. Do akce míří zase hosté, kteří mají ponechanou výhodu.
     
    17:01
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Robin Staněk – 2 min., držení.
     
    17:25
    Yohann Auvitu napřáhl od modré čáry, ale jeho pokus obrana Vsetína srazila do bezpečí. Nicméně domácím se nepovedlo puk vyhodit a Vítkovičtí znovu útočí.
     
    18:06
    Až nyní letí puk až před Lukáše Klimeše a Valaši šetří čas.
     
    18:31
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté využívají přesilovou hru a jdou do tříbrankového trháku. Na modrou čáru dostal přihrávku JAN KOŠŤÁLEK a jeho dalekonosné zakončení se zastavilo až za zády Jana Lukáše – 0:3. Asistence: Stuart Percy.
    18:31 Jan KOŠŤÁLEK - 0:3
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:41
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    V samotném závěru ještě navyšují své vedení hosté, když přihrávku od Anthonyho Nellise zužitkoval před domácí brankou JINDŘICH ABDUL – 0:4. Asistence: Anthony Nellis.
    19:41 Jindřich ABDUL - 0:4
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:09
    Hosté se hne na začátku druhé třetiny vydali do útoku, na pravé straně vystřelil Chad Yetman, ale jeho táhlý pokus končí jen na boční konstrukci vsetínské klece.
     
    21:08
    Šimon Jenáček si od modré čáry sjel blíže brance Vítkovic, jeho přízemní projektil ale skončil jen vedle protější tyče. Lukáš Klimeš tak nemusel zasahovat.
     
    22:46
    Před Santerim Lipiäinenem nyní vystřelil Anthony Nellis, ovšem jeho projektil domácí brankář chytil do lapačky a nechává hru hned plynout.
     
    23:56
    Domácí mají snahu udělat něco s velmi nepříznivým výsledkem. Nyní to zkusil před Lukášem Klimešem dnes hodně aktivní Tomáš Šmerha, ale jeho skákavá střela končí v moci Lukáše Klimeše.
     
    24:56
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera:
    Patrik Marcel – TS, podrážení.
     
    24:56
    K trestnému střílení se rozjel Tomáš Šmerha, z prostoru mezi kruhy ale na Lukáše Klimeše nevyzrál. Ani nyní se na straně Vsetína skóre nemění.
    24:56 Neproměněné trestné střílení Tomáše Šmerhy
     
    26:55
    Zakázané uvolnění Vítkovic a hra se stěhuje opět před branku Lukáše Klimeše. Buly bude vhozeno po jeho pravé ruce.
     
    27:17
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Luboš Rob – 2 min., podrážení.
     
    27:41
    Patrik Zdráhal vystřelil mezi kruhy a jeho jedovka se dostala před Santeriho Lipiäinena, který nadvakrát zakročil a nechává hru zastavit. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    27:57
    Marcel Barinka už napřahoval ke střele mezi kruhy, když byl v ideální pozici, ale pouze promáchl. Hned na to pak kotouč až před Lukáše Klimeše posílá vsetínská obrana.
     
    28:42
    Suart Percy nabil Chadu Yetmanovi a ten tváří v tvář nepřekonal z dobré střelecké pozice Santeriho Lipiäinena.
     
    29:17
    Vsetín oslabení zvládl a už je v plném počtu.
     
    30:06
    Jsme za polovinou řádné hrací doby a hosté stále drží čtyřbrankový náskok. Domácím se nedaří snížit, aby se ještě mohli vrátit zpět do zápasu.
     
    30:34
    Dvě rychlé střely vyslali zblízka na hostující branku domácí útočníci, ale ve velkých šancích domácí nakonec opět selhali a Lukáš Klimeš mezi vítkovickými tyčemi si mohl pořádně oddychnout!
     
    31:35
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Další povedená akce hostů a ti vedou už 5:0. Po krásné výměně dostal zpětnou přihrávku od Patrika Zdráhala MARCEL BARINKA a ten poté zblízka překonal Santeriho Lipiäinena – 0:5. Asistence: Patrik Zdráhal.
    31:35 Marcel BARINKA - 0:5
     
    33:19
    A hosté opět v pásmu domácích roztočili kolotoč, nyní musel zakročit opět Santeri Lipiäinen a dostal puk do bezpečí až do rohu obranného pásma.
     
    34:05
    V pádu zakončoval na pravé straně Vít Jonák, ale ani tahle šance Vsetína nekončí za zády Lukáše Klimeše. Ten přerušuje hru a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    34:43
    Od vlastního brankáře zakládali další akci Vítkovičtí, poté se dostali dopředu, ale tváří v tvář Lipiäinenovi neuspěl Marcel Barinka.
     
    36:05
    Chad Yetman si nabruslil do prostoru mezi kruhy, klepl si o přihrávku a tu následně pak dostal. Jeho zakončení ale šlo jen do připraveného Santeriho Lipiäinena.
     
    37:07
    Ondřej Smetana vystřelil po zemi a do akce šel Lukáš Klimeš, po svém zákroku však nechal hru pokračovat.
     
    38:50
    Série nepřesností na obou stranách, nyní mají puk domácí hráči a zaváží ho do útočné třetiny.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:25
    Tomáš Šmerha dostal na levou stranu přihrávku, ale příliš střelu uspěchal a poslal kotouč jen vedle branky Lukáše Klimeše. Nicméně domácí stála operují před jeho klecí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhé dějství je u konce. V něm přidali hosté další branku ve dvaatřicáté minutě, když se prosadil Marcel Barinka. Valaši tak prohrávají o pět gólů a jen těžko něco s duelem udělají. Ale ještě mají poslední dvacetiminutovku na to, aby se pokusili o zázrak.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:37.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:22
    Domácí na začátku třetí třetiny dvakrát ohrozili soupeřovu branku, ovšem Lukáš Klimeš si poradil a dostal puk do lapačky.
     
    41:10
    Tomáš Šmerha bojoval v rohu útočného pásma o puk, nakonec ho získali hosté vy hodili ven. Jenže tak moc prudce, že kotouč končí na zakázaném uvolnění.
     
    41:55
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera:
    Marcel Barinka – 2 min., držení.
     
    42:22
    Matěj Stříteský nabil na pravou stranu pro Luboše Roba, ten hned vyslal jedovku, kterou obrana Vítkovic srazila do bezpečí a poté se hosté osvobodili.
     
    42:55
    Domácí roztáhli další akci v pásmu soupeře, ale do přesnějšího zakončení se opět nedostali. Vítkovičtí pak berou puk a zase ho posílají až před Santeriho Lipiäinena.
     
    43:55
    Vítkovice jsou v plném počtu.
     
    44:51
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera:
    Jan Hladonik – 2 min., držení.
     
    45:24
    Další přesilovka pro Vsetín, ten se ale neudržel v útočné třetině a hosté puk posílají bezpečně až k zadnímu mantinelu v soupeřově teritoriu.
     
    46:23
    Erik Hrňa chtěl střílet z pravého kruhu, v tom mu ale zabránil obránce Stuart Percy a hned na to se hosté opět osvobozují.
     
    46:51
    Vítkovice zvládly další oslabení a už jsou v plném počtu.
     
    48:14
    Od modré čáry to zkoušel Marcel Barinka, ale jeho pokus končí mimo tři tyče. Hosté poté rychle střídají.
     
    49:38
    Jaroslav Brož se málem dostal do samostatného úniku, ale zabránil mu v tom na poslední chvíli soupeř a rázem tak bylo po další akci.
     
    50:45
    Lukáš Klimeš znovu předvedl dobrý zákrok lapačkou a puk má ve své moci. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce, protože hra byla na chvíli pozastavena.
     
    52:03
    Hosté se díky Patriku Zdráhalovi dostali do dalšího zakončení, které ale kryje pozorně Santeri Lipiäinen.
     
    53:24
    Jakub Teper se vydal blíže brance Vítkovic, ale k zakončení se nedostal. Hned na to znovu hru na opačnou stranu otáčejí Vítkovičtí.
     
    54:19
    Zápas se už jen dohrává, hosté kontrolují hru a příliš se už nikam neženou. Domácí naopak už nemají moc šancí se zápasem něco udělat.
     
    55:48
    Jindřich Abdul si nabruslil k zadnímu mantinelu, chtěl poté přihrát Chadu Yetmanovi, ten ovšem mezi kruhy na přihrávku nedosáhl.
     
    56:42
    Ještě snaha domácích alespoň o čestný úspěch, ale beci Vítkovic nedovolil, aby Vsetínští ohrozili klec Lukáše Klimeše a také jeho čisté konto.
     
    57:46
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Domácí se přeci jen dočkali a dávají čestný úspěch. Od modré čáry vystřelil MATĚJ STŘÍTESKÝ a jeho dalekonosná střela zapadla až za záda Lukáše Klimeše, kterému tak vsetínský bek bere čisté konto – 1:5. Asistence: Luboš Rob a Vít Jonák.
    57:46 Matěj STŘÍTESKÝ - 1:5
     
    58:27
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Radek Prokeš – 2 min., hákování.
     
    59:36
    Hosté se snaží využít přesilovou hru a dlouho se drží v útočné třetině, ale domácí je nepouštějí k navýšení vedení a zápas tak pomalu končí.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Valaši dali první branku až na konci třetí třetiny, když se střelou od modré čáry prosadil Matěj Stříteský a jen korigoval stav. Hosté tak dokazují formu v přátelském období a vítězí 5:1.
     
    Dnešní utkání sledovalo 2388 diváků.
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (20:09:27)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 58. Stříteský (Rob, Jonák) – 5. Ro. Bukarts (Hladonik), 16. Hladonik (Ri. Bukarts), 19. Košťálek (Percy), 20. Abdul (Nellis), 32. Barinka (Zdráhal)


    VHK ROBE Vsetín: Lukáš (21. Lipiäinen) – Stříteský, Ondračka, Teper, Staněk, Smetana, Jenáček, Srdínko – Rob, Klhůfek, Jonák – Hrňa, Prokeš, Šmerha – Brož, Matějček, Machala – Hořanský, Bláha, Jandus
    Trenér: Jiří Weintritt

    HC Vítkovice Ridera: Klimeš (Pařík) – Košťálek, Percy, Demel, Auvitu, Marcel, Mikuš, Bialy – Nellis, Yetman, Abdul – Zdráhal, Barinka, Hašek – Ri. Bukarts, Hladonik, Ro. Bukarts – Přibyl, Claireaux, Kalus
    Trenér: David Bruk

    Rozhodčí: Hradil, Rapák – Tvrdý, Frais

    Diváci: 2388