Žiar nad Hronom – Prešov 2:4 (kon.)
konec
HK Žiar nad Hronom
2:4 (1:2, 0:0, 1:2)
HC Prešov
sk Úterý 10.09.2024, 18:00 • Slovalco Aréna Žiar n. Hronom • Slovenský pohár
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní zápasu skupiny C JOJ ŠPORT Slovenského pohára medzi Žiarom nad Hronom a Prešovom.

    HK Žiar nad Hronom


    Žiarčania na konci augusta úspešne vstúpili do pohárových stretnutí. Na ľade Levíc oslavovali výhru 4:2. Indiáni si teraz potrebujú napraviť chuť, pretože zaznamenali dve domáce prehry s Ferencvárošom aj rumunským Gyergyoi.

    HC Prešov

    V Prešove urobili zaujímavú zmenu na kľúčovom poste. Káder Šarišanov opustil brankár Juraj Hollý, ktorý sa opäť vracia do Trnavy. Jeho miesto zaujal Samuel Baroš zo Slovana Bratislava, ktorý bol od marca bez angažmánu. Prešovčania pokračujú v príprave vo víťaznom ťažení, keď si pripísali triumfy v Krakove a doma s Debrecínom. Pohárový začiatok už mohli mať za sebou, no pred pár dňami nenastúpili v Leviciach pre problémy s chladením.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Žiar nad Hronom: Brezáni – Rais, Frídel, Pač, Kobolka, Čulík, Kuboš, Brnčo, Šeliga – Ďaloga, V. Fekiač, N. Gašpar – Suľovský, M. Šramaty, L. Lunter – Rajčan, Brumerčík, K. Gabor – Magdolen, P. Halama, Tatár.

    Tréner: Jerguš Bača.

    HC Prešov: Ovečka – Glazkov, Novický, Nemec, Nátny, Mihalik, M. Novota – M. Haščák, M. Krajňák, Horvát – Chalupa, Matej Paločko, Hamráček – Hrabčák, Suja, Leščenko – A. Novota, Pulščák, Frič.

    Tréner: Ľubomír Hurtaj.

    Rozhodca: Magušin, J. Konc ml. – Moravčík, Danko.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:13
    Pekný slalom urobil hosťujúci center Martin Krajňák. Veľmi jednoducho prešiel cez domácu obranu, ale nezasunul puk popri betóne Brezániho.
     
    01:05
    Tím Prešov práve strelil gól! SAMUEL CHALUPA ostal nikým nepokrytý v pravom kruhu. Glazkov mu poslal krásnu nahrávku a strelu nedokázal zastaviť brankár Brezáni. Asistencie: Lukáš Hamráček a Ivan Glazkov.
     
    01:32
    Vylúčenie v tíme HK Žiar nad Hronom:
    Čulík – 2 min., krosček.
     
    02:50
    Marcel Haščák nedostal prihrávku na zakončenie bez prípravy od Glazkovova. Ruský obranca následne sám ohrozil Brezániho, ktorý prerušil hru.
     
    03:23
    Hostia zahrali rýchlo, no chýbal výsledný efekt. Leščenko ani nepočkal na pohyb Suju a hneď mu prihral. Jeho zakončenie nebolo najkvalitnejšie, ale Brezáni sa musel mať na pozore.
     
    03:32
    Žiar nad Hronom hrá s piatimi hráčmi.
     
    04:33
    Glazkov už to mal na dlhú hokejku. Šarišania boli nútení vytiahnuť hru do vlastnej defenzívy, ale už sa znovu vracajú do ofenzívnej zóny.
     
    05:27
    Domáci sa zaplietli na útočnej modrej čiare. Brumerčík ešte signalizoval čiarovému rozhodcovi, že jeho postavenie bolo v súlade, ale pravda bola na strane arbitra. Ofsajd.
     
    06:34
    Magdolen si to nebojácne nahodil do útočného pásma. Zľava mal za hostí Nátneho a z opačnej strany Nemca. Nátny si s domácim útočníkom napokon poradil.
     
    07:36
    Chalupa zvládol výmenu puku s Hamráčekom. Na toho nakoniec vyšiel strelecký pokus. Pravý Brezániho betón bol však pripravený na zásah.
     
    Reklamná prestávka.
     
    08:05
    Vylúčenie v tíme HC Prešov:
    Chalupa – 2 min., sekanie.
     
    10:05
    Prešov hrá s piatimi hráčmi.
     
    Reklamná prestávka.
     
    11:20
    Výmena názorov medzi Magdolenom a Nemcom! Očakávala sa bitka bez rukavíc, ale obaja si ich nechali na rukách, poťahali sa a odchádzajú na lavicu hanby!
     
    11:20
    Vylúčenie v tíme HK Žiar nad Hronom:
    Magdolen – 2 min., hrubosť.

    Vylúčenie v tíme HC Prešov:
    Nemec – 2 min., hrubosť.
     
    12:15
    Kobolka nemal presnú mušku. Trafil priamo do zovretých nôh Mihalika. Prešovský obranca vyhadzoval s prispením mantinelu. Suja v strednom pásme bol bez rýchlosti, a tak nemohol skúsiť únik.
     
    13:13
    Mihalika odvážne prišpendlil na mantinel jeden zo žiarskych hráčov. Hostia s ťažkosťami vychádzali z vlastného pásma. Krajňák chvíľu manévroval s pukom, ale dlho si ho neužil.
     
    13:26
    Žiar nad Hronom a Prešov hrajú s piatimi hráčmi.
     
    13:26
    Vylúčenie v tíme HK Žiar nad Hronom:
    Čulík – 2 min., hrubosť.

    Vylúčenie v tíme HC Prešov:
    M. Haščák – 2 min., hrubosť.
     
    14:13
    Fekiač mal puk pevne vo svojej moci. Pokus o hybridné zakázané uvoľnenie s Ďalogom nemalo úspech.
     
    14:50
    Viktor Fekiač v tejto chvíli bol prítomný pri postavení mimo hry. Avšak vinníkom v terajšej situácii bol Gašpar, ktorý o niečo skôr vošiel do tretiny.
     
    16:58
    Tím Prešov práve strelil gól! Prešov mal hrať presilovú hru, keď sa previnil Magdolen. Východniari v šestici útočili, nedali indiánom puk za žiadnu cenu. VLADISLAV LEŠČENKO bol nekompromisný z ľavého kruhu. Brezáni pravdepodobne veľa toho nevidel. Asistencia: Ivan Glazkov.
     
    16:58
    Žiar nad Hronom a Prešov hrajú s piatimi hráčmi.
     
    17:52
    Žiar nad Hronom dáva gól! Trojica Žiarčanov rozobrala prešovskú obranu. Ovečkova bránka bola dostatočne otvorená pre LUKÁŠA LUNTERA, ktorý sa presadil zakončením do stredu. Asistencie: Marek Šramaty a Michal Suľovský.
     
    19:00
    Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
     
    19:39
    Presná koncovka Mateja Paločka výrazne zamestnala Brezániho. Od zadnej žŕdky pomýšľal na dorážku Chalupa, no Hamráček sekol brankára po výstroji a pôjde za to pykať.
     
    19:39
    Vylúčenie v tíme HC Prešov:
    Hamráček – 2 min., sekanie.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prešovčania potvrdzujú papierové predpoklady, aj keď im to narušilo zníženie z hokejky Luntera či vylúčenie Hamráčka na konci tretiny. Žiar bude mať šancu vyrovnať po návrate z kabín.
     
    Druhá tretina sa začne o 18:54.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:52
    Matúš Rais má kvalitné delovky, ale teraz ju nedokázal uplatniť. Ovečka mal výborný výhľad a hostia sa mohli na neho spoľahnúť.
     
    21:24
    Vylúčenie v tíme HC Prešov:
    Glazkov – 2 min., hákovanie.
     
    21:39
    Prešov hrá so štyrmi hráčmi.
     
    22:23
    Po zakončenie si prišiel pred prešovského brankára Ovečku Martin Ďaloga, ktorý ale svojho minuloročného spoluhráča gólom nepozdravil. Kuboš mal však dobrý úmysel.
     
    23:24
    Výborný Petr Kuboš na útočnej modrej čiare. Šarišanom znemožnil vyhodiť cez všetky čiary a ešte vystrašil strelou Ovečku. Gólman hostí vyrážal.
     
    23:24
    Prešov hrá s piatimi hráčmi.
     
    24:32
    Žiarčania si teraz sami podkúrili v obrannej tretine. Gólové východisko ale nenašiel Lukáš Hamráček, ktorý zakončil z otočky.
     
    24:42
    Vylúčenie v tíme HK Žiar nad Hronom:
    Tatár – 2 min., nedovolené bránenie.
     
    25:20
    Glazkov spolupracoval s Krajňákom. Horvát sa okamžite pozeral k zadnej tyčke. Tam číhal Marcel Haščák, ale teraz nepotvrdil strelecké kvality.
     
    26:28
    Rajčan toho veľa nenarobil, no zaslúži si uznanie za vyvezenie puku v oslabení. Krátky pobyt v útočnej tretine mal význam, pretože nazbieral dostatok cenných sekúnd.
     
    26:42
    Žiar nad Hronom hrá s piatimi hráčmi.
     
    Reklamná prestávka.
     
    27:54
    Vylúčenie v tíme HK Žiar nad Hronom:
    Čulík – 2 min., krosček.
     
    29:41
    Sujovo nastrelenie bolo z kategórie náročnejších. Brezáni pozorne sledovali prešovských hráčov, ktorí išli za pukom, ale mladík v bráne Žiaru sa mohol spoľahnúť na svojich obrancov.
     
    30:40
    Marcel Haščák dlho za sebou vozil Kuboša. V jednej chvíli okolo neho vykúzlil zakončenie z otočky, no proti bola bočná sieť.
     
    31:22
    Tvrdá strela Novického od modrej čiary, ktorá popálila brankára Brezániho, ale na druhýkrát zakryl puk. Jeho okolie mal pod kontrolou Halama.
     
    Reklamná prestávka.
     
    31:47
    Dusno pred bránkou Žiaru nad Hronom! Brezáni si však zachoval chladnú hlavu! Hrabčák s Leščenkom nezvládli finálnu fázu!
     
    32:47
    Vylúčenie v tíme HK Žiar nad Hronom:
    N. Gašpar – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou.
     
    33:52
    Domáci brankár Brezáni teraz zaznamenal dôležitý zákrok. Pokus Marcela Haščáka si našiel v lapačke.
     
    34:47
    Žiar nad Hronom hrá s piatimi hráčmi.
     
    35:29
    Paločko už mal spracovaného protihráča, ale trafil len jeho korčuľu, čo sa ukázalo ako kľúčové. Vo výhodnej pozícii na strelu bol Chalupa.
     
    36:58
    Parádny zákrok Juraja Ovečku! Prešovský brankár bol už skoro prekonaný, ale v hodine dvanástej vsunul betón do voľného miesta, kde mu to chcel pretlačiť šikovný Kuboš!
     
    38:06
    Tatárov teč už nepríde. Raisova strela bola potrebnú rýchlosť, ale nebola nad sily gólmana Ovečku. Prerušená hra a nasleduje vhadzovanie.
     
    39:00
    Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Výsledkovo sa to nikam neposunulo. Prešov mal trochu viac z hry, no trpel na nevyužité šance, za ktoré možno ešte zaplatí.
     
    Tretia tretina sa začne o 19:39.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:14
    Lišiacka strela Gašpara spoza Mihalika. Ovečka vie pracovať s lapačkou a ukázal to v tomto prípade. Buly po jeho ľavici.
     
    40:49
    Rovnaký zákrok aj na druhej strane klziska. Haščákovu strelu však Brezáni iba zovrel v lapačke a okamžite rozohrával.
     
    42:11
    Juraj Ovečka sa mohol venovať svojej robote, teda zasahovaniu. Gabora si zobral do parády Vladimír Mihalik a nedal mu šancu na dorážanie.
     
    42:30
    Pokazené prečíslenie Prešovčanov! Horvát to nechcel zobrať na seba, ale posúval na Krajňáka! Center prvého útoku minul puk!
     
    43:13
    Vylúčenie v tíme HK Žiar nad Hronom:
    Frídel – 2 min., podrazenie.
     
    43:37
    Presné prihrávky hostí a patričné zakončenie, no Brezáni nebol prekonaný. Martin Krajňák reagoval na Haščákovu výzvu.
     
    44:27
    Opäť zaujímavá súhra prešovských hokejistov. V tomto okamihu boli v hlavnej úlohe Leščenko a Hrabčák, ktorému chýbalo pár centimetrov k úspechu.
     
    44:52
    Tím Prešov práve strelil gól! SAMUEL HRABČÁK je už autor tretieho presného zásahu východniarov, a tak si vynahradil predchádzajúcu situáciu. Zo Sujovej prihrávky sa nedalo nedať. Brezáni nechytil strelu k ľavej žŕdke. Asistencia: Jakub Suja.
     
    45:45
    Nebezpečný strelecký pokus! Matúš Rais pustil bombu z hokejky! Ovečka sa poriadne natiahol, ale nemusel zasahovať!
     
    47:28
    Horváta si podali domáci obrancovia, pričom prešovský útočník nejavil záujem o dorážku. Haščák hneď priskočil, no hráči sa rozpustili.
     
    Reklamná prestávka.
     
    48:11
    Hrabčák sa chcel revanšovať za svoj gól Sujovi. Skúsenému centrovi ale v poslednej chvíli súper zablokoval hokejku a zmaril mu zakončenie.
     
    48:26
    Ďalším hráčom, ktorý nevypálil na svätyňu, bol teraz obranca Jakub Nemec. Patrik Brezáni radšej podržal puk pri sebe. Bude sa vhadzovať.
     
    50:00
    Pohárové body sú naklonené Prešovu. Ašpirant na postup do najvyššej súťaže vyhráva v Žiari 3:1. Zápas vstupuje do posledných desiatich minút riadnej hracej doby.
     
    51:24
    Zakázané uvoľnenie. Domáci Žiar získava buly v útočnej tretine. Zúčastní sa ho Suľovský proti Paločkovi.
     
    Reklamná prestávka.
     
    53:07
    Glazkovova prihrávka krížom prešla na hokejku Leščenka, ale ruský krídelník nezasiahol puk podľa predstáv.
     
    53:44
    Žiar nad Hronom dáva gól! Na zadnom mantineli prehral osobný súboj Vladimír Mihalik. Fekiač načasoval nahrávku na MATÚŠA RAISA, ktorý sa nemýlil zakončením zápästím z medzikružia. Žiar dramatizuje stretnutie. Asistencie: Nicolas Gašpar a Viktor Fekiač.
     
    Dnešný zápas sleduje 355 divákov.
     
    55:37
    Rajčan doplatil na to, že nemá dlhšiu hokejku, ktorou by si udržal puk. Takto bol zvýhodnený Glazkov.
     
    56:39
    Jakub Suja ťažil zo svojich skúseností. Dokázal sa uvoľniť do gólovej pozície, no napokon nechal vyniknúť mladučkého Brezániho.
     
    57:29
    Prešovčania stačili zdvojiť prenikajúceho Martina Ďalogu. Nátny s Mihalikom ho odprevadili k mantinelu. Žiar to však ďalej skúša, pretože manko je len minimálne.
     
    58:00
    Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny.
     
    59:28
    Žiar nad Hronom hrá power-play!
     
    59:44
    Tím Prešov práve strelil gól! KRISTIÁN HORVÁT ustál atak ako Frídela, tak Raisa a dopravil puk do prázdnej bránky. Bez asistencie.
     
    Koniec zápasu.
     
    Prešov opúšťa Žiar nad Hronom s troma bodmi, o ktoré však musel bojovať do záverečnej sekundy. Úspešnými strelcami hostí boli Chalupa, Leščenko, Hrabčák a Horvát. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (20:14:53)

    Ivan Harčár

    Branky a nahrávky: 18. L. Lunter (M. Šramaty, Suľovský), 54. Rais (N. Gašpar, V. Fekiač) – 2. Chalupa (Hamráček, Glazkov), 17. Leščenko (Glazkov), 45. Hrabčák (Suja), 60. Horvát


    HK Žiar nad Hronom: Brezáni – Rais, Frídel, Pač, Kobolka, Čulík, Kuboš, Brnčo, Šeliga – Ďaloga, V. Fekiač, N. Gašpar – Suľovský, M. Šramaty, L. Lunter – Rajčan, Brumerčík, K. Gabor – Magdolen, P. Halama, Tatár.
    Trenér: Jerguš Bača.

    HC Prešov: Ovečka – Glazkov, Novický, Nemec, Nátny, Mihalik, M. Novota – M. Haščák, M. Krajňák, Horvát – Chalupa, Matej Paločko, Hamráček – Hrabčák, Suja, Leščenko – A. Novota, Pulščák, Frič.
    Trenér: Ľubomír Hurtaj.

    Rozhodčí: Magušin, J. Konc ml. – Moravčík, Danko.

    Diváci: 355.