Tisková konference Českého florbalu (kon.) | Tisková konference HC Vítkovice Ridera (kon.)
Tisková konference HC Energie Karlovy Vary (zruš.) | Tisková konference Mountfieldu HK (kon.)
Tisková konference BK Mladá Boleslav (kon.)
konec
Tisková konference Mountfieldu HK

Středa 11.09.2024, 13:00 • EA Congress Hotel Aldis, Hradec Králové • Tiskové konference
     
    Ode mne je to vše. Přeji příjemný zbytek dne a zase někdy u hokeje pod Bílou věží na počtenou. (14:09:34)
     
    Tímto hlavní část tiskové konference končí, následují otázky novinářů a případné rozhovory.
     
    Tomáš Pavelka o kapitánské roli:
    „Rozhodně mě hodně potěšilo, že jsem od kluků dostal důvěru. Pro mě je to premiéra, ale věřím, že už bych měl mít nějaké zkušenosti na to, abych se s touto rolí popasoval, abych něco klukům dokázal předat a zdárným způsobem tým vedl.“
     
    Nový kapitán Tomáš Pavelka o přípravě:
    „Příprava byla narušená virózami a zraněnými, takže to bylo trochu nešťastné. Ale moc se mi líbili soupeři, proti kterým jsme hráli, byli velmi kvatlitní. Zápasy měli šmrnc a zase to bylo trochu něco jiného než tady v extralize, třeba s německými týmy. Vyzkoušeli jsme si hru proti kvalitním soupeřům. Co se týče nových kluků, tak za mě jsou to skvělé volby, do kabiny zapadl každý z nich. Nyní do nich cpeme náš systém a styl hry a věřím, že si to brzy sedne a tým bude kvalitní."
     
    Tomáš Martinec o talentech:
    „V kádru došlo k velké obměně a my jsme se snažili a snažíme se kádr omladit a zapojovat co nejvíc mladších hráčů. Adam Novotný a Štěpán Černý s námi trénují pravidelně a věřím, že se nám podaří, některého z nich zapracovat přímo do základní sestavy. Pro ostatní kluky je to obrovská motivace. Uvidíme, jak bude sezona probíhat, ale je to náš cíl a postupně bychom chtěli co nejvíce hradeckých odchovanců zapracovávat a dávat jim příležitost."
     
    Tomáš Martinec o letní přípravě a různých překážkách:
    „Příprava nebyla úplně optimální, bohužel nás provázela četná zranění a nemoci. Měli jsme tam reprezentanty, kteří odjeli na olympijskou kvalifikaci a my je nemohli použít třeba na turnaj v Německu. Na druhou stranu dostali příležitost naši mladí hráči, hráči, kteří vloni působili v Kolíně a mohli jsme vidět, jak na tom jsou. Byla to pro ně velká zkušenost se seniorským hokejem, takže všechno špatné je pro něco dobré. Věřím, že pořád máme čas zapracovat na tom, abychom byli co nejlépe připravení na začátek soutěže."
     
    Aleš Kmoníček o cílech do sezony:
    „Myslím, že jsme pravidelnými účastníky čtvrtfinále play off, což je náš jasný cíl a dá se říct i povinnost i pro tuto sezonu. Jednoznačně počítám s tím, že budeme mezi TOP 8 po základní části nebo předkole. Podle zdravotního stavu a kvality kádru se vykrystalizují, příchodem Kevina a možná někoho jiného, naše další cíle, třeba semifinále. Ale nerad bych předbíhal, v tuto chvíli je jasným cílem čtvrtfinále a dostat se mezi osm nejlepších týmů."
     
    Aleš Kmoníček o změnách v kádru:
    „Letošní obměna kádru byla trochu větší, než bychom si s Tomášem Martincem přáli. Už loňskou sezonu jsme avizovali, že k nějaké generační obměně musí dojít, je to asi přirozený jev. Došlo k tomu. Jsme přesvědčení, že hráči, kteří přišli, nahradí ty, co odešli. Věříme i v to, že to možná bude ještě lepší a hráči jsou natolik kvalitně vybráni, že mají předpoklady nám pomoci zejména v ofenzivní části. Slabá produktivita nás v posledních dvou sezonách trápila asi nejvíce. Myslím, že jsme zvýšili výškový a váhový průměr, což byla také naše snaha. V tuto chvíli je kádr kompletní, všichni se těšíme na uzdravení Kevina Klímy, který je naším důležitým hráčem, bohužel má zdravotní problémy, které se nejspíš ještě dva měsíce potáhnou. Nicméně místo pro něj máme, věříme, že rekonvalescence půjde podle plánu a třeba v listopadu už ho budeme moct vídat na ledové ploše. Pochopitelně bychom také rádi přivedli českého hráče, prozatím je trh přebraný, ale třeba se nám v sezoně podaří přivést hráče z nějakého jiného klubu, necháme to otevřené. Na případné změny je ještě čas, ale do sezony jdeme s tím, co máme. Přestože příprava z naší strany nebyla výsledkově ideální, tak věřím, že ve středu vykročíme do sezony dobře a náš výkon bude vypadat jinak než v přípravě."
     
    Aleš Kmoníček o trestu za doping:
    „Včera proběhlo disciplinární řízení, kterého jsem se účastnil a na kterém mi byl sdělen závěř šetření Disciplinární komise a trest pro klub za to, že u třech našich hráčů byl po jednom zápase objeven doping. Chci říct, že po patnácti měsících trvání kauzy, bylo to nekonečné a byla s tím spousta starostí, považuji tuto kauzu tímto verdiktem za ukočenou. Dnes jsme se zástupci akcionářů řešili, jestli se budeme odvolávat, nebo ne. Vzhledem k tomu, že už to chceme mít za sebou a máme toho už plné zuby, tak jsme se rozhodli neodvolávat. Přijímáme trest, který jsme dostali, ale musím říct, že z našeho pohledu je nepřiměřený, protože z jednání Národního rozhodčího soudu jasně vyplynulo, že naši hráči si vzali látku, která byla kontaminována a díky tomu došlo k dopingovému nálezu. Šlo o nevědomé užití kontaminovaného prostředku a v tom slyšení a jednání s klubem šlo o to, aby se zjistilo, jaký je podíl klubu a míra jeho zavinění, což je naprosto jasné a vyplynulo to ze všech šetření, že klub se nepodílel. V situaci, kdy velmi těžko sháníme peníze na chod hokejového klubu je pro nás trest velkou ranou, ale pevně věřím, že se nám tuto finanční ránu podaří zacelit, peníze musíme sehnat, musíme zabezpečit provoz našeho klubu. Doufám, že se nám to podaří. Pro mě je zásadní, že to konečně skončilo."
     
    Michal Pobežal o vyjednávání nové smlouvy:
    „O jednání s Kladnem nic nevím. My jsme se spoluprací doopravdy spokojeni, je to otevřené a férové, jsme rádi, že jsme v Hradci. Myslím, že i společné výsledky tomu nějakým způsobem odpovídají. Jsme rádi i za podporu kraje, nejen města, i díky němu začíná extraligový hokej do Hradce opravdu patřit. Což nás zavazuje do budoucna a v současných měsících plánuje setkání, k tomu, abychom si řekli, jak dál. Máme podepsáno do sezony 2025/26 včetně, takže nyní už připravujeme další kroky, jak pokračovat dál. Věřím, že v Hradci bude hokej s podporou Mountfieldu ještě velmi dlouho."
     
    Na otázku ohledně časového horizontu následně odpovídá:
    „Jde o běh na dlouhou trať. Máme trochu problémy s digitalizací, takže nevím, kdy dokážeme mít potřebná povolení, proto nechci říkat konkrétní deadline, ale budeme se snažit posunout kupředu maximálně v délce jednoho roku."
     
    Primátorka Pavlína Springerová o spolupráci s Mountfieldem na chodu hokejového klubu:
    „Především bych chtěla říct, že za město Hradec Králové si nesmírně ceníme velmi férové a otevřené spolupráce s Mountfieldem. S Panem Pobežalem jsme v intenzivní komunikaci, kdy řešíme všechny potřebné věci, třeba i do budoucna. Z hlediska města je potřeba říct, že město je majitelem areálu zimního stadionu, jak ČPP Arény, tak malé haly. Probíhá výběrové řízení na přípravu studie proveditelnosti celého areálu zimního stadionu. Chceme celý areál řešit velmi komplexně a potom krok za krokem postupovat v jednotlivých opravách, protože investice jsou tam nesmírně žádoucí. Aktuálně největším problémem je stav malé haly. Máme připravenou opravu a rekonstrukci její střechy, respektive budeme podávat žádost o dotaci. K tomu, abychom byli úspěšní budeme potřebovat udělat předchozí kroky a především vybrat stavební povolení, bez kterého je to v podstatě nemožné. Jsme připravení se tomu věnovat a celý areál dávat postupně do kupy."
     
    Úvodní slovo si vzal speaker Tomáš Borovec, který představil všechny účastníky včetně nového kapitána Tomáše Pavelky.
     
    Hosty tiskové konference budou:

    Ing. Aleš Kmoníček, předseda predstavenstva a generální manažer klubu

    Mgr. et Mgr. Pavlína Springerová, Ph.D., předsedkyně dozorčí rady a primátorka Statutárního města Hradec Králové

    Mgr. Michal Poběžal, člen představenstva klubu a generální ředitel obchodní korporace Mountfield a.s.

    Tomáš Martinec, hlavní trenér A-týmu

    Tomáš Pavelka, nový kapitán A-týmu.
     
    Dobrý den zpod Bílé věže, vítám vás u textového přenosu z tiskové konference hokejového klubu Mountfield HK před startem Tipsport extraligy.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.

    Tomáš Prodělal