Tappara – Rouen 6:1 (kon.) | Třinec – Växjö 1:3 (kon.) | SønderjyskE – Bremerhaven 0:5 (kon.)
Fehérvár – Färjestad 1:3 (kon.) | Lausanne – Ilves 7:2 (kon.) | Ženeva – Storhamar 4:3 (2:0 po s.n.)
Klagenfurt – Fribourg 0:4 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
1:3 (0:0, 1:2, 0:1)
Växjö Lakers
Čtvrtek 12.09.2024, 18:00 • Werk arena, Třinec • Hokejová Liga mistrů • 3. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    60:00
    Ještě v samotném závěru, již s vypršeným hracím časem, byl vyloučen ještě třinecký Viliam Čacho (TRI) za sekání.
     
    59:42
    Mazanec je zpět v brance. Vhazovat se bude v útočném pásmu Växjö. Vyloučeni jsou Petter Granberg (VAX), Tomáš Kundrátek a Justin Addamo (TRI) všichni za hrubost, je zde tedy přesilovka Växjö.
     
    51:29
    Domácí publikum je teď velice nespokojeno. Hráči Växjö předvedli v útočném pásmu tvrdou hru, následně po lehkém přiložení hole padl na led Rosén. Ten vstal a okamžitě si to chtěl vyříkat s autorem faulu, kterým ale byl Justin Addamo (TRI), a tak si to švédský útočník rozmyslel. Kundrátek ještě vysvětloval Rosénovi, že se mu toto chování nelíbilo, tím ale celá situace končí. Hosté mají k dispozici první přesilovku.
     
    50:46
    Současně tak byli vyloučeni Libor Hudáček (TRI) a Félix Robert (VAX) – oba dostali menší trest za hrubost.
     
    29:43
    A ten vyrezultoval v první vyloučení zápasu, které má na svědomí hostující tým. Martin Lundberg (VAX) je vyloučen k menšímu trestu za krosček. Domácí tak pasáž po první komerční pauze druhé třetiny zahájí v přesilovce, která má v Lize mistrů to specifikum, že nekončí ani vstřeleným gólem.

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 29. Addamo (Teplý, M. Adámek) – 24. Blichfeld (Gustafsson), 37. Eriksson (Rasmussen, Blichfeld), 45. Rasmussen (Cooper, Persson)


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – M. Adámek, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Mrtka, Marinčin (A), Jank – M. Daňo, Cienciala, L. Hudáček (TS) – Kurovský, P. Vrána (C), Wałęga – Addamo, Sikora, Teplý – Hrehorčák, Čacho, Dravecký (A).
    Trenér: Marek Malík

    Växjö Lakers: Larmi (Åhman) – Persson (C), Cooper, Granberg, Martinsson, Lowe, Rosén, Giuttari – Blichfeld, Rasmussen (A), Eriksson (TS) – Robert, Strandberg, Ågren – Stjernborg, Koivula, McLaughlin – Sylvegård, Lundberg (A), Gustafsson – Nilsson.
    Trenér: Jörgen Jönsson

    Rozhodčí: Kika, Šír – D. Hynek, P. Šimánek

    Diváci: 3 826