Tisková konference HC Škoda Plzeň (kon.) | Tisková konference VHK ROBE Vsetín (kon.)
Tisková konference před startem Maxa ligy (kon.)
konec
Tisková konference VHK ROBE Vsetín

Čtvrtek 12.09.2024, 12:00Tiskové konference
     
    A tím také tisková konference končí. Pokud to situace v České republice dovolí, začne Vsetín sezonu v sobotu domácím duelem proti Frýdku-Místku. Děkujeme za pozornost. (12:51:23)
     
    Erik Hrňa: Bylo i fajn pro fanoušky, že mohli vidět jiné týmy než z naší soutěže. Přišel dvakrát skoro plný dům.
     
    Matěj Stříteský: Souhlasím. Přes tu sezonu se týmy potkávají dokola a je to plus, že jsme si mohli vyzkoušet hrát s takovými soupeři. Je skvělé, že přijela Kometa a Vítkovice a nastavili nám zrcadlo. Ukázali nám chyby. Jsem rád, že jsme měli možnost hrát s těmi soupeři.
     
    Erik Hrňa: Za mě perfektní tah, že jsme narazili v přípravě na kvalitní mančafty, protože dobře vidíme své chyby. To nás může jen posouvat.
     
    Matěj Stříteský: Tím, že manželka je sportovní novinářkou, tak jsem sledoval výsledky. V přípravě nemělo Kladno ideální výsledky, ale nikdo neví, jak trénují a co zkouší a nezkouší.
     
    Erik Hrňa: Posilovala celá soutěž. Prvních deset týmů bude bojovat o špičku.

    Ohledně baráže: Nevím, jaké mělo Kladno výsledky v přípravě. To budu sledovat až během extraligy a uvidíme, jestli ty posily, které přišly, jim pomůžou, aby se tomu vyhnuli.
     
    Erik Hrňa: Adam Srdínko je v kabině tichý. Na ledě mi ale připomíná tátu, když jsem se na něj chodil dívat.
     
    Erik Hrňa: Je velký rozdíl, když teď narazím do mantinelu. Obrovsky to pomáhá.

    Matěj Stříteský: Je to pro bezpečí mnohem lepší. Netrpí tolik ramena.
     
    Matěj Stříteský: Oba jsme se potkali asi už v dorostu. Tehdy byla kabina trošku jiná. Fungovala hierarchie.
     
    Vsetín představil nové dresy. Doma bude nastupovat v tmavé, respektive zelené variantě, venku ve světlé.
     
    Oba si pamatují i finále juniorské extraligy z roku 2007. To navštívilo tehdy tři tisíce diváků.

    Erik Hrňa: Mám pocit, že tady tou dobou nebyl vůbec mužský hokej, takže lidi chodili na nás. Soupeři byli vyklepaní z atmosféry.
     
    Matěj Stříteský: Měl jsem nějaké nabídky z extraligy. Ty mi ale nedávaly smysl. Mohl jsem být třeba na pozici osmého beka. Chci vrátit Vsetín tam, kam bychom si všichni přáli.
     
    Erik Hrňa: Naplnila se očekávání, se kterými jsem se vracel. Chtěl jsem si zahrát baráž.
     
    Přítomni jsou obránce Matěj Stříteský a kapitán Erik Hrňa.
     
    Tím končí první část tiskové konference, za malou chvíli budeme pokračovat.
     
    Petr Neumann: V rámci první ligy komunikujeme napříč kluby. Během zítřka by mělo padnout rozhodnutí, zda se bude hrát. Pokud bude situace jako v roce 2002, tak opravdu nikdo nebude mít náladu na hokej. Jsme jako klub připraveni pomoc.
     
    Jiří Weintritt: Luboš Rob mladší do skladby kádru patří. Smlouvu prodloužili Jonák i Klhůfek, takže máme podepsaný celý první útok.
     
    Luboš Rob: Prioritou pro mě bylo domluvit na Vsetíně. Nabídky byly i z extraligy. Společně bychom ale upřednostňovali, že bychom šli ve dvojici.

    Jiří Weintritt: Začínám u týmu třetí sezonu a víme, že takoví trenéři tráví takový čas u jednoho mužstva výjimečně. Cítíme, že práce tady není dodělaná a jdeme do toho znovu.
     
    Jiří Weintritt: Nevíme na co je a není zvyklý Adam Srdínko z Finska. Neustále se zlepšuje a zdá se nám, že to je čím dál lepší a půjde pořád nahoru. Důrazná hra. Dokáže dostat klíčové hráče soupeře z pohody. Tohle nám chybělo.
     
    Jiří Weintritt: Máme dva vyrovnané brankáře. Adam Pavlíček má ale taky všechny předpoklady, charakterově výborný a dostane nějaký prostor v mistrovských duelech.
     
    Luboš Rob: Na scouting listu máme 100 lidí, ale do osobního kontaktu přijdeme se šedesáti hráči.
     
    Luboš Rob: Chceme jít hlavně napříč českým trhem. Většina hráčů je z České republiky, popř. Slovenska.
     
    Petr Neumann: Prodali jsme zhruba dva tisíce permanentek.
     
    Jiří Weintritt: Nemyslím si, že soutěž má jednoho velkého favorita. Zlín, Jihlava taky bude mít ambice postoupit během tří let. Poruba vypadla v prvním kole a bude to chtít napravit. Prostějov má taky ambice. Netají se tím. Bude rozhodovat zdravotní stav, detaily, momentální forma. Hlavně se ten tým musí do play-off dostat. Bude to o maličkostech a o sportovní formě.
     
    Petr Neumann: Byla to černá nula (o ekonomické bilanci toho, že se baráž musela hrát v Brně). O Vsetínu ale bylo slyšet, když vyprodal dvakrát Rondo.
     
    Petr Neumann: Samozřejmě rezonuje otázka náročnosti baráže. Smlouva mezi svazem a APK je na deset let, takže to je podepsáno do roku 2032. Ta nespokojenost a ta vůle změnit je velká. Sdružení první ligy vzniklo z toho důvodu, aby došlo ke změně systému baráže. Nemáme ale úplně karty ve svých rukou.
     
    Petr Neumann o vizi Vsetína: Viděli jsme ten střet s extraligou, kdy si myslím, že jsme měli špičkový tým na první ligu. Zájem o postup tady je, ale je to také o zázemí. Připravujeme plán, aby se sportovní ambice a rozvoj klubu včetně zázemí tak nějak propojil.
     
    Jiří Weinritt o letní přípravě: V létě jsme udělali kus práce, který jsme chtěli. Nebyly tam výrazné komplikace, včetně těch zdravotních. Pracovali jsme jen ve Vsetíně. V srpnu jsme nastoupili na led trošku pozdě, protože se stadion opravoval. To byla ale komplikace minimální. Příprava ale i v návaznosti na zdravotní stav proběhla slušně a ten díl práce, který jsme měli, tak jsme odpracovali a jsme připraveni.
     
    Luboš Rob o hráčském kádru: S některými hráči jsme se po této sezoně znovu domluvit, ale bohužel to nevyšlo. Jednání například s Maxem Žukovem byla intenzivní, ale dopadlo to tak, že tady Max nezůstal. Devět hráčů odešlo, devět přišlo. Na doporučení Tomáše Duby jsme podepsali Jana Lukáše. Povedlo se přivést Matěje Stříteského, co tady vyrůstal, což je vždycky fajn.
     
    Petr Neumann: Na třetí pokus jsme vyhráli soutěž a měli jsme tu čest si zahrát baráž. To nám dává závazky. Celý tým je nastavený na to, se vší pokorou k soupeřům, abychom tento úspěch zopakovali. Sezonu máme ekonomicky zajištěnou. V tuto chvíli jsme překonali historicky výsledek v počtu prodaných pernamentek. Mantinely jsou již připraveny, děkujeme městu (kvůli tomu musel hrát Vsetín baráž v Brně – pozn. red.). Nic už tedy nebrání k tomu, abychom baráž odehráli tady.
     
    První části tiskové konference se zúčastní Petr Neumann, Jiří Weintritt a Luboš Rob.
     
    Tiskové konference se zúčastní obránce Matěj Stříteský, kapitán Erik Hrňa, trenéři Luboš Rob starší a Jiří Weintritt a jednatel a předseda představenstva VHK Petr Neumann.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 12:00.

    Vít Muzikář