Ústí n. L. – Brozany 0:0 (odl.)
odloženo
FK VIAGEM Ústí nad Labem
0:0 (-:-)
SK Sokol Brozany
Pátek 13.09.2024, 18:00 • Městský stadion, Ústí nad Labem • 3. Česká fotbalová liga (B) • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký páteční podvečer všem fanouškům fotbalu! Po reprezentační přestávce se vrací klubový fotbal a na programu je 6. kolo České fotbalové ligy skupiny B. Společně se podíváme na zápas mezi FK VIAGEMEM Ústí nad Labem a SK Sokolem Brozany. Výkop je na Městském stadionu v Ústí nad Labem nachystán na 18:00 hodin, tak si na tento čas nic neplánujte, jste srdečně zváni k našemu přenosu.
     
    FK VIAGEM Ústí nad Labem

    Fotbalisté Ústí nad Labem si v sezoně 2010/11 zahráli po 50 letech nejvyšší soutěž. V první lize ale klub dlouho nevydržel a po jediné sezoně sestoupil do druhé ligy. V sezoně 2011/12 se Ústí podařilo opět vyhrát druhou ligu a zajistit si postup do nejvyšší soutěže, ale kvůli nevyhovujícímu stadionu se muselo Ústí spokojit pouze s druhou ligou. V sezoně 2021/22 ale Ústí obsadilo až 15. příčku a následoval sestup do České fotbalové ligy, kde VIAGEM aktálně působí. V loňské sezoně obsadilo Ústí konečné 3. místo a letos vyhlašují svěřenci Stavopluka Habance útok na příčky nejvyšší. Vstup do sezony se fotbalistům Ústí nad Labem vydařil, po šesti odehraných zápasech vedou se 13 body tabulku ČFL o skóre před Sokolem Brozany a Kladnem, které má ale zápas k dobru. Právě Kladno v minulém kole připravilo Ústí první ligovou porážku, když jej doma zdolalo 2:1. VIAGEM se zatím může spolehnout na svoji ofenzivu, se 17 vstřelenými góly je nejproduktivnějším celkem soutěže. Střelecky se nejvíce daří především Davidu Černému a Marku Červenkovi, kteří doposud zapsali shodně 4 góly.
     
    SK Sokol Brozany

    Fotbalový klub z Brozan nad Ohří je v posledních letech pravidelným účastníkem České fotbalové ligy. Brozanský Sokol skončil v uplynulé sezoně v ligové tabulce na velmi solidním 4. místě se ziskem 50 bodů a svěřenci trenéra Jiřího Němce by tento výsledek rádi zopakovali.
    Mužstvo loni střelecky táhl s 10 góly 27letý útočník Dominik Šup, kterému zdatně sekundovali osmigóloví Chukwudi Chukwuma s Markem Krátkým. Po výsledkově povedené letní připravě, ve které Brozany nepoznaly chuť porážky, vstoupily úspěšně také do ČFL. Svěřenci trenéra Jiřího Němce po pěti odehraných duelech nepoznali hořkost porážky a spolu s Kladnem jsou jedinými dosud neporaženými celky soutěže. V tabulce se Brozany vyhřívají na 2. místě o skóre právě za svým dnešním soupeřem, mají ale zápas k dobru. Jediné body ztratily Brozany v domácím prostředí, kde remizovali 2:2 s nováčkem z Ústí nad Orlicí. V posledním ligovém kole pak Brozany doma porazily doma Zápy jasně 3:0. Mužstvo zatím střelecky táhne 34letý útočník Martin Jindráček, který se v pěti duelech prosadil čtyřikrát.
     
    Vzájemné zápasy

    Oba celky se v posledních dvou letech pravidelně potkávají v rámci ligových bojů v České fotbalové lize. V loňské sezoně se v obou případech radovalo z výhry Ústí nad Labem, které na podzim zvítězilo v Brozanech 1:0 a na jaře před vlastními fanoušky 2:1. V obou zápasech se střelecky prosadil forvard Ústí David Černý.
    Z posledních šesti vzájemných duelů pak máme bilanci čtyř výher Ústí nad Labem a dvou výher Brozan.
     
    Dnešní utkání České fotbalové ligy mezi Ústí nad Labem a Brozany bylo vinou nezpůsobilého terénu a nepříznivé předpovědi počasí odloženo. (13:18:08)

    Jakub Holínka

    Branky:


    FK VIAGEM Ústí nad Labem:
    SK Sokol Brozany:

    Rozhodčí: Matějček – Melichar, Holakovská