Osvětim – Salzburg 2:3 (po pr.) | Skellefteå – Pelicans Lahti 4:2 (kon.) | Eisbären – Pardubice 3:2 (3:2 po s.n.)
Zürich – Straubing 3:2 (kon.) | Sheffield – Sparta 5:1 (kon.)
konec
Skellefteå AIK
4:2 (2:0, 0:0, 2:2)
Pelicans Lahti
Pátek 13.09.2024, 19:00 • Skellefteå Kraft Arena, Skellefteå (SWE) • Hokejová Liga mistrů • 3. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    57:23 DZIERKALS - 4:2
     
    57:23
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    Tohle se ale hostům moc nepovedlo. Hned po vhazování totiž ztratili puk a do protiútoku mířili dva útočníci domácího klubu. Max Lindholm poté nesobecky nahrál lépe postavenému MARTINSI DZIERKALSOVI, který neměl problém se střelou do prázdné branky – 4:2. Asistence: Max Lindholm, Marcus Eriksson.
    54:58 PUDAS - 3:2
     
    54:58
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    Domácí hrdina zatím nese jméno JONATHAN PUDAS! Kapitán AIK si čistě u mantinelu odstavil Virtanena, kterému poté naznačil střelu a ještě podržel puk u své hokejky. Až pak vyslal na zařízení Lahti střelecký pokus, který namířil přesně do vzdálenějšího rožku bezmocného Patrikainena – 3:2. Bez asistence.
    47:26 HIRVONEN - 2:2
     
    47:26
    Pelicans Lahti právě vstřelil branku!
    Hosté vyrovnávají stav dnešního utkání! Domácí Heikkinen byl zastaven dle rozhodčích čistě, a tak do protiakce zamířili hráči Lahti. Leevi Tukiainen se dostal k vyraženému puku, objel s ním branku a nahrál i s trochou štěstí KONSTU HIRVONENOVI, který poté trefil poloodkrytou branku – 2:2. Asistence: Leevi Tukiainen, Michael Vukojevic.
    43:51 Timo LINDFORS - 2:1
     
    43:51
    Pelicans Lahti právě vstřelil branku!
    Hosté v přesilové hře snižují! Wyatt Kalynuk zakombinoval s Eliasem Vilénem, následně přišla svižná nahrávka nalevo pro TIMA LINDFORSE, který poté procpal kotouč přes tělo brankáře Lindvalla – 2:1. Asistence: Wyatt Kalynuk, Elias Vilén.
    14:22 PUDAS - 2:0
     
    14:22
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    Hráči Lahti svou dobře rozjetou akci nezakončili, a tak do brejku zamířili domácí. JONATHAN PUDAS si vyměnil puk s Richardem Huggem a poté prostřelil brankáře Patrikainena střelou k vzdálenější tyči – 2:0. Asistence: Rickard Hugg.
    01:59 JOHNSON - 1:0
     
    01:59
    Skellefteå právě vstřelila branku!
    Domácí hokejisté dlouho drželi puk u svých hokejek, v rozhodující chvilku se pak uvolnil Valter Lindberg a nahrál před branku osamocenému ANDREASI JOHNSONOVI, který procpal puk přes tělo brankáře Patrikainena – 1:0. Asistence: Valter Lindberg, Zeb Lindgren.

    Matěj Skula

    Branky a nahrávky: 2. Johnson (V. Lindberg, Lindgren), 15. Pudas (Hugg), 55. Pudas, 58. Dzierkals (M. Lindholm, Eriksson) – 44. Lindfors (Kalynuk, Vilén), 48. Hirvonen (Tukiainen, Vukojevic)


    Skellefteå AIK: Lindvall (Hellnemo) – Pudas (C), Johansson, Bergqvist, Sundqvist, Nilsson, Lindgren, Granberg – Heikkinen, O. Lindberg (A), Hugg (A) – Eriksson, Lindholm, Dzierkals – Davidsson, V. Lindberg, Johnson – Vesterlund, Forsfjäll, Vuolett
    Trenér: Robert Ohlsson

    Pelicans Lahti: Patrikainen (Lindbom) – Riihinen, Vukojevic, Zábranský, Nieminen, Käyhkö, Kalynuk, Junkkari – Horký, Väänänen, Bryggman (A) – Tukiainen, Vilén (A), Kumpulainen – Bareš, Hirvonen, Roine (C) – Lindfors, Kumpula, Virtanen
    Trenér: Juhamatti Yli-Junnila

    Rozhodčí: T. Björk, L. Öhlund – T. Sörholm, R. Strömberg (vš. SWE)

    Diváci: 2 466