Osvětim – Salzburg 2:3 (po pr.) | Skellefteå – Pelicans Lahti 4:2 (kon.) | Eisbären – Pardubice 3:2 (3:2 po s.n.)
Zürich – Straubing 3:2 (kon.) | Sheffield – Sparta 5:1 (kon.)
po s.n. (3:2)
Eisbären Berlín
3:2 (1:1, 1:0, 0:1 - 0:0)
HC Dynamo Pardubice
Pátek 13.09.2024, 19:30 • Mercedes Benz Arena • Hokejová Liga mistrů • 3. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.
     
    Hezký páteční večer přeji všem příznivcům hokeje. Na programu jsou znovu zápasy v prestižní hokejové Lize mistrů a my se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi týmy Eisbären Berlín a HC Dynamo Pardubice. Půjde tedy o konfrontaci německého a českého hokeje.
     
    Systém Ligy mistrů

    Liga mistrů v loňském ročníku doznala změn. Ještě předloni tuto prestižní soutěž hrálo dvaatřicet týmů rozdělených do skupin. V současné době je pouze jedna tabulka, která čítá čtyřiadvacet klubů. Každý klub v základní části odehraje šest utkání, tři doma a tři venku. Nemohou na sebe narazit týmy ze stejné země.

    Mezi změny patří i některé úpravy pravidel. Například pokud mužstvo hraje přesilovou hru a využije ji, potrestaný hráč zůstane na trestné lavici až do konce trestu. Změna je i u situace, kdy sudí signalizuje vyloučení a tým hrající v šesti tuto výhodu promění v branku. Místo odvolání trestu však hráč, na kterého sudí ukáže, i přesto poputuje na lavici hanby.
     
    Eisbären Berlín

    Před startem nového ročníku hokejové Ligy mistrů sehráli hokejisté berlínského Eisbärenu tři přípravné duely. Loňský mistr německé DEL si připsal dvě výhry po sobě na začátku přípravného období. Porazil 5:0 Lausitzer Fuchse, následně pak 4:2 finský Kärpät Oulu. V posledním přátelském mači narazil na Motor České Budějovice. A Jihočeši dali svému soupeři lekci z produktivity, když vyhráli 5:0. Za sebou už mají Berlínští dva zápasy na mezinárodní scéně, 1:3 sice padli se švédským Växjö, ale hned na to vyhráli 4:1 nad polským týmem Unia Oswiecim. Připsali si tak první tři body do tabulky a jsou v ní na dvanáctém místě. Rádi by se posunuli výš a doma se pokusí srazit rozjeté Pardubice.
     
    HC Dynamo Pardubice

    Stejně jako Berlín, také Pardubice sehrály v přípravě jen tři přípravné zápasy. Hned v tom prvním Pardubičtí vyzvali své "béčko", které porazili 5:3. Poté si poradili s Žilinou po těsném výsledku 3:2. A také třetí duel byl ve znamení výhry, a sice nad Mnichovem. Ten vyhráli 3:2 po nastavené hrací době. Následoval už ostrý start do nové sezóny, a sice v již zmíněné Lize mistrů. V prvním střetnutí si doma s chutí zastříleli, když maďarský Fehervár porazili 7:0. A další domácí duel pak byl opět úspěšný. Odnesla to finská Tappara, která musela zkousnout porážku 1:5. Pardubice jsou tak zatím stoprocentní a s plným počtem bodů vedou celou tabulku Ligy mistrů.
     
    Úvodní sestavy:

    Eisbären Berlín: Hildebrand (Stettmer) – Wissmann (C)(TS), Müller, Reinke, Galipeau, Mik – Bergmann, Byron, Kirk – Pföderl, Boychuk (A), Noebels (A) – Hördler, Fontaine, Tiffels – Veilleux, Wiederer, Schäfer
    Trenér: Serge Aubin

    HC Dynamo Pardubice: Will (Honzík) – Čerešňák (A), Hájek, Šustr, Dvořák, Musil, Vála, Hrádek, Houdek – Kaut, Sedlák (C), Červenka (A)(TS) – Radil, Zohorna, Kousal – Vondráček, Poulíček, Mandát – Herčík, Paulovič, Kaplan
    Trenér: Marek Zadina

    Rozhodčí: Hinterdobler (GER), Hoppe (GER) – Giesen (GER), Jürgens (GER).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:19
    Domácí se hned na začátku první třetiny natlačili před branku Romana Willa, těsně před ním zakončil Frederik Tieffels, ale hostující brankář ustrážil svou branku.
     
    01:19
    Nyní musel do zákroku Jake Hildebrand, který zlikvidoval pokus Lukáše Sedláka z pravé strany a raději pak hru přerušuje.
     
    02:05
    Berlínští se roztáhli v pásmu Pardubic a roztočili další akci, ovšem Roman Will se opět nemýlil a má kotouč ve své moci.
     
    04:13
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice:
    David Musil – 2 min., držení.
     
    05:13
    Domácí se dostali do zakončení v přesilové hře, když střílel po zemi Leonhard Pföderl, ale Roman Will jeho pokus zneškodnil.
     
    05:41
    Dynamo získalo kotouč a hned ho poslalo až před branku domácích. Šetří tak cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    06:13
    Pardubice se ubránily a už jsou v plném počtu.
     
    06:42
    Robin Kaplan si sjížděl do prostoru mezi kruhy, než ale stačil vystřelit, sebral mu kotouč soupeř. Berlínští tak okamžitě po zisku puku míří zase před branku Romana Willa.
     
    07:25
    Další náznak akce Pardubic, hosté se nyní dostali do těsné blízkosti Jakea Hildebranda, ale jeho lapačka proti pokusu Roberta Kousala připravena.
     
    07:55
    Na řadě je první komerční přestávka.
     
    08:10
    Kai Wissmann, Top Scorer Eisbärenu se dostal ke střele mezi kruhy, tu ale obrana Pardubic srazila do bezpečí a mimo ohrožení Willovy svatyně.
     
    09:21
    David Musil si klepal o přihrávku na modré čáře, ta se k němu nedostala, puk si převzali znovu domácí hráči a zamířili s ním znovu až před klec Romana Willa.
     
    10:29
    V rohu útočného pásma Pardubic vyhráli kotouč sice hosté, soupeř je s ním ale vytlačil do středního pásma, takže akci hosté budou muset založit znovu.
     
    11:20
    Eisbären právě vstřelili branku!
    Domácí se ve dvanácté minutě ujímají vedení a otevírají účet zápasu. Do těsné blízkosti Romana Willa dostal přihrávku LEAN BERGMANN a ten poté pohotově zametl touš za brankovou čáru – 1:0. Asistence: Blaine Byron a Liam Kirk.
    11:20 Lean BERGMANN - 1:0
     
    11:48
    Vyloučení v týmu Eisbären Berlín:
    Eric Mik – 2 min., nedovolené bránění.
     
    12:50
    Hosté se v přesilové hře snaží o vyrovnání, ale soupeř je zatím proti a drží jednobrankový náskok. Nyní se vyhozením dokázal osvobodit.
     
    13:36
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Nyní se to už povedlo, Pardubičtí využívají přesilovou hru a je vyrovnáno. Zblízka nadvakrát dorazil kotouč do sítě Jakea Hildebranda MARTIN KAUT a začíná se znovu od začátku.
    13:36 Martin KAUT - 1:1
     
    13:48
    Berlínští jsou v plném počtu.
     
    14:22
    Nyní si museli pozor dávat znovu hostující obránci, kteří zastavili další pokus soupeře.
     
    15:00
    Další komerční přestávka.
     
    15:00
    Vyloučení v týmu HC Dynamo Pardubice:
    Patrik Poulíček – 2 min., sekání.
     
    15:50
    Pardubičtí dlouho nemohli získat puk v obranném pásmu a až nyní ho vyhazují před Jakea Hildebranda. Šetří tak další vteřiny z oslabení.
     
    16:09
    Další výhoz puku hostů až před branku Berlína a tohle oslabení patrně Dynamo už zvládne bez úhony.
     
    17:00
    Pardubice jsou v plném počtu.
     
    18:30
    Další komerční přestávka.
     
    18:45
    Eric Mik dostal prostor na hraně levého kruhu a následně pak pálil na Romana Willa, ten vytasil lapačku a kotouč do ní ukryl. A hned ho rozehrál spoluhráčům.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:30
    Lukáš Sedlák se vydal s pukem podél pravého mantinelu až před Jakea Hildebranda, ovšem z pravého kruhu nedokázal usměrnit kotouč za jeho záda.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí. V ní se do vedení dostal domácí Berlín, ale hostům se povedlo vyrovnat v přesilové hře a začínalo se znovu od začátku. Uvidíme, co nám nabídne druhá třetina, která začne přibližně ve 20:20.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:13
    Po levé straně pláchl všem Gabriel Fontaine a hned zblízka prověřil pozornost Romana Willa. Ten natáhl svoji hůl a kotouč srazil do bezpečí. Poté ho ukryl pod lapačku a zastavuje hru.
     
    20:44
    Lukáš Sedlák držel puk na své holi a snažil se ho odehrát spoluhráčům, ovšem byl dokonale pokryt obranou berlínského Eisbärenu a ten poté otáčí hru.
     
    21:35
    Andrej Šustr na modré čáře promáchl a do akce se řítili domácí. Sám Šustr poté znemožnil obranným zákrokem skórovat Frederiku Tiffelsovi.
     
    22:55
    Patrik Poulíček se zjevil mezi kruhy, ale nedostal přihrávku. Následně stále pokračovala pardubická akce, ale obrana Berlína nepustila hosty do zakončení před Hildebrandem.
     
    23:58
    Lukáš Sedlák se tlačil do prostoru mezi kruhy, ale kotouč ideálně netrefil. Ten poté obrana Eisbärenu poslala do středního pásma tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    24:46
    Po nepřesném zakončení pardubického Lukáše Radila otočili hru před Willa zase domácí hráči, ale střela Manuela Wiederera šla jen vedle tyče pardubického brankáře.
     
    26:10
    Peter Čerešňák se dostal až do těsné blízkosti Jakea Hildebranda, ale jeho přiťuknutí domácí brankář dobře viděl a bez větších problémů dostal puk pod kontrolu.
     
    27:15
    Zakázané uvolnění Pardubic stěhuje hru před branku Romana Willa, buly bude vhozeno po jeho levé ruce.
     
    27:52
    Další souboj o kotouč a akce na domácí straně. Znovu se ale i díky pozornému Romanu Willovi skóre nemění.
     
    28:42
    Blaine Byron málem unikl do samostatného úniku, ale obrana Pardubic se včas stihla vrátit a nebezpečí před Romanem Willem tak definitivně zažehnala.
     
    29:38
    Jan Mandát se prodral obranou německého klubu až moc hladce, ale jeho následné zakončení mezi kruhy končí na betonu Jakea Hildebranda, který jen zaduněl.
     
    30:30
    Jsme za polovinou řádné hrací doby a na ukazateli skóre stále svítí nerozhodný stav. Ani jednomu týmu se zatím nedaří strhnout vedení na svou stranu.
     
    31:08
    Andrej Šustr neudržel puk u modré čáry a rychle spěchal ven, aby ho dojel. Nakonec se domácí hráči nedostali do ohrožení Willovy branky.
     
    31:50
    Tomáš Zohorna mířil na Jakea Hildebranda, jeho střelu zápěstím z pravé strany ale pohotově do lapačky chytil Jake Hildebrand.
     
    32:33
    Po levém křídle pláchl Eric Mik, ale následně pak jeho křižná přihrávka do prostoru mezi kruhy skončila v moci pardubické obrany.
     
    33:08
    Eisbären právě vstřelili branku!
    Domácí strhávají podruhé v utkání vedení na svou stranu. Kai Wissmann poslal kotouč na levou stranu pro FREDERIKA TIFFELSE, který se z levého kruhu dostal až těsně před Romana Willa. Obešel ho a zakončil bekhendem okolo jeho levého betonu – 2:1. Asistence: Kai Wissmann.
    33:08 Frederik TIFFELS - 2:1
     
    35:10
    Hosté se pokusili najít rychlou odpověď, ta ale nepřišla. Místo toho pak zahrozili opět hráči Eisbärenu, ale pokus Erica Hördlera šel jen vedle protější tyče.
     
    36:21
    Dynamo zatlačilo svého soupeře v jeho pásmu, po zemi to zkusil švihem Lukáš Radil, ale neuspěl. Následně pak efektním semaforem zneškodnil pokus Tomáše Zohorny Jake Hildebrand.
     
    36:45
    Další komerční přestávka.
     
    37:10
    Eric Hördler operoval u brankáře Jakea Hildebranda a pomohl mu udržet puk co nejdále od jeho klece. Následně pak se do akce vydali zase jeho spoluhráči, ale před Willem neuspěli.
     
    38:13
    Andrej Šustr se dostal do zakončení na hraně pravého kruhu a jeho táhlý pokus šel na beton Jakea Hildebranda.
     
    38:35
    Ten nyní po dalším pokusu Davida Musila zakročil a už hru zastavil. Po další komerční přestávce se bude vhazovat před jeho brankou.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:10
    Vhazovalo se ve středním pásmu blíže domácí brance, následně pak se do střely na pravé straně opřel Jan Mandát, ovšem pokus poslal jen vedle tyče Hildebrandovy branky.
     
    39:50
    Kotouč mají hosté, od svého brankáře se ještě snaží projít na druhou stranu, už to ale vypadá, že to nestihnou a druhé dějství bude za chvíli minulostí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je u konce a vyzněla lépe pro domácí Eisbären Berlín. Ten ve čtyřiatřicáté minutě poslal znovu do vedení krásnou akcí Frederik Tiffels, jenž si najel z levého kruhu až před Romana Willa, obešel ho a bekhendovou střelou mu zasunul puk za čáru okolo jeho betonu. Hosté se snažili o opětovné vyrovnání, k němu se však zatím nedostali. Berlínští drží těsný náskok a budou se snažit ho pojistit, hosté naopak prahnou po vyrovnání. Ještě nás čeká zajímavá poslední dvacetiminutovka.
     
    Další třetina začne přibližně ve 21:10.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:22
    Liam Kirk nabral rychlost a dostal se do zakončení v blízkosti Romana Willa, ale jeho pokus nekončí za jeho zády.
     
    41:18
    Tomáš Zohorna ztratil puk a toho na levé straně využil Frederik Tiffels, který jedovkou vyzkoušel pozornost Romana Willa, který vytasil další přesný zákrok.
     
    42:33
    David Musil předvedl dobrý obranný zákrok, pomohl tak brankáři Romanu Willovi. Ale hosté poté nedokázali dostat kotouč do neutrální zóny.
     
    43:34
    Na levé straně se uvolnil Roman Červenka, jeho svižná rána od levého hrazení ale končí mimo tři tyče.
     
    44:36
    Po střele Roberta Kousala zakročil holí Jake Hildebrand a znovu podržel svůj tým. Pardubičtí hokejisté se stále nemohou dostat k vyrovnání.
     
    45:12
    Berlínští sehráli další pěknou kombinaci, na jejím konci bylo zakončení mezi kruhy, ale Jonas Müller Romana Willa švihem nepřekonal.
     
    46:13
    Gabriel Fontaine se prodral skrze pardubickou obranu a znovu před Romanem Willem bylo nebezpečí. Vše ale hostující brankář ustál a hra je přerušena. Na řadě je další komerční přestávka.
     
    47:09
    Mezi kruhy se dostal ke střele zápěstím Martin Kaut, ale jeho svižná rána končí mimo tři tyče.
     
    48:06
    Jake Hildebrand nyní zakročil proti svižné ráně Patrika Poulíčka z prostoru mezi kruhy. Hra je přerušena a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    49:26
    Domácí nadále drží těsné vedení nad Pardubicemi. Východočeši se zatím nemohou dostat ke srovnání stavu skóre a marně dobývají klec Jakea Hildebranda.
     
    50:00
    Přesně úderem padesáté minutě pálil švihem z pravého kruhu Lean Bergmann a do akce musel jít opět Roman Will, který lapil kotouč ze vzduchu.
     
    50:40
    Tomáš Dvořák se opřel do rány na vrcholu levého kruhu a jeho švih pak vyzkoušel pozornost Hildebranda. Ten na poslední chvíli sklapl betony a kotouč zachytil.
    50:40 Dvořákova rána skončila na Hildebrandovi
     
    50:56
    Vyloučení v týmu Eisbären Berlín:
    Jonas Müller – 2 min., nedovolené bránění.
     
    51:24
    Přesilovku mají hosté a mají tak velkou šanci na srovnání stavu skóre. Ovšem domácí hned po buly u sebe v pásmu odpálili puk až před branku Romana Willa.
     
    52:11
    Obrana Berlína znovu vybojovala puk na svou stranu, na nic nečekala a zase ho poslala před pardubickou branku.
     
    52:43
    Zatím výborně hrají oslabení hráči Eisbärenu a vypadá to, že ho zvládnou bez úhony.
     
    52:56
    Berlín je v plném počtu.
     
    53:58
    Patrik Poulíček si najel do levého kruhu a jeho rána končí na nad lapačkou Jakea Hildebranda. Hra je přerušena a vhazovat se bude před brankou Berlína.
     
    54:15
    Ani z další slibné šance Pardubic není vyrovnáno. Naopak po rychlém přechodu do útočného pásma na druhé straně střílel Frederik Tiffels, ale jeho pokus lapil pozorný Roman Will.
     
    55:00
    Střelu Lukáše Radila z pravého kruhu zastavil znovu Jake Hildebrand. Sklapl betony a kotouč mezi nimi ukryl. Hned na to je opět hra přerušena.
     
    55:28
    Pardubicím rychle začíná ubíhat čas, na to, aby ještě se zápasem něco udělali a vrátili se zpět, mají něco málo přes čtyři minuty.
     
    56:09
    Lukáš Sedlák z úhlu na levé straně chtěl zasunout kotouč k bližší tyči, ale včas zasáhl Jake Hildebrand a předvedl tak další skvělý zákrok.
     
    57:01
    Závar před domácí brankou, na Hildebranda šly další nebezpečné střely. I nyní ale svou svatyni uchránil od pohromy jménem vyrovnání!
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:19
    Pardubice jsou v šesti hráčích a bez brankáře!
     
    58:23
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno! Tento tah Pardubicím vyšel a začíná se od nuly. Libor Hájek nabil na levou stranu ROMANU ČERVENKOVI, který poté svižnou ránou propálil Jakea Hildebranda – 2:2. Asistence: Libor Hájek.
    58:23 Roman ČERVENKA - 2:2
     
    59:13
    Vypadá to, že třetí třetina se jen dohrává a půjdeme do nastavené hrací doby.
     
    59:55
    Ještě se ale bude vhazovat před brankou Romana Willa, pět vteřiny před vypršením řádné hrací doby.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:29
    Roman Červenka zakončoval mezi kruhy, ale jeho pokus se neujal. Hned na to míří na druhou stranu soupeř.
     
    61:10
    Leonhard Pföderl se řítil na branku Pardubic, ale nakonec tváří v tvář Romanu Willovi neuspěl.
     
    62:30
    Lukáš Sedlák vyzval ke střele na pravé straně Romana Červenku, který napřahoval ke střele, ale klec Berlína minul.
     
    63:05
    Lean Bergmann mezi kruhy napřáhl ke střele a měl i dost prostoru, ovšem proti jeho rána zakročil pohotově Roman Will.
     
    64:00
    Hraje se poslední minuta prodloužení.
     
    64:13
    Peter Čerešňák na pravé straně vyslal táhlou střelu, kterou znovu chytá pozorný Jake Hildebrand.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Ani nastavená hrací doba nepřinesla rozuzlení tohoto zápasu a na řadu tak přijdou samostatné nájezdy.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:1
    Martin KAUT proměňuje.
    Martin KAUT
     
    1. série
    1:1
    Leonhard PFÖDERL proměňuje.
    Leonhard PFÖDERL
     
    2. série
    1:1
    Daniel HERČÍK neproměňuje.
    Daniel HERČÍK
     
    2. série
    1:1
    Liam KIRK neproměňuje.
    Liam KIRK
     
    3. série
    1:1
    Lukáš SEDLÁK neproměňuje.
    Lukáš SEDLÁK
     
    3. série
    1:1
    Marcel NOEBELS neproměňuje.
    Marcel NOEBELS
     
    4. série
    1:2
    Tomáš ZOHORNA proměňuje.
    Tomáš ZOHORNA
     
    4. série
    2:2
    Blaine BYRON proměňuje.
    Blaine BYRON
     
    5. série
    2:2
    Roman ČERVENKA neproměňuje.
    Roman ČERVENKA
     
    5. série
    2:2
    Zachary BOYCHUK neproměňuje.
    Zachary BOYCHUK
     
    6. série
    3:2
    Leonhard PFÖDERL proměňuje.
    Leonhard PFÖDERL
     
    6. série
    3:2
    Martin KAUT neproměňuje.
    Martin KAUT
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Eisbären Berlín.
    Autorem vítězné branky je LEONHARD PFÖDERL.
    Leonhard PFÖDERL - 3:2
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Zápas nakonec došel až do samostatných nájezdů a v nich uspěli domácí hráči. Ti tedy porážejí pardubické Dynamo 3:2 po nájezdech a zapisují bonusový bod navíc. Pardubice naopak z Berlína pojedou s jedním bodem. V Lize mistrů tak dnes poprvé padli.
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (22:08:03)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 12. Bergmann (Byron, Kirk), 34. Tiffels (Wissmann), rozh. náj. Pföderl – 14. Kaut, 59. Červenka (Hájek)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:1   Martin Kaut (PCE)
    1:1   Leonhard Pföderl (EIS)
    2. série:
    1:1   Daniel Herčík (PCE)
    1:1   Liam Kirk (EIS)
    3. série:
    1:1   Lukáš Sedlák (PCE)
    1:1   Marcel Noebels (EIS)
    4. série:
    1:2   Tomáš Zohorna (PCE)
    2:2   Blaine Byron (EIS)
    5. série:
    2:2   Roman Červenka (PCE)
    2:2   Zachary Boychuk (EIS)
    6. série:
    3:2   Leonhard Pföderl (EIS)
    3:2   Martin Kaut (PCE)


    Eisbären Berlín: Hildebrand (Stettmer) – Wissmann (C)(TS), Müller, Reinke, Galipeau, Mik – Bergmann, Byron, Kirk – Pföderl, Boychuk (A), Noebels (A) – Hördler, Fontaine, Tiffels – Veilleux, Wiederer, Schäfer
    Trenér: Serge Aubin

    HC Dynamo Pardubice: Will (Honzík) – Čerešňák (A), Hájek, Šustr, Dvořák, Musil, Vála, Hrádek, Houdek – Kaut, Sedlák (C), Červenka (A)(TS) – Radil, Zohorna, Kousal – Vondráček, Poulíček, Mandát – Herčík, Paulovič, Kaplan
    Trenér: Marek Zadina

    Rozhodčí: Hinterdobler (GER), Hoppe (GER) – Giesen (GER), Jürgens (GER)

    Diváci: 4227