RB Lipsko – Union Berlín 0:0 (kon.) | Hoffenheim – Leverkusen 1:4 (kon.) | Freiburg – Bochum 2:1 (kon.)
Wolfsburg – Frankfurt 1:2 (kon.) | Mönchengladbach – Stuttgart 1:3 (kon.) | Kiel – Bayern 1:6 (kon.)
konec
Borussia Mönchengladbach
1:3 (1:1)
VfB Stuttgart
Sobota 14.09.2024, 15:30 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Německá Bundesliga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je od mě pro dnešek vše a přeji vám pokud možno příjemný zbytek sobotního večera. (17:33:30)
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 8:7. Střely mimo: 8:5. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 8:2. Fauly: 15:12.
     
    Faktor X jménem Ermedin Demirović. Bosenský útočník v 58. minutě po přihrávce Riedera poslal svůj tým do vedení a o 3 minuty později se spolupráce na této ose zopakovala, tentokrát to bylo po rohu a Demirović zakončoval hlavou. Domácí se poté ještě snažili s utkáním něco udělat, ale spíše měli štěstí, že neinkasovali další branku. Stuttgart tak po nepovedeném vstupu do sezóny zapisuje první vítězství a posouvá se na 9. místo tabulky. Mönchengladbach má po třech kolech o jeden bod méně.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Míč se dostal až k Omlinovi a Gladbach by teď od brány soupeře nemohl být dále.
     
    90+2
    Žlutá karta pro tým Borussia Mönchengladbach (Ko Itakura).
     
    90+1
    Jen to prosvištělo. Robin Hack mohl halfvolejí z hrany vápna závěr utkání ještě zdramatizovat. Rána jako z děla ale pravou tyč minula zhruba o metr.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 4 minuty.
     
    90
    Slibnou standardku tři metry od vápna Hack zahrál mizerně a nikdo ze Hříbat se k centru nedostal.
     
    89
    Dan-Axel Zagadou zastavuje útočnou snahu soupeře skluzem a vidí žlutou kartu.
     
    86
    Stuttgart si zbytečně komplikuje život a místo jednoduchého nákopu se jeho hráči snažili o postupnou rozehrávku až od brankáře. Ta se vůbec nepovedla a po faulu se Gladbach dostal k zajímavé standardce. Tu zakončoval Tim Kleindienst, ale mířil pouze nad.
     
    85
    S Gladbachem to už vypadá špatně, další útočná snaha končí v zámezí a od brány rozehrává Alexander Nübel.
     
    83
    Další dvě rány si do statistik zapíše Chris Führich. Ta první byla ovšem zblokována a druhá mířila vysoko nad. V obou případech zakončoval pravou nohou z levé strany.
     
    82
    Střídání v týmu VfB Stuttgart:
    ze hřiště odchází Jamie Leweling, přichází Dan-Axel Zagadou.
     
    81
    Domácí celek sice tlačí, ale vzadu nechává otevřená vrátka, toho mohl využít Chris Führich, jenž po přihrávce na levou stranou měl proti sobě už pouze Jonase Omlina, toho sice překonal, ale jeho střela k bližší tyči narazila na brankovou konstrukci.
     
    79
    Střela ze střední vzdálenosti v podání Lewelinga Omlina nikterak nevyděsila.
     
    79
    Útočná snaha Ngoumoua působila poněkud neohrabaně a v následném souboji dokonce i fauloval.
     
    78
    Na centr od rohového praporu z kopačky Robin Hacka si vyskočil brankář Stuttgartu, po nepřesné rozehrávce se však míč rychle vrátil na kopačky domácích.
     
    77
    Nathan Ngoumou byl zachycen v dalším ofsajdu.
     
    76
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach:
    ze hřiště odchází Julian Weigl, přichází Florian Neuhaus,
    ze hřiště odchází Kevin Stöger, přichází Tomáš Čvančara.
     
    75
    Nathan Ngoumou tentokrát rychlostní souboj na pravém křídle nevyhrál, přesto Stuttgart o míč rychle přišel a Gladbach má k dispozici vhazování na úrovn. velkého vápna.
     
    75
    Střídání v týmu VfB Stuttgart:
    ze hřiště odchází Ermedin Demirović, přichází El Bilal Touré.
     
    74
    Střídání v týmu VfB Stuttgart:
    ze hřiště odchází Fabian Rieder, přichází Chris Führich.
     
    73
    Teď už Nathan Ngoumou v ofsajdu nebyl a po zpětné přihrávce zkusil střelu z první. Nacházel se zhruba 10 metrů od brány, ale trestuhodně ji přepálil.
     
    71
    Na ukázkovou průnikovou přihrávku si na pravé straně naběhl Nathan Ngoumou a následně se centrem snažil oslovit někoho ze svých spoluhráčů. Snaha však přišla vniveč, útočník Gladbachu byl totiž v ofsajdu.
     
    69
    Domácí přeci jen začínají tlačit, ani z rohového kopu se však k nebezpečnému zakončení nedostali. Uvidíme, jestli utkání ještě dokážou zdramatizovat.
     
    68
    Střídající Robin Hack se prosmýkl po levé straně, hodil si míč do středu hřiště a pokusil se zakončit, s jeho slabou střelu si poradil brankář Stuttgartu.
     
    67
    Z protiútoku naopak chtěl zahrozit Ermedin Demirović, po obou stranách se mu rozebíhali spoluhráči, ale útočník Stuttgartu jako by si nemohl vybrat a v souboji o míč nakonec přišel.
     
    66
    Gladbach se s nepříznivým průběhem utkání snaží něco udělat, ale v současnosti to vypadá, že na to zkrátka nemají. Další rozehrávka končí pouze za postranní čárou.
     
    65
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach:
    ze hřiště odchází Philipp Sander, přichází Rocco Reitz,
    ze hřiště odchází Franck Honorat, přichází Robin Hack.
     
    63
    Střídání v týmu VfB Stuttgart:
    ze hřiště odchází Josha Vagnoman, přichází Anthony Rouault,
    ze hřiště odchází Deniz Undav, přichází Enzo Millot.
    61. Ermedin DEMIROVIĆ - 1:3
     
    61
    Stuttgart právě vstřelil branku! Jak jednoduché to může být. Fabian Rieder centrem z rohu našel na zadní tyči ERMEDINA DEMIROVIĆE, jenž hlavičkou na vzdálenější tyč navyšuje náskok svého týmu. Dvojice Rieder – Demirović tak v průběhu 3 minut možná Stuttgartu zajistila vítězství.
     
    61
    Teď se to mohlo povést Undavovi, jenž byl přesně nalezen přízemním centrem z levé strany. Undavova střela byla ještě tečována a Stuttgart má roh.
     
    60
    Stuttgart by rád přidal další gól a hru trochu uklidnil.
    58. Ermedin DEMIROVIĆ - 1:2
     
    58
    Stuttgart právě vstřelil branku! Po dlouhém nákopu předvedl kus dobré práce u pravé lajny Fabian Rieder, ten dokázal oběhnout soupeře i pomezního rozhodčího a ještě udržet míč na hrací ploše. Následovala rychlá přihrávka na hranu malého vápna, kde svůj zabijácký instinkt ukázal ERMEDIN DEMIROVIĆ a lehkou tečí překonal gólmana.
     
    56
    Po centru Fabiana Riedera si jeden z hráčů Gladbachu přivodil zranění. Vzhledem k tomu, že šlo o zásah hlavy na hlavu, tak sudí hru rychle přerušil.
     
    55
    Hosté po dlouhém obehrávání obranného bloku získávají rohový kop.
     
    54
    Gladbach dokázal zatlačit svého soupeře a ve vápně hráči hledali skulinku k nějakému slibnému centru, ta se ovšem nezjevila a útočí znovu Stuttgart.
     
    53
    U pravého rohového praporku se s míčem točil Josha Vagnoman, přes dva domácí obránce však nepřešel a balón musel vrátit zpět na půlící čáru.
     
    52
    Po další nepřesnosti může ovšem vhazovat Gladbach.
     
    51
    Stuttgart se vrací k svému původnímu plánu a postupnou rozehrávku se snaží kontrolovat hru.
     
    49
    Na druhé straně pro změnu bránu ohrozil Deniz Undav, jenž si naběhl za vápna a napřáhl se proti odraženému míči. Jeho střela neměla špatné parametry, ale aby Omlina překvapila, musela by mířit více k tyči.
     
    48
    Po skvělé přihrávce hrudí halfvolejí zakončoval Franck Honorat, jeho pumelice z hrany vápna jen těsně minula břevno.
     
    47
    Gladbach se sérií autových vhazování posouvá blíže a blíže bráně soupeře.
     
    46
    Následoval centr, která nebyl dostatečně dlouhý a po přiťuknutí od jednoho z obránců se míč dostal až ke gólmanovi Stuttgartu.
     
    46
    Atakan Karazor se domáhá, že nakopnutý míč zpracoval hrudí, sudí ovšem viděl hru rukou a Gladbach bude rozehrávat nedaleko půlící čáry.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    V úvodu prvního dějství jsme sledovali velmi odvážnou hru od obou stran. Vyústilo to velké množství chyb i šancí. Tu první dokázal v gól proměnit Deniz Undav, když ve 21. minutě skvěle zareagoval na vyraženou střelu a balón doklepl do odkryté sítě. Netrvalo to dlouho a o 6 minut později bylo srovnáno. Po zmatku ve vápně a centru z pravé strany se hlavou prosadil Pléa. Po srovnání se hra obou týmu trochu rozsypala a stali jsme se svědky řady nepřesností a zbytečných faulů. Můžeme doufat, že ve druhém poločase nám hráči nabídnou o poznání hezčí obrázek.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Odražený balón se akrobatickým způsobem snažil na bránu nasměrovat Franck Honorat, jeho slabý pokus do středu brány bez problému lapil Alexander Nübel.
     
    45+2
    Po tečovaném centru má Gladbach k dispozici roh.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje 2 minuty.
     
    45
    Sledujeme hru plnou nepřesností, na velmi ambiciózní přihrávku teď útočník Stuttgartu dosáhnout opravdu nemohl. Od brány kope Jonas Omlin.
     
    43
    Po autu na vlastní polovině byl velmi tvrdě dohrán Kevin Stöger a zůstává ležet na hrací ploše, rozhodčí však faul nepískal.
     
    41
    Kvůli další nepřesné rozehrávce Stuttgartu se k centru z levé strany mohl dostat Nathan Ngoumou, na poslední chvíli však jeho přihrávku tečoval obránce Čase přesně do náruče Alexandera Nübela.
     
    40
    Stuttgart se kvůli tvrdé hře soupeře nemůže dostat dále než za půlící čáru, teď přišel další nedovolený zákrok v této oblasti.
     
    38
    Hra se už tolik nepřelévá z jedné strany na druhou, spíše se oba týmy snaží o postupný útok, nedá se ovšem říct, že by se jim to příliš dařilo.
     
    37
    Za zcela zbytečný faul nedaleko středové čáry vidí žlutou kartu Julian Weigl.
     
    36
    Kevin Stöger to při napadání přehnal s intenzitou a Stuttgart může nadále pokračovat.
     
    35
    Jeden z hráčů Gladbachu si v souboji přivodil zranění a hra se na dvě minuty pozastavila, teď už ale pokračujeme a o postupnou rozehrávku se snaží Stuttgart.
     
    32
    Gladbach získal výhodu rohového kopu, ze kterého dokázala zakončit střídající Nathan Ngoumou, na jeho hlavičku do levé části brány ale gólman dokázal zareagovat a balón lapil.
     
    29
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach:
    Alassane Pléa se zřejmě zranil a musí ho nahradit Nathan Ngoumou.
    27. Alassane PLÉA - 1:1
     
    27
    Mönchengladbach právě vstřelil branku! Stuttgartu varování v podobě obrovské šance Gladbachu zřejmě nestačilo, Alassane Pléa se totiž mohl radovat již o minutu dříve, to ale jeho dorážku skvěle vyrazil Alexander Nübel. Na další střelu po centru Kevina Stögera už gólman nestačil, ALASSANE PLÉA hlavičkou srovnává skóre utkání.
     
    25
    V souboji dvou šestnáctek na středu hřiště se Philipp Sander provinil faulem a Stuttgart může rozehrávat.
     
    23
    Stuttgart vstřelená branka namotivovala a prezentuje se velmi vysokým napadáním, to dělá domácímu celku problémy a rychle ztrácí.
    21. Deniz UNDAV - 0:1
     
    21
    Stuttgart právě vstřelil branku! Po centru z pravé strany se k míči dostal Jamie Leweling, který podél velkého vápna oběhl obránce a vyslal přízemní ránu k levé tyči, na tuto střelu brankář ještě stačil, ale vyrazil ji pouze před sebe, kde skvěle zareagoval DENIZ UNDAV a před odkrytou bránou se již nemýlil.
     
    18
    Hra se teď přelévá z jedné strany na druhou, ani jednomu týmu se tak nedaří vytvořit souvislý tlak.
     
    16
    Hráči Gladbachu se dopustili nepřesnosti v rozehrávce a k míči se dostal Deniz Undav, jenž se z bezprostřední blízkosti po průnikové přihrávce snažil prostřelit Jonase Omlina, ten však skvěle vyběhl a střelu dokázal vyrazit.
     
    14
    Slibný aut se Stuttgartu vůbec nepovedl a za záchrannou brzdu musel na polovině hřiště zatáhnout Josha Vagnoman, za svůj zákrok vidí žlutou kartu.
     
    14
    Kvalitní presink předvedl Stuttgart a byl to konkrétně Jamie Leweling, který pro svůj tým získal vhazování nedaleko brány soupeře.
     
    12
    Domácí se snažili postupným útokem dostat k nějakému centru, u pravé postranní čáry si však neporozuměl Kevin Stöger s Joem Scallym a míč skončil až v zámezí.
     
    11
    Útočný faul jsme viděli i na druhé straně, když se při presinku proti pravidlům provinil Ko Itakura.
     
    10
    Alexander Nübel se snažil dlouhým nákopem hledat Jamieho Lewelinga, ten si však v rychlostním souboji pomohl rukama, a tak se balón vrací na kopačky Gladbachu.
     
    9
    Po dlouhém nákopu byl jeden z hráčů Stuttgartu faulován někde na středovém rohu, a tak mohou hosté hru znovu trochu uklidnit.
     
    8
    O další střelu domácích se pokoušel Franck Honorat, byla ovšem zblokována a navíc se nahrávající Alassane Pléa nacházel v ofsajdu.
     
    7
    Následný roh obrana bez větších problémů odvrátila.
     
    6
    Stuttgart se znovu pokoušel o klidnou rozehrávku, nicméně gólman Alexander Nübel přihrál nepřesně a domácí šli do rychlého protiútoku. Z toho se ke střele dostal Tim Kleindienst, jehož pumelici na přední tyč Nübel vytěsnil na roh.
     
    4
    Z jejich snahy ale šance nevzešla, po nepřesné přihrávce se balón dokutálel až k hostujícímu brankáři.
     
    3
    Honorat pro Gladbach vybojoval vhazování na vlastní polovině, následoval souboj, ve kterém byl faulován Kevin Stöger, a tak mohou domácí pokračovat.
     
    2
    V úvodu utkání kontroluje balón na svých kopačkách Stuttgart a trpělivě čeká na skulinku v obraně soupeře.
     
    1
    Domácí "Hříbata" naskočila v bílé sadě, hostující Stuttgart oblékl dresy černé.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Tomáš Čvančara znovu začíná pouze na lavičce, nutno podotknout že Kleindienst i Pléa hrají dobře, a tak je pro českého forvarda cesta do základní sestavy komplikovaná. Uvidíme, jestli naskočí aspoň v průběhu.
     
    Úvodní sestavy:

    Borussia Mönchengladbach: Omlin (C) – Scally, Itakura, Elvedi, Netz – Sander, Weigl – Honorat, Stöger, Pléa – Kleindienst.
    Náhradníci: Nicolas – Chiarodia, Čvančara, Friedrich, Hack, Lainer, Neuhaus, Ngoumou, Reitz.
    Trenér: Gerardo Seoane

    VfB Stuttgart: Nübel – Vagnoman, Čase, Chabot, Mittelstädt – Karazor (C), Stiller, Leweling, Rieder – Demirović, Undav.
    Náhradníci: Bredlow – Führich, Hendriks, Millot, Rouault, Stenzel, Touré, Woltemade, Zagadou.
    Trenér: Sebastian Hoeness

    Rozhodčí: Brych – Hüwe, Leicher.
     
    VfB Stuttgart

    Stuttgart se v minulé sezóně nečekaně dostal až před giganta z Mnichova a po zisku 2. místa si po 15 letech zahraje také Ligu Mistrů. Nutno připomenout, že v sezóně 2022/23 se VfB umístilo až na 16. místě tabulky. Ve Stuttgartu doufají, že po raketovém zlepšení neshoří v pomyslné stratosféře, ale naopak se ještě více přiblíží hvězdám německého fotbalu a zařadí se mezi stálé orbity z Mnichova či Dortmundu. Úvod sezóny tomu nicméně vůbec nenasvědčuje, Stuttgart nejdříve padl na pozemské půdě Freiburgu a poté pouze remizoval s Mohučí. Zajímavostí je, že Stuttgart je jediným týmem, který v úvodních dvou zápasech skóroval jako první, ale nakonec ani jednou nevyhrál.

    Základní sestava v posledním ligovém utkání:
    Nübel – Stenzel, Čase, Chabot, Mittelstädt – Karazor, Stiller – Leweling, Millot, Führich – Undav.
     
    Borussia Mönchengladbach

    Na loňskou sezónu, kde se „Hříbata“ umístila až na 14. místě, chtějí hráči Gladbachu nechat rychle zapomenout a v novém ročníku se dostat minimálně do nejlepší desítky. Hned v prvním kole však „Hříbata“ vyfasovala šampiona z Leverkusenu. Proti obrovskému favoritovi černobílí bojovali srdnatě a po vyrovnávací brance v 85. minutě to vypadalo, že v úvodním kole urvou cenný bod, to by však v samotném závěru dlouhého prodloužení nesměl rozhodnout Wirtz. Před reprezentační pauzou si Borussia ještě stihla spravit chuť v Bochumi, kde se o oba góly postarala dvojice Kleindienst – Honorat, a do Borussia-Parku se tak tým vracel s čistým štítem a třemi body v kapse.

    Základní sestava v posledním ligovém utkání:
    Omlin – Scally, Itakura, Elvedi, Netz – Sander, Weigl – Honorat, Stöger, Pléa – Kleindienst.
     
    Zdravím Vás při sledování třetího kola Bundesligy. Do nejlidnatější spolkové země Německa, tedy Severního Porýní-Vestfálska, zavítá účastník Ligy Mistrů ze Stuttgartu a v Borussia-Parku poměří síly s domácím Mönchengladbachem. Při pohledu na kurzy je zřejmé, že průběh tohoto utkání patří mezi ty nejméně předvídatelné, přesto sázkové kanceláře vidí jako mírné favority hosty z Württemberska. Proti tomu však stojí statistika posledních šesti vzájemných utkání, ve kterých se vždy radoval domácí celek. Nejinak tomu nebylo ani v závěrečném zápasu loňské sezóny, když Stuttgart přejel tehdy trápící se Gladbach 4:0. Při pohledu na další vzájemné střetnutí můžeme gólové hody očekávat také dnes.

    Posledních 5 vzájemných zápasů:
    Stuttgart – Mönchengladbach 4:0 (18. 5. 2024)
    Mönchengladbach – Stuttgart 3:1 (14. 1. 2024)
    Mönchengladbach – Stuttgart 5:1 (29. 7. 2023 PU)
    Stuttgart – Mönchengladbach 2:1 (29. 4. 2023)
    Mönchengladbach – Stuttgart 3:1 (4. 11. 2022)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Matěj Hašek

    Branky: 27. Pléa (Stöger) – 21. Undav, 58. Demirović (Rieder), 61. Demirović (Rieder)

    Karty:   37. Weigl (MNC), 90+2. Itakura (MNC) – 14. Vagnoman (STU), 89. Zagadou (STU)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 8:7. Střely mimo: 8:5. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 8:2. Fauly: 15:12.
    Borussia Mönchengladbach: Omlin (C) – Scally, Itakura, Elvedi, Netz – Sander (65. Reitz), Weigl (76. Neuhaus) – Honorat (65. Hack), Stöger (76. Čvančara), Pléa (29. Ngoumou) – Kleindienst.
    Náhradníci: Nicolas – Chiarodia, Friedrich, Lainer.

    Trenér: Gerardo Seoane

    VfB Stuttgart: Nübel – Vagnoman (63. Rouault), Čase, Chabot, Mittelstädt – Karazor (C), Stiller, Leweling (82. Zagadou), Rieder (74. Führich) – Demirović (75. Touré), Undav (63. Millot).
    Náhradníci: Bredlow – Hendriks, Stenzel, Woltemade.

    Trenér: Sebastian Hoeness

    Rozhodčí: Brych – Hüwe, Leicher