Kroměříž – Karviná B 0:0 (nedohr.) | Třinec – Brno B 0:0 (odl.) | Hlubina – Blansko 0:0 (odl.)
Hodonín – Zlín B 0:0 (odl.) | Kroměříž – Uh. Brod 0:0 (odl.) | Rosice – Start Brno 0:0 (odl.)
Frýdek-Místek – Hlučín 0:0 (odl.) | Slovácko B – Karviná B 0:0 (odl.) | Uničov – Znojmo 0:0 (odl.)
Strání – Zlínsko 0:0 (odl.)
odloženo
FC Slovan Rosice
0:0 (-:-)
TJ Start Brno
Středa 02.10.2024, 16:00 • Rosice • 3. Moravskoslezská fotbalová liga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Řídící komise pro Moravu odložila s ohledem na povětrnostní podmínky kompletní 7. kolo MSFL. (10:04:22)
     
    Vzájemné zápasy

    V loňské sezoně se potkaly Rosice a Start Brno vůbec poprvé. V rámci ligových bojů v Moravskoslezské fotbalové lize mají bilanci jedné remízy a jedné výhry Startu Brno. Na podzim loňského roku dokázal Start Brno vyhrát na půdě Rosic 2:1, v odvetě letos v červnu se pak oba celky rozešly smírně po remíze 1:1.
     
    TJ Start Brno

    Fotbalový klub z brněnské městské části Lesná zažívá v poslední dekádě velký výsledkový posun a z Brněnského městského přeboru se postupně dostal až do Moravskoslezské fotbalové ligy. Po triumfu v Divizi D ze sezony 2022/23 se loni představil Start poprvé v naší třetí nejvyšší soutěži a v nováčkovské sezoně z toho byla solidní 11. příčka za zisk 44 bodů. Nejlepším střelcem týmu byl s 11 góly 25letý útočník Martin Zikl. Vstup do letošní sezony se ale svěřencům Michala Kuglera nevydařil podle představ, Start Brno je po šesti odehraných kolech v tabulce na sestupové 16. pozici se ziskem 5 bodů. Poprvé se přitom Start radoval z výhry až v posledním odehraném kole, kdy doma porazil 2:1 Frýdek-Místek. Střelecky se zatím nejvíce daří 29letému forvardovi Antonínu Plichtovi, který se v šesti zápasech prosadil třikrát.
     
    FC Slovan Rosice

    Rosický Slovan je od sezony 2019/20 pravidelným účastníkem Moravskoslezské fotbalové ligy. Nejlepším umístěním Slovanu byla třetí příčka ze sezony 2022/23. Naopak v loňském ročníku bylo konečné 12. místo pro Rosice jejich nejhorším výsledkem za posledních pět let. Nejlepším střelcem Rosic byl s 11 góly 24letý záložník Adam Fila. Svěřencům zkušeného lodivoda Petra Čuhela se start do nového ligového ročníku nevydařil, když úvodní dva duely prohráli, dalších pět ligových kol je ale Slovan neporažen. Díky dvěma remízám a třem výhrám se tak Rosice vyšvihly na současné 7. místo tabulky se ziskem 11 bodů. V posledním ligovém kole přivítaly Rosice lídra tabulky z Kroměříže, a přestože po první půli prohrávali 0:3, dokázaly po změně stran utkání vyrovnat a oba celky se tak po remíze 3:3 rozešly smírně. Střelecky se zatím nejvíce daří dvojici Adam Fila a Jiří Koláčný, kteří mají oba na kontě po třech gólech.
     
    Hezké sobotní dopoledne všem příznivcům fotbalu! Na programu je 7. kolo Moravskoslezské fotbalové ligy a společně se podíváme na zápas mezi FC Slovanem Rosice a TJ Startem Brno. Výkop je na stadionu v Rosicích nachystán na 10:15 hodin, tak si na tento čas nic neplánujte, jste srdečně zváni k našemu přenosu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.

    Jakub Holínka

    Branky:


    FC Slovan Rosice:
    TJ Start Brno:

    Rozhodčí: Proske – Malý, Dedek