Fehérvár – Lausanne 1:3 (kon.) | Tappara – Färjestad 4:6 (kon.) | Ženeva – Ilves 4:3 (kon.)
Třinec – Fribourg 7:3 (kon.) | Storhamar – Växjö 1:4 (kon.) | Bremerhaven – Rouen 4:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
7:3 (1:1, 1:1, 5:1)
Fribourg-Gottéron
Sobota 14.09.2024, 17:00 • WERK arena, Třinec • Hokejová Liga mistrů • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Oceláři ve třetí třetině rozsekli dnešní zápas a do tabulky si připíšou tři body a čtyřgólový rozdíl. Fribourgu přidali ve třetí části na cestu pět gólů o které se postarali Addamo, Teplý, Kurovský, Sikora a Cienciala. Hosté ve čtrnácti lidech podali výborný výkon, bohužel pro ně síla byla dnes na domácí straně. (19:22:47)
     
    Konec zápasu.
    59:36 CIENCIALA - 7:3
     
    59:36
    Třinec právě vstřelil branku!
    Tak ještě jeden gól na závěr. Kundrátek přihrál mezi kruhy Hudáčkovi, ten vykouzlil ze své hole přihrávku na pravou stranu k DAVIDU CIENCIALOVI, ten se holí natáhl po puku, připravil si ho na střelu a svižnou ranou prostřelil Rüeggera! Asistence: Libor Hudáček, Tomáš Kundrátek – 7:3.
    59:05 SIKORA - 6:3
     
    59:05
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři využili přesilovou hru. Trochu štěstí měl útočník PETR SIKORA, který trefil brusli Gundersona, od které se puk odrazil do švýcarské branky! Asistence: Marian Adámek, Justin Addamo – 6:3.
     
    58:31
    Hudáček zkoušel rozjetý najet až k brance, kde přihrávkou nevyzrál na bránící hráče, celou akci zakončil po přihrávce Ciencialy střelou od modré čáry Adámek, tu zneškodnil gólman Rüegger.
     
    57:30
    Oceláři si ještě v závěru zahrají přesilovku. Wallmark byl vyloučen za špatný postup při vhazování.
    57:26 Killian MOTTET - 5:3
     
    57:26
    Fribourg-Gottéron právě vstřelil branku!
    S góly se nám roztrhl pytel. Nepřesnou domácí rozehrávku zachytil Sörensen, přihrál křížem Wallmarkovi, ten ještě akci zkrásnil pasem na KILLIANA MOTTETA, který si najel před branku a bekhendovou kličkou uklidil puk pod horní tyčku! Asistence: Lucas Wallmark, Marcus Sörensen – 5:3.
     
    56:54
    Třinečtí měli další šanci, Hudáček si sjel z levé strany na osu hřiště, položil si gólmana, zajel k pravé tyči, odkud zpětnou přihrávkou netrefil spoluhráče, který by střílel do prázdné branky.
    55:44 Daniel KUROVSKÝ - 5:2
     
    55:44
    Třinec právě vstřelil branku!
    To už je exhibice! Hrehorčák si najel s pukem z levé strany na osu za modrou čáru, tam přihrávkou vybídl do akce DANIELA KUROVSKÉHO, který zakličkoval kolem soupeře a po kličce vystřelil nad beton brankáře Rüeggera! Asistence: Patrik Hrehorčák, Marián Adámek – 5:2.
    54:08 Michal TEPLÝ - 4:2
     
    54:08
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři jdou do trháku! Hudáčkovu střelu z levé strany brankář Rüegger vyrazil pouze k pravému mantinelu, odkud Sikora nastřelil puk za branku, tam si zajel Hudáček, který ukázkovým pasem našel u pravé tyče MICHALA TEPLÉHO a ten střelou pod horní tyč přidal čtvrtý gól domácího celku! Asistence: Libor Hudáček, Petr Sikora – 4:2!
     
    53:18
    Daňo si po pravém křídle nabruslil do útočného pásma, poté udělal pár kroků do středu a vystřelil. Brankář Rüegger střelu vyrazil pouze vedle sebe, kam dojížděl Hudáček, ale ten loktem srazil puk jen nad bránu. Gól by stejně neplatil.
    51:23 Justin ADDAMO - 3:2
     
    51:23
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři jdou do vedení! Teplý si tak dlouho bruslil s pukem, až zpoza kruhů prudce vystřelil do dvojice Addamo – Borgman, před brankářem se nejlépe zorientoval francouzský útočník, vydoloval puk a střelou po ledě dokázal JUSTIN ADDAMO zasunout puk do branky! Asistence: Michal Teplý, Richard Nedomlel – 3:2.
     
    50:27
    Adámek našel stříleným pasem od modré čáry u levé tyče Hudáčka, ale ten nedokázal zamést puk do branky, pouze jej usměrnil vedle tyče k zadnímu mantinelu.

    Michal Samiec

    Igor Mainka

    Branky a nahrávky: 15. Kurovský (Čacho, Hrehorčák), 32. Teplý (Sikora, Addamo), 52. Addamo (Teplý, Nedomlel), 55. Teplý (Hudáček, Sikora), 56. Kurovský (Hrehorčák, Adámek), 60. Sikora (Adámek, Addamo), 60. Cienciala (Hudáček, Kundrátek) – 1. Gunderson (Sörensen, Wallmark), 23. Dorthe (Schmid, Streule), 58. Mottet (Wallmark, Sörensen)


    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Mazanec) – Adámek (A), Jank, Kundrátek, Nedomlel, Mrtka, Smith, Haman, Zbořil – Daňo, Cienciala, Hudáček (TS) – Kurovský, Vrána (C), Hrehorčák – Addamo, Sikora, Teplý – Dravecký (A), Čacho, Walega.
    Trenér: Malík.

    Fribourg-Gottéron: Rüegger – Gunderson, Jecker (A), Sutter, Borgman – Sörensen (TS), Wallmark, Mottet – Didomenico (A), De la Rose (C), Rathgeb – Streule, Schmid, Dorthe.
    Trenér: Edmond.

    Rozhodčí: A. Jeřábek, Jiří Ondráček I – Jiří Ondráček II, Lhotský

    Diváci: 3352