Fehérvár – Lausanne 1:3 (kon.) | Tappara – Färjestad 4:6 (kon.) | Ženeva – Ilves 4:3 (kon.)
Třinec – Fribourg 7:3 (kon.) | Storhamar – Växjö 1:4 (kon.) | Bremerhaven – Rouen 4:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
7:3 (1:1, 1:1, 5:1)
Fribourg-Gottéron
Sobota 14.09.2024, 17:00 • WERK arena, Třinec • Hokejová Liga mistrů • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Oceláři ve třetí třetině rozsekli dnešní zápas a do tabulky si připíšou tři body a čtyřgólový rozdíl. Fribourgu přidali ve třetí části na cestu pět gólů o které se postarali Addamo, Teplý, Kurovský, Sikora a Cienciala. Hosté ve čtrnácti lidech podali výborný výkon, bohužel pro ně síla byla dnes na domácí straně. (19:22:47)
     
    Konec zápasu.
    59:36 CIENCIALA - 7:3
     
    59:36
    Třinec právě vstřelil branku!
    Tak ještě jeden gól na závěr. Kundrátek přihrál mezi kruhy Hudáčkovi, ten vykouzlil ze své hole přihrávku na pravou stranu k DAVIDU CIENCIALOVI, ten se holí natáhl po puku, připravil si ho na střelu a svižnou ranou prostřelil Rüeggera! Asistence: Libor Hudáček, Tomáš Kundrátek – 7:3.
    59:05 SIKORA - 6:3
     
    59:05
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři využili přesilovou hru. Trochu štěstí měl útočník PETR SIKORA, který trefil brusli Gundersona, od které se puk odrazil do švýcarské branky! Asistence: Marian Adámek, Justin Addamo – 6:3.
     
    58:31
    Hudáček zkoušel rozjetý najet až k brance, kde přihrávkou nevyzrál na bránící hráče, celou akci zakončil po přihrávce Ciencialy střelou od modré čáry Adámek, tu zneškodnil gólman Rüegger.
     
    57:30
    Oceláři si ještě v závěru zahrají přesilovku. Wallmark byl vyloučen za špatný postup při vhazování.
    57:26 Killian MOTTET - 5:3
     
    57:26
    Fribourg-Gottéron právě vstřelil branku!
    S góly se nám roztrhl pytel. Nepřesnou domácí rozehrávku zachytil Sörensen, přihrál křížem Wallmarkovi, ten ještě akci zkrásnil pasem na KILLIANA MOTTETA, který si najel před branku a bekhendovou kličkou uklidil puk pod horní tyčku! Asistence: Lucas Wallmark, Marcus Sörensen – 5:3.
     
    56:54
    Třinečtí měli další šanci, Hudáček si sjel z levé strany na osu hřiště, položil si gólmana, zajel k pravé tyči, odkud zpětnou přihrávkou netrefil spoluhráče, který by střílel do prázdné branky.
    55:44 Daniel KUROVSKÝ - 5:2
     
    55:44
    Třinec právě vstřelil branku!
    To už je exhibice! Hrehorčák si najel s pukem z levé strany na osu za modrou čáru, tam přihrávkou vybídl do akce DANIELA KUROVSKÉHO, který zakličkoval kolem soupeře a po kličce vystřelil nad beton brankáře Rüeggera! Asistence: Patrik Hrehorčák, Marián Adámek – 5:2.
    54:08 Michal TEPLÝ - 4:2
     
    54:08
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři jdou do trháku! Hudáčkovu střelu z levé strany brankář Rüegger vyrazil pouze k pravému mantinelu, odkud Sikora nastřelil puk za branku, tam si zajel Hudáček, který ukázkovým pasem našel u pravé tyče MICHALA TEPLÉHO a ten střelou pod horní tyč přidal čtvrtý gól domácího celku! Asistence: Libor Hudáček, Petr Sikora – 4:2!
     
    53:18
    Daňo si po pravém křídle nabruslil do útočného pásma, poté udělal pár kroků do středu a vystřelil. Brankář Rüegger střelu vyrazil pouze vedle sebe, kam dojížděl Hudáček, ale ten loktem srazil puk jen nad bránu. Gól by stejně neplatil.
    51:23 Justin ADDAMO - 3:2
     
    51:23
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři jdou do vedení! Teplý si tak dlouho bruslil s pukem, až zpoza kruhů prudce vystřelil do dvojice Addamo – Borgman, před brankářem se nejlépe zorientoval francouzský útočník, vydoloval puk a střelou po ledě dokázal JUSTIN ADDAMO zasunout puk do branky! Asistence: Michal Teplý, Richard Nedomlel – 3:2.
     
    50:27
    Adámek našel stříleným pasem od modré čáry u levé tyče Hudáčka, ale ten nedokázal zamést puk do branky, pouze jej usměrnil vedle tyče k zadnímu mantinelu.
     
    49:32
    Ofsajd zastavil útočnou akci Fribourgu, hosté se nepohodli na pravé straně a jeden z nich předčasně vjel do útočného pásma.
     
    48:16
    Adámkovu střelu vyrazil brankář Rüegger před sebe, tam zkoušel dorážet Walega, ale marně. Pár sekund na to Walega našel zpoza branky u pravé tyče Čacha, který ani nadvakrát nedokázal propálil brankáře švýcarského celku.
     
    46:59
    Hosté jeli chvíli přečíslení tři na dva, ale Třinečtí se stihli vrátit a střela Wallmarka z pravého kruhu minula třineckou branku.
     
    46:07
    Rüegger opět v akci, když pod lapačku schoval puk nahozený od pravého manrtinelu Kundrátkem. Před branku dojížděl Walega, ale puk nedostihl.
     
    45:05
    Jank napřáhl od modré čáry a napálil puk k bližší tyči přímo do Rüeggerovy lapačky.
     
    44:17
    Kurovského bombu od pravého mantinelu odrazil Rüegger vyrážečkou na zadní mantinel.
     
    43:31
    Hosté se dostali do přečíslení dva na jednoho, ale Mottetovi sjel puk při pokusu o střelu z hokejky k třineckému obránci.
     
    42:21
    Sikora nabral za brankou puk na hokejku a zkusil zasunout puk pod horní tyčku, ale jeden z hráčů Fribourgu mu kotouč na poslední chvíli vyklepl z hokejky.
     
    40:55
    De la Rosa vykouzlil fantastickou přihrávku zpoza branky kole levé tyče, do které se opřel Didomenico, ale prudkou střelou na bližší tyč netrefil branku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Dva góly jsme viděli také ve druhé třetině. Opět šli do vedení hráči švýcarského celku, ale domácím se podařilo vyrovnat gólem Teplého. O vítězi tak musí rozhodnout třetí třetina nebo případné nastavení. Třetí dvacetiminutovka odstartuje přibližně v 18:44.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:09
    Jankovu střelu od modré srazil bránící hráč k Adámkovi, který se opřel do střely, ale jeho rána byla tečována nad branku. Branku netrefil ani střílející Sikora z pravé strany.
     
    37:50
    Kombinaci do prázdné branky mohl před třineckou brankou uzavřít Wallmark, který dostal přihrávku z pravé strany od Sörensena, ale střelou minul branku a navíc netrefil ani spoluhráče u levé tyče, kterému kotouč proskákal mezi bruslemi.
     
    37:13
    Sutterovu střelu od modré srazil na švýcarskou střídačku bruslí Hudáček.
     
    35:59
    Krásná kombinace mezi Hrehorčákem, Čachem a Draveckým neskončila gólem, protože poslední jmenovaný uklidil puk u levé tyče vedle branky.
     
    34:52
    Kurovský dostal na pravé straně přihrávku od Hrehorčáka, najel si k pravé tyči, odkud zkusil bekhendem propasírovat puk mezi betony gólmana Rüeggera, ale tene je přisunul včas a udržel je s pukem u sebe i po sérii otoček u branky.
     
    33:25
    Cienciala překombinoval třineckou akci, když si najel k pravé tyči a ještě zpětnou přihrávkou hledal volného Hudáčka, ale puk minul jeho hůl.
     
    32:37
    Hosté mohli jít znovu do vedení, ke střele z levého kruhu natáhl Sutter, ale puk letící na vzdálenější tyč minul branku.
    31:59 Michal TEPLÝ - 2:2
     
    31:59
    Třinec právě vstřelil branku!
    Ocelářům se podařilo vypíchnout soupeři puk v útočném pásmu, Sikora dostal puk zpoza branky od Vrány přes hlavu švýcarského hráče před branku, kde celou akci ještě zkrášlil zadovkou na MICHALA TEPLÉHO a nová posila Ocelářů napálila puk nad ledem do švýcarské branky! Asistence: Petr Sikora, Justin Addamo – 2:2.
     
    30:41
    Velká šance hostů, kteří vyšperkovali rychlý přesun na druhou stranu zadovkou Wallmarka na Gundersona, který si najel mezi kruhy a prudce vypálil pod horní tyč, kde byl připraven Kacetl, ten střelu vyrazil ke svým spoluhráčům.
     
    29:38
    De la Rose je zpět na ledě, Fribourg toto oslabení přežil.
     
    29:07
    Po Sikorově křížné přihrávce pálil z levého kruhu Teplý, ale jeho pumelici vyrazil před sebe Rüegger, následně se hráčům Fribourgu podařilo vyvézt puk do středního pásma.
     
    28:33
    Komická situace Hudáček se švýcarským hráčem přelétli mantinel a skončili nohama vzhůru na třinecké střídačce. Tím druhým byl Schmid.
     
    28:00
    Střela Hudáčka zpoza levého kruhu minula pravou tyč Rüeggerovy branky.
     
    27:30
    Oceláři budou hrát přesilovou hru, na dvě minuty putoval na trestnou lavici Jacob De la Rose za nedovolené bránění.
     
    27:18
    Na střelu Suttera od modré čáry Kacetl dobře viděl a puk vyrazil do rohu.
     
    26:22
    Po přihrávce Vrány od mantinelu pálil z mezikruží prudce Kurovský, ale razantní střelou minul švýcarskou branku.
     
    26:05
    Daňovu střelu od modré čáry zkoušel tečovat před brankářem Rüeggerem Hudáček, ale puk minul, švýcarský gólman následně puk vyrazil mimo branku.
     
    24:33
    Tvrdá střela Didomenica z levého kruhu mířila pod horní tyč, brankář Kacetl vystavil rameno, kterým odrazil puk do ochranné sítě.
     
    24:16
    Ocelářům se daří ustát přesilovou hru soupeře.
     
    22:36
    Třinec bude hrát oslabení, protože Cienciala sekl jednoho ze švýcarských hráčů a čeká ho dvouminutový trest.
    22:36 Jan DORTHE - 1:2
     
    22:36
    Fribourg-Gottéron právě vstřelil branku!
    Po souboji Smitha a Daňa s hráči Fribourgu přihrál puk Schmid volnému JANU DORTHEMU, který si najel k pravé tyči a střelou k betonu procedil puk přes Kacetla do branky! Asistence: Sandro Schmid, Maximilian Streule – 1:2!
     
    22:11
    Po přihrávce Sikory z pravého rohu pálil z hranice pravého kruhu Teplý, ale střela mu sjela daleko do branky.
     
    20:40
    Sörenson ujel třineckým hráčům sám na branku, zamíchal s pukem před Kacetlem, ale třineckého brankáře střelou po ledě nepřekonal.
     
    20:08
    Daňo hned po buly vypíchl soupeři puk, zkusil bekhendovou kličku na gólmana, ale puk poslal jen do boční sítě.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Druhá třetina začne zhruba v 17:52.
     
    Máme za sebou úvodní dějství, které nabídlo dva góly. Ten první Švýcaři vstřelili už v první minutě, kdy se střelou od modré přesunul Gunderson. Třinci se povedlo vyrovnat až v 15. minutě po ukázkové kombinaci do prázdné branky, kterou zakončil Kurovský. Jinak jsme moc pohledný hokej neviděli. Švýcaři zřejmě šetří síly na celý zápas.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:42
    Závěr první třetiny je opatrný z obou stran, nikdo už nechce do přestávky nic útočného vymyslet.
     
    18:01
    Walega získal puk v levém kruhu, najel si do střeleckého prostoru a rychle vystřelil kolem clonícího Draveckého, brankář Rüegger puk vyrazil vedle slovenského útočníka, který se ale k dorážce nedostal.
     
    17:17
    Hrehorčák dostal z levé strany pas mezi kruhy od Smitha, ale rychlou střelou z první trefil jen nohu bránícího soupeře.
     
    16:50
    Střelu Borgmana od modré čáry na poslední chvíli odrazil nohou vedle branky Nedomlel. Brankář Kacetl neměl šanci puk vidět.
     
    15:54
    Zajímavá střela Teplého po ledě od modré čáry, brankář Rüegger vypadal, jako by střelu neviděl a puk betonem na poslední chvíli vykopl mimo bránu.
     
    15:37
    Jank zajel po pravém křídle do útočného pásma, kde puk jen nahodil do lapačky brankáře Rüeggera.
     
    15:20
    Mrtkovi se zamotal puk mezi bruslemi, ten dokázal zpracovat Borgman a rychle vystřelil k pravé tyči, kam brankář Kacetl úspěšně zalovil lapačkou.
     
    15:13
    Smith zkusil rozehrát po buly v obranném pásmu rychle po mantinelu, ale puk mu utekl na zakázané uvolnění.
    14:27 Daniel KUROVSKÝ - 1:1
     
    14:27
    Třinec právě vstřelil branku!
    O něco nebezpečnější byla střela Jeckera, kterou domácí rychle zachytili a vydali se do protiútoku, po kterém Hrehorčák zavezl puk do útočného pásma, z levé strany přihrál Čachovi, který celou akci ještě vyšperkoval kličkou a přihrávkou před prázdnou bránu, odkud zacílil přesně do branky DANIEL KUROVSKÝ! Asistence: Viliam Čacho, Patrik Hrehorčák – 1:1!
     
    13:56
    Nepříjemnou střelu Gundersona od modré čáry vyrazil brankář Kacetl daleko od brány.
     
    12:46
    Nahození Borgmana od modré čáry prolétlo kolem hráčů k pravé tyči, kam vytáhl lapačku Kacetl a schoval do ní kotouč.
     
    12:25
    Třinec je v plném počtu a s pukem na hokejce.
     
    11:55
    Z levé strany se dostal ke dvěma střelám Rarhbeg, první trefil třineckého obránce, druhou poslal vedle pravé tyče Kacetlovy branky.
     
    11:09
    Švýcaři zkušeně podrželi puk při hře ve čtyřech a počkali si na návrat Borgmana z trestné lavice. Nyní je čeká přesilová hra.
     
    09:57
    Kurovský nestíhal u mantinelu Sörensena, kterého přidržel, rozhodčí to viděli a třineckého hráče vyloučili na dvě minuty. Chvíli se bude hrát ve čtyřech.
     
    09:24
    Po nahození od modré čáry zkoušeli dorazit puk do branky Addamo s Teplým, ale druhému jmenovanému se nepovedlo sklepnout puk ze vzduchu do branky.
     
    09:00
    Borgman přesekl Adámkovi u mantinelu hůl a čeká ho dvouminutový trest za sekání. Třinec si jako první zahraje přesilovou hru.
     
    08:36
    Nahození Janka od modré čáry prolétlo celým útočným pásmem až do Rüeggerovy lapačky.
     
    07:51
    Obrovská šance domácích, Addamo se Sikorou vybruslili do situace dva na jednoho, Sikora ještě celou akci vyšperkoval přihrávkou na pravou tyč, kam dojížděl Addamo, ale francouzský útočník nedokázal přehodit Rüeggerův beton.
     
    06:29
    Oceláři mají problém dostat se do gólové šance, Fribourg dobře brání i za podpory švýcarských fanoušků, kterých je tady zhruba třicet.
     
    05:31
    Čacho vysunul na levé straně Smitha, ten objel hráče Fribourgu a prudce vystřelil na vzdálenější tyč, tu však minul.
     
    03:58
    Smith nahazoval puk ještě zpoza červené čáry, puk minul třinecké hráče a zamířil za branku. Zakázané uvolnění, hra míří před Kacetla.
     
    03:33
    Ofsajd zastavil další akci domácího celku.q
     
    03:10
    Daňo vyjel zpoza branky u pravé tyče, ale nedokázal doplácnout puk přes brankáře Rüeggera do branky.
     
    02:32
    Po křížné přihrávce Čacha z levé strany pálil z pravého kruhu Adámek, ale jeho bombu gólman Rüegger vyrazil vedle branky.
     
    01:59
    Oceláři se na úvod prezentují nepřesnostmi, sami se vyvezli z gólové pozice až do středního pásma.
    00:31 Ryan GUNDERSON - 0:1
     
    00:31
    Fribourg-Gottéron právě vstřelil branku!
    Tak to bylo rychlé! Hosté se dostávají hned z úvodní akce do vedení. Nahození RYANA GUNDERSONA od modré čáry se schovalo za chumel hráčů a puk propadl za záda brankáře Kacetla. Rozhodčí ještě celou akci posuzovali u videa, ale nakonec rozhodli, že k bránění brankáři nedošlo a gól uznali. Asistence: Marcus Sörenson, Lucas Wallmark – 0:1.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hezký podvečer z třinecké WERK Arény. Ať už marodíte, sedíte v teple domova, nebo bojujete s vodním živlem, přeji vám příjemné sledování online přenosu. Od klávesnice vám přeje v těchto těžkých časech aspoň trochu radosti Igor Mainka.
     
    Oceláři dnes nastoupí stejně jako ve čtvrtek bez trenéra Zdeňka Motáka. Hlavním trenérem bude Marek Malík. Chybí také dlouhodobě zranění útočníci Andrej Nestrašil, Martin Růžička a obránce Jakub Jeřábek. Dnes nenastoupí ani dvojice Miloš Roman a Martin Marinčin.

    Dramaticky vypadá složení Fribourgu. To napsalo do zápisu pouze jednoho brankáře a třináct hráčů složených do dvou obran a tří útoků. Statisticky je tam ale 7 útočníků a 6 obránců.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Mazanec) – Adámek (A), Jank, Kundrátek, Nedomlel, Mrtka, Smith, Haman, Zbořil – Daňo, Cienciala, Hudáček (TS) – Kurovský, Vrána (C), Hrehorčák – Addamo, Sikora, Teplý – Dravecký (A), Čacho, Walega.
    Trenér: Malík.

    Fribourg-Gottéron: Rüegger – Gunderson, Jecker (A), Sutter, Borgman – Sörensen (TS), Wallmark, Mottet – Didomenico (A), De la Rose (C), Rathgeb – Streule, Schmid, Dorthe.
    Trenér: Edmond.

    Rozhodčí: A. Jeřábek, Jiří Ondráček I – Jiří Ondráček II, Lhotský.
     
    Z kabiny třineckých Ocelářů

    Třinečtí hokejisté po dvou vítězstvích na výjezdu se přestěhovali k prvnímu zápasu na domácí led. Čekal je náročný soupeř ze Švédska, proti Växjö se navíc museli obejít bez hlavního kouče Motáka, kterého nepustila na střídačku nemoc. Zápas začal o hodinu později kvůli pozdnímu příletu švédského týmu, zpoždění bylo způsobeno poruchou na letadle. „Zklamali jsme naše fanoušky. Mazi nás držel, ale naše lajna dostala tři góly. Z naší strany to dnes byl špatný večer,“ nebral si servítky ke svému výkonu třinecký forvard Hudáček, který naopak ocenil soupeře – ten podle něj ve čtvrtek večer v Třinci vyučoval moderní hokej.

    Dosud odehrané zápasy Ocelářů v soutěži

    6. září: Lausanne HC – HC Oceláři Třinec 1:2 po prodl. (0:0, 1:0, 0:1/0:1)
    Branky a nahrávky:
    40. Rochette (Suomela, Jäger) – 42. L. Hudáček (M. Daňo), 61. Kurovský (M. Daňo, L. Hudáček).

    8. září: Rouen Dragons – HC Oceláři Třinec 3:5 (1:1, 2:0, 0:4)
    Branky a nahrávky:
    16. Duquette (Bengtsson, Dmytriw), 32. Simonsen (Glad, Dmytriw), 34. Rech (Hervé, Simonsen) – 12. M. Daňo, 45. Marinčin (Teplý, Sikora), 47. P. Vrána (L. Hudáček, Smith), 52. M. Daňo (L. Hudáček, M. Adámek), 54. L. Hudáček (M. Daňo).

    12. září: HC Oceláři Třinec – Växjö Lakers 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)
    Branky a nahrávky:
    29. Addamo (Teplý, M. Adámek) – 24. Blichfeld (Gustafsson), 37. Eriksson (Rasmussen, Blichfeld), 45. Rasmussen (Cooper, Persson).

    Statistiky

    Umístění: 12.
    Týmová bilance: 3 zápasy, 1-1-0-1, skóre 8:7, 5 bodů
    Nejproduktivnější hráč: Marko Daňo, Libor Hudáček oba 5 (2+3)
    Nejlepší střelec: Marko Daňo, Libor Hudáček oba 2
    Nejlepší nahrávač: Marko Daňo, Libor Hudáček oba 3
    Nejproduktivnější obránce: Marian Adámek 2 (0+2)
    Brankář s největším počtem odchytaných minut: Marek Mazanec, 2 zápasy, 1-1, úsp. 94,0 %, prům. 2,03
     
    Z kabiny týmu Fribourg-Gottéron

    Oceláře čeká v sobotu opět těžká šichat. Fribourg, na jehož přípravě se jako asistent kouče podílí i český internacionál Pavel Rosa, totiž se ziskem 102 bodů byl druhým nejlepším mančaftem švýcarské ligy hned za Curychem, mohl se přitom pyšnit nejlepším útokem soutěže. Play off už sen o prvním mistrovském titulu Fribourgu nenaplnil, klub vypadl v semifinále. V letošním ročníku Champions Hockey League se zatím Švýcaři z regionu na hranici neměcky a francouzsky mluvící části země prezentovali vítězstvími nad Sheffieldem a Klagenfurtem a porážkou na nájezdy v Hamaru.

    Dosud odehrané zápasy Fribourgu v soutěži

    5. září: Fribourg-Gottéron – Sheffield Steelers 4:3 (3:3, 0:0, 1:0)
    Branky a nahrávky:
    6. Wallmark (Sörensen), 8. Mottet (Wallmark, Borgman), 13. Sörensen (Wallmark, Diaz), 41. Mottet (Wallmark, Sörensen) – 2. Leavens (Watling), 5. Ciampini (Janatuinen, Simpson), 18. Juusola (Dowd, Tansey).

    7. září: Storhamar Hamar – Fribourg-Gottéron 1:0 po nájezdech
    Branky a nahrávky:
    rozhodující nájezd Solem.

    12. září: KAC Klagenfurt – Fribourg-Gottéron 0:4 (0:3, 0:1, 0:0)
    Branky a nahrávky:
    2. Sörensen (Mottet, Diaz), 13. Jecker (Walser, Näf), 14. J. De la Rose (DiDomenico, Sprunger), 32. Walser (Gerber, Marchon).

    Statistiky

    Umístění: 6.
    Týmová bilance: 3 zápasy, 2-0-1-0, skóre 8:4, 7 bodů
    Nejproduktivnější hráč: Marcus Sörensen 4 (2+2)
    Nejlepší střelec: Marcus Sörensen, Killian Mottet oba 2
    Nejlepší nahrávač: Lucas Wallmark 3
    Nejproduktivnější obránce: Raphael Diaz 2 (0+2)
    Brankář s největším počtem odchytaných minut: Reto Berra, 2 zápasy, 2-0, úsp. 93,2 %, prům. 0,96
     
    Vážení přátelé evropského hokejového měření sil, vítejte opět v Třinci! WERK ARENA dva dny po utkání třetího kola základní části Champions Hockey League bude svědkem i zápasu čtvrtého kola. V sobota 14. září 2024 se od 17 hodin ve městě pod Javorovým potkají HC Oceláři Třinec – Fribourg-Gottéron. Pokud duel nechcete či nemůžete sledovat live na stadionu či u televizních obrazovek, nechte se pozvat k textovému online přenosu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Michal Samiec

    Igor Mainka

    Branky a nahrávky: 15. Kurovský (Čacho, Hrehorčák), 32. Teplý (Sikora, Addamo), 52. Addamo (Teplý, Nedomlel), 55. Teplý (Hudáček, Sikora), 56. Kurovský (Hrehorčák, Adámek), 60. Sikora (Adámek, Addamo), 60. Cienciala (Hudáček, Kundrátek) – 1. Gunderson (Sörensen, Wallmark), 23. Dorthe (Schmid, Streule), 58. Mottet (Wallmark, Sörensen)


    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Mazanec) – Adámek (A), Jank, Kundrátek, Nedomlel, Mrtka, Smith, Haman, Zbořil – Daňo, Cienciala, Hudáček (TS) – Kurovský, Vrána (C), Hrehorčák – Addamo, Sikora, Teplý – Dravecký (A), Čacho, Walega.
    Trenér: Malík.

    Fribourg-Gottéron: Rüegger – Gunderson, Jecker (A), Sutter, Borgman – Sörensen (TS), Wallmark, Mottet – Didomenico (A), De la Rose (C), Rathgeb – Streule, Schmid, Dorthe.
    Trenér: Edmond.

    Rozhodčí: A. Jeřábek, Jiří Ondráček I – Jiří Ondráček II, Lhotský

    Diváci: 3352