Fehérvár – Lausanne 1:3 (kon.) | Tappara – Färjestad 4:6 (kon.) | Ženeva – Ilves 4:3 (kon.)
Třinec – Fribourg 7:3 (kon.) | Storhamar – Växjö 1:4 (kon.) | Bremerhaven – Rouen 4:2 (kon.)
konec
Fischtown Pinguins
4:2 (1:1, 0:1, 3:0)
Les Dragons de Rouen
Sobota 14.09.2024, 19:00 • Eisarena Bremerhaven • Hokejová Liga mistrů • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Hezký sobotní večer přeji všem příznivcům hokeje. Na programu jsou znovu zápasy v prestižní hokejové Lize mistrů a my se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi týmy Fischtown Pinguins a Les Dragons de Rouen. Půjde tedy o konfrontaci německého a francouzského hokeje.
     
    Systém Ligy mistrů

    Liga mistrů v loňském ročníku doznala změn. Ještě předloni tuto prestižní soutěž hrálo dvaatřicet týmů rozdělených do skupin. V současné době je pouze jedna tabulka, která čítá čtyřiadvacet klubů. Každý klub v základní části odehraje šest utkání, tři doma a tři venku. Nemohou na sebe narazit týmy ze stejné země.

    Mezi změny patří i některé úpravy pravidel. Například pokud mužstvo hraje přesilovou hru a využije ji, potrestaný hráč zůstane na trestné lavici až do konce trestu. Změna je i u situace, kdy sudí signalizuje vyloučení a tým hrající v šesti tuto výhodu promění v branku. Místo odvolání trestu však hráč, na kterého sudí ukáže, i přesto poputuje na lavici hanby.
     
    Fischtown Pinguins

    Hokejisté dnes domácího Bremerhavenu sehráli v Lize mistrů tři duely. V tom prvním v minulém týdnu narazili na ženevský Servette. Ač po druhé třetině prohrávali 1:2, duel nakonec dokázali otočit a vyhráli 3:2. V neděli znovu na svém ledě přivítali další švýcarský celek, a sice Lausanne, ovšem zde už na svého soupeře nestačili a prohráli těsně 1:2. Ve čtvrtek se přesunuli do Dánska, kde vyzvali místní Sönderjyske. A po prohře s Lausanne si spravili chuť a vyhráli jednoznačným výsledkem 5:0. V tabulce se se šesti body Bremerhaven nachází na sedmém místě, takže je v elitní šestnáctce, která bude znamenat postup do vyřazovacích bojů. Budou dnes opět doma úspěšní?
     
    Les Dragons de Rouen

    Francouzský zástupce v hokejové Lize mistrů, Les Dragons de Rouen, je v tabulce až na dvaadvacátém místě a dosud nezapsal ani bod. Nejprve hokejisté Rouenu prohráli doma 2:4 s rakouským Klagenfurtem. Poté následoval další domácí zápas, a sice s Třincem. Draci po druhé třetině drželi fantastický průběh, když nad několikanásobným českým mistrem vedli 3:1. Ale Oceláři předvedli ve třetí třetině čtyřgólovou smršť a nakonec dovedli zápas po výsledku 5:3 do vítězného konce. A Rouenu se nedařilo ani ve čtvrtek, kdy prohráli s Tapparou na jejím ledě 1:6. I dnes tak francouzský klub nečeká nic lehkého.
     
    Úvodní sestavy:

    Fischtown Pinguins: Gudlevskis (Franzreb) – Rausch, Grönlund, Bruggisser, Verlič, Vladelchitchikov, Jensen – Maegaard, Jeglič, Urbas (C)(TS) – Görtz, Vikingstad, Mauermann – Herrmmann, Friesen (A), Uher (A) – Kinder, Wejse, Büsing
    Trenér: Alexander Sulzer

    Les Dragons de Rouen: Setänen (Richard) – Cantagallo (A), Lindelöf, Tommila, Perdrix, Villard – Dmytriw (TS), Colomban, Bengtsson – Perret, Nesa (A), Vigners – Simonsen, Hervé, Rech (C) – Avonde, Le Lem
    Trenér: Lhenry Fabrice

    Rozhodčí: Schadewaldt (GER), Schrader (GER) – Giesen (GER), Jürgens (GER).
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:13
    Domácí se hned po úvodním vhazování dostali do zakončení, ale puk šel mimo.
     
    00:27
    Bremerhaven právě vstřelil branku!
    O chvilku později se to už povedlo. FELIX MAEGAARD SCHELL dostal přihrávku do prostoru mezi kruhy a jeho rána pak končí za zády hostujícího brankáře – 1:0. Asistence: Žiga Jeglič a Miha Verlič.
    00:27 Maegaard SCHELL - 1:0
     
    01:29
    Rouen právě vstřelil branku!
    Ale pozor, záhy je vyrovnáno. TOMAS SIMONSEN si nabruslil do blízkosti domácí branky a poté švihem prostřelil Kristerse Gudlevskise – 1:1. Začíná se tak velmi brzy zase znovu od začátku. Asistence: Juho Tomila a Anthony Rech.
    01:29 Tomas SIMONSEN - 1:1
     
    04:12
    Zápas tak začal hodně svižně, už ve druhé minutě padly dva góly. Nyní šli do akce domácí, ale Jensen netrefil zařízení kousek od brankáře soupeře.
     
    05:30
    Pokus Anderse Grönlunda končí na lapačce Setänena a hra je přerušena. Následuje komerční přestávka.
     
    06:48
    Hosté se znovu dostali do zakončení před Gudlevskisem, ale jeho švih končí na jeho připravené lapačce.
     
    07:49
    Alex Friesen dostal přesnou přihrávku přímo na čepel, jeho pokus pak prosvištěl jen těsně kolem protější tyče.
     
    09:26
    Vyloučení v týmu Les Dragons de Rouen:
    Mattého Perdrix – 2 min., podrážení.
     
    09:38
    Z levého kruhu pálil Nicholas B. Jensen, jeho švih šel na branku Rouenu, ale tam byl u své tyče připraven s dalším zákrokem finský brankář Oskari Setänen.
     
    10:33
    Nyní sebrali puk hosté a hned ho vyhodili až před domácí branku, šetří tak další vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    11:06
    Pokus Dominika Uhera končí mimo tři tyče, český útočník ale měl dobrou střeleckou pozici mezi kruhy. Ovšem obrana soupeře mu zabránila, aby strhl vedení na stranu Bremerhavenu.
     
    11:26
    Rouen je v plném počtu.
     
    11:58
    Fiorenzo Villard u pravého mantinelu vystřelil, jeho pokus ale zablokovala pozorná obrana Bremerhavenu a hned na to jdou domácí do další útočné akce.
     
    13:15
    Další slibná akce domácích, ale hosté se ubránili a hned vytáhli hru před Kristerse Gudlevskise.
     
    14:56
    Svižná úvodní třetina je pomalu v jejím závěru, na ukazateli skóre stále svítí nerozhodný stav. Toho oba celky docílily během jedné minuty.
     
    15:53
    Hosté se sice dostali do nebezpečného zakončení před Gudlevskisem, ale ten svou branku uhájil. Následně pak vyrazili do akce zase Tučňáci.
     
    16:03
    Vyloučení v týmu Les Dragons de Rouen:
    Paul Le Lem – 2 min., sekání.
     
    17:11
    Z levého kruhu napřáhl ke střele Miha Verlič, ale pokus chorvatského obránce končí mimo tři tyče.
     
    17:24
    Vyloučení v týmu Fischtown Pinguins:
    Nicholas B. Jensen – 2 min., hrubost.
     
    17:58
    Po pravém křídle ujel všem Jared Dmytriw, ale jeho pokus pohotově kryje Kristers Gudlevskis.
     
    18:03
    Hosté jsou v plném počtu a začíná jejich zkrácená přesilová hra.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:26
    Nyní musel zakročit Oskari Setänen, na kterého vyslal další nepříjemnou střelu Dominik Uher. Poté chvíli stál puk u jeho brankoviště, nakonec pak touš přikryl a přerušuje hru.
     
    19:26
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    19:38
    Miha Verlič napřáhl od modré čáry na levé straně a jeho pumelici kryje efektním semaforem do lapačky Oskari Setänen a hra je opět přerušena. Buly po jeho pravé ruce.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí. V ní se hned v první minutě ujali vedení domácí hráči, ovšem soupeř stihl do minuty vyrovnat. Od té doby se už skóre neměnilo a po úvodním dějství je stav nerozhodný 1:1.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:46.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:12
    Kristers Gudlevskis čelil nebezpečné střele soupeře, na druhé straně z rychlého protiútoku neskóroval Ross Mauermann. Ten byl faulován v akci a je nařízeno trestné střílení!
     
    21:12
    Vyloučení v týmu Les Dragons de Rouen:
    Juho Tommila – TS, hákování.
     
    21:12
    Christian Wejse se rozjel na Oskariho Setänena, ale tváří v tvář ho nepřekonal. Skóre se tak nemění a zůstává nerozhodné.
    21:12 Neproměněné trestné střílení Wejseho
     
    22:46
    Domácí byli znovu hodně aktivní, ale Jan Urbas se nedokázal prosadit střelou z levého kruhu. Nicméně domácí stále operují před hostující brankou.
     
    24:18
    Z pravé strany si do prostoru mezi kruhy sjel Jared Dmytriw, jeho přízemní pokus ale končí jen na špičce betonu Kristerse Gudlevskise.
     
    26:33
    Do rychlého protiútoku mířili hráči Rouenu, ale nakonec ve středním pásmu je o kotouč obral soupeř, který velmi rychle točí hru zase před Oskariho Setänena.
     
    27:33
    Hra je opět přerušena a následuje další komerční přestávka.
     
    27:43
    A znovu rychlík Jared Dmytriw, který ujel všem a dostal se do zakončení těsně před Kristersem Gudlevskisem, ale trefil jen jeho betony. Velká šance hostů tak nekončí vedoucím gólem.
    27:43 Velká šance Dmytriwa
     
    29:41
    Urbasova střela od modré čáry končí na obraně Rouenu a hosté pak jdou do další útočné akce na druhou stranu.
     
    30:32
    Jsme za polovinou řádné hrací doby, ani jednomu týmu se stále nedaří strhnout vedení na svou stranu. Pomáhají tomu zejména oba brankáři, kteří jsou v brankovištích pozorní.
     
    31:06
    Další přesný zákrok Oskariho Setänena a hra je zastavena. Za chvíli se bude vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    32:04
    Tomas Simonsen byl mezi kruhy a poté se snažil vystřelit, jenže v cestě mu stál dobrý obranný zákrok Bruggissera. Hra je zastavena a následuje další komerční přestávka.
     
    34:08
    Alexander Lindelöf napřáhl na pravé straně u modré čáry a jeho rána se zastavila až na hrudi domácího brankáře Kristerse Gudlevskise.
     
    34:41
    O chvilku později to před Oskarim Setänenem zkusil švihem Dominik Uher, jeho pokus ale končí jen na boční konstrukci soupeřovy branky.
     
    35:06
    Gudlevskis zapsal další zákrok proti jedovce Anthonyho Recha, který švihem střílel z pravého kruhu.
     
    35:51
    Rouen právě vstřelil branku!
    Hosté v závěru druhé třetiny udeřili a poprvé jdou v utkání do vedení. Mattéo Perdrix poslal na pravou stranu přihrávku pro JAREDA DMYTRIWA, který poté zakončil těsně před Kristersem Gudlevskisem a ten na jeho pokus nedosáhl – 1:2. Asistence: Mattéo Perdrix a Sebastian Bengtsson.
    35:51 Jared DMYTRIW - 1:2
     
    36:47
    Domácí tak ztrácejí jeden gól a nyní se snažili najít odpověď, ale pokus Alexe Friesena šel jen vedle protější tyče.
     
    37:19
    A další možnost pro domácí, kteří zvýšili aktivitu a hrozili před Oskarim Setänenem.
     
    38:05
    Po pravém křídle si do akce nabruslil Felix Maegaard Scheel, ale přízemním pokusem domácí útočník neuspěl.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:25
    Vyloučení v týmu Fischtown Pinguins:
    Nicholas B. Jensen – 2 min., sekání.

    Vyloučení v týmu Les Dragons de Rouen:
    Juho Tommila – 2 min., hákování.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhé dějství je minulostí. V něm strhli vedení na svou stranu hosté a mají tak před třetí třetinou lepší pozici v duelu. Domácí ale neskládají své zbraně a ještě se pokusí se zápasem něco udělat.
     
    Další třetina začne přibližně ve 20:37.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:36
    Jared Dmytriw se drze prodral až před domácí branku, kde zakončil bekhendem, byl ale tísněn obranou Bremerhavenu a rázem bylo po akci.
     
    42:24
    Zakázané uvolnění Rouenu, hra se stěhuje před brankáře Oskariho Setänena. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    43:39
    Vyloučení v týmu Les Dragons de Rouen:
    Vincent Nesa – 2 min., sekání.
     
    44:04
    Bremerhaven právě vstřelil branku!
    A je opět vyrovnáno. Nicholas B. Jensen našel přihrávkou JANA URBASE, který jedovatou střelou z vrcholu pravého kruhu vymetl v síti hostů všechny pavučiny – 2:2. Asistence: Nicholas B. Jensen a Žiga Jeglič.
    44:04 Jan URBAS - 2:2
     
    44:59
    Bremerhaven právě vstřelil branku!
    A další gól v téže přesilové hře a domácí jdou do vedení. Od zadního mantinelu vyzval před brankou hostů ke střele Jan Urbas CHRISTIANA WEJSEHO, který dělovkou nedal šanci Setänenovi – 3:2. Asistence: Jan Urbas a Žiga Jeglič.
    44:59 Christian WEJSE - 3:2
     
    45:39
    Rouen je v plném počtu.
     
    47:19
    Domácí mají znovu tlak před brankou hostů, pokus Dominika Uhera končí jen v moci brankáře Rouenu.
     
    48:31
    Znovu bylo rušno před brankou hostů, kde střílel Phillip Bruggisser, ale jeho pokus končí na betonu Setänena. Na druhé straně vychytal nebezpečnou střelu Tomse Simonsena Kristers Gudlevskis.
     
    49:00
    Oskari Setänen znovu čelil šanci domácích, střelu Mihy Verliče lapil do lapačky a nechal hru opět raději přerušit.
     
    49:57
    Od svého brankáře šli do další akce hráči Rouenu, zblízka zakončoval Jared Dmytriw, ale Kristers Gudlevskis byl mezi svými třemi tyčemi pozorný.
     
    51:10
    Christian Wejse mezi kruhy zakončil střelou zápěstím, ale ve své brance zase vše jistil pozorný Oskari Setänen.
     
    52:27
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    53:18
    Hostům začíná rychle ubíhat čas. Na to, aby se zápasem ještě něco udělali, mají necelých sedm minut.
     
    54:06
    Domácí dlouho drží hru před hostující brankou, čtvrtá branka byla opět na spadnutí, jenže Oskari Setänen byl znovu proti a připsal další zákrok.
     
    55:10
    Dominik Uher číhal mezi kruhy, nakonec tam přihrávku nedostal a hosté pak jdou na druhou stranu hned poté, co získali touš na svoji stranu.
     
    56:23
    Anthony Rech od pravého mantinelu nahodil kotouč mezi kruhy, ale tam neměl žádného spoluhráče, který by zakončil před Gudlevskisem.
     
    57:17
    Od modré čáry pálil nebezpečně Maxim Rausch a proti jeho pokusu musel do lehu hostující brankář Oskari Setänen, který střelu zneškodnil.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:06
    Hosté jsou v šesti a bez brankáře!
     
    58:35
    Domácí se snažili z dálky trefit prázdnou branku soupeře, ale nakonec místo toho z toho bylo zakázané uvolnění. Buly po pravé ruce Gudlevskise.
     
    59:02
    Hosté se drží v pásmu domácích, do akce musel opět Kristers Gudlevskis, který své brankoviště zavřel a má další důležitý zákrok.
     
    59:22
    Hra je zastavena, po zákroku jednoho z hostů se strhla menší potyčka, ale vypadá to, že se vylučovat nebude. Dle sudích šlo o čistý zákrok.
     
    59:51
    Bremerhaven právě vstřelil branku!
    Domácí pojišťují svůj náskok a je jasné, že z dnešního duelu budou mít tříbodový zisk. Před prázdnou branku soupeře dostal nabito od Jegliče JAN URBAS a pro něho pak nebyl problém zakončit – 4:2. Asistence: Žiga Jeglič a Felix Maegaard Scheel.
    59:51 Jan URBAS - 4:2
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí třemi góly ve třetí třetině zápas srovnali, otočili a pojistili. Vítězí tedy nad Rouenem 4:2 a zapisují další tři body do tabulky. Hosté naopak odjedou s prázdnou.
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (21:16:38)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 1. Maegaard Schell (Jeglič, Verlič), 45. Urbas (Jensen, Jeglič), 45. Wejse (Urbas, Jeglič), 60. Urbas (Jeglič, Scheel) – 2. Simonsen (Tomila, Rech), 36. Dmytriw (Perdrix, Bengtsson)


    Fischtown Pinguins: Gudlevskis (Franzreb) – Rausch, Grönlund, Bruggisser, Verlič, Vladelchitchikov, Jensen – Maegaard Scheel, Jeglič, Urbas (C)(TS) – Görtz, Vikingstad, Mauermann – Herrmmann, Friesen (A), Uher (A) – Kinder, Wejse, Büsing
    Trenér: Alexander Sulzer

    Les Dragons de Rouen: Setänen (Richard) – Cantagallo (A), Lindelöf, Tommila, Perdrix, Villard – Dmytriw (TS), Colomban, Bengtsson – Perret, Nesa (A), Vigners – Simonsen, Hervé, Rech (C) – Avonde, Le Lem
    Trenér: Lhenry Fabrice

    Rozhodčí: Schadewaldt (GER), Schrader (GER) – Giesen (GER), Jürgens (GER)

    Diváci: 4477