Mountfield HK – Sparta 0:1 (po pr.) | Přerov – Třinec 0:7 (kon.) | Berani Zlín – Vítkovice 3:1 (kon.)
Plzeň – Jihlava 1:2 (kon.) | Motor ČB – Kometa Brno 4:1 (kon.) | Liberec – K. Vary 5:2 (kon.)
Mladá Boleslav – HC Litvínov 2:0 (kon.) | Pardubice – Slavia 0:5 (kon.)
konec
Berani Zlín
3:1 (2:1, 0:0, 1:0)
HC Vítkovice Ridera
Sobota 14.09.2024, 12:30 • Trinity Bank Aréna Luďka Čajky - Zlín • DHL Extraliga juniorů • 5. kolo
Partner:
     
    Konec zápasu. (14:31:41)
     
    59:34
    5/6
    Zlín právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Berani dokázali hru udržet mimo své obranné pásmo, naopak se snažili napadat. Díky tomu se k puku dostal MARTIN HOLBA, jenž od modré čáry trefuje prázdnou bránu. Asistence: Lukáš Heš a Václav Pešák.
    Holba Mar., Heš L., Klimek A., Hamrla A., Zavřel M.
    Bialy Š., Přibyl M., Glas S., Fasner Š., Glos V., Žídek M.
     
    58:39
    Matěj Zavřel už mířil do odkryté klece, minul ji o pár centimetrů. Následně výborně zapracoval Tomáš Pilát, který svým pohybem zabránil icingu a pošetřil tak velmi cenné vteřinky.
     
    58:03
    Brána rovnou zůstává prázdná, Ridera to zkouší v šesti!
     
    58:03
    Vítkovice si berou TIMEOUT!
     
    58:00
    Ilja Kovalčík a Daniel Kalandra vyslali na zlínskou bránu nepříjemné pokusy, především první jmenovaný mířil dobře, jen pár centimetrů nad horní tyč.
     
    56:27
    Jiří Douda nahazoval na Uherka z ostrého úhlu, kotouč nebezpečně tančil brankovištěm, nakonec si jej ale přebírají obránci.
     
    56:07
    Tento pokus o rozehrávku modrobílým nevyšel, píská se zakázané uvolnění a Zlín se zadarmo vrací do útočné zóny.
     
    55:16
    Další z hostujících pokusů z větší vzdálenosti, Marek Uherek nechal vyniknout svou lapačku a přerušuje hru.
     
    54:46
    Hra se odehrává za bránou Vítkovic, Berani se odtud snaží kotouč vydolovat. Zatím bez úspěchu, pokračuje se na mantinelech.
     
    52:49
    Tomáš Pilát zrychlil a zrušil signalizované zakázané uvolnění, následně zvládl ještě centrovat před bránu. Na střelu nakonec nedošlo, nicméně Berani sehráli dobré udržovací střídání v útočném pásmu.
     
    52:48
    Matěj Přibyl si vybruslil od mantinelu na modrou a odtud chtěl zaskočit Uherka, který pohotově vyráží.
     
    51:54
    Adam Hamrla klopýtl na útočné modré a málem z toho byl průšvih, jelikož za volným kotoučem se hnali hned dva soupeři. Nakonec blíž je přeci jen Hamrlův parťák z obrany.
     
    50:16
    Po delší době tu máme přerušení, kotouč se odrazil od jedné z bruslí a končí v ochranné síti. Vhazování je nařízeno ve zlínském obranném pásmu. Hra v posledních minutách plynula rychle, bez větších šancí i přerušení. To pochopitelně vyhovuje Zlínu, nicméně času je stále hromada.
     
    47:01
    Šimon Bialy dostal prostor na zakončení, ve zlínském obranném pásmu začíná být horko! Marek Uherek zatím drží svůj tým a vytahuje jeden skvělý zákrok za druhým.
     
    46:41
    Další vítkovická střela, nicméně nutno říci, že již ne tak nebezpečná. Z kruhu vypálil Matěj Přibyl, Marek Uherek vytasil zákrok lapačkou.
     
    45:08
    Další obrovská šance hostů, tentokrát se až před Uherka proháčkoval Matěj Žídek! Ani on na zlínského gólmana nevyzrál, nicméně tyto mezery v obraně by Berany ještě mohly mrzet.
     
    44:19
    Jakub Čechmánek po přechodu do pásma hledal možnou kombinaci a přihrál na střed, kde však byl připraven pouze soupeř. Vítkovice otáčejí hru.
     
     

    Adam Čuba

    Branky a nahrávky: 2. Heš (Kaláč, Zavřel), 12. Pilát (Zavřel, Smýkal), 60. Mar. Holba (Heš, Klimek) – 8. Man (Glas, Fasner)


    Berani Zlín: Uherek (Kowalczyk) – Lukaštík, Špaňhel (C), Hamrla (A), Zavřel, Růžička, Uhlík – Klimek, Pilát, Kos – Smýkal, Pešák, Kaláč (A) – Pražan, Čechmánek, Heš – Mar. Holba.
    Trenér: Juraj Jurík

    HC Vítkovice Ridera: Smolka (Vávra) – Bialy (C), Majkowski, Čuba, Man, Glos (A), Drábek, Kalandra – Hofman, Milata, Fasner – Tobola, Douda, M. Přibyl – Štiak (A), Glas, Kovalčík – V. Fojtík, M. Hanák, Žídek.
    Trenér: Radek Phillip