Admira Praha – Loko Praha 0:0 (odl.) | Plzeň B – Domažlice 0:0 (odl.) | Táborsko akademie – Velvary 0:0 (odl.)
Hostouň – Povltavská 0:0 (odl.)
odloženo
FC Táborsko akademie
0:0 (-:-)
TJ Slovan Velvary
Neděle 15.09.2024, 17:00 • Stadion Svépomoc, Tábor • 3. Česká fotbalová liga (A) • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání České fotbalové ligy mezi FC Táborskem akademií a TJ Slovanem Velvary bylo vinou nezpůsobilého terénu a nepříznivé předpovědi počasí odloženo. (15:25:55)
     
    Vzájemné zápasy

    Pro oba celky to dnes bude první vzájemné měření sil. Táborsku i Velvarům se v začátku sezony daří, oba celky prohrály doposud jen jednou a pohybují se v horních patrech tabulky. Kdo zvládne dnešní utkání lépe?
     
    TJ Slovan Velvary

    Fotbalový klub z Velvar se v posledních letech pravidelně pohybuje na předních příčkách České fotbalové ligy. V loňské sezoně Slovan tabulku ČFL se ziskem 65 bodů opanoval o 2 bodíky před druhými Zápy a zahrál si baráž o postup do druhé ligy proti rezervě pražské Slavie. Po domácí bezbrankové remíze 0:0 a ale Velvary padly na půdě Slavie Praha 1:2 a z postupu do druhé ligy se tak radovali sešívaní. Mužstvo loni střelecky táhl se 13 góly Ondřej Žežulka, který zažil nejproduktivnější sezonu kariéry. Svěřenci lodivoda Stanislava Purkarta mají ze sebou povedený vstup do nového ligového ročníku, po pěti odehraných zápasech mají na kontě čtyři výhry a jedinou porážku. Ta přišla ve 3. kole, kdy Velvary doma vybouchly s Motorletem Praha a podlehly mu vysoko 2:5. V posledním odehraném ligovém kole pak Velvary doma zdolaly 1:0 nováčka soutěže Petřín Plzeň.
     
    FC Táborsko akademie

    Rezervní tým druholigového Táborska skončil v uplynulém ročníku České fotbalové ligy skupiny A na solidním 7. místě se ziskem 40 bodů. Body sbíral B-tým Táborska především před vlastními fanoušky, kde za celou sezonu ztratil pouze 3 zápasy. Tým střelecky táhl 32letý záložník Aleš Nešický, který zapsal 8 ligových gólů. Svěřenci trenéra Lukáše Zemana vstoupily do nové sezony porážkou 1:4 na půdě silných Domažlic, od té doby jsou ale stoprocentní a v tabulce jim patří 4. místo. Na vedoucí Domažlice přitom ztrácejí jediný bodík. V posledním ligovém kole před repre pauzou vyhrálo Táborsko 1:0 na půdě Příbrami, když se o vítěznou trefu postaral v 73. minutě Jakub Kubovský.
     
    Hezký nedělní podvečer všem příznivcům fotbalu! Po reprezentační přestávce se vrací klubový fotbal a na programu je 6. kolo České fotbalové ligy skupiny A. Společně se podíváme na zápas mezi FC Táborsko akademie a TJ Slovan Velvary. Výkop je na Stadionu Svépomoc v Táboře nachystán na 17:00 hodin, tak si na tento čas nic neplánujte, jste srdečně zváni k našemu přenosu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Jakub Holínka

    Branky:


    FC Táborsko akademie:
    TJ Slovan Velvary:

    Rozhodčí: Melničuk – Šmat, Makovec