Tisková konference HC Kometa Brno (kon.) | Tisková konference HC Dynamo Pardubice (kon.)
Tisková konference HC Olomouc (kon.) | Tisková konference před startem Tipsport ELH (kon.)
konec
Tisková konference HC Kometa Brno

Pondělí 16.09.2024, 11:45Tiskové konference
     
    Tisková konference skončila. Děkujeme za pozornost a budeme se těšit u dalších onlajnů. (12:00:49)
     
    Kamil Pokorný o zapojení Jana Kavana (střídavé starty do Prostějova): Pro gólmana je strašně důležité, aby chytal. V jeho věku není žádná potupa, že chytá první ligu. Kdyby přišly problémy, které si nikdo nepřeje, budeme mít rozchytaného gólmana v záloze. Není to tak, že bychom ho odložili.
     
    Tomáš Vincour o zkušenostech ze zámoří: Mám nějaké kontakty, takže skautování a komunikace s Amerikou je pro mě jednodušší. Hokej jsem hrál, takže se pořád dokážu vcítit do toho, co cizinci, kteří sem přijdou, potřebují. Jsem takový průvodce, aby se mohli soustředit jenom na hokej a zbytek jsme jim zařídili my.
     
    Martin Zaťovič o roli Tomáše Vincoura: Komunikace probíhá v podstatě stejně jako s trenéry. Řešíme věci, které potřebuje kabina a Tomáš se to snaží prosadit na managementu. Díky jeho zkušenostem a jazykovému vybavení je dobrý parťák pro cizince, kteří sem přišli.
     
    Tomáš Vincour o výběru hráčů do týmu: Dá se říct, že už jsem se na tom letos podílel. Je to práce nás všech – moje, vedení, trenérů. Hráči, kteří sem přišli, tak na nich jsme se všichni shodli. Konec kariéry jednou přijít musel, dostal jsem zajímavou nabídku. Hokej jsem vždy hodně sledoval, nabídka mi dávala hlavu a patu a jsem za ni hrozně rád.
     
    Tomáš Vincour o své roli: Výběr hráčů, který proběhl, předávání reportů, komunikace s hráči a trenéry. Jsme na jedné lodi a chceme Kometu dostávat tam, kam patří. Bez spolupráce to nepůjde.
     
    Kamil Pokorný o své nové pozici (hlavní trenér v extralize): Samozřejmě, je to jiná pozice. Ať jsem byl, kde jsem byl, vždy to bylo o práci. Není to ale jen o mně, ale i o kolezích, kteří mi pomáhají. Já budu asi více vidět, ale v dnešní době nemůže hokej dělat jeden člověk.
     
    Kamil Pokorný o prvním soupeři v TELH (Liberec): Řešili jsme hlavně sebe, ale zhruba dva dny před zápasem už soupeře sledujeme. Dneska se bez toho neobejdeme. Liberec je kvalitní organizace, ale na domácím ledě chceme fanoušky potěšit.
     
    Kamil Pokorný o věkovém průměru kádru a případné nutnosti přestavby: Na přestavbu týmu teď opravdu nemyslím. Myslím na to, že mám k dispozici hráče, kterým věřím. Zkušenost podle mě vždycky byla výhodou. Podívejte se na hráče, kteří končí nahoře v bodování a mužstva táhnou. Mládí máme k tomu, aby do hry přineslo dravost a drajv. Myslím si, že chemie v týmu bude dobrá.
     
    Kamil Pokorný o juniorech v týmu: Kluci z juniorky se nám postupně představovali na tréninku, někteří se ukázali i v zápase. Jsem rád, že jsme se poznali. Sledujeme jejich formu i v juniorské extralize. Kometa má mládež v takovém stavu, že když bude potřeba, tak si můžeme někoho vytáhnout a ten hráč může plnohodnotně odehrát zápas.
     
    Kamil Pokorný o odchodu Daniela Gazdy, se kterým odešlo 31 bodů: Všichni hráči, kteří jsou na ledě, jsou schopní dát gól a dobře bránit. I příprava ukázala, že si góly rozložilo více hráčů.
     
    Kamil Pokorný o ambicích: Chceme hrát kvalitní hokej a potěšit naše famózní diváky, kteří tady dokáží vytvořit fantastickou atmosféru. Kometou žije celý region. Naším cílem je bezpečně postoupit do play off.
     
    Kamil Pokorný o gólmanech: Nebudu odhalovat, kdo bude jednička. Máme tři výborné gólmany, Káva to dokázal už teď v prvním kole v Prostějově, kde vychytal body. Může chytat kdokoliv.
     
    Kamil Pokorný o zdravotním stavu: Neřeknu nic nového, Rachůnek a Okál jsou zatím mimo hru. Jinak pracujeme s kádrem, co máme k dispozici. Krošejl a Kollár by měli být k dispozici.
     
    Martin Zaťovič o přípravě: Výsledkově to nebylo optimální, skoro všechno jsme hráli venku. Přispívaly k tomu faktory jako počasí, něco se ani nedohrálo. Příprava byla z našeho pohledu spíš o kondici a navázání vztahů v lajnách. Dva domácí zápasy už snesly nějaké měřítko a vypadaly asi tak, jak bychom chtěli vypadat v extralize.
     
    Kamil Pokorný o přípravě: Co se týče tréninků, tak vše probíhalo, jak mělo. Měli jsme nějaký plán a záměr. Samozřejmě v tom byla i utkání. Co se týče zápasů, tak nám do toho trošku vlezla olympijská kvalifikace a nějaká zranění, takže jsme nemohli postavit úplně přesně to, co jsme chtěli. Výsledkově to nebylo ze začátku podle našich představ, ale domácí zápasy už byly o hodně lepší. Každopádně neděláme velké závěry z proher ani z výher, příprava je smazaná, ve středu to bude úplně jiné.
     
    Tiskové konference se zúčastní hlavní trenér Kamil Pokorný, kapitán Komety Martin Zaťovič a bývalý hráč Tomáš Vincour, aktuálně už ve funkci sportovního manažera.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:45.

    Lukáš Zrotal

    Jakub Ruč