Juventus – Eindhoven 2:0 (1.pol) | Young Boys – Aston Villa 0:3 (1.pol) | AC Milán – Liverpool 0:0 (21:00)
Bayern – Dinamo Záhřeb 0:0 (21:00) | Real Madrid – Stuttgart 0:0 (21:00) | Sporting – Lille 0:0 (21:00)
před zápasem
Bayern Mnichov
0:0 (-:-)
GNK Dinamo Záhřeb
Úterý 17.09.2024, 21:00 • Allianz Arena, Mnichov • Liga mistrů • 1. kolo
Vsaďte si
Videopřenos
     
    Vzájemné zápasy
    Oba celky se utkaly v základní skupině Ligy mistrů na podzim 2015. Bayern tehdy porazil Dinamo doma 5:0 a venku 2:0. Pět branek z celkových sedmi vstřelil Robert Lewandowski. (23:07:55)
     
    GNK Dinamo Záhřeb
    Dinamo Záhřeb si účast v tomto ročníku Ligy mistrů zajistilo skrze zisk chorvatského titulu, který jej katapultoval do čtvrtého předkola Ligy mistrů. V něm si celek z hlavního města Chorvatska poradil s ázerbajdžánským Karabachem po výhře 3:0 a 2:0. Dinamo tak znovu nechybí v evropských pohárech. Jedná se o klub, který nemá zrovna hezké vzpomínky na souboj s českým fotbalem. Loni v play-off Evropské ligy nestačili na Spartu. Přitom doma zvítězili 3:1, jenže na Letné padli 1:4. V základní skupině Konferenční ligy pak v obou případech podlehli Plzni. V zápase v Chorvatsku mj. debutoval v Plzni osmnáctiletý brankář Viktor Baier. Jinak, co se týče vstupu do letošní sezony, tak hosté jsou po šesti kolech nejvyšší chorvatské soutěže na třetí příčce. O víkendu prohráli doma s Rijekou 0:1.
     
    Bayern Mnichov
    Bayern zůstal v loňské sezoně bez trofeje. Po deseti letech nevyhrál Bundesligu. V Lize mistrů nestačil v semifinále na pozdějšího vítěze Real Madrid. Naposledy tak triumfoval v Champions League v roce 2020, kdy v covidem poznaném ročníku zvítězil ve finále proti PSG trefou Kingsleyho Comana, odchovance pařížského klubu. Tehdy mimochodem ve čtvrtfinále památně deklasoval Barcelonu 8:2.

    Vedení bavorského klubu sáhlo v létě ke změně na pozici trenéra, kdy přivedlo místo Thomase Tuchela bývalého stopera Vincenta Kompanyho. V mužstvu setrval brankář Manuel Neuer, kterému běží poslední rok smlouvy. Neuer se stejně jako Thomas Muller rozloučil po ME s reprezentační kariérou a kdo ví, jak to bude s pokračováním na klubové úrovni.

    I se dvěma legendami německého fotbalu pak domácí vstoupili velmi slušně do Bundesligy. Ve třech zápasech nezaváhali. O víkendu vypráskali nováčka z Kielu na jeho hřišti poměrem 6:1. Harry Kane zaznamenal hattrick.
     
    Hezký den, vítejte u textové reportáže ze zápasu prvního kola Ligy mistrů, ve kterém se střetnou Bayern Mnichov a GNK Dinamo Záhřeb. Začínáme ve 21:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
     

    Vít Muzikář

    Branky:


    Bayern Mnichov:
    Trenér: Vincent Kompany

    GNK Dinamo Záhřeb:
    Trenér: Sergej Jakirović

    Rozhodčí: J. Martínez – Barbero, M. Martínez (ESP)