Motor ČB – K. Vary 0:0 (17:30) | Mladá Boleslav – Olomouc 0:0 (17:30) | Vítkovice – Plzeň 0:0 (17:30)
Litvínov – Mountfield HK 0:0 (17:30) | Kometa Brno – Liberec 0:0 (18:00) | Pardubice – Kladno 0:0 (18:00)
před zápasem
Banes Motor České Budějovice
0:0 (-:-, -:-, -:-)
HC Energie Karlovy Vary
Středa 18.09.2024, 17:30 • Budvar aréna, České Budějovice • Tipsport extraliga • 1. kolo
Vsaďte si
Videopřenos
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Přípravná utkání jsou u konce, začíná pravá zábava! Extraligový kolotoč se pomalu rozjíždí a v úvodním kole dojde na souboj loňských soupeřů z předkola. Banes Motor České Budějovice přivítá v Budvar aréně tým HC Energie Karlovy Vary.
     
    Banes Motor České Budějovice

    Českobudějovický Motor vstupuje do sezony s vesměs pozitivním hodnocením proběhlé přípravy. Z devíti zápasů ovládl Motor pět duelů a zapsal si skalpy zajímavých soupeřů ze zahraničí.

    Jihočeši se zúčastnili také dvou turnajů. Ve švýcarském Sursee získal Motor celkovou druhou pozici, domácí turnaj s účastní Oulu a Eisbaeren Berlín dokonce svěřenci Ladislava Čiháka ovládli.

    V rámci změn v kádru je nejvýraznější posilou Ondřej Kovařčík, který si poprvé v kariéře zahraje bez svého bratra. V obraně bude tvrdit hru například Will Reilly nebo také Šimon Kubíček.
     
    HC Energie Karlovy Vary

    Karlovarská Energie odehrála v rámci své přípravy též devět utkání, přičemž Energie ovládla čtyři duely. Cenným skalpem byla výhra nad Cornell University, která si v rámci léta připravila tour po českých stadionech.

    Karlovy Vary vsadily v přípravě zejména na domácí konkurenci a Energie tak změřila síly jak s extraligovými týmy, tak i s týmy z nižší soutěže. Jeden ze zápasů se odehrál také v Litvínově, kde Západočeši zvítězili poměrem 3:2.

    Karlovarský tým doznal hodně změn a do KV arény dorazila i zajímavá jména. Z Litvínova dorazil obránce Janis Jaks, z Norska naopak Eirik Salsten. Dravou mladost bude reprezentovat například Robin Sapoušek.
    Energie již dorazila do Českých Budějovic
     
    Loňská série v osmifinále play off

    Poslední vzájemné střetnutí odehráli středeční soupeři v rámci loňského play off, kdy se střetli v předkole. Osmifinále ovládl Motor poměrem 3:0, nešlo však o žádnou procházku růžovým sadem a Energie bojovala do posledního dechu.

    Motor 3:0 Energie

    OF1: Motor – Energie 4:2
    OF2: Motor – Energie 5:4p
    OF3: Energie – Motor 1:3 (21:54:57)
    Zpátky k sérii play off
     
     

    Václav Plachta

    Branky a nahrávky:


    Banes Motor České Budějovice:
    HC Energie Karlovy Vary: