Frýdek-M. – Prostějov 3:0 (kon.) | Jihlava – Litoměřice 2:5 (kon.) | Slavia – Přerov 2:4 (kon.)
Pardubice B – Vsetín 3:4 (kon.) | Sokolov – Zlín 3:1 (kon.) | Kolín – Poruba 2011 1:3 (kon.)
konec
HC Frýdek-Místek
3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
LHK Jestřábi Prostějov
Středa 18.09.2024, 17:00 • Hala Polárka, Frýdek-Místek • Maxa liga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:44 Štěpán MACHÁČEK - 3:0
     
    59:44
    5/6
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté se prosadili proti prázdné brance. Marosz zpoza branky přihrál před prázdnou klec dojíždějícímu ŠTĚPÁNU MACHÁČKOVI, který přidal definitivní pojistku na dnešní vítězství! Asistence: Rostislav Marosz, Marek Hrbas – 3:0!
    Macháček Š., Marosz R., Klimek L., Výtisk J., Hrbas M.
    Veselý J., Klimíček J., Jiránek T., Illéš J., Karabáček V., Kindl D.
     
    59:15
    Jan Veselý dostal přihrávku zpoza branky mezi kruhy, ale v gólové pozici přestřelil domácí branku!
     
    53:24
    Další chybu v domácí rozehrávce nepotrestal po přihrávce Jana Veselého střílející Jiránek z mezikruží. Jeho rychlou střelu z první zachytil brankář Švančara a schoval kotouč pod betony.
     
    52:14
    Prostějov si ještě zahraje přesilovou hru. Za podražení prostějovského hráče u mantinelu ve frýdecko-místecké třetině obdržel dvouminutový trest Radek Veselý.
     
    46:56
    Pohledná akce domácích, Haas na obranné modré vyslal do úniku po pravém mantinelu Svačinu, ten přejel modrou čáru a ještě vrátil puk rozjetému Haasovi. Frýdecko-Místecký útočník si najel k brance, ale gólmana Kavana střelou do spodní poloviny branky neprostřelil.
     
    43:49
    Marosz chtěl vypíchnout Tomečkovi puk, ale napřáhl se až moc a podrazil prostějovského útočníka. I Tomeček ale inkasoval dvě minuty za přifilmovaný pád. Hrát se bude v plném počtu.
     
    40:18
    Kindl zavezl puk do útočného pásma, najel si k pravé tyči a zpětnou přihrávkou nabídl šanci dojíždějícímu Jiránkovi, který měl před sebou odkrytou branku, ale trefil jen hokejku bránícího soupeře, od které se puk odrazil vedle branky.
    38:05 Adam CEDZO - 2:0
     
    38:05
    5/5
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Marosz přenechal puk u pravého mantinelu Cedzovi, který si najel před branku, ale brankáře Kavana nejprve neprostřelil. Jenže pár sekund na to se puk odrazil z chumlu hráčů, ve kterém holemi zapracovali Marosz s Klimkem, k ADAMU CEDZOVI a ten od levé tyče střelou pod horní tyč poslal míč na druhý pokus do branky! Asistence: Lukáš Klimek – 2:0!
    Marosz R., Cedzo A., Haman F., Klimek L., Havránek Š.
    Honejsek A., Pilař R., Krejčí P., Šidlík P., Illéš J.
     
    35:31
    Pilař prokličkoval středem až k brankáři Švančarovi, nevolil však žádnou kličku k tyči, ale střelu mezi betony, kde to měl frýdecko-místecký brankář zavřené!
     
    33:50
    Prostějov si zahraje přesilovou hru, poté co v souboji u mantinelu Havránek zadržel soupeře.
     
    30:57
    Mohlo být vyrovnáno! Klimíček našel stříleným pasem u pravé tyče Jiránka, ale ten nedokázal zamést puk za Švančaru!
     
    23:01
    Po faulu u mantinelu, kde Babka narazil Radka Veselého, čeká Frýdek-Místek první dvouminutový přesilovka za vražení na hrazení.
     
    20:24
    Klimek našel z levého rohu před brankou Habránka, ale ten i přes rychlé zakončení neprostřelil vynikajícího Kavana.
     
    19:20
    První třetina pokračuje.
     
    19:20
    První třetina je přerušena pro nějakou závadu na hrací ploše. Hráči míří do šatny. Důvodem je konkrétně poničený úchyt plexiskla.
     
    11:18
    Na druhé straně byl sám u levé tyče Kindl, místo kličky volil střelu, ale z bezprostřední blízkosti přestřelil frýdecko-místeckou branku.
     
    09:38
    Znovu šance domácích! Kozlík dostal puk do jízdy, vypadalo to, že akci zakončí sám, ale situaci vyšperkoval zadovkou na Matiaška, kterému se puk zamotal mezi bruslemi a z gólové střely do odkryté branky nebylo nic.
     
    08:16
    Krásná akce domácích, Klimek z levé strany přihrál puk před branku Ostřížkovi, který v gólové pozici srazil kotouč jen do brankáře Kavana. Ten stihl na střelu zareagovat a puk vyrazit.
     
    03:26
    Chyba domácích hráčů v rozehrávce vyústila ve velkou šanci Prostějova, kterou přerušil faulem před brankou Marek Pacalaj. Domácí hráč dostal dvouminutový trest za podrážení.
    00:56 Lukáš KLIMEK - 1:0
     
    00:56
    5/5
    Frýdek-Místek právě vstřelil branku!
    Domácí jdou bleskově do vedení! Přihrávku za obranu dostal LUKÁŠ KLIMEK, naznačil střelu, položil si brankáře Kavana a usměrnil puk do odkryté branky! Asistence: Rostislav Marosz – 1:0!
    Klimek L., Marosz R., Cedzo A., Zbořil M., Pacalaj M.
    Klimíček J., Kubeš J., Kindl D., Pilař R., Illéš J.
     
     

    Igor Mainka

    Branky a nahrávky: 1. L. Klimek (Marosz), 39. Cedzo (L. Klimek), 60. Macháček (Marosz, Hrbas)


    HC Frýdek-Místek: Švančara (Petrík) – Haman (A), Š. Havránek, Pacalaj, Zbořil, Hrbas, Výtisk (C), Andrle, Homola – Svačina (A), Haas, R. Veselý – Cedzo, Marosz, L. Klimek – Ramik, Macháček, Ostřížek – Matiaško, Šilar, Kozlík.
    Trenér: Hrnčár.

    LHK Jestřábi Prostějov: Kavan (Štipčák) – Zdráhal, Babka (A), Klimíček, Kubeš, Šidlík (C), Krejčí, Poledna – J. Veselý, Kindl, Karabáček – Pilař, Honejsek, Illéš – Jiránek (A), Kučera, Jenyš – M. Tomeček, Jenčovský, Korčák – Ekrt.
    Trenér: Janeček.

    Rozhodčí: Kostourek, Maršálek – Peluha, Frais.

    Diváci: 718