Frýdek-M. – Prostějov 3:0 (kon.) | Jihlava – Litoměřice 2:5 (kon.) | Slavia – Přerov 2:4 (kon.)
Pardubice B – Vsetín 3:4 (kon.) | Sokolov – Zlín 3:1 (kon.) | Kolín – Poruba 2011 1:3 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
2:5 (0:1, 1:3, 1:1)
HC Stadion Litoměřice
Středa 18.09.2024, 17:30 • Emro aréna, Pelhřimov • Maxa liga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u nového ročníku druhé nejvyšší české hokejové soutěže. Maxa liga vůbec poprvé v této sezoně zavítá na Zimní stadion do Pelhřimova, kde hraje po dobu výstavby nové Horácké multifunkční arény své zápasy HC Dukla Jihlava. Soupeřem jihlavských hokejistů bude tým HC Stadion Litoměřicea pro Duklu půjde o první zápas sezony, jelikož v sobotu na ledě Přerova kvůli záplavám nehrála. Zápas startuje od 17:30 hodin.
     
    Poslední vzájemný zápas:

    46. kolo Chance ligy 23/24: Jihlava – Litoměřice 4:3

    Branky a nahrávky: 2. Harkabus (Bilčík, Čachotský), 11. Koštoval (Cachnín, Čachotský), 32. Koštoval (Cachnín, Toman), 41. Havránek (Kočí, Harkabus) – 5. Chlubna (Koláček, Tomek), 18. Korkiakoski (Sihvonen), 24. Krutil (Kuťák, Kordule). Rozhodčí: Hucl, Rapák – Štofa, Maňák. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:1. Střely na branku: 32:23. Zblokované střely: 6:13. Vhazování: 44:28. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 4:3.

    Sestava Dukly: Maláč – Bilčík, Strejček, Dundáček, Kočí, Ozols, Chvátal, Koštoval – Čachotský (C), Menšík, Cachnín – Harkabus (A), Havránek, Jelínek – Štefančík, Toman, Jungwirth – Rauš, Pořízek, Brož.

    Sestava Litoměřic: Cichoň – Krutil, Jebavý (C), Černohorský, Aubrecht, Tůma, Benda, Tomek – Costa, Jícha (A), Hauser – Kordule, Vitouch, Svoboda – Koláček, Kuťák (A), Chlubna – Plos, Korkiakoski, Sihvonen
     
    HC Dukla Jihlava:
    Jihlavští začínají vyhlížet konec azylu, dvě třetiny působení v Pelhřimově mají za sebou a nová jihlavská aréna roste jako z vody – však už se na ní za chvíli začne usazovat střecha. Dukla tomu chce přizpůsobit svůj kádr a vyhlížet minimálně semifinále. Loni ho překvapivě dosáhla, když v předkole zdolala Slavii a ve čtvrtfinále se postarala vyřazením lídra základní části z Poruby o obrovské překvapení. Letos by mělo být semifinále cílem týmu. Sportovní úsek Dukly totiž přivedl zpátky brankáře Maksima Zhukova, obranu posílil Eduards Hugo Jansons, který sbíral body na Slovensku a útočná vozba byla vyztužena o opravdu zajímavá a na první ligu nadprůměrná jména – Edgarse Kuldu, Romana Půčka a Stanislava Vrhela. Do kádru se z hostování v juniorských soutěžích vrátili také Maxim Burkov a Ilarion Kuprijanov a navíc na poslední chvíli přišli i dva navrátilci z Olomouce a kluboví odchovanci, obránce Lukáš Mareš a útočník Matouš Menšík. Sečteno a podtrženo, tento kádr by měl mířit opravdu vysoko!
     
    HC Stadion Litoměřice:
    Stadion získal do svých řad před startem této sezony řadu nových tváří. Nejvýraznější posilou Severočechů je bezpochyby zkušený forvard Jan Eberle. Opomenout nelze ani návrat gólmana Martina Michajlova, který se vrátil do svého mateřského klubu po angažmá v pražské Slavii a v Sokolově. Z loňského týmu Dukly zamířil pod Radobýl Šimon Jelínek a jihlavskou minulost mají i Jakub Černohorský, Tomáš Chlubna a Andrej Fábry. Ke změně došlo i trenérského kormidla Litoměřic, novými lodivody se stala dvojice Jaroslav Nedvěd a Daniel Tvrzník.

    Litoměřický Stadion v sobotu první zápas nové sezony odehrál. Přivítal v něm na domácím ledě Sokolov, avšak podlehl mu 2:3, když se Baníku hned dvakrát povedlo vyrovnat nepříznivý stav, navíc jej v 53. minutě otočit ve svůj prospěch přesnou trefou Davida Kofroně. Litoměřice tedy nenavázaly na vzájemnou domácí výhru z letní přípravy a na úvodní body v sezoně 2024/2025 zatím čekají.

     
    Poslední zápas Litoměřic:

    1. kolo Maxa ligy: Litoměřice – Sokolov 2:3

    Branky a nahrávky: 12. Bernovský (Kordule, Kuťák), 22. Hauser (Koláček, Pavlák) – 15. Vracovský (Šik, Pulpán), 26. Kofroň (Klejna, M. Rohan), 53. Kofroň (Procházka). Rozhodčí: Jechoutek, Sýkora – Hradil, Jindra. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:1. Střely na branku: 37:30. Zblokované střely: 19:16. Vhazování: 36:30. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3.

    Sestava Litoměřic: Michajlov – Žovinec, Štibingr, Klikorka, Pavlák, Jebavý, Tomek, Tomov – Kordule, Kuťák, Bernovský – Ton, Eberle, Costa – Chlubna, Koláček, Hauser – Plos, Vitouch, Sihvonen.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: A. Beran (41. Žukov) – Strejček, Bilčík (A), Jansons, Ozols, Mareš, Dundáček, Vovsík – Cachnín, Kulda, Čachotský (C) – Štefančík, Vrhel, Půček – T. Havránek, Menšík, Harkabus (A) – Pořízek, Toman, Jungwirth.
    Trenér: Viktor Ujčík

    HC Stadion Litoměřice: Michajlov (Volevecký) – Tomov, Žovinec (A), Pavlák, Klikorka, Tomek, Jebavý (C), Černohorský – Bernovský, Kuťák (A), Kordule – Costa, Eberle, Vildumetz – Chlubna, Pajer, Ton – Sihvonen, Žmola, Plos.
    Trenér: Jaroslav Nedvěd

    Rozhodčí: Přemysl Skopal, Tomáš Šico – Kamila Smetková, Henrich Kráľ.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:58
    Jihlavský útok končí zakázaným uvolněním. Hned po buly se Dukla osvobozuje a posílá puk ven z pásma.
     
    01:42
    Dvě zajímavé akce, každá na jedné straně. Nejprve se po levé straně do pásma prosmýkl Vrhel, který dával zpětným pasem puk mezi kruhy na Ozolse. Jeho střela ale nebyla přesná.

    Na druhé straně ujeli do protiútoku hosté. Pajerovi před Beranem skočil puk, přesto zakončil a jihlavský brankář nadvakrát schoval touš do lapačky.
     
    02:02
    Klasický problém na pelhřimovském stadionu nastává už po 122 sekundách. Branka za Beranem nedrží v obvyklém postavení, na led jsou povoláni ice-mistři.
     
    03:13
    Zakázané uvolnění Litoměřic.
     
    04:00
    Útočná akce na obou stranách je zastavena, obrany zatím hrají prim.
     
    04:03
    První přesilovka pro Duklu a uvidíme, zda červenožlutí naváží na famózní početní výhody z konce loňské sezony. Riku Sihvonen dostává vůbec první dvě trestné minuty v sezoně za sekání.
     
    04:55
    Litoměřice se krátce po buly osvobodily. Dukla se záhy dostala na dostřel Michajlovovi, ovšem Cachnín se zblízka k lepší pozici v dorážce nedostal.
     
    05:23
    Vrhel zavážel puk do pásma a posléze ho předal na spoluhráče, jenže třem hráčům Dukly se nepodařilo touš udržet v útočném pásmu.
     
    06:03
    Hosté hrají v plném počtu a zvyšují procento ubráněných oslabení na 80 %.
     
    06:55
    Hosty pozlobila i čtvrtá jihlavská formace. Ke kotouči se před Michajlovem dostal zcela volný Pořízek, který ale puk pod jeho betony do sítě nepropasíroval. Následně z gólmana, který se ke kališníkům před sezonou vrátil, puk vypadl, ovšem odklidili jej jeho spoluhráči.
     
    07:20
    Dukla bude mít letos opět komerční přestávky a pelhřimovský svatostánek Emro aréna ji právě absolvuje. Ještě před tím utrpěl zákrok jeden z jihlavských hráčů, sudí ovšem nyní netrestají.
     
    07:53
    Za 25 sekund již tomu je jinak, za zcela zbytečný faul v útočném pásmu dostává dvě minuty opět Riku Sihvonen. Litoměřice zatím hrály šest oslabení, z toho třetinu za tresty finského forvarda,
     
    08:21
    Tomáš Havránek opět hraje falešného beka. Střela jihlavského forvarda od modré se jen těsně neujala.
     
    09:18
    Tomáši Harkabusovi při rozehrávce ve středním pásmu ujel puk od hole a ke kotouči se na chvíli dostali hosté, jenž opět ušetřili několik sekund.
     
    09:47
    Ani tato početní výhoda se Dukle nedaří, domácí musí zase začít ze středního pásma.
     
    09:53
    Již s návratem vyloučeného Sihvonena se na ose hřiště dostal k puku Filip Dundáček. Zpracoval si puk na hůl a poslal na Michajlova tvrdou střelu, ovšem střeleckou hantýrkou to bylo 10 z 10. Přímo na střed.
     
    11:19
    Kulda velmi šikovnou prácí hokejkou protečoval puk na útočnou modrou k Čachotskému. Jihlavský rutinér si najel po levé straně k tyči a posílal puk nad rameno Michajlova, jenže nabral ho na lopatu až příliš a míří nad.
     
    12:11
    Vypadá to, že v úvodu sezony nejsou hráči Litoměřic v ideálním rozpoložení, možná i kvůli prohře ze závěru prvního duelu se Sokolovem. Zatím se nedokáží příliš dostat k Beranovi a když už, tak ho příliš neohrozí. Jihlavský brankář proto nyní alespoň sebral puk do lapačky, aby si ho trošku osahal.
     
    12:19
    Komerční přestávka je opět zde.
     
    13:18
    Čtvrtá jihlavská formace se nyní bránila prvnímu vážnějšímu ataku Litoměřic. Po kombinaci pálil od modré bývalý jihlavský zadák Černohorský, který nejprve trefil Jungwirtha a při druhé střele mířil na Berana, který puk vytěsnil nad branku.
     
    14:32
    Hosté se začínají osmělovat. Od modré střílel Tomáš Tomek, jehož pokus Beran schoval ve výstroji a Lukáš Plos se k dorážce již nedostal.
     
    14:38
    5/5
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Hosté má slova o ne zcela vydařeném vstupu vyvrací i s úroky. Střelu Tomova ještě stačil Beran zneškodnit, jenže puk vyrazil před sebe, kde byl zcela nehlídaný FILIP KUŤÁK a takto zkušený borec mezi kruhy nezaváhal. Trefil se nad lapačku jihlavského brankáře a za Litoměřice dává ve třetí sezoně celkově 42. branku, což je velmi slušná produktivita. Asistence: Nino Tomov.
    Kuťák F., Tomov N., Žovinec D., Bernovský J., Kordule P.
    Mareš L., Dundáček F., Půček R., Štefančík M., Vrhel S.
    14:38 Filip KUŤÁK - 0:1
     
    16:43
    Slušný jihlavský kontr postrádal přesnější finální přihrávku.
     
    17:06
    Strejčkova střela od modré byla zblokována zřejmě více odrazy a puk nakonec proskákal těsně vedle levé tyče Michajlova.
     
    17:48
    Na střelu od modré v podání Karla Klikorky jihlavský brankář příliš neviděl, měl před sebou pořádný provoz. Beran ovšem kotouč nadvakrát pokryl. Nejprve ho vyrazil a pak se po černé pryži v brankovišti natáhl.
     
    19:01
    Dukla mohla v závěru třetiny srovnat, když se domácí rychle dostali před MIchajlova. Na konci celé akce viděl Dundáček prostor u bližší tyče, kam střelou po ledě usměrňoval puk, ovšem brankář Litoměřic ke své pravé tyči dostal špičku betonu a vyrazil kotouč.
     
    19:31
    Poprvé v nové sezoně se bude bránit také Dukla, Radim Toman dostává dvě minuty za hákování.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Jihlavští hokejisté byli v první třetině aktivnější, tedy alespoň do dvanácté minuty. Jenže své šance nevyužili a hosté se prosadili z první vážnější šance, když Filip Kuťák z kruhů poslal Beranem vyraženou střelu Tomova do sítě. Dukla měla největší šanci na konci první třetiny, kdy si Michajlov připsal dobrý zákrok proti umístěné ráně Dundáčka k pravé tyči – 0:1.. Do druhé třetiny navíc půjdou Litoměřičtí s minutu a půl dlouhou přesilovkou.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:25.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:35
    4/5
    Dukla právě vstřelila branku!
    Grandiózní jihlavský vstup do druhé třetiny. Dukla se totiž prosazuje i ve vlastním oslabení. Menšík na sebe navázal dva hráče a výborným pasem od mantinelu našel na levém kruhu zcela volného RADKA POŘÍZKA. Jihlavský Wim Hof, který je znám svým kladným vztahem k otužování, se zachoval – stejně jako ponořený v ledové vodě – naprosto klidně a našel mezeru mezi betony Michajlova. Asistence: Matouš Menšík.
    Pořízek R., Menšík M., Strejček J., Bilčík V.
    Pavlák D., Klikorka K., Sihvonen R., Bernovský J., Kordule P.
    20:35 Radek POŘÍZEK - 1:1
     
    21:13
    Litoměřice zakombinovaly, jak by se na přesilovku slušelo a patřilo. Puk opět chvilku poskakoval před Beranem, odkud ho odklidil jeden z hráčů Dukly.
     
    21:31
    Červenožlutí své první oslabení v sezoně zvládli a navíc při něm vstřelili vyrovnávací branku. Naopak Stadion na jednu využitou přesilovku ze svou z prvního špílu nenavázal.
     
    23:38
    Stanislav Vrhel se prozatím zastřeluje. Nejprve si najel rychle k MIchajlovovi, ale dostal se až moc z úhlu a nestačil zakončit. Zpoza branky vymyslel přihrávku na své spoluhráče a následně si sjel na kruhy, kde dostal nabito, rychlou střelou ale mířil nad branku.
     
    23:48
    Adam Beran se střelou z levé strany z velkého úhlu překvapit nenechal.
     
    24:25
    Ačkoliv se nyní Tomáš Harkabus hodně diví, na trestnou lavici usedá také spolu s bývalým spoluhráčem Tomášem Chlubnou, toho času plejerem Motoru na hostování v Litoměřicích. Harky jde ven za napadení, Chlup za sekání.
     
    25:35
    Žádné zajímavé dění zatím k vidění na ledě není, oba celky se nyní snaží hlavně nechybovat.
     
    26:40
    Hra je přerušena, takže Tomášové Harkabus a Chlubna mohou zpět na led.
     
    27:07
    Zakázaným uvolněním Dukly se hra stěhuje před Berana.
     
    28:19
    Radim Toman se zničehonic zjevil na pravém kruhu a byť už byl trošku z úhlu, zkusil střelu. Michajlov si poradil a vytěsnil kotouč ramenem.
     
    29:04
    Tomáš Čachotský mohl poslat Duklu do vedení. Hosté totiž hrubě chybovali na útočné modré a domácí jeli dva na nikoho. Jihlavská legenda vzala odpovědnost na sebe, nepustila se do kombinace. Čagyho blafák do bekhendu ale nebyl úplně povedený a Michajlov zakončení zneškodnil i díky tomu, že svou levou nohu zapřel za tyčku. Branka se poté opět vychýlila ze své polohy.
     
    29:48
    Klikorka pálil od modré. Před brankou byl na teč připravený Jan Eberle, kterého držel Patriks Ozols a nedovolil mu zalapat po puku. Jde tak na dvě minuty ven.
     
    29:53
    5/4
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Duklu může obrovsky mrzet nevyužitá šance z 51 sekund zpět. Dukla druhé oslabení již nezvládla a hosté jdou opět do vedení. TOMÁŠ VILDUMETZ dostal nabito na pravý kruh od Korduleho a střelou bez přípravy z první překonal Berana. Litoměřičtí si tak opět drží využití přesilovek na 50 %, dvě ze čtyř. Asistence: Pavel Kordule, Jan Eberle.
    Vildumetz T., Kordule P., Eberle J., Pajer L., Chlubna T.
    Strejček J., Bilčík V., Menšík M., Pořízek R.
    29:53 Tomáš VILDUMETZ - 1:2
     
    30:53
    Vovsík se maličko zapomněl v útočném pásmu a poté při protiútoku hostí dva na jednoho rychle spěchal k parťákovi Dundáčkovi. Stihl se ale vrátit a soupeře při zakončení pokrýt.
     
    31:13
    Na druhé straně byl před brankou na chvilku volný Radek Pořížek. Zkusil stahovačku, která se mu povedla, ale při zakončení byl dostoupen dvěma hráči soupeře.
     
    31:59
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    Radim Toman – 2 min., vražení na hrazení.
     
    32:36
    Po úvodním dílčím tlaku Litoměřic v přesilovce se Dukla osvobozuje a vyhazuje puk až k Michajlovovi.
     
    33:06
    Stejná situace se děje i nyní.
     
    33:21
    Matouš Menšík ujel do situace dva na dva spolu s Radkem Pořízkem, kterého ale přes vracejícího se Sihvonena nemohl najít přihrávkou. Na pravém kruhu si přibrzdil a zkusil střelu, která ale byla Tomovem zblokována. Nyní může Michajlov poděkovat svému spoluhráči.
     
    33:59
    Jihlava je v plném počtu.
     
    34:57
    5/5
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Tohle už vypadá s Duklou nedobře. Hosté se poprvé v sezoně dostávají do dvoubrankového trháku, když se prosadil finský kanonýr RIKU SIHVONEN. Forvard Stadionu byl na levé straně zcela osamocen, vybruslil si proto kolem levého kruhu až na osu, kde k němu pozdě přistoupil soupeř, a prosadil se svižnou střelou nad lapačku Berana pod víko. Asistence: Tomáš Tomek.
    Sihvonen R., Tomek T., Jebavý J., Plos L., Žmola J.
    Jansons E., Ozols P., Půček R., Vrhel S., Toman R.
    34:57 Riku SIHVONEN - 1:3
     
    36:02
    Hosté jdou do třetí přesilovky v řadě a celkově dnes čtvrté. Jan Strejček usedá na trestnou lavici kvůli podrážení.
     
    36:15
    Dukla se krátce po buly osvobodila.
     
    37:44
    Tuto situaci známe velmi dobře z fotbalu. Sudí ihned ukazuje, že celou situaci při přesilovce Litoměřic jde zkoumat na video, ze kterého se dozvíme, zda šlo o gól regulérní či nikoliv. Pokud jsem dobře viděl, puk projel Beranovi z pravé strany pod betonem po střele z úhlu. Přejel ale brankovou čáru?
     
    37:44
    5/4
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Hosté využívají druhou přesilovou hru ze čtyř, rozhodčí totiž neshledali, že by šlo o porušení pravidel. RIKU SIHVONEN se prosazuje podruhé za sebou. Na levý kruh dostal pas od Vildumetze, sjel si do většího úhlu a překonal Berana střelou pod beton na bližší tyč. Sudí zřejmě zkoumali, zda puk přešel čáru nebo nikoliv. Asistence: Tomáš Vildumetz.
    Sihvonen R., Vildumetz T., Tomek T., Pajer L., Eberle J.
    Mareš L., Dundáček F., Štefančík M., Pořízek R.
    37:44 Riku SIHVONEN - 1:4
     
    38:39
    Michajlov kryje prostor u své pravé tyče, kudy puk do sítě nemohl projít.
     
    39:26
    Filip Dundáček v pravém rohu za brankou Litoměřic hitoval soupeře a sudí po krátké poradě usoudili, že šlo o zákrok na 5 minut a do konce utkání. Dundy tak jde pod sprchy a jeho trest si odsedí Jonáš Jungwirth.
     
    39:26
    Zimním stadionem v Pelhřimově nyní rezonuje velká jihlavská nespokojenost s tím, jak sudí řídí utkání.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Na druhou třetinu nebude Dukla vzpomínat vůbec dobře. Brzy totiž vyrovnala, když se 35 sekund po začátku třetiny prosadil Radek Pořízek, navíc ve vlastním oslabení. Těsně před polovinou zápasu měla Dukla velkou šanci, kdy jela dva na nikoho a Tomáš Čachotský vzal odpovědnost na sebe, ovšem Michajloval nepřekonal.

    A vzápětí padaly branky do sítě domácích. Hosté nejprve využili přesilovku dělovkou Tomáše Vildumetze z pravého kruhu. O pět minut později se prosadil Riku Sihvonen, jenž si povyjel z levé strany kolem kruhu před branku a nehlídaný poslal touš do levé šibenice nad lapačku Berana. V času 37:44 padl čtvrtý gól Litoměřic, kdy sudí po konzultaci u videa uznali trefu Riku Sihvonena jako platnou – 1:4.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:28,
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Střídání v týmu HC Dukla Jihlava:
    ze hřiště odchází Adam Beran, přichází Maxim Žukov.
     
    41:10
    Jihlavští nastupují do třetí části hry s navrátilcem v brance Maksimem Zhukovem, který je hned uvítán dlouhým oslabením.
     
    41:25
    Zhukov si připisuje první úspěšný zákrok, když střelu z pravého kruhu vytěsnil vyrážečkou.
     
    41:55
    Roman Půček i v oslabení operoval před brankou. Gól sice nedal, ale Michajlova řádně prověřil a navíc si vykoledoval faul.
     
    42:01
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice:
    Tomáš Tomek – 2 min., hákování.
     
    Síly na ledě se nyní na dvě minuty vyrovnají, poté bude následovat zbytek 25 sekundové přesilovky Litoměřic.
     
    43:12
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice:
    Petr Ton – 2 min., držení.
     
    43:12
    Zmýlená o rovnovážném počtu hráčů neplatí. Dukla jde do přesilovky čtyři na tři a bude mít k dispozici hodně prostoru na ledě. Domácí mají asi poslední šanci s výsledkem něco udělat.
     
    43:30
    Puk po sražené střele Havránka prošel vedle levé tyče.
     
    43:37
    Radim Toman před brankou číhal na teč. Na puk Havránkovy střely nedosáhl a vzápětí byl zpacifikován hráči soupeře.
     
    43:54
    Harkabus pálil ze své oblíbené pozice z levého kruhu. Jeho střela byla poměrně umístěná, jenže přišel dobrý blok hráče soupeře. Při další akci hledal jihlavský kanonýr na pravém kruhu křížem Čachotského, ale pas mu nevyšel a hosté se osvobozují.
     
    44:01
    Hosté hrají ve čtyřech.
     
    44:26
    Jihlava je v plném počtu a začíná její 46 sekund dlouhá početní výhoda.
     
    45:12
    Více než jednu kombinační akci a následný závar před Michajlovem si domácí nevypracovali. Zatím mají na kontě čtyři nevyužité přesilovky.
     
    46:09
    Hosté jdou do šesté přesilové hry, Radek Pořízek se dopustil hákování. Z dosavadních osmi přesilovek ve dvou zápasech se prosadili třikrát, z toho dvakrát dnes.
     
    46:35
    Korduleho výzva od modré na teč nebyla úspěšné a Dukla se osvobozuje.
     
    47:05
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Pavel Kordule.
     
    48:01
    Tomáš Tomek si najel po levé straně do pásma a zkusil střelu na vzdálenější tyč, kterou těsně minul.
     
    48:09
    Jihlava hraje v plném počtu.
     
    49:05
    Také Litoměřice hrají v pěti.
     
    49:32
    Na modrou čáru dostal kotouč Eduards Hugo Jansons, jehož střela mířila k připravenému brankáři Litoměřic.
     
    Dnešní utkání sleduje 578 diváků.
     
    50:13
    Kuldova nepřesná přihrávka mířila napříč obranným pásmem ke Kuťákovi, který ale svůj pokus nevměstnal mezi tři tyče.
     
    50:47
    Dukla si zaslouží alespoň kredit, že nyní při střele Korduleho jeden z domácích hráčů padl do rány. Za zdánlivě rozhodnutého stavu se tato bojovnost počítá.
     
    50:52
    5/5
    Dukla právě vstřelila branku!
    V minulém příspěvku jsem psal o zdánlivě rozhodnutém stavu a menší zápletka je zde. Na levé straně před brankou udělal dobrou práci Cachnín, který ještě puk do sítě nedostal, ale přes Čachotského se k dorážce dostal STANISLAV VRHEL a při svém prvním mistrovském utkání v červenožlutém zapisuje první trefu. Asistence: Tomáš Čachotský, Richard Cachnín.
    Vrhel S., Čachotský T., Cachnín R., Mareš L., Vovsík M.
    Pajer L., Chlubna T., Ton P., Jebavý J., Tomek T.
    50:52 Stanislav VRHEL - 2:4
     
    53:01
    Po komerční přestávce vyhrála Dukla buly před Zhukovem a bude zajímavé sledovat, zda se Viktor Ujčík odhodlá ke hře bez gólmana i v tomto času, což občas zkouší.
     
    53:25
    Nechybělo moc a u levé tyče branky Michajlova byl na dorážku připraven Tomáš Čachotský.
     
    53:47
    Ještě jedna šance pro Duklu. Nyní mi to přijde, že sudí trošku kompenzují tresty... Tak jako tak, dvě minuty za podrážení dostává Petr Ton.
     
    54:54
    Minuta přesilové hry je pryč a až na jednu kombinaci zatím Dukla nehraje vůbec dobře.
     
    55:00
    Hosté ujeli do úniku a je nařízeno trestné střílení po sekání Tomáše Havránka.
     
    55:00
    Trestného střílení se ujal Filip Kuťák, ovšem Maksim Zhukov nepředvedl vůbec žádný pohyb. Forvard hostí ho nerozhýbal a poté už neměl prostor, aby zvednul puk nad jeho levý beton.
     
    55:34
    Jihlava již zkouší hru v šesti bez brankáře.
     
    55:44
    Domácím uskočil puk od modré. Jeden z hráčů hostí však v tísni puk do volné klece nenasměřoval.
     
    56:12
    5/6
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Je rozhodnuto. Po nepřesné jihlavské kombinaci se puku ve středním pásmu ujal KALE COSTA a tentokrát již prázdnou branku trefil.
    Costa K., Jebavý J., Tomek T., Eberle J., Kuťák F.
    Jansons E., Menšík M., Půček R., Kulda E., Jungwirth J., Vrhel S.
    56:12 Kale COSTA - 2:5
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    59:14
    Nyní již Maksim Zhukov v brance zůstává, byť se hraje před brankou Michajlova. Je rozhodnuto.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči zápasu partnera utkání emro s.r.o.:
    Dukla: Richard Cachnín
    Litoměřice: Tomáš Tomek. (20:08:41)
     
     

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 21. Pořízek (Menšík), 51. Vrhel (Čachotský, Cachnín) – 15. Kuťák (Tomov), 30. Vildumetz (Kordule, Eberle), 35. Sihvonen (Tomek), 38. Sihvonen (Vildumetz), 57. Costa


    HC Dukla Jihlava: A. Beran (41. Žukov) – Strejček, Bilčík (A), Jansons, Ozols, Mareš, Dundáček, Vovsík – Cachnín, Kulda, Čachotský (C) – Štefančík, Vrhel, Půček – T. Havránek, Menšík, Harkabus (A) – Pořízek, Toman, Jungwirth.
    Trenér: Viktor Ujčík

    HC Stadion Litoměřice: Michajlov (Volevecký) – Tomov, Žovinec (A), Pavlák, Klikorka, Tomek, Jebavý (C), Černohorský – Bernovský, Kuťák (A), Kordule – Costa, Eberle, Vildumetz – Chlubna, Pajer, Ton – Sihvonen, Žmola, Plos.
    Trenér: Jaroslav Nedvěd

    Rozhodčí: Přemysl Skopal, Tomáš Šico – Kamila Smetková, Henrich Kráľ

    Diváci: 578