Frýdek-M. – Prostějov 3:0 (kon.) | Jihlava – Litoměřice 2:5 (kon.) | Slavia – Přerov 2:4 (kon.)
Pardubice B – Vsetín 3:4 (kon.) | Sokolov – Zlín 3:1 (kon.) | Kolín – Poruba 2011 1:3 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
2:5 (0:1, 1:3, 1:1)
HC Stadion Litoměřice
Středa 18.09.2024, 17:30 • Emro aréna, Pelhřimov • Maxa liga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    56:12 Kale COSTA - 2:5
     
    56:12
    5/6
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Je rozhodnuto. Po nepřesné jihlavské kombinaci se puku ve středním pásmu ujal KALE COSTA a tentokrát již prázdnou branku trefil.
    Costa K., Jebavý J., Tomek T., Eberle J., Kuťák F.
    Jansons E., Menšík M., Půček R., Kulda E., Jungwirth J., Vrhel S.
     
    55:34
    Jihlava již zkouší hru v šesti bez brankáře.
     
    55:00
    Trestného střílení se ujal Filip Kuťák, ovšem Maksim Zhukov nepředvedl vůbec žádný pohyb. Forvard hostí ho nerozhýbal a poté už neměl prostor, aby zvednul puk nad jeho levý beton.
     
    55:00
    Hosté ujeli do úniku a je nařízeno trestné střílení po sekání Tomáše Havránka.
     
    53:47
    Ještě jedna šance pro Duklu. Nyní mi to přijde, že sudí trošku kompenzují tresty... Tak jako tak, dvě minuty za podrážení dostává Petr Ton.
    50:52 Stanislav VRHEL - 2:4
     
    50:52
    5/5
    Dukla právě vstřelila branku!
    V minulém příspěvku jsem psal o zdánlivě rozhodnutém stavu a menší zápletka je zde. Na levé straně před brankou udělal dobrou práci Cachnín, který ještě puk do sítě nedostal, ale přes Čachotského se k dorážce dostal STANISLAV VRHEL a při svém prvním mistrovském utkání v červenožlutém zapisuje první trefu. Asistence: Tomáš Čachotský, Richard Cachnín.
    Vrhel S., Čachotský T., Cachnín R., Mareš L., Vovsík M.
    Pajer L., Chlubna T., Ton P., Jebavý J., Tomek T.
     
    48:01
    Tomáš Tomek si najel po levé straně do pásma a zkusil střelu na vzdálenější tyč, kterou těsně minul.
     
    47:05
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Pavel Kordule.
     
    46:09
    Hosté jdou do šesté přesilové hry, Radek Pořízek se dopustil hákování. Z dosavadních osmi přesilovek ve dvou zápasech se prosadili třikrát, z toho dvakrát dnes.
     
    43:12
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice:
    Petr Ton – 2 min., držení.
     
    42:01
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice:
    Tomáš Tomek – 2 min., hákování.
     
    40:01
    Střídání v týmu HC Dukla Jihlava:
    ze hřiště odchází Adam Beran, přichází Maxim Žukov.
     
    39:26
    Filip Dundáček v pravém rohu za brankou Litoměřic hitoval soupeře a sudí po krátké poradě usoudili, že šlo o zákrok na 5 minut a do konce utkání. Dundy tak jde pod sprchy a jeho trest si odsedí Jonáš Jungwirth.
    37:44 Riku SIHVONEN - 1:4
     
    37:44
    5/4
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Hosté využívají druhou přesilovou hru ze čtyř, rozhodčí totiž neshledali, že by šlo o porušení pravidel. RIKU SIHVONEN se prosazuje podruhé za sebou. Na levý kruh dostal pas od Vildumetze, sjel si do většího úhlu a překonal Berana střelou pod beton na bližší tyč. Sudí zřejmě zkoumali, zda puk přešel čáru nebo nikoliv. Asistence: Tomáš Vildumetz.
    Sihvonen R., Vildumetz T., Tomek T., Pajer L., Eberle J.
    Mareš L., Dundáček F., Štefančík M., Pořízek R.
     
    37:44
    Tuto situaci známe velmi dobře z fotbalu. Sudí ihned ukazuje, že celou situaci při přesilovce Litoměřic jde zkoumat na video, ze kterého se dozvíme, zda šlo o gól regulérní či nikoliv. Pokud jsem dobře viděl, puk projel Beranovi z pravé strany pod betonem po střele z úhlu. Přejel ale brankovou čáru?
     
    36:02
    Hosté jdou do třetí přesilovky v řadě a celkově dnes čtvrté. Jan Strejček usedá na trestnou lavici kvůli podrážení.
    34:57 Riku SIHVONEN - 1:3
     
    34:57
    5/5
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Tohle už vypadá s Duklou nedobře. Hosté se poprvé v sezoně dostávají do dvoubrankového trháku, když se prosadil finský kanonýr RIKU SIHVONEN. Forvard Stadionu byl na levé straně zcela osamocen, vybruslil si proto kolem levého kruhu až na osu, kde k němu pozdě přistoupil soupeř, a prosadil se svižnou střelou nad lapačku Berana pod víko. Asistence: Tomáš Tomek.
    Sihvonen R., Tomek T., Jebavý J., Plos L., Žmola J.
    Jansons E., Ozols P., Půček R., Vrhel S., Toman R.
     
    33:21
    Matouš Menšík ujel do situace dva na dva spolu s Radkem Pořízkem, kterého ale přes vracejícího se Sihvonena nemohl najít přihrávkou. Na pravém kruhu si přibrzdil a zkusil střelu, která ale byla Tomovem zblokována. Nyní může Michajlov poděkovat svému spoluhráči.
     
    31:59
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    Radim Toman – 2 min., vražení na hrazení.
    29:53 Tomáš VILDUMETZ - 1:2
     
    29:53
    5/4
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Duklu může obrovsky mrzet nevyužitá šance z 51 sekund zpět. Dukla druhé oslabení již nezvládla a hosté jdou opět do vedení. TOMÁŠ VILDUMETZ dostal nabito na pravý kruh od Korduleho a střelou bez přípravy z první překonal Berana. Litoměřičtí si tak opět drží využití přesilovek na 50 %, dvě ze čtyř. Asistence: Pavel Kordule, Jan Eberle.
    Vildumetz T., Kordule P., Eberle J., Pajer L., Chlubna T.
    Strejček J., Bilčík V., Menšík M., Pořízek R.
     
    29:48
    Klikorka pálil od modré. Před brankou byl na teč připravený Jan Eberle, kterého držel Patriks Ozols a nedovolil mu zalapat po puku. Jde tak na dvě minuty ven.
     
    29:04
    Tomáš Čachotský mohl poslat Duklu do vedení. Hosté totiž hrubě chybovali na útočné modré a domácí jeli dva na nikoho. Jihlavská legenda vzala odpovědnost na sebe, nepustila se do kombinace. Čagyho blafák do bekhendu ale nebyl úplně povedený a Michajlov zakončení zneškodnil i díky tomu, že svou levou nohu zapřel za tyčku. Branka se poté opět vychýlila ze své polohy.
     
    24:25
    Ačkoliv se nyní Tomáš Harkabus hodně diví, na trestnou lavici usedá také spolu s bývalým spoluhráčem Tomášem Chlubnou, toho času plejerem Motoru na hostování v Litoměřicích. Harky jde ven za napadení, Chlup za sekání.
    20:35 Radek POŘÍZEK - 1:1
     
    20:35
    4/5
    Dukla právě vstřelila branku!
    Grandiózní jihlavský vstup do druhé třetiny. Dukla se totiž prosazuje i ve vlastním oslabení. Menšík na sebe navázal dva hráče a výborným pasem od mantinelu našel na levém kruhu zcela volného RADKA POŘÍZKA. Jihlavský Wim Hof, který je znám svým kladným vztahem k otužování, se zachoval – stejně jako ponořený v ledové vodě – naprosto klidně a našel mezeru mezi betony Michajlova. Asistence: Matouš Menšík.
    Pořízek R., Menšík M., Strejček J., Bilčík V.
    Pavlák D., Klikorka K., Sihvonen R., Bernovský J., Kordule P.
     
    19:31
    Poprvé v nové sezoně se bude bránit také Dukla, Radim Toman dostává dvě minuty za hákování.
     
    19:01
    Dukla mohla v závěru třetiny srovnat, když se domácí rychle dostali před MIchajlova. Na konci celé akce viděl Dundáček prostor u bližší tyče, kam střelou po ledě usměrňoval puk, ovšem brankář Litoměřic ke své pravé tyči dostal špičku betonu a vyrazil kotouč.
    14:38 Filip KUŤÁK - 0:1
     
    14:38
    5/5
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Hosté má slova o ne zcela vydařeném vstupu vyvrací i s úroky. Střelu Tomova ještě stačil Beran zneškodnit, jenže puk vyrazil před sebe, kde byl zcela nehlídaný FILIP KUŤÁK a takto zkušený borec mezi kruhy nezaváhal. Trefil se nad lapačku jihlavského brankáře a za Litoměřice dává ve třetí sezoně celkově 42. branku, což je velmi slušná produktivita. Asistence: Nino Tomov.
    Kuťák F., Tomov N., Žovinec D., Bernovský J., Kordule P.
    Mareš L., Dundáček F., Půček R., Štefančík M., Vrhel S.
     
    11:19
    Kulda velmi šikovnou prácí hokejkou protečoval puk na útočnou modrou k Čachotskému. Jihlavský rutinér si najel po levé straně k tyči a posílal puk nad rameno Michajlova, jenže nabral ho na lopatu až příliš a míří nad.
     
    08:21
    Tomáš Havránek opět hraje falešného beka. Střela jihlavského forvarda od modré se jen těsně neujala.
     
    07:53
    Za 25 sekund již tomu je jinak, za zcela zbytečný faul v útočném pásmu dostává dvě minuty opět Riku Sihvonen. Litoměřice zatím hrály šest oslabení, z toho třetinu za tresty finského forvarda,
     
    06:55
    Hosty pozlobila i čtvrtá jihlavská formace. Ke kotouči se před Michajlovem dostal zcela volný Pořízek, který ale puk pod jeho betony do sítě nepropasíroval. Následně z gólmana, který se ke kališníkům před sezonou vrátil, puk vypadl, ovšem odklidili jej jeho spoluhráči.
     
    04:03
    První přesilovka pro Duklu a uvidíme, zda červenožlutí naváží na famózní početní výhody z konce loňské sezony. Riku Sihvonen dostává vůbec první dvě trestné minuty v sezoně za sekání.
     
     

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 21. Pořízek (Menšík), 51. Vrhel (Čachotský, Cachnín) – 15. Kuťák (Tomov), 30. Vildumetz (Kordule, Eberle), 35. Sihvonen (Tomek), 38. Sihvonen (Vildumetz), 57. Costa


    HC Dukla Jihlava: A. Beran (41. Žukov) – Strejček, Bilčík (A), Jansons, Ozols, Mareš, Dundáček, Vovsík – Cachnín, Kulda, Čachotský (C) – Štefančík, Vrhel, Půček – T. Havránek, Menšík, Harkabus (A) – Pořízek, Toman, Jungwirth.
    Trenér: Viktor Ujčík

    HC Stadion Litoměřice: Michajlov (Volevecký) – Tomov, Žovinec (A), Pavlák, Klikorka, Tomek, Jebavý (C), Černohorský – Bernovský, Kuťák (A), Kordule – Costa, Eberle, Vildumetz – Chlubna, Pajer, Ton – Sihvonen, Žmola, Plos.
    Trenér: Jaroslav Nedvěd

    Rozhodčí: Přemysl Skopal, Tomáš Šico – Kamila Smetková, Henrich Kráľ

    Diváci: 578