CZ Bělehrad – Benfica 0:1 (1.pol) | Feyenoord – Leverkusen 0:1 (1.pol) | Atalanta BC – Arsenal 0:0 (21:00)
Atlético – RB Lipsko 0:0 (21:00) | Brest – Sturm Graz 0:0 (21:00) | Monaco – Barcelona 0:0 (21:00)
1. poločas (27')
Feyenoord Rotterdam
0:1 (-:-)
Bayer Leverkusen
Čtvrtek 19.09.2024, 18:45 • Stadion Feijenoord 'De Kuip', Rotterdam • Liga mistrů • 1. kolo
Vsaďte si LIVE
Videopřenos
     
    27
    Dlouhým nákopem chtěl Edmond Tapsoba hledal Floriana Wirtze. Avšak dal míči přílišnou razanci, a tak se ho chopil Timon Wellenreuther. (19:13:27)
     
    26
    Florian Wirtz přihrál od lajny na střed hrací plochy. Za vápnem se nacházel Victor Boniface, jemuž zakončení nesedlo a mířilo jen doprostřed branky.
     
    25
    V posledních minutách má Leverkusen více balon na kopačkách a hledá cestu k brance soupeře. Sledujeme postupnou kombinaci, kterou zbrzdil přihrávkou zpátky Victor Boniface.
     
    24
    Jonathan Tah našel nákopem Victora Boniface, který okamžitě přihrával do křídla. Tam byl rozeběhnutý Jeremie Frimpong, jenž mířil do šestnáctky, kde se na zem položil Dávid Hancko, jenž vybojoval odkop od branky.
     
    22
    Priske se rozčiluje, protože Victor Boniface byl v ofsajdovém postavení, přesto Feyenoord dostal výhodu. Ta byla trochu krkolomná, a tak domácí celek znovu o míč přišel.
     
    21
    Znovu došlo na souboj Jeremie Frimpong – Dávid Hancko. Hostující křídelník sice odcentroval, ale balon dal velkou razanci, a tak se bude znovu vhazovat.
     
    20
    Dvacet minut už je minulostí, ve vedení je hostující mužstvo. Feyenoord sice hraje vyrovnanou partii s Leverkusenem, avšak jeho gól nebyl uznaný.
     
    19
    Opravdu z velké vzdálenosti to vyzkoušel Igor Paixão, jehož pokus ohrozil pouze fanoušky na tribuně. Lukáš Hrádecký už rozehrál od vlastní branky.
     
    18
    Balon šel rychle od kopaček a Florian Wirtz se snažil o pas za obranu. Ovšem Victor Boniface ještě nebyl rozeběhnutý, a tak si situaci domácí obrana pohlídala.
     
    17
    Alejandro Grimaldo se snažil přenést hru na druhého křídlo. Ovšem Jeremie Frimpong na balon nedoskočil, a tak vhazoval Feyenoord.
     
    16
    Po delší době se Leverkusen nacházel na útočné polovině. Balon letěl do vápna, kde si Victor Boniface přehodil slovenského obránce. Ovšem tomu se vydal na pomoc spoluhráč.
     
    15
    Slovenský obránce poslal přízemní centr do vápna, jenž byl odvrácený. Zpoza šestnáctky vystřelil Hwang In-pom, avšak Lukáš Hrádecký byl připravený zasáhnout.
     
    14
    Quinten Timber odmítl dvojici soupeřů a přihrál doleva, kde se nacházel Dávid Hancko. Ten si v souboji jeden na jednoho netroufl přejít přes soupeře, a tak přihrál zpátky.
     
    13
    Feyenoord je znovu u balonu a snažil se něco vymyslet. Ovšem domácí hráči byli bez pohybu, a tak přišel nákop za obranu. Jenomže Igor Paixão byl zastavený tělem.
     
    12
    Krásnou průnikovou přihrávku přebral Antoni Milambo, kterého atakoval Robert Andrich, jenž získal míč pro německého mistra.
    9. Neuznaná vyrovnávací branka, autor trefy byl totiž v ofsajdu
     
    9
    Vyrovnávací trefa domácího trefu nemůže platit, protože autor gólu byl v ofsajdovém postavení. Ve vápně se za balonem natahoval Dávid Hancko, který vyhrál hlavičkový souboj. Balonu se chopil Rámiz Zerrúqí, který se otočil a zamířil přesně. Jenže praporek pomezního rozhodčího už byl ve vzduchu.
     
    8
    Hwang In-pom poslal centr na první tyčku, kde se nacházeli jen obránci Leverkusenu. Balon byl odvrácený k půlící čáře, kde už se nacházel brankář Timon Wellenreuther.
     
    7
    Na levé straně prošel do šestnáctky Igor Paixão, jehož centr byl přizvednutý. Následně přišlo zakončení z hranice velkého vápna, které bylo sražené na rohový kop.
     
     

    Michal Luxa

    Branky: 5. Wirtz (Andrich)


    Feyenoord Rotterdam: Wellenreuther – Lotomba, Trauner, Beelen, Hancko – Hwang In-pom, Zerrúqí, Q. Timber (C) – Milambo, S. Giménez, Paixão.
    Náhradníci: Bijlow, Berger – Carranza, Fa. González, Hadj Moussa, Ivanušec, Mitchell, Nadje, Osman, Smal, Ueda, Zechiël.

    Trenér: Brian Priske

    Bayer Leverkusen: Hrádecký (C) – Tapsoba, Tah, Hincapié – Frimpong, Xhaka, Andrich, Grimaldo – Terrier, Wirtz – Boniface.
    Náhradníci: Kovář, Lomb – Adli, Arthur, Belocian, A. García, Hofmann, E. Palacios, Schick, Tella, Mukiele.

    Trenér: Xabi Alonso

    Rozhodčí: Massa – Meli, Alassio (všichni ITA)