CZ Bělehrad – Benfica 1:2 (kon.) | Feyenoord – Leverkusen 0:4 (kon.) | Atalanta BC – Arsenal 0:0 (kon.)
Atlético – RB Lipsko 2:1 (kon.) | Brest – Sturm Graz 2:1 (kon.) | Monaco – Barcelona 2:1 (kon.)
konec
Feyenoord Rotterdam
0:4 (0:4)
Bayer Leverkusen
Čtvrtek 19.09.2024, 18:45 • Stadion Feijenoord 'De Kuip', Rotterdam • Liga mistrů • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Úvodní poločas patřil Leverkusenu, který tak čtyřmi brankami rozhodl o svém vítězství. Feyenoord udělal mnoho chyb a svůj výkon zlepšil po změně stran. Ovšem kromě optického tlaku chyběla kombinaci větší nápaditost, a tak se soupeř snadno bránil. Domácí celek dal sice v duelu dva góly, avšak oba pro ofsajdy nemohly platit.

    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek večera, třeba u sledování dalších přenosů z Ligy mistrů, které startují zhruba za dvacet minut. (20:38:43)
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Jeyland Mitchell poslal parádní pas do ulice, kam si nabíhal jeho spoluhráč. Ovšem z branky se vydal Lukáš Hrádecký, čímž uhájil čisté konto.
     
    90+1
    Za rozhodnutého stavu už není potřeba moc nastavovat. Hlavní rozhodčí přidal pouhé dvě minuty navíc.
     
    90
    Centr se od rohového praporku kroutil do branky, a tak ho Timon Wellenreuther poslal na další roh. Ovšem ani po něm nedošlo na ohrožení brány.
     
    89
    Domácí fanoušci začali opouštět tribuny. V samotném závěru rozehraje německý mistr teprve první roh v utkání.
     
    88
    Dávid Hancko si vyvezl míč, který si před vápnem narazil. Slovenský obránce pokračoval blíže k brance. Ovšem střílený centr mířil jen na Lukáše Hrádeckého.
     
    87
    Z levé strany centroval před branku Amine Adli. Po míči se skluzem natahoval Patrik Schick, který ale balon nedosáhl.
     
    86
    Na levé straně spěchal dopředu Jeanuel Belocian, který u vápna přihrál do středu hrací plochy, kde osobní souboj prohrál Amine Adli.
     
    85
    Za druhý poločas by si domácí mužstvo zasloužilo vsítit alespoň jeden gól. Anis Hadj Moussa sice centroval před branku, kde ve vzduchu vládnul Edmond Tapsoba.
     
    84
    Exequiel Palacios se snažil vyvést míč, ale dobře se vrátil Ajase Ueda, jenž vybojoval míč pro domácí celek. Na druhou stranu se vydal Chris-Kévin Nadje, jenž nepřešel přes Piera Hincapiého, jehož navíc fauloval.
     
    82
    Patrik Schick je sice na hrací ploše, ale přišel za rozhodnutého stavu. Navíc Leverkusen už se nikam nežene, a tak je český útočník utopený mezi stopery.
     
    81
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen:
    ze hřiště odchází Alejandro Grimaldo, přichází Jeanuel Belocian,
    ze hřiště odchází Granit Xhaka, přichází Exequiel Palacios.
     
    80
    Za vápnem se nacházel střídající Chris-Kévin Nadje, který naznačil střelu, ale místo toho stejně volil přihrávku, která byla zachycená soupeřem.
     
    79
    Jdeme do koncovky zápasu, v němž je o vítězi dávno rozhodnuto. Nizozemský celek se sice ve druhém poločasu zlepšil, ale ještě nevsítil branku, která by platila.
     
    77
    Timon Wellenreuther byl znovu venku z branky, čehož si všiml Alejandro Grimaldo, jenž se pokusil trefit zařízení. Ovšem zakončení od středové čáry dopadlo vedle levé tyče.
     
    76
    Ve druhém poločase hraje Feyenoord mnohem rychleji. Centr zprava mířil na radní tyčku, odkud balon na rohový kop odklidil Jeremie Frimpong.
     
    74
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam:
    ze hřiště odchází Antoni Milambo, přichází Chris-Kévin Nadje.
    73. Druhý neuznaný gól domácího mužstva
     
    73
    Další branka domácího hráče nemůže platit, protože Ajase Ueda byl při prvním doteku v ofsajdu. Následně hra mířila doprava, odkud přišla přihrávka před branku, kde se znovu nacházel japonský útočník, jenž se radoval zbytečně.
     
    72
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam:
    ze hřiště odchází Gernot Trauner, přichází Jeyland Mitchell.
     
    72
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen:
    ze hřiště odchází Florian Wirtz, přichází Amine Adli,
    ze hřiště odchází Martin Terrier, přichází Aleix García.
     
    70
    Do konce normální hrací doby zbývá dvacet minut a nastavení. Leverkusen po dlouhé době vytáhl růžky a přesunul hru přes středovou čáru.
     
    68
    Přihrávka z levé strany mířila po zemi před branku. Antoni Milambo zakončoval patou, a i když míč mířil asi mimo branku, tak ho Edmond Tapsoba odehrál.
     
    67
    Kontakt sice v situaci byl, avšak italští rozhodčí penaltu neodpískali. Feyenoord je ve druhém poločase výrazně lepším týmem.
     
    66
    Feyenoord vybojoval faul na levé straně. Míč do branky točil Hwang In-pom, avšak Lukáš Hrádecký znovu zasáhl. Za dorážkou se natahoval Gernot Trauner, jehož poslal na zem Robert Andrich. Zkoumá se, zda bude domácí celek rozehrávat pokutový kop.
     
    64
    Ve druhém poločase se výhradně hraje před brankou Leverkusenu. Rychlý kombinace probíhala na levé straně, avšak přihrávka na Dávida Hancka byla příliš dlouhá.
     
    63
    Dávid Hancko poslal přihrávku do vápna, kde balon patou vracel Quinten Timber. Jenomže Leverkusen si situaci pohlídal a míč znovu odehrál do bezpečných míst.
     
    62
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen:
    ze hřiště odchází Victor Boniface, přichází Patrik Schick.
     
    61
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam:
    ze hřiště odchází Jordan Lotomba, přichází Anis Hadj Moussa,
    ze hřiště odchází Igor Paixão, přichází Ajase Ueda.
     
    60
    Gernot Trauner proběhl míč, čímž se ve středovém kruhu nacházel jen Victor Boniface. Ten se pokusil trefit opuštěnou branku, avšak nemířil přesně.
     
    58
    Na levé straně měl trochu prostoru Gijs Smal, který centr otřel o nohu soupeře. Ovšem Feyenoord se rychle vrátil k míči a kombinoval za šestnáctkou.
     
    57
    K přímému kopu se postavil Dávid Hancko, který chtěl mířit do pravého horního rohu. Jenomže trefil spoluhráče ve zdi, proto se rozehrávalo od branky.
     
    56
    Igor Paixão poslal centr na zadní tyč, odkud byl míč odvrácený. Z dálky vystřelil Hwang In-pom, který trefil ruku Roberta Andricha, a tak Feyenoord bude rozehrávat standardní situaci.
     
    55
    Igor Paixão si chtěl posunout míč za obránce, jenomže Edmond Tapsoba celou situaci přečetl a akci překazil. Feyenoord se rychle vrátil k míči. Zpoza vápna to vyzkoušel Quinten Timber, jehož pokus vyrazil Lukáš Hrádecký na rohový kop.
     
    53
    Feyenoord znovu kombinoval na útočné polovině, ale většině hráčům chybí lepší pohyb. Leverkusen se v pohodě přesouval, čímž i bránil.
     
    51
    Dlouhou dobu kombinoval domácí tým na útočné polovině, avšak akci chyběl nějaký nápad. A tak se hra rychle otočila, jenomže Florian Wirtz nemířil přesně.
     
    49
    U postranní lajny přešel přes soupeře Alejandro Grimaldo, který přihrával na hranici vápna, kde byl osamocený Florian Wirtz. Skvěle se ale vrátil Dávid Hancko a míč odehrál do bezpečí.
     
    48
    Vypadá to, že domácí mužstvo změnilo formaci a aktuálně hraje se třemi obránci. Uvidíme, zda ho to vrátí do hry o body.
     
    47
    Domácí mužstvo kombinovalo na útočné polovině. Quinten Timber přihrával doprava, kde se byl Jordan Lotomba. Ovšem skvěle se vrátil Alejandro Grimaldo, který přihrávku zachytil.
     
    46
    Leverkusen už rozehrál druhý poločas. Dlouhý nákop odehrál hlavou Thomas Beelen a Feyenoord se hnal do akce. Avšak průnik do vápna z pravé strany nevyšel.
     
    46
    Střídání v týmu Feyenoord Rotterdam:
    ze hřiště odchází Rámiz Zerrúqí, přichází Gijs Smal.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Za pískotu domácích fanoušků odešly oba celky do kabin. Brian Priske rozhodně nemůže být spokojený s výkonem svých svěřenců, kteří dělají laciné chyby. Leverkusen tak po prvním poločase vede o čtyři zásahy a kráčí za vítězstvím.
     
    45+1
    První poločas skončil.
    45. Timon WELLENREUTHER - 0:4
     
    45
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Standardní situace byla rozehraná centrem na zadní tyč, odkud Edmond Tapsoba vracel míč před branku. Ovšem balon si za brankovou čáru srazil sám TIMON WELLENREUTHER, jenž nešťastně zasáhl nohou – 0:4. Asistence: Edmond Tapsoba.
     
    44
    Gernot Trauner (Feyenoord) udělal úkrok, čehož chtěl využít Alejandro Grimaldo, jehož domácí hráč stáhl k zemi, za což viděl žlutou kartu.
     
    43
    Hwang In-pom poslal pas za obranu, kam si nabíhal Santiago Giménez. Ovšem z branky vyrazil Lukáš Hrádecký, jenž míč odehrál na tribunu.
     
    43
    Za vápnem se znovu nacházel Victor Boniface, který si míč posunul na silnější nohu. Jeho zakončení ale zamířilo pouze vedle levé tyče.
     
    42
    Igor Paixão poslal od rohového praporku míč na zadní tyč, kde balon nezachytil Santiago Giménez. Ten se sice dožadoval faulu, avšak rozhodčí zůstal v klidu.
     
    41
    Na hranici vápna si míč se spoluhráčem narazil Quinten Timber, který už byl v šestnáctce. Avšak ze strany přiběhl Jonathan Tah, jenž balon odehrál do bezpečí.
     
    40
    Vypadá to, že je pomalu o vítězi utkání rozhodnuto. Leverkusen totiž kontroluje hru a pokud nepřijde kolaps, kde si dojde pro tři body.
     
    39
    Do další velké šance se dostalo hostující mužstvo! Ovšem Jeremie Frimpong byl v ofsajdovém postavení, a tak i kdyby únik zakončil přesně, gól by nemohl platit.
    36. Florian WIRTZ - 0:3
     
    36
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Domácí hráči se nestíhali vracet, a tak měl otevřenou cestu na pravé straně. Jeho centr mířil před branku, kde se nacházel pouze FLORIAN WIRTZ, jenž z jedné mířil přesně – 0:3. Asistence: Jeremie Frimpong.
     
    35
    Florian Wirtz se snažil přejít přes soupeře, avšak cestu mu zamezil Gernot Trauner. Feyenoord tak znovu otočil hru na útočnou polovinu.
     
    34
    Domácí celek je znovu na útočné polovině, kde se bude snažit o snížení, které by mělo ideálně přijít před poločasovou přestávkou.
     
    32
    Obrovská šance Feyenoordu! Po rychlé kombinaci se ve vápně nacházel Igor Paixão, jenž byl v pozici, která volala po brance! Jenomže domácí útočník zamířil jen do míst, kde se nacházel Lukáš Hrádecký, jenž stále drží šanci na čisté konto.
    30. Alejandro GRIMALDO - 0:2
     
    30
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Victor Boniface udržel míč proti soupeři. Poté naznačil střelu, ale druhou nohou přihrál do pravé strany šestnáctky. Jeremie Frimpong pak s tečí přihrál na zadní tyč, kde celou situaci zavřel ALEJANDRO GRIMALDO, jenž neměl problém navýšit vedení – 0:2. Asistence: Jeremie Frimpong.
    29. Hwang In-pom to zkusil zpoza vápna, ale těsně minul
     
    29
    Tohle bylo dobré zakončení domácího hráče! Za vápnem se nacházel Hwang In-pom, jehož pokus měl opačnou faleš, a tak zamířil metr vedle pravé tyče!
     
    28
    Průniková přihrávka domácímu celku nevyšla, a tak přišlo odkopnutí německého mužstva. Victor Boniface ale hlavičkový souboj prohrál, a tak znovu hraje Feyenoord.
     
    27
    Dlouhým nákopem chtěl Edmond Tapsoba hledal Floriana Wirtze. Avšak dal míči přílišnou razanci, a tak se ho chopil Timon Wellenreuther.
     
    26
    Florian Wirtz přihrál od lajny na střed hrací plochy. Za vápnem se nacházel Victor Boniface, jemuž zakončení nesedlo a mířilo jen doprostřed branky.
     
    25
    V posledních minutách má Leverkusen více balon na kopačkách a hledá cestu k brance soupeře. Sledujeme postupnou kombinaci, kterou zbrzdil přihrávkou zpátky Victor Boniface.
     
    24
    Jonathan Tah našel nákopem Victora Boniface, který okamžitě přihrával do křídla. Tam byl rozeběhnutý Jeremie Frimpong, jenž mířil do šestnáctky, kde se na zem položil Dávid Hancko, jenž vybojoval odkop od branky.
     
    22
    Priske se rozčiluje, protože Victor Boniface byl v ofsajdovém postavení, přesto Feyenoord dostal výhodu. Ta byla trochu krkolomná, a tak domácí celek znovu o míč přišel.
     
    21
    Znovu došlo na souboj Jeremie Frimpong – Dávid Hancko. Hostující křídelník sice odcentroval, ale balon dal velkou razanci, a tak se bude znovu vhazovat.
     
    20
    Dvacet minut už je minulostí, ve vedení je hostující mužstvo. Feyenoord sice hraje vyrovnanou partii s Leverkusenem, avšak jeho gól nebyl uznaný.
     
    19
    Opravdu z velké vzdálenosti to vyzkoušel Igor Paixão, jehož pokus ohrozil pouze fanoušky na tribuně. Lukáš Hrádecký už rozehrál od vlastní branky.
     
    18
    Balon šel rychle od kopaček a Florian Wirtz se snažil o pas za obranu. Ovšem Victor Boniface ještě nebyl rozeběhnutý, a tak si situaci domácí obrana pohlídala.
     
    17
    Alejandro Grimaldo se snažil přenést hru na druhého křídlo. Ovšem Jeremie Frimpong na balon nedoskočil, a tak vhazoval Feyenoord.
     
    16
    Po delší době se Leverkusen nacházel na útočné polovině. Balon letěl do vápna, kde si Victor Boniface přehodil slovenského obránce. Ovšem tomu se vydal na pomoc spoluhráč.
     
    15
    Slovenský obránce poslal přízemní centr do vápna, jenž byl odvrácený. Zpoza šestnáctky vystřelil Hwang In-pom, avšak Lukáš Hrádecký byl připravený zasáhnout.
     
    14
    Quinten Timber odmítl dvojici soupeřů a přihrál doleva, kde se nacházel Dávid Hancko. Ten si v souboji jeden na jednoho netroufl přejít přes soupeře, a tak přihrál zpátky.
     
    13
    Feyenoord je znovu u balonu a snažil se něco vymyslet. Ovšem domácí hráči byli bez pohybu, a tak přišel nákop za obranu. Jenomže Igor Paixão byl zastavený tělem.
     
    12
    Krásnou průnikovou přihrávku přebral Antoni Milambo, kterého atakoval Robert Andrich, jenž získal míč pro německého mistra.
    9. Neuznaná vyrovnávací branka, autor trefy byl totiž v ofsajdu
     
    9
    Vyrovnávací trefa domácího trefu nemůže platit, protože autor gólu byl v ofsajdovém postavení. Ve vápně se za balonem natahoval Dávid Hancko, který vyhrál hlavičkový souboj. Balonu se chopil Rámiz Zerrúqí, který se otočil a zamířil přesně. Jenže praporek pomezního rozhodčího už byl ve vzduchu.
     
    8
    Hwang In-pom poslal centr na první tyčku, kde se nacházeli jen obránci Leverkusenu. Balon byl odvrácený k půlící čáře, kde už se nacházel brankář Timon Wellenreuther.
     
    7
    Na levé straně prošel do šestnáctky Igor Paixão, jehož centr byl přizvednutý. Následně přišlo zakončení z hranice velkého vápna, které bylo sražené na rohový kop.
    5. Florian WIRTZ - 0:1
     
    5
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Před vápnem chyboval Rámiz Zerrúqí, jenž ztratil balon. Robert Andrich přihrál více na střed a těsně za šestnáctkou se napřáhl FLORIAN WIRTZ. Německý ofenzivní hráč zamířil přesně k pravé tyči, čímž otevřel skóre zápasu – 0:1. Asistence: Robert Andrich.
     
    4
    Hwang In-pom rozehrál rohový kop, ovšem musel chvíli počkat, jelikož před brankou byla strkanice. Míč prolétl vápnem, ale na zadní tyči byl jen Edmond Tapsoba.
     
    3
    U postranní lajny se znovu rozebíhal Jeremie Frimpong, kterému míč narazil do lýtka a zamířil za lajnu. Dávid Hancko poslal pěknou přihrávku po levé straně, avšak Igor Paixão se nechal odstavit Jonathanem Tahem.
     
    3
    Feyenoord do dnešního zápasu nastoupil v červenobílých dresech, naopak Leverkusen nastoupil v černé sadě.
     
    2
    Jeremie Frimpong se prohnal kolem slovenského obránce a přihrával před branku. Ovšem domácí obrana byla dobře postavená a poslala míč za postranní lajnu.
     
    1
    Jdeme na to, jelikož italský rozhodčí pan Dávide Massa dal pokyn k zahájení zápasu. Domácí celek se pokoušel o dlouhý pas, ovšem německá obrana si celou situaci pohlídala.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Za znělky Ligy mistrů přivedli italští rozhodčí obě základní jedenáctky na zelený pažit. Budeme sledovat zajímavé střetnutí a uvidíme, kdo po konci bude veselejší.
     
    Úvodní sestavy:

    Feyenoord Rotterdam: Wellenreuther – Lotomba, Trauner, Beelen, Hancko – Hwang In-pom, Zerrúqí, Q. Timber (C) – Milambo, S. Giménez, Paixão.
    Náhradníci: Bijlow – Carranza, Fa. González, Hadj Moussa, Ivanušec, Mitchell, Nadje, Osman, Smal, Ueda, Zechiël.
    Trenér: Brian Priske

    Bayer Leverkusen: Hrádecký (C) – Tapsoba, Tah, Hincapié – Frimpong, Xhaka, Andrich, Grimaldo – Terrier, Wirtz – Boniface.
    Náhradníci: Kovář, Lomb – Adli, Arthur, Belocian, A. García, Hofmann, E. Palacios, Schick, Tella.
    Trenér: Xabi Alonso

    Rozhodčí: Massa – Meli, Alassio (všichni ITA).
     
    Liga mistrů vstupuje do úvodních zápasů. Po ligové části postupuje čtyřiadvacet týmů dál, a bylo by překvapením, kdyby jeden z týmů chyběl ve vyřazovací části. V nizozemské lize Feyenoord ještě neprohrál, ovšem zaznamenal pouze jediné vítězství. Rotterdam ve čtyřech zápasech posbíral šest bodů a je na šestém místě. Ovšem fanoušci už volají po odvolání Briana Priskeho, jenž v letní pauze přišel z pražské Sparty. Německá Bundesliga má za sebou tři kola, v nichž Leverkusen zaznamenal šest bodů, za dvě vítězství. Loňský mistr zatím nestačil na Lipsko, přestože hrál dlouhou dobu v početní převaze.
     
    Vítám všechny fotbalové fanoušky u nejslavnější klubové soutěže, tedy Ligy mistrů. Čtvrteční program nabízí utkání Feyenoord Rotterdam a Bayer Leverkusen. Souboj zajímá především českého příznivce a především fanoušky pražské Sparty. Domácí celek totiž trénuje Brian Priske a jednou z hlavních hvězd týmu je Dávid Hancko. Na druhé straně pak nastupuje Matěj Kovář a Patrik Schick.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:45.
     
     

    Michal Luxa

    Branky: 5. Wirtz (Andrich), 30. Grimaldo (Frimpong), 36. Wirtz (Frimpong), 45. Wellenreuther (Tapsoba) (vla.)

    Karty:   44. Trauner (FEY)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 3:5. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 4:7.
    Feyenoord Rotterdam: Wellenreuther – Lotomba (61. Hadj Moussa), Trauner (72. Mitchell), Beelen, Hancko – Hwang In-pom, Zerrúqí (46. Smal), Q. Timber (C) – Milambo (74. Nadje), S. Giménez, Paixão (61. Ueda).
    Náhradníci: Bijlow, Berger – Carranza, Fa. González, Ivanušec, Osman, Zechiël.

    Trenér: Brian Priske

    Bayer Leverkusen: Hrádecký (C) – Tapsoba, Tah, Hincapié – Frimpong, Xhaka (81. E. Palacios), Andrich, Grimaldo (81. Belocian) – Terrier (72. A. García), Wirtz (72. Adli) – Boniface (62. Schick).
    Náhradníci: Kovář, Lomb – Arthur, Hofmann, Tella, Mukiele.

    Trenér: Xabi Alonso

    Rozhodčí: Massa – Meli, Alassio (ITA)