CZ Bělehrad – Benfica 0:0 (1.pol) | Feyenoord – Leverkusen 1:1 (1.pol) | Atalanta BC – Arsenal 0:0 (21:00)
Atlético – RB Lipsko 0:0 (21:00) | Brest – Sturm Graz 0:0 (21:00) | Monaco – Barcelona 0:0 (21:00)
před zápasem
Atalanta Bergamo
0:0 (-:-)
Arsenal FC
Čtvrtek 19.09.2024, 21:00 • Gewiss Stadium, Bergamo • Liga mistrů • 1. kolo
Vsaďte si
Videopřenos
     
    Atalanta započala sezonu prohrou 0:2 s Realem Madrid v Superpoháru UEFA. Následně vkročila do ligy, kde dvakrát vyhrála a dvakrát prohrála. Porazila Fiorentinu a Lecce, ale podlehla Turínu a Interu. Družina Gasperiniho bude vstupovat do utkání proti Arsenalu se čtyřmi absencemi. Z důvodu poranění zad chybí Godfrey, Scalvini a Scamacca jsou out pro zranění kolena, a Toloi má zase poranění stehno.

    Arsenal do sezony vstoupil o mnoho lépe. V Premier League zatím neprohrál, zvítězil nad Wolves, Aston Villou, remizoval s Brightonem a v neděli porazil potřetí v řadě Tottenham na jeho stadionu v severolondýnském derby. A to i přes značnou absenci, kdy arsenalu chyběli například všichni tři záložníci, se kterými se počítá do základní jedenáctky. Absence budou problémem i nyní, Merino má zraněné rameno, absence patrně nejdůležitějšího hráče Odegaarda kvůli poraněnému kotníku bude také ještě dlouhá. Svalovým zraněním trpí Tierney, koleno zlobí Tomiyasua a lýtko zase Zinčenka. Otazník visí také u Calafioriho a Saky. Těšit může Kanonýry alespoň to, že se vrací Declan Rice, který v Noth London derby odpykával stopku za opravdu bizarní červenou kartu, kterou mu sudí ukázal v duelu s Brightonem.

    Vzájemná historie týmů vlastně neexistuje, v oficiálních zápasech se spolu týmy ještě nikdy neutkaly. Kurzovým favoritem bude Arsenal, ale zápas to může být dost zajímavý a otevřený na obě dvě strany. (23:26:45)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
     

    Jiří Polášek

    Branky:


    Atalanta Bergamo:
    Arsenal FC: