CZ Bělehrad – Benfica 1:2 (kon.) | Feyenoord – Leverkusen 0:4 (kon.) | Atalanta BC – Arsenal 0:0 (kon.)
Atlético – RB Lipsko 2:1 (kon.) | Brest – Sturm Graz 2:1 (kon.) | Monaco – Barcelona 2:1 (kon.)
konec
Stade Brestois 29
2:1 (1:1)
SK Sturm Graz
Čtvrtek 19.09.2024, 21:00 • Stade Francis Le Blé, Brest • Liga mistrů • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Ligy mistrů mezi Stade Brestois 29 a SK Sturm Graz.
     
    Sturm Graz

    Rakouský celek loni ovládl rakouskou Bundesligu o dva body před Salzburgem. Díky tomu si zajistil postup do Ligy mistrů. Do sezóny navíc vstoupil sérií čtyř ligových výher v řadě a vévodí tabulce rakouské ligy. V domácím poháru pak přehrál Ried 3:1 a zajistil si postup do další fáze. Poslední soutěžní duel však Graz odehrál poslední srpnový den. Od té doby sehrál jen přátelský duel s Kapfenbergem, který přehrál 4:1. V loňském ročníku evropských pohárů došel Graz do osmifinále Evropské konferenční ligy, kde vypadl s Lille.
     
    Stade Brestois 29

    Domácí Brest vstupuje do dnešního souboje v pozici favorita, a to i přesto, že se mu v letošním ročníku tolik nedaří. Brest totiž loni obsadil třetí místo francouzské Ligue 1 a zajistil si účast v Lize mistrů. Letos však v lize ve čtyřech kolech získal jen tři body a krčí se na čtrnáctém místě. Od sestupových pozic jej dělí pouze lepší skóre. O víkendu Brest prohrál 1:3 na půdě PSG. Domácí kouč navíc nemůže spoléhat na duo Locko, Lees-Melou. Nechybí ale Romain Del Castillo, který letos vstřelil dvě branky.
     
    Úvodní sestavy:

    Stade Brestois 29: Bizot – Lala, Chardonnet, Coulibaly, Amavi – Ma. Camara, Fernandes, Magnetti – Faivre, Ajorque, Sima.
    Náhradníci: Coudert, Jauny – Camblan, Del Castillo, Martin, Le Cardinal, N'Diaye, Lage, I. Saláh, Haïdara, Doumbia.

    SK Sturm Graz: Scherpen – Gazibegović, Aiwu, Wüthrich, Lavalée – Horvat, Stankovič, Kiteišvili – Böving – Biereth, Jatta.
    Náhradníci: Chudjakov, Bignetti – Yalcouyé, M. Johnston, Chukwuani, A. Camara, Zvonarek, Geyrhofer, Grgić, Karić, Yardimci.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Domácí Brest bude hrát v červeném, zatímco Graz oblékne černou sadu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí celek obstaral výkop do prvního poločasu utkání. Hned v úvodu se domácí dostali do zakončení, ale Kenny Lala trefil soupeře.
     
    2
    Za nákopem mezi obránce se hnal Ludovic Ajorque, jenže se ocitl na zemi. Sudí ukazuje, že faul pískat nebude.
     
    3
    Do zajímavé akce se hnal Seedy Jatta, který si naběhl na přihrávku za obranu, nicméně asistent rozhodčího mu odmával ofsajd.
     
    4
    Brest zahrával přímý kop na polovině soupeře. Centr z levé strany přiletěl na hranici velkého vápna, kde zasáhl William Böving.
     
    5
    Hugo Magnetti si pohybem řekl o přihrávku na levé křídlo, jenže dostal příliš dlouhý míč, který nedokázal zpracovat.
     
    6
    Hugo Magnetti si naběhl na přihrávku z pravé strany a pohotově zakončil placírkou. Jeho pokus ze záklonu prosvištěl vysoko nad brankou.
     
    7
    Hra je přerušena! Na trávníku zůstává ležet hostující Gregory Wüthrich, který bude potřebovat ošetření.
     
    9
    Zraněný Gregory Wüthrich je odnášen na nosítkách. Hosté budou muset střídat už po deseti minutách.
     
    10
    Střídání v týmu SK Sturm Graz:
    ze hřiště odchází Gregory Wüthrich, přichází Max Johnston.
     
    11
    Jon Gorenc Stankovič se otočil ve středu hrací plochy a přenesl hru na pravou stranu. Graz se vydal vpřed nákopem, ale obrana domácích byla pozorná.
     
    12
    Střídající Max Johnston si dal pozor na nákop směřující na Simu a před bývalým hráčem Slavie balón odhlavičkoval do bezpečí.
     
    13
    Romain Faivre rozehrál rohový kop domácího Brestu. Jeho centr levou nohou přiletěl na malé vápno, kde zasáhla defenziva Grazu.
     
    14
    Domácí defenziva si pohlídala další oblouček. Stoper Brendan Chardonnet následně uklidnil hru a bez problémů rozehrál na pravou stranu.
     
    15
    Zpoza velkého vápna se do míče opřel Edimilson Fernandes, jenže volej se mu vůbec nepovedl a míč skončil vedle levé tyče.
     
    16
    Do zakončení hlavou se v pokutovém území probil Mika Biereth, nicméně podle rozhodčího si pomohl útočným faulem. Rozehrávat bude Brest.
     
    17
    Brendan Chardonnet přenesl hru na pravou stranu, odkud Lala nakopl míč na hranici velkého vápna, ale pro míč si dokráčel gólman Scherpen.
     
    18
    Mika Biereth přenesl hru na pravou stranu, kde byl jeho spoluhráč, ale Jordan Amavi se skvěle vrátil do vápna a odstavil soupeře od míče.
     
    19
    Mahdi Camara výborně napadal rozehrávku soupeře na jeho polovině, ale právě od něj se míč po odkopu odrazil mimo hrací plochu.
     
    20
    Max Johnston se na pravé straně výborně zbavil napadajícího soupeře a rozehrál do středu. Zatím čekáme na první velkou šanci dnešního duelu.
     
    21
    Také Graz zahrával rohový kop, ale u zadní tyče William Böving rukama poslal k zemi domácího obránce. Po útočném faulu budou rozehrávat domácí.
     
    22
    Tomi Horvat dohrál soupeře u postranní čáry a vykoledoval si žlutou kartu.
     
    23
    Max Johnston zastavil v dobré pozici Abdallaha Simu a rovněž si vykoledoval žlutou kartu.
     
    23
    Brest právě vstřelil branku!
    Domácí celek se dostává do vedení! HUGO MAGNETTI si u hranice velkého vápna našel odražený míč, hrudí si jej připravil a krásnou dělovkou nártem poslal míč k tyči!
    23. Hugo MAGNETTI - 1:0
     
    25
    Na stadionu po úvodním zásahu domácího celku panuje parádní atmosféra. Domácí příznivci ženou Brest do dalšího útoku.
     
    26
    Graz se pokoušel projít vpřed nákopem na polovinu hrací plochy, jenže ve středu hrací plochy zakročila defenziva domácího celku.
     
    27
    Domácí celek se snažil projít vpřed, ale Tomi Horvat si skvěle pokryl míč a byl faulován. Rozehrávat tak bude rakouský celek.
     
    28
    Na pravé straně si míč výborně pokryl Romain Faivre, jehož fauloval William Böving. Sudí tentokrát žlutou kartu vytáhnout nemusel.
     
    29
    Brendan Chardonnet nakopl míč na polovinu soupeře, jenže Ludovic Ajorque v souboji s obráncem balón nevybojoval.
     
    30
    Je ze námi úvodní půlhodina dnešního souboje a domácí Brest zatím drží těsné vedení. Rakouský Graz čeká na svou úvodní příležitost.
     
    31
    Zpoza velkého vápna se levačkou pokoušel zakončit Tomi Horvat, ale jeho pokus nebyl nebezpečný. Domácí obrana zatím hraje výborně.
     
    32
    Jordan Amavi si na levé straně připravil míč do pozice pro odcentrování, ale jeho přízemní pobídku zastavil první soupeř.
     
    33
    Francouzský celek zahrával rohový kop. Romain Faivre odcentroval levačkou na malé vápno, kde zasáhl Jon Gorenc Stankovič.
     
    34
    Romain Faivre potáhl míč do blízkosti velkého vápna, odkud odcentroval. Domácí poté reklamovali ruku obránce ve vápně, ale ani nyní se penalta nepíská.
     
    35
    Mika Biereth dostal výbornou přihrávku do vápna, jenže si nepohlídal své postavení a byl lapen v ofsajdu.
     
    37
    Abdallah Sima trefil soupeře loktem a vysloužil si žlutou kartu.
     
    38
    Jusuf Gazibegović se ujal rozehrávky následného přímého kopu. Jeho nadýchaný centr přiletěl přímo do rukavic domácího brankáře.
     
    39
    Marco Bizot nakopl míč na polovinu soupeře, kde Sima prodloužil míč za sebe, ale před Magnettim zasáhl ve skluzu Emanuel Aiwu.
     
    40
    Domácí celek zahrával roh. Prudký centr směřoval k přední tyči, ale Ludovic Ajorque se do zakončení nedostal.
     
    41
    Další žlutá karta na straně Sturmu Graz! Dimitri Lavalée ji dostal za ostrý skluz u rohového praporku.
     
    42
    Po dalším centru z přímého kopu se Ludovic Ajorque v souboji na malém vápně dopustil útočného faulu. Rozehrávat bude rakouský celek.
     
    43
    Sima napadal rozehrávku soupeřových stoperů. V jednom ze soubojů zcela zbytečně dohrál stopera Aiwua.
     
    44
    Výbornou práci odvedl ve středu hrací plochy Romain Faivre, který si krásně zasekl míč kolem soupeře. Domácí hrají s klidem na kopačkách.
     
    45
    Sima místo centru zasekl míč u rohového praporku a pomohl si přihrávkou pod sebe. Nikdo v červeném už nestačil odcentrovat.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje 3 minuty.
     
    45+2
    Domácí celek zahrával další roh. Nádherný centr směřoval k zadní tyči, ale Kjell Scherpen si pro míč doskočil.
     
    45+2
    Sturm Graz právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Hosté udeřili po rychlém brejku po ubráněném rohovém kopu Brestu. Přihrávku na levou stranu dostal William Böving a jeho nebezpečný centr si z malého vápna srazil do vlastní branky EDMILSON FERNANDES!
    45+2. Edimilson FERNANDES - 1:1
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Po první půli platí ve Francii smírné skóre 1:1. Domácí se do vedení dostali z první šance, kdy se zpoza velkého vápna prosadil Hugo Magnetti. Brest byl poté lepším týmem, ale nedokázal si vypracovat další šance. V závěru poločasu tak hosté utekli a centr z levé strany si do sítě srazil Edimilson Fernandes.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SK Sturm Graz:
    ze hřiště odchází Tomi Horvat, přichází Malick Yalcouyé.
     
    47
    Stopeři hostujícího celku kombinují s míčem na vlastní polovině a číhají na skulinku v defenzivě domácího mužstva.
     
    48
    Otar Kiteišvili vybojoval míč ve středu a chtěl rozběhnout spoluhráče na pravé straně. Defenziva domácího celku se výborně stáhla.
     
    49
    Brest zahrával rohový kop. Nadýchaný centr si ve vápně našel Brendan Chardonnet, jehož pokus prosvištěl těsně vedle tyče!
    49. Chardonnetovo zakončení
     
    50
    Ludovic Ajorque si skvěle pokryl míč a Jon Gorenc Stankovič jej zápasnickým chvatem poslal k zemi. Rozehrávat bude Brest.
     
    51
    William Böving táhl útok Grazu po pravé straně, jenže neměl podporu svých spoluhráčů. Defenziva domácího Brestu se výborně stáhla.
     
    53
    Emanuel Aiwu poslal přihrávku na pravou stranu, kde byl Malick Yalcouyé, jenž byl faulován. Rakouský celek může pokračovat v kombinaci.
     
    54
    Sturm Graz zahrával další přímý kop. Centrovaný míč přiletěl na značku pokutového kopu, kde zasáhl Edimilson Fernandes.
     
    55
    Na pravé straně se k míči dostal Jon Gorenc Stankovič, který míč odehrál zpoza hrací plochy. Vhazovat tak bude domácí celek.
     
    56
    Brest právě vstřelil branku!
    Domácí celek přidává druhou branku a bere si zpět ztracené vedení! K nákopu do pokutového území se dostal ABDALLAH SIMA, který si tělem odstavil stopera a z obratné otočky napálil míč do sítě!
    56. Abdallah SIMA - 2:1
     
    58
    Max Johnston nakopl míč na polovinu soupeře, ale tam neměl spoluhráče v tmavém dresu. Domácí jsou nyní na koni.
     
    59
    Žlutá karta pro tým SK Sturm Graz (Jon Gorenc Stankovič).
     
    60
    Střídání v týmu SK Sturm Graz:
    ze hřiště odchází Seedy Jatta, přichází Lovro Zvonarek.
     
    61
    Domácí Brest rozehrával z vlastní poloviny. Nákop na polovinu Sturmu Graz vyslal Edimilson Fernandes, jenže Ludovic Ajorque fauloval v souboji.
     
    62
    Ve vápně si dělal místo Otar Kiteišvili, jenže při otočce trefil obránce loktem do obličeje, což neuniklo zraku rozhodčího.
     
    63
    Střídání v týmu Stade Brestois 29:
    ze hřiště odchází Romain Faivre, přichází Romain Del Castillo.
     
    64
    Žlutá karta pro tým Stade Brestois 29 (Mahdi Camara).
     
    65
    Hosté zahrávali centr z pravé strany. Nadýchaný míč přiletěl na malé vápno, kde byl domácí gólman Bizot faulován.
     
    66
    Bizot s rozehrávkou rozhodně nespěchal. Následně nákopem hledal Magnettiho, který byl důsledně bráněn stopery Grazu.
     
    67
    Jusuf Gazibegović se na levé straně zbavil obránce a pomohl si přihrávkou na stopery. Defenziva hostů je zatím velmi aktivní.
     
    68
    Zpoza velkého vápna vypálil Malick Yalcouyé, který měl při zakončení míč hluboko pod nohou a poslal jej vysoko na tribunu.
     
    69
    Ludovic Ajorque ve vápně povedeným centrem trefil prostor, kam si naběhl Abdallah Sima, ale hlavou neusměrnil míč mezi tři tyče.
     
    70
    Do konce utkání zbývá posledních dvacet minut a domácí Brest nadále drží těsné vedení. Sturm Graz se navíc nedostává do šancí.
     
    71
    Kenny Lala odcentroval z pravé strany do pokutového území, ale na jeho pobídku nikdo v červeném dresu nedosáhl.
     
    72
    Střídání v týmu Stade Brestois 29:
    ze hřiště odchází Mahdi Camara, přichází Jonas Martin,
    ze hřiště odchází Hugo Magnetti, přichází Kamory Doumbia.
     
    74
    Do odraženého míče se zpoza vápna opřel Otar Kiteišvili, nicméně jeho dělovku Kamory Doumbia srazil do rukavic brankáře Bizota.
     
    75
    Kamory Doumbia zůstává po souboji ležet na trávníku, ale sudí mu dává gestem najevo, aby šel rychle zpátky na nohy.
     
    76
    Malick Yalcouyé si výborně pustil míč na pravou stranu, jenže nedokázal odcentrovat. Domácí defenziva se znovu skvěle vrátila.
     
    77
    Kamory Doumbia zahrával další rohový kop. Jeho centr přiletěl na malé vápno, kde zasáhla připravená defenziva.
     
    78
    Max Johnston rozběhl Zvonarka, který míč potáhl na hranici velkého vápna, ale Soumaïla Coulibaly se mu v pravou chvíli položil pod nohy.
     
    79
    Další kombinaci Sturmu Graz přerušil domácí brankář Bizot, který přečetl přihrávku do šestnáctky a bez váhání si došel pro míč.
     
    80
    Střídání v týmu SK Sturm Graz:
    ze hřiště odchází Mika Biereth, přichází Erencan Yardimci,
    ze hřiště odchází Otar Kiteišvili, přichází Amady Camara.
     
    81
    Jusuf Gazibegović táhl útok hostujícího celku po levé straně. Erencan Yardimci si sice naběhl na přihrávku, jenže byl v ofsajdu.
     
    83
    Brendan Chardonnet se na pravé straně zbavil soupeře, potáhl míč vpřed, jenže nedokázal rozehrát na spoluhráče ve středu.
     
    84
    Žlutá karta pro tým SK Sturm Graz (Jusuf Gazibegović).
     
    85
    Střídání v týmu Stade Brestois 29:
    ze hřiště odchází Jordan Amavi, přichází Mathias Lage,
    ze hřiště odchází Abdallah Sima, přichází Massadio Haïdara.
     
    86
    Žlutá karta pro tým Stade Brestois 29 (Ludovic Ajorque).
     
    88
    Domácí mohli přidat pojistku, ale Kjell Scherpen si proti zakončení zevnitř velkého vápna připsal výborný zákrok!
     
    89
    Hosté si závěr utkání komplikují! Dimitri Lavalée vyfasoval druhou žlutou kartu a duel pro něj končí!
     
    90
    Exekuce následného přímého kopu se ujal Romain Del Castillo, jehož pokus o technický obstřel trefil jen zeď.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje 4 minuty.
     
    90+2
    Jon Gorenc Stankovič si ve vápně snažil najít vysoký aut z pravé strany, ale míč netrefil podle představ.
     
    90+3
    Ani další akce Sturmu Graz nepřinesla pro domácí celek nebezpečí. Romain Del Castillo si navíc vymodlil faul na svou osobu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Brest v domácí premiéře v Lize mistrů přehrál Sturm Graz 2:1. omácí se do vedení dostali z první šance, kdy se zpoza velkého vápna prosadil Hugo Magnetti. Brest byl poté lepším týmem, ale nedokázal si vypracovat další šance. V závěru poločasu tak hosté utekli a centr z levé strany si do sítě srazil Edimilson Fernandes. Po změně stran nejprve Brendan Chardonnet těsně minul branku, ale poté se prosadil Abdallah Sima. Francouzský celek ve zbytku duelu kontroloval vývoj hry a došel si pro vítězství.
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 4:2. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 0:6. Fauly: 14:20. (22:57:25)
     
     

    Tomáš Kubečka

    Branky: 23. Magnetti, 56. Sima (Ajorque) – 45+2. E. Fernandes (vla.)

    Karty:   37. Sima (BST), 64. Ma. Camara (BST), 86. Ajorque (BST) – 22. Horvat (STG), 23. M. Johnston (STG), 41. Lavalée (STG), 59. Stankovič (STG), 84. Gazibegović (STG)   89. Lavalée (STG)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 4:2. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 0:6. Fauly: 14:20.
    Stade Brestois 29: Bizot – Lala, Chardonnet, Coulibaly, Amavi (85. Lage) – Ma. Camara (72. Martin), E. Fernandes, Magnetti (72. Doumbia) – Faivre (63. Del Castillo), Ajorque, Sima (85. Haïdara).
    Náhradníci: Coudert, Jauny – Camblan, Le Cardinal, N'Diaye, I. Saláh.

    SK Sturm Graz: Scherpen – Gazibegović, Aiwu, Wüthrich (10. M. Johnston), Lavalée – Horvat (46. Yalcouyé), Stankovič, Kiteišvili (80. A. Camara) – Böving – Biereth (80. Yardimci), Jatta (60. Zvonarek).
    Náhradníci: Chudjakov, Bignetti – Chukwuani, Geyrhofer, Grgić, Karić.