Hr. Králové – Slovácko 0:0 (13:30) | Teplice – Ostrava 0:0 (16:00) | Karviná – Jablonec 0:0 (16:00)
Slavia – Plzeň 0:0 (19:00)
před zápasem
SK Slavia Praha
0:0 (-:-)
FC Viktoria Plzeň
Sobota 21.09.2024, 19:00 • Fortuna Arena, Praha 10–Vršovice • Chance Liga • 9. kolo
Vsaďte si
     
    DNEŠNÍ DELEGACE

    Hlavním rozhodčím střetnutí bude talentovaný třicetiletý sudí Dalibor Černý, který dosud zvládl odřídit už hned 80 utkání v české nejvyšší soutěži. Odšpuntovat devátou desítku ligových klání mu na stranách pomohou asistenti Jan Paták a Kamil Hájek. (19:40:13)
    Pavel Šulc hraje v životní formě, v zákulisí se hovoří o zájmu španělského Getafe. Bude čarovat i v Praze?
     
    LOŇSKÉ VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    Sešívaní mají svým soupeřům co vracet, to je nadmíru jasné. Slavia totiž v minulé sezóně nezvládla ani jedno utkání s Viktorií v základní části a ztráta celkem šesti bodů byla jedním z důvodů, proč titul znovu putoval na Letnou. Malou náplastí byla jen výhra 3:0 nad Plzní v nadstavbě. Který celek se bude radovat dnes?

    Vzájemné zápasy 2023/2024
    15. 5. 2024 (fin.): Slavia Praha – Plzeň 3:0
    14. 4. 2023 (ZČ): Plzeň – Slavia Praha 1:0
    5. 11. 2023 (ZČ): Slavia Praha – Plzeň 1:2

    Celková historická bilance: 30 – 14 – 16.
     
    FC VIKTORIA PLZEŇ (3. místo)
    7 Z, 5–2–0, 15:3 (+12), 17 bodů

    V úterý měli napilno také v Plzni, do Štruncových sadů totiž dorazila Olomouc. Nevyzpytatelná Sigma, jejíž ofenzívu letos táhne ex-Viktorián Jan Kliment, ovšem na západě Čech narazila – na konci prvního poločasu poslal domácí do vedení kanonýr Šulc, který se pak prosadil i po pauze. Hosté pak zvládli odpovědět jen jednou, zatímco jejich zbylé čtyři střely pochytal Tvrdoň.

    „Myslím si, že jsme podali dobrý výkon a zaslouženě jsme vyhráli,“ hodnotil duel s Hanáky kouč Miroslav Koubek. „Byl plný energie, tempa a dynamiky. Když vedete 2:0, nemáte vyhráno a ze standardky může padnout gól vždycky. Utkání jsme si zkomplikovali tím, že jsme neproměnili další šance, které jsme měli. To ale patří k fotbalu, rozhodující jsou pro nás tři body.“

    Viktoria tak vyráží do Fortuna Areny ve výborné fazóně a doufá, že se jí po roce znovu podaří v hlavním městě zvítězit. „Do Prahy jedeme vyhrát,“ prohlásil v úterním pozápasovém rozhovoru autor obou gólů. Dotáhne dnes večer ve Vršovicích svůj výběr k úspěchu?

    Poslední výsledky Plzně
    17. 9. (ChL): Plzeň – Olomouc 2:1
    1. 9. (ChL): Liberec – Plzeň 1:1
    29. 8. (EL): Hearts – Plzeň 0:1 [cel. 0:2]

    Nejlepší střelci Plzně
    Pavel ŠULC – 7 Z, 5 branek
    Erik JIRKA – 5 Z, 2 branky
    Sedm hráčů – 1 branka
    Poprvé proti Plzni. Chorého dnes čeká zajímavý zápas.
     
    SK SLAVIA PRAHA (1. místo)
    7 Z, 6–1–0, 13:1 (+12), 19 bodů

    Sešívaní do dnešního střetnutí půjdou jen tři dny po dohrávce v Mladé Boleslavi, odkud si odvezli plný počet bodů. Svěřenci Jindřicha Trpišovského ovládli první poločas a ohromnou aktivitu přetavili v zásahy Chytila a Dioufa, přičemž po pauze si svůj náskok bez obtíží pohlídali. Výsledek 2:0 znamenal šestou ligovou výhru v řadě a posun na průběžné první místo tabulky.

    Poprvé od návratu z mise v Holandsku naskočil do hry záložník Ondřej Lingr, jenž na posledních dvacet minut na hřišti nahradil střelce úvodního zásahu. „Je na něm trochu znát, že ve Feyenoordu neměl takové herní vytížení,“ řekl na jeho adresu vršovický lodivod. „Až bude ve stoprocentním rozpoložení na to nastupovat od začátku, určitě se v základu objeví. Mám pocit, že s hráči, kteří jsou okolo něj, si bude rozumět.“

    Teď už je ovšem před novými lídry soutěže další výzva a bez urážky ke Středočechům nutno podoktnout, že výrazně těžší. „Plzeň je ve formě, troufám si tvrdit, že stejně jako my,“ nechal se v pátečním rozhovoru pro klubový web Slavie slyšet forvard Lukáš Provod. „Rozhodovat budou maličkosti, detaily a přístup.“

    Poslední výsledky Slavie
    17. 9. (ChL): Ml. Boleslav – Slavia Praha 0:2
    1. 9. (ChL): Slavia Praha – Pardubice 2:0
    28. 8. (LM): Slavia Praha – Lille 2:1 [cel. 2:3]

    Nejlepší střelci Slavie
    El Hadji Malick DIOUF – 6 Z, 4 branky
    Devět hráčů – 1 branka
     
    Hezkou sobotu u sledování Chance Ligy! Závěr dnešního programu nás zavede do Vršovic, kde bude k vidění pikantní souboj mezi domácí Slavií a Plzní.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
     

    Vojtěch Martinek

    Branky:


    SK Slavia Praha:
    Trenér: Jindřich Trpišovský.

    FC Viktoria Plzeň:
    Trenér: Miroslav Koubek.

    Rozhodčí: Černý – Paták, Hájek.