Lille – Štrasburk 0:0 (17:00) | Rennes – Lens 0:0 (19:00) | Remeš – PSG 0:0 (21:00)
před zápasem
Lille OSC
0:0 (-:-)
RC Štrasburk
Sobota 21.09.2024, 17:00 • Stade Pierre-Mauroy, Lille • Francouzská Ligue 1 McDonald’s • 5. kolo
Vsaďte si
Videopřenos
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezký den, vítejte u textové reportáže ze zápasu čtvrtého kola Ligue 1, ve kterém se střetnou Lille OSC a RC Štrasburk. Začínáme v 17:00.
     
    Lille OSC
    Lille patří dlouhodobě ke špičce francouzské ligy. Tu dokonce v roce 2021 opanovalo a narušilo tak hegemonii PSG. V loňské sezoně skončilo na čtvrté pozici, čímž se kvalifikovalo do závěrečného předkola Ligy mistrů, kde o gól vyřadilo Slavii a zajistilo si účast v Champions League. V ní zavítalo v úterý na půdu Sportingu Lisabon a prohrálo 0:2. V nejvyšší francouzské soutěži pak ze čtyř zápasů dvakrát vyhrálo a dvakrát padlo, přičemž jednou s PSG a před týdnem na stadionu Saint-Etienne vinou gólu v úvodu zápasu. Domácí disponující na své soupisce bratrem Kyliana Mbappého nebo bývalým stoperem Barcelony Samuelem Umtitim jsou podle mínění bookmakerů sázkových kanceláří favoritem tohoto duelu.
     
    RC Štrasburk
    Štrasburk působí v nejvyšší francouzské soutěži nepřetržitě od sezony 2017/18 a dlouhodobě se pohybuje spíše ve spodních patrech tabulky. V uplynulém ročníku obsadil třináctou příčku s desetibodovým náskokem na šestnácté Méty, které musely do baráže. V letošní sezoně zapsali hosté zatím ze čtyř zápasů jediné vítězství, a sice ve druhém kole proti Rennes, který doma přehráli poměrem 3:1. Ve svém posledním vystoupení pak uhráli bod proti Angers za plichtu 1:1. Aktuálně jsou tak na desátém místě s pěti body na svém kontě.
     
    Vzájemné zápasy z loňské sezony
    Lille – Štrasburk 1:0
    Štrasburk – Lille 2:1 (00:15:41)

    Vít Muzikář

    Branky:


    Lille OSC:
    RC Štrasburk: