Venezia – Janov 0:0 (15:00) | Juventus – Neapol 0:0 (18:00) | Lecce – Parma 0:0 (20:45)
před zápasem
Juventus FC
0:0 (-:-)
SSC Neapol
Sobota 21.09.2024, 18:00 • Allianz Stadium, Turín • Italská Serie A • 5. kolo
Vsaďte si
Videopřenos
     
    SSC Neapol

    Neapol bude jistě chtít prožít mnohem lepší sezónu, než tu, kterou zažil loni, protože Neapol skončila až na devátém místě tabulky, což je velký neúspěch zvláště poté, co Neapol jen předminulou sezónu ovládla celou italskou ligu a předváděla výborný, ofenzivní fotbal. Neapol si tedy pro tuto sezónu nezahraje žádnou evropskou soutěž, a tak má více času na to, aby se soustředila na ligové zápasy, kde se bude chtít jistě zlepšit a dát tak zapomenout na minulou ,,hroznou" sezónu. Zatím se to Neapoli daří, z dosavadních čtyř zápasů vyhrála tři a jedno utkání prohrála. Neapol porazila týmy jako Boloňa, Parma, Cagliari, ale za to prohrála hned v úvodním kole na půdě Verony vysoko 0:3, což určitě nebyl ideální vstup svěřenců Antonia Conteho, ale v dalších zápasech už jsme viděli mnohem lepší výkony od hráčů Neapole.

    Nyní se podíváme na změny v kádru Neapole během letní přestávky, stejně jako u Juventusu, tak i u Neapole začneme nejdříve odchody, klub opustili: Jesper Lindstrom, Leo Ostigard, Natan, Jens Cajuste, Walid Cheddira, Victor Osimhen a další hráči, kteří zamířili na hostování. Nyní se podíváme na příchody, za které klub zaplatil více jak 149 milionů euro, teď si řekneme jmenovitě hráče, kteří klub posílili. Leonardo Spinazzola, Matija Popovič, Rafa Marin, Alessandro Buongiorno, David Neres, Romelu Lukaku, Scott McTominay, Billy Gilmour. Toto jsou posily Neapole v letním přestupovém okně, kteří klub posílili. Změna nastala také na pozici trenéra, kde Calzonu, který byl dočasným trenérem do konce loňské sezóny nahradil již zmiňovaný Antonio Conte. Když bychom se podívali na odchody, tak jistě největší ztrátou je odchod Victora Osimhena, ovšem sám hráč v klubu již působit nechtěl a když řekl, že zůstane v Neapoli, protože se nedokázal jak on, tak Neapol dohodnout s žádným klubem, ať už šlo o Chelsea, Al-Ahli, PSG a další, tak prohlásil, že zůstane v Neapoli, ovšem stopku v tomto plánu mu vystavil právě Antonio Conte, který Osimhena vyřadil z kádru a sdělil mu, že jej nenasadí a že s ním nepočíta, tak se o Osimhena možná překvapivě začal zajímat turecký klub Galatasaray. Zdálo se to šílené, ale tento přesun se skutečně uskutečnil a to na roční hostování a navíc Galatasaray hradí celý Osimhenův plat, který určitě není malý. Za Osimhena si klub s předstihem našel náhradu v podobě Romela Lukaka, jehož přestup se řešil prakticky celé léto. Jako pozitivní fakt můžou fanoušci Neapole brát, že se klubu povedlo udržet gruzínského křídelníka Khvichu Kvaratskheliu, který i přes zájem TOP evropských klubů setrval v Neapoli. (22:04:05)
     
    Juventus FC

    Juventus by rád navázal na minulou sezónu, kdy se umístil na třetím místě konečné tabulky. Zdá se to, že Juventus až do posledních kol bojoval o mistrovský titul, ale zdání klame. Mistrovský Inter Milán měl totiž na Juventus náskok 24 bodů a na svého městského rivala AC měl náskok 19 bodů, což je rozdíl markantní. Juventus se také kromě toho všeho mohl vrátit do Evropských pohárů, které v minulé sezóně musel nuceně vynechat z důvodů problémů s účetnictvím, kvůli kterým byl Juventus vyšetřován a jako trest si vysloužili nejen odpočet bodů, ale i zákaz účasti v Evropských pohárech, ale pro letošní sezónu se již mohli vrátit, konkrétně do Ligy mistrů a úvodní zápas jim vyšel na jedničku, když po gólech Yildize, McKennieho a Gonzaleze porazili PSV Eindhoven 3:1. Co se týče ligových zápasů, tak Juventus dosud sehrál stejně jako Neapol čtyři zápasy. Ani jedno utkání neprohrál, ale za to vyhrál pouze dvě a to shodně 3:0 nad Como a Veronou. Dále dvě utkání remizoval taktéž shodně 0:0 a to proti AS Řím a Empoli.

    Nyní se podíváme na změny, které se v Juventusu v letním přestupovém období odehráli. Příchodů i odchodů bylo poněkud dost, tak se nejdříve pojďme podívat na odchody. Klub v létě ať už na hostování, nebo trvalý přestup opustili následující hráči: Samuel Illing Junior, Jorge Kaio, Adrien Rabiot, Koni De Winter, Enzo Barrenechea, Moise Kean, Dean Huijsen, Matias Soule, Wojciech Szczesny, Daniele Rugani, Federico Chiesa, Tiago Djalo, Filip Kostič. Jak vidíte, tak odchodů bylo hodně, a tak logicky Juventus musel odcházející hráče plnohodnotně nahradit, což už jde poznat dle sumy utracené v letním přestupovém okně, která se pohybuje jen lehce pod 200 miliony euro, což činí jedno z nejdražších přestupních oken ve fotbalovém světě. Nyní se podíváme na hráče, kteří klub posílili, jedná se o: Douglase Luize, Vasillijeho Adžiče, Micheleho Di Gregoria, Khephrena Thurama, Juana Cabala, Nicolase Gonzaleze, Teuna Koopmeinerse. Všichni zmínění hráči do klubu přišli na tvrdý přestup, ovšem jsou i fotbalisté, kteří do Juventusu přišli na hostování, konkrétně se jedná o Pierreho Kalula a Francisca Conceicaa. A to není zdaleka všechno, změna nastala i na trenérském postu, kde již nepůsobí Massimiliano Allegri, kterého nahradil mladý 42-letý Thiago Motta, který v loňské sezóně dovedl Boloňu do Ligy mistrů, což je pro tento klub bezpochyby velký úspěch.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
     

    Robert Čuma

    Branky:


    Juventus FC:
    Trenér: Thiago Motta

    SSC Neapol:
    Trenér: Antonio Conte

    Rozhodčí: Doveri – Scatragli, Moro (ITA)