Venezia – Janov 0:0 (15:00) | Juventus – Neapol 0:0 (18:00) | Lecce – Parma 0:0 (20:45)
před zápasem
Venezia FC
0:0 (-:-)
Janov CFC
Sobota 21.09.2024, 15:00 • Stadio Pierluigi Penzo, Benátky • Italská Serie A • 5. kolo
Vsaďte si
Videopřenos
     
    Vzájemné zápasy

    Poslední soutěžní zápasy Benátek s Janovem proběhly v rámci Serie B v sezoně 2022/23. Oba duely ovládl Janov, který v Benátkách zvítězil 2:1 a před vlastními fanoušky 1:0. Il Grifone opanovali také poslední vzájemný duel, letos v červenci v rámci letní přípravy zdolali Benátky 3:1.
    Z posledních deseti vzájemných duelů pak máme bilanci jedné výhry Benátek, tří remíz a šesti výher Janova. (07:05:15)
     
    Janov CFC

    Jeden z nejstarších italských klubů se může pochlubit devíti mistrovskými tituly, i když ten poslední je ze sezony 1923/24. V sezoně 1936/37 pak také Il Grifone ovládli italský ligový pohár, od té doby ale na další velkou trofej čekají. V posledních letech bojoval Janov v Serii A o záchranu, až po nepovedené sezoně 2021/22 musel nejvyšší soutěž opustit. V následujícím ročníku ale skončil v Serii B na 2. místě a rychle se tak vrátil mezi domácí elitu. V loňské sezoně se svěřencům bývalého kanonýra a mistra světa z roku 2006 Alberta Gilardina po návratu do Serie A vcelku dařilo a bylo z toho konečné 11. místo se ziskem 49 bodů. Nejlepším střelcem týmu byl se 14 góly islandský forvard Albert Gudmundsson, který ale před novou sezonou zamířil na hostování do Fiorentiny. Jeho góly by měl nahradit 25letý útočník Andrea Pinamonti, kterému se loni střelecky dařilo v dresu sestupujícího Sassuola. Na úvod nového ročníku čekal na Janov mistrovský Inter Milán a byla z toho remíza 2:2. Poté dokázali Il Grifone zvítězit v Monze, následně ale doma padli s Veronou. V posledním odehraném ligovém kole pak Janov remizoval před vlastními fanoušky 1:1 s AS Řím, když alespoň bod Janovu zařídil v nastaveném čase z poslední akce zápasu Koni De Winter.
     
    Venezia FC

    Italský fotbalový klub z Benátek zažil největší úspěchy ve 40. letech 20 století. V sezoně 1940/41 vyhrály Benátky Italský pohár a v sezoně 1941/42 se umístily na 3. místě v Serii A, což je doposud nejlepším umístěním klubu v domácí soutěži. V posledních letech hrají Benátky především v Serii B, ovšem v sezoně 2021/22 se nakrátko představily také mezi domácí elitou. V loňské sezoně skončily Benátky ve druhé lize na 3. místě se ziskem 70 bodů a čekalo je play-off o postup do Serie A. V něm zdolaly Palermo a následně i Cremonese a letos se tak Benátky představí opět v Serii A. Mužstvo loni táhl 30letý finský útočník Joel Pohjanpalo, který se s 22 góly stal také nejlepším střelcem celé Serie B. Mužstvo před novou sezonou převzal zkušený stratég Eusebio Di Francesco, který má za cíl udržet prvoligovou příslušnost i pro další ročník. Jeho svěřencům ale vstup do soutěže nevyšel, po čtyřech odehraných kolech jsou s jediným získaným bodíkem a celkovým skóre 1:8 na posledním místě tabulky. Bod získaly Benátky za bezbrankovou remízu na půdě Fiorentiny. V posledním ligovém kole pak Benátky padly vysoko 0:4 na San Siru s AC Milán. Rossoneri o své výhře přitom rozhodli čtyřmi góly již během úvodní půlhodiny.
     
    Hezké sobotní odpoledne všem milovníkům fotbalu! Na programu je 5. kolo italské Serie A a utkání mezi Venezií FC a Janovem CFC. Výkop proběhne na Stadio Pierluigi Penzo v Benátkách v 15:00 hodin, tak si na tento čas nic neplánujte, jste srdečně zváni k našemu přenosu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Jakub Holínka

    Branky:


    Venezia FC:
    Janov CFC: