Real Betis – Mallorca 0:0 (21:00)
před zápasem
Real Betis
0:0 (-:-)
RCD Mallorca
Pondělí 23.09.2024, 21:00 • Estadio Benito Villamarín (Sevilla) • Španělská LaLiga • 6. kolo
Vsaďte si
Videopřenos
     
    Vzájemné zápasy

    Real Betis se s Mallorcou pravidelně potkává v rámci ligových klání v La Lize. V loňské sezoně ovládl oba duely Real Betis. V podzimním 12. kole Betis zvítězil doma 2:0, když se prosadili Willian José a po změně stran Ayoze Pérez. V lednu letošního roku v rámci 22. kola pak Betis vyhrál na Mallorce 1:0. O jedinou branku zápasu se postaral v závěru 1. poločasu Sergi Altimira.
    Z posledních deseti vzájemných duelů pak máme bilanci osm výher Realu Betis a dvou remíz. Poslední výhry Mallorcy nad Betisem jsou ze sezony 2012/13. (06:57:35)
     
    RCD Mallorca

    Největším úspěchem klubu z přístavního města Palma na Mallorce v jeho více než stoleté historii je triumf ve španělském ligovém poháru ze sezony 2002/03 a také zisk domácího superpoháru v roce 1998. Velmi blízko další trofeji byla Mallorca v minulé sezoně, ve finále Copa del Rey ale podlehla po penaltách Athleticu Bilbao 1:2. V lize to už z pohledu Mallorcy tak působivé nebylo, těměř do konce sezony hráli svěřenci Javiera Aguirreho o záchranu a na konci soutěže jim patřila 15. příčka se ziskem 40 bodů. Nejlepším střelcem týmu byl se 7 góly kosovský forvard Vedat Muriqi. Notně mu sekundoval další útočník Abdon Prats, který zapsal o branku méně.
    Rumělky vede do nové sezony jako hlavní trenér 46letý Jagoba Arrasate a novými tvářemi v jeho kádru jsou například zkušený obránce Johan Mojica, který do klubu přestoupil z Villarrealu, nebo také 29letý japonský křídelník Takuma Asano. který dorazil jako volný hráč po konci smlouvy v bundesligové Bochumi.
    Novou sezonu začala Mallorca překvapivou remízou 1:1 s Realem Madrid, poté ale padla na půdě Osasuny a doma se rozešla smírně bez branek se Sevillou. Ve 4. kole bodovaly Rumělky poprvé naplno, když zvítězili brankou Daniela Rodrígueze 1:0 v Leganés. V posledním odehraném kole po repre pauze ale Mallorca před vlastními fanoušky nestačila na Villarreal a podlehla mu 1:2 po trefě hostů v samém závěru zápasu.
     
    Real Betis

    Tradiční španělský klub ve své více než stoleté historii oslavil jedenkrát mistrovský titul v domácí soutěži a k tomu přidal tři trofeje z Copa del Rey, tedy španělského ligového poháru. V sezoně 2005/06 se Betis stal prvním klubem z Andalusie, který se zúčastnil skupinové fáze Ligy mistrů UEFA v její novodobé podobě. Uplynulý ročník La Ligy zakončil Betis na 7. místě se ziskem 57 bodů a obsadil tak poslední příčku zajišťující evropské poháry v této sezoně – může se těšit na boje v Konferenční lize.
    Tým v loňské sezoně střelecky táhl brazilský forvard Willian José, ten ale po sezoně odešel střílet góly do Spartaku Moskva. Do Spojených arabských emirátů pak odešel tvůrce hry Nabil Fekir, kterého by měl nahradit argentinec Giovani Lo Celso, který dorazil na přestup z Tottenhamu Hotspur. Hlavními tvářemi současného Betisu jsou portugalský gólman Rui Silva, jeho krajan a dlouholetá opora Béticos William Carvalho a útočnou hrozbou je talentovaný marocký křídelník Abde Ezalzúlí.
    Svěřenci velezkušeného chilského stratéga Manuela Pellegriniho nezačali nový ročník La Ligy ideálně, po remízách s Gironou a v Alavési padli 0:2 na San Bernábeu s Realem Madrid, po reprezentační přestávce už ale poprvé bodovali naplno. Nováčka soutěže z Leganés doma udolali 2:0, když se ve 2. poločase prosadili Abde Ezalzúlí a čerstvá posila z Barcelony Vitor Roque.
     
    Hezký pondělní večer všem fanouškům fotbalu! Na programu je 6. kolo španělské La Ligy a společně se podíváme na zápas mezi Realem Betis a RCD Mallorcou. Výkop proběhne na Estadio Benita Villamarína v Seville ve 21:00 hodin, tak si na tento čas nic neplánujte, jste srdečně zváni k našemu přenosu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    Jakub Holínka

    Branky:


    Real Betis:
    RCD Mallorca: