Monaco – Le Havre 0:0 (15:00) | Brest – Toulouse 0:0 (17:00) | Angers – Nantes 0:0 (17:00)
Montpellier – Auxerre 0:0 (17:00) | Lyon – Marseille 0:0 (20:45)
před zápasem
Montpellier HSC
0:0 (-:-)
AJ Auxerre
Neděle 22.09.2024, 17:00 • Stade de la Mosson, Montpellier • Francouzská Ligue 1 McDonald’s • 5. kolo
Vsaďte si
Videopřenos
     
    Vzájemné zápasy

    Oba celky se naposledy potkaly v rámci ligových bojů v sezoně 2022/23 a v obou případech ses z výhry radovali hosté. Ve 3. kole Auxerre dokázalo po změně stran otočit průběh duelu na svoji stranu a radovalo se z výhry 2:1. Montpellier ale svému soupeři porážku oplatil v posledním vzájemném zápase v lednu 2023 a radoval se z venkovní výhry 2:0, když obě branky vstřelil po změně stran Stephy Mavididi.
    Z posledních deseti vzájemných zápasů pak máme vyrovnanou bilanci čtyř výher Montpellier, dvou remíz a čtyř výher Auxerre. (08:34:08)
     
    AJ Auxerre

    Tradiční francouzský klub má stejně jako jeho dnešní soupeř na kontě jeden titul z nejvyšší domácí soutěže. Auxerre triumfovalo v sezoně 1995/96 a čtyřikrát také vyhrálo ligový pohár, naposledy v roce 2005. Nejlepším výsledkem z poslední doby je pak 3. místo v sezoně 2009/10, díky kterému si v následující sezoně zahrálo Auxerre v Lize mistrů. O dva roky později však následoval pád do druhé ligy a v ní Auxerre s jednou výjimkou působilo až do loňské sezony. V té svěřenci lodivoda Christophe Pélissiera se 74 body opanovali tabulku Ligue 2 a letos se tak znovu představí mezi domácí elitou. Nejlepším střelcem týmu byl 28letý japonský forvard Ado Onaiwu, který vstřelil 15 gólů.
    Fotbalisté Auxerre se uvedli v obnovené premiéře v Ligue 1 domácí výhrou 2:1 nad silným Nice když utkání rozhodl v nastaveném čase střídající Lasso Coulibaly , následovala ale série tří porážek a aktuálně je tak Auxerre v tabulce na 15. místě s celkovým skóre 3:9. V posledním odehraném kole se muselo Auxerre sklonit před Monakem, kterému před vlastními fanoušky podlehlo 0:3.
     
    Montpellier HSC

    Největším úspěchem fotbalového klubu z města Montpellier na jihu země je bezpochyby jediný mistrovský titul, který La Paillade získali v sezoně 2011/12 a následující rok si pak poprvé v historii klubu zahráli také Ligu mistrů UEFA. Dvakrát také Montpellier ovládl domácí ligový pohár a největším mezinárodním úspěchem je triumf v Intertoto Cupu v roce 1999. V posledních letech se ale Montpellier pohybuje spíše ve spodních patrech tabulky. V loňské sezoně skončili svěřenci arménského stratéga Michela Der Zakariana na 12. místě se ziskem 41 bodů. Mužstvo střelecky táhl 32letý záložník Teji Savanier, který kromě 9 ligových branek zapsal také 7 asistencí.
    Vstup do nového ligového ročníku se ale fotbalistům Montpellier hrubě nevydařil, po čtyřech odehraných kolech jsou bez výhry a s jediným bodíkem se krčí na samém chvostu tabulky. Bod urval Montpellier hned v úvodním kole, když doma remizoval 1:1 se Štrasburkem, následovaly ale tři porážky v řadě. Po debaklu 0:6 na půdě PSG prohrál Montpellier doma s Nantes a poslední ligové kolo padl 0:3 v Rennes.
     
    Hezký nedělní podvečer všem fanouškům fotbalu! Na programu je 5. kolo francouzské Ligue 1 a utkání mezi Montpellier HSC a AJ Auxerre. Výkop proběhne na Stade de la Mosson v Montpellier v 17:00 hodin, tak si na tento čas nic neplánujte, jste srdečně zváni k našemu přenosu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Jakub Holínka

    Branky:


    Montpellier HSC:
    AJ Auxerre: