Motor ČB – Sparta 0:4 (kon.)
konec
Banes Motor České Budějovice
0:4 (0:0, 0:1, 0:3)
HC Sparta Praha
Čtvrtek 26.09.2024, 17:30 • Budvar aréna, České Budějovice • Tipsport extraliga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (19:52:05)
     
    Je konec! V dnešním utkání nakonec vítězí Sparta čtyřbrankovým rozdílem. Pražané byli skoro celý zápas jasně lepším týmem na ledě, přesto to dlouho vypadalo na vyrovnanou bitvu. Pak ale stačily dvě a půl minutky na konci třetí třetiny, gólová smršť a bylo jasno. Tři body tak bere hostující celek.
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Minuta do konce utkání!
     
    58:54
    Filip Chlapík je na ledě!
     
    58:21
    Hráči ve žlutém musí začít novou akci až ze své obranné třetiny. Rychle se dostali do pásma, kde pálil William Reilly. Josef Kořenář ale drží puk ve výstroji.
     
    57:56
    Jihočeši by chtěli dát alespoň čestný gól a kombinují v útočném pásmu. Nyní je ale odpískaná hra vysokou holí a domácí se musí z pásma vystěhovat.
     
    56:54
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Filip Chlapík – 2 min., hákování.
     
    56:41
    5/5
    Sparta právě vstřelila branku! Hosté si v posledních momentech otevřeli střelnici a vedou již o čtyři branky! AARON IRVING napřáhl na kruhu a střelou nad beton na zadní tyč překonal Kloučka. Asistence: Tomáš Hyka.
    Irving A., Hyka T., Tomov N., Hrabík K., Najman O.
    Kašlík M., Koláček J., Kachyňa O., Olesen N., Doudera M.
     
    55:18
    5/4
    Sparta právě vstřelila branku! Tohle je minuta hrůzy pro domácí tým! Pražané využívají přesilovou hru a o jejich vítězství už asi nikdo moc nepochybuje. TOMÁŠ HYKA dostal nabito na vrcholek kruhu a jeho bomba z první končí v šibenici, pro změnu na zadní tyči. Asistence: Filip Chlapík a Valtteri Kemiläinen.
    Hyka T., Chlapík F., Kemiläinen V., Salomäki M., Lajunen J.
    Cibulka T., Valský J., Pýcha P., Přikryl F.
     
    54:52
    Vyloučení v týmu Banes Motor České Budějovice:
    Šimon Kubíček – 2 min., podrážení.
     
    54:22
    5/5
    Sparta právě vstřelila branku! Do konce zápasu sice zbývá ještě necelých šest minut, jenže v Budvar Brně je nejspíše rozhodnuto! FILIP CHLAPÍK dostal spoustu prostoru na pravé straně a parádní ranou zápěstím nedal Kloučkovi šanci. Šibenice u přední tyče a je to o dva. Asistence: Ondřej Najman a Pavel Kousal.
    Kousal P., Tomek T., Krejčík J., Chlapík F., Najman O.
    Kovařčík O., Reilly W., Štencel J., Ordoš J., Kondelík J.
     
    53:48
    Filip Přikryl se sice dostal šikovně do pásma, jenže dneska kombinace na straně českých Budějovic opravdu vázne. Navíc puk po chvíli pásmo opustil.
     
    53:17
    Komerční přestávka.
     
    52:30
    Miroslav Forman dostal kotouč do střední třetiny, což přesně hostům stačí. Ti navíc dobře napadají domácí hráče, kteří se s tím zatím nedokázali popasovat.
     
    51:22
    Milan Klouček je dnes jasně nejlepším hráčem domácích a ještě drží svůj tým na dostřel! Tomáš Hyka ujel do samostatné akce, přesto nedokázal překonat ležícího domácího gólmana!
     
    50:44
    Střely na branku: 14 – 26!
     
    49:36
    Nesledujeme zrovna záživnou pasáž hry. Domácí u celku kotouče odskakují od hokejek, naopak Pražané se už nikam neženou. Povede se Banesu srovnat?
     
    48:28
    Motor sice nakonec vyšťoural kotouč u mantinelu, ale vyjít s ním pod kontrolou je nyní obrovský problém. Naopak Sparta hraje přesně to, co potřebuje.
     
    47:42
    Jihočeši by potřebovali útočit, ale nyní se nemohou dostat s pukem na holích ani do útočného pásma.
     
    47:05
    Pavel Pýcha dojížděl obranou situaci, když se od něj doslova odrazil puk zpět na branku. Milan Klouček ale vytáhl hotovy zákrok vyrážečkou a puk vyrazil.
     
    46:51
    Filip Přikryl se z ničeho nic ocitl před gólmanem, jenže vlastně ani pořádně nezakončil. Byl dojet soupeři a skončil na ledě. Kořenář má puk někde pod sebou.
     
    46:03
    Přikryl bojoval na hranici brankoviště, jenže nakonec se do něj dostal. Je pískáno postavení útočícího hráče v brankovišti, následuje komerční pauza.
     
    45:31
    Jan Štencel chtěl prostřelit všechno, co mu stálo v cestě. Bylo tam ale tolik hráčů, že nakonec jednoho z nich trefil a puk je jen v rohu útočné třetiny.
     
    44:44
    Matej Kašlík se snažil něco vymyslet směrem dopředu, jenže zůstal na to sám...
     
    43:52
    Martin Beránek dal do své rány z první doslova vše, na co měl v tu chvíli sílu. Josef Kořenář se ale stihl přesunout a jeho pokus bez potíží zneškodnil.
     
    43:11
    Martin Beránek posunul puk do útočného pásma a chvilku to vypadalo, že se tam domácí udrží. Nebylo tomu tak, a tak musí rozjet novou akci ze střední třetiny.
     
    42:06
    Tohle byla obrovská šance na domácí straně! Obrana hostů propadla a a Lukáš Pech dostal přihrávku do ideální pozice, navíc sám před gólmanem. Střelou z první ale minul!
     
    41:00
    Dominik Mašín se sice sám dostal pod menší tlak, ale než se k němu dva domácí hráči stihli přiblížit, bez větších problémů posunul puk po mantinelu.
     
    40:06
    Na jihočeské straně došlo k přeskupení formací. Milan Gulaš nyní hraje s Přikrylem a Beránkem. Tak uvidíme, jak to novým formacím půjde.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:36
    Valtteri Kemiläinen je na ledě!
     
    39:19
    Ne, přesilové hry dnes opravdu Motoru zrovna dvakrát nejdou. Domácí si nevytvoří pořádnou kombinaci, natož nějakou větší střeleckou příležitost.
     
    39:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    38:41
    Motor musí dostřídat hráče na přesilovou hru. Nakonec to vzal na sebe Milan Gulaš, který byl dobře pohlídaný a jeho rána byla jen sražena do ochranné sítě.
     
    38:08
    Matej Kašlík je na ledě!
     
    37:36
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Valtteri Kemiläinen – 2 min., hákování.
     
    37:25
    Salomäki se pustil do Kubíčka za brankou, rozhodčí to nakonec vyřešil domluvou. Následně ujel Filip Přikryl za kotoučem, navíc byl faulovaný a síly se vyrovnají.
     
    36:59
    Ondřej Kachyňa si sjel až na vrcholek kruhu, jenže se střelou dlouho otálel a vznikl protiútok Sparty, který bez větších problémů kryje Milan Klouček.
     
    36:08
    Vyloučení v týmu Banes Motor České Budějovice:
    Matej Kašlík – 2 min., podrážení.
    35:50 Tomáš HYKA - 0:1
     
    35:50
    5/5
    Sparta právě vstřelila branku! Čtyři minuty před koncem druhé periody jsme se dočkali první branky. Tu dávají hosté, navíc je to zasloužené vedení. TOMÁŠ HYKA dostal přihrávku před branku, kde byl ve slušné rychlosti. Do toho ukázal ještě rychlé ruce a prostřelil domácího brankáře nad betonem. Asistence: Salomäki.
    Hyka T., Salomäki M., Krejčík J., Horák R., Tůma J.
    Kachyňa O., Koláček J., Olesen N., Doudera M., Kašlík M.
     
    34:47
    Tohle mohla být darovaná branka pro domácí! Hosté ztratili puk ve středním pásmu. Ten se dostal po přihrávce Kubíčka na Adama Kubíka, jenže Jáchym Kondelík z lavičky vešel do ofsajdu, čímž celá akce skončila.
     
    34:06
    Sparta je v posledních minutách výrazně aktivnější a nebezpečnější. Nino Tomov nyní pálil od modré, ale jeho ránu schytal jeden z domácích hráčů.
     
    33:34
    Filip Chlapík v souboji před brankou chtěl ještě tečovat nahození od modré. Puk ho ale doslova trefil manéže se odrazil jen do rohu útočného pásma.
     
    32:44
    Roman Horák si jel na vrcholek kruhu a bylo vidět, že do střely chce dát všechnu energii. Na poslední chvíli mu však domácí bek zablokoval hokejku.
     
    32:18
    Komerční přestávka.
     
    31:44
    William Reilly chtěl hledat vystřídané spoluhráče, jenže jeho přihrávka nebyla úplně přesná. Matej Kašlík se sice natahoval, na kotouč ale nemohl dosáhnout.
     
    31:07
    Pavel Kousal sice ukličkoval dva domácí hráče, jenže následně poslal kotouč jen na svou střídačku. Bylo to ale s tečí a následuje buly po levici Kloučka.
     
    30:20
    Sparťané mají nyní obrovský tlak a pětka Motoru už je na ledě hodně dlouho. Nakonec se ale povedlo puk dostat do bezpečí a domácí stihli vystřídat.
     
    29:18
    Tomáš Hyka mohl vstřelil první gól zápasu, kdyby střílel místo nahrávky! Milan Klouček byl trochu rozhozená po předešlém zákroku, jenže hráč hostí nahrával ještě na druhou tyč, navíc hodně nepřesně.
     
    28:37
    Tomáš Cibulka šikovně nahazoval kotouč od modré. Martin Beránek se ho snažil tečovat před brankou, jenže o kousek nedosáhl. Puk tak šel těsně vedle.
     
    28:12
    Pavel Kousal je na ledě!
     
    27:41
    Adam Kubík si sestřeloval kotouč na slušnou ránu zápěstím, jenže trefil jen opřed brankou Valského...
     
    26:32
    Pěkná akce z první, ve které nakonec poslal Milan Gulaš kotouč na Olesena, ten ale netrefil branku. Kotouč se však odrazil příhodně k domácímu kapitánovi, který z první trefuje jen oblouk branky!
     
    26:12
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Pavel Kousal – 2 min., podrážení.
     
    25:53
    Podruhé v utkání nastřelili hosté tyč!
     
    25:42
    Nino Tomov pálil od modré, ale jeho pokus zastavil nejspíše Milan Doudera. navíc vyhodil tak ševkyně, že spoluhráči vystřídali a nebude z toho ani icing.
     
    24:46
    Tomáš Cibulka parádní rybičkou udržel svůj celek ještě v útočném pásmu, ale jeho snaha neměla dlouhého trvání.
     
    24:12
    Josef Kořenář se následně musel hodně ohánět proti střelám budějovického týmu. Ani jedna z nich ale neprošla až do sítě a Sparta vyhazuje na icing.
     
    23:50
    Pěkná akce Motoru, která nekončí brankou! Olesen předal puk Lukáši Pechovi, který našel z první sjíždějícího Kubíčka, kterému byla na poslední chvíli zablokována hůl, takže ani pořádně nezakončil!
     
    22:40
    Josef Kořenář vytáhl celkem pohotový zákrok vyrážkou, čímž zastavil křiknou přihrávku na Ordoše. Jihočeši se ale během chvilky dostali zpět do pásma.
     
    21:32
    William Reilly dostal před několika okamžiky nahozeným pukem do obličeje. Nyní stojí v uličce do šaten, kde ho kontroluje domácí lékař. Ale nebude to nic vážného.
     
    21:04
    Zatím vidíme na obou stranách takové nedokonalosti, které dosti kazí kombinace. Puky hodně utíkají hráčům z hole či pořádně nesjedou po ledě.
     
    20:15
    Jakub Tůma je na ledě!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Už je za námi první perioda, ve které jsme nakonec přesný zásah neviděli. V původu utkání měl herní převahu domácí celek, avšak od poloviny zápasu začala pořádně zatápět Sparta. Právě ta měla hodně zajímavé šance, jenže skvělý Milan Klouček drží svůj tým zatím nad vodou.

    Další třetina začne přibližně v 18:20.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:19
    Nick Olesen to zkusil z otočky bekhendem z uctivé vzdálenosti, ale bránu netrefil o pořádný kus. Motoru se tato přesilová hra zatím ani trochu nedaří.
     
    19:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    18:41
    Jakub Valský a Jan Ordoš si nyní absolutně nerozuměli u mantinelu a Sparta mohla v pohodě vyhodit.
     
    18:15
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Jakub Tůma – 2 min., hákování.
     
    17:18
    Českobudějovický gólman si navíc nadále nemůže vydechnout. Předvedl další dobrý zákrok vyrážečkou a poslal puk do ochranné sítě. Bude před ním buly.
    16:47
     
    16:47
    Neskutečný Milan Klouček!!! Sparta měla akci dva na jednoho, kdy prudkou přihrávku na brusle dostal Roman Horák. Tomu se kotouč od bruslí také odrazil hodně prudce na bránu. Domácí gólman ale předvedl fantastický zákrok a zatím drží nulu!
     
    16:16
    Filip Přikryl sice natřikrát dokázal zkrotit kotouč, jenže nakonec se stejně dostal mimo útočnou třetinu.
     
    15:30
    Dvakrát během několika okamžiků poslali domácí puk jen na zakázané uvolnění. Milan Klouček se tak musí mít stále na pozoru.
     
    14:51
    Sparťané se v posledních minutách přece jen dostali do hry, dokonce z ní mají o něco více. Na úvodní branku tohoto duelu ovšem stále čekáme.
     
    14:07
    Neskutečné šance na straně Pražanů! Filip Chlapík nejprve dostal parádní přihrávku a šel sám na gólmana. Milan Klouček ovšem jeho pokus vyrazil. K odraženému puku se dostal Pavel Kousal, který nejspíše jen zavřel oči a kotouč napálil. Vůbec ale netrefil branku!
     
    13:28
    Sparta získala kotouč v obranném písmu a hnala se do zajímavého protiútoku. Milan Klouček chvíli nevěděl, kde mu hlava stojí. Ani jedna ze střel soupeřů ovšem nešla mezi tři tyče.
     
    12:16
    První třetina zatím plyne bleskovým tempem, jelikož se moc nepřerušuje. Nyní se tak ale stalo pom zákroku Kloučka, následuje navíc další komerční pauza.
     
    11:24
    Jani Lajunen jen posunul puk do útočného písma, kde se k němu dostali domácí hráči. Ani jim však založení útoku nevyšlo a o touš záhy přišli.
     
    10:53
    Po několika menších šermovačkách před brankou Kořenáře se ke střeleckému pokusu dostal domácí kapitán. Velké problémy ale gólmanovi nenadělal.
     
    10:09
    Tohle byla tyčka, která zazněla za zády Kloučka!
     
    09:27
    Matej Kašlík ukázal, jak rychlým bruslařem je. Během pár kroků se dostal až ke střeleckému pokus. Ten ale neměl správnou rychlost ani pořádnou přesnost.
     
    08:59
    Jakub Valský zastavil nahození od modré, navíc ještě špičkou hole posunul puk do středního pásma. O chvilku později se Sparta provinila ofsajdem.
     
    08:08
    Tomáš Cibulka si ukázkově počkal na soupeře, kterého obral o puk parádním hitem. Následně ale Jihočeši nedokázali poslat puk alespoň směrem na branku.
     
    07:13
    To byla první šance na straně hostů! Tomek pálil, jenže jeho pokus byl zastaven. Odrazil se však příhodně na hůl spoluhráče, jehož dobrá možnost je sražena těsně nad branku!
     
    06:52
    Po hodně dlouhé době zde máme přerušení, které zapříčinilo ofsajdové postavení Sparty. Rovnou nám na to navázala první komerční přestávka.
     
    06:11
    České Budějovice se snaží prezentovat hodně aktivním napadáním, což dělá hostům docela problémy...
     
    05:32
    Zatím vidíme poměrně hodně soubojů. Také ale nepřesností, které kazí mezihru obou týmů.
     
    04:56
    Hraje se poměrně dlouho bez přerušení a dopředu může po delší době Sparta. Její akce neměla dlouhého trvání, takže zaútočit mohou zase domácí.
     
    04:18
    Tomáš Cibulka se brzy jako sedmý bek dostává na led. Nakonec to zkusil individuální akcí, ale Josef Kořenář místo na přední tyčce soupeři nenechal.
     
    03:29
    Jáchym Kondelík vyslal dopředu Jana Ordoše, který to zkusil na zadní tyč. Jeho pokusu však chyběla přesnost a gólman hostí nemusel ani zasahovat.
     
    02:42
    Velká škoda pro Motor! Jakub Valský si sjížděl na vrcholek kruhu, jenže přihrávka zpoza branky nebyla přesná. Takhle se domácí sami vyhnali z pásma.
     
    02:05
    Beránek a Kubík bojovali o kotouč v pásmu jako lvi, ale hostům se povedlo puk vyhodit. Ten je ale znovu na hokejkách domácích, kteří jdou dopředu.
     
    01:26
    Po několika soubojích u mantinelu se kotouč dostal do ochranné sítě. Vhazování v útočném pásmu domácích.
     
    00:34
    Pohledná akce Motoru, která začala od gólmana! Největší podíl na tom měl Milan Gulaš, který nečekanou přihrávkou našel před brankou volného Jana Ordoše, jehož teč ale zamířila jen do výstroje Kořenáře!
     
    00:14
    A dnešní utkání před několika okamžiky odstartovalo! Domácí hokejisté nastupují v tradičních žlutých dresech, zatímco ti hostující hrají v červeném svršku.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Banes Motor České Budějovice: Klouček (Strmeň) – Doudera, Kachyňa, Štencel, Reilly, Pýcha, Kubíček, Cibulka – Ordoš, Kondelík, Gulaš – Kovařčík, Pech, Olesen – Kubík, Přikryl, M. Beránek – Kašlík, Koláček, Valský.
    Trenér: Ladislav Čihák.

    HC Sparta Praha: Kořenář (Volevecký) – Kemiläinen, Mašín, T. Tomek, Krejčík, Irving, Tůma – Hyka, Horák, K. Hrabík – P. Kousal, Vitouch, Chlapík – O. Hrabík, Lajunen, Salomäki – Forman, Najman, Ton.
    Trenér: Pavel Gross.

    Rozhodčí: Hribik, Ondráček – Zika, Rampír.
     
    Sparta Praha

    Sparta, jakožto jeden z favoritů na zisk mistrovského titulu, neprožívala ideální vstup do nového ročníku. Po prvních třech kolech měla na kontě tři body, když nejprve doma jasně porazila Třinec poměrem 3:0. Hvězdou utkání se stal dvougólový obránce Aaron Irving. Následně ale Pražané prohráli na Kladně 2:4. V neděli, dokonce na domácím ledě, podlehli Karlovým Varům 1:2. Fanoušci Sparty tak byli zvědaví, jak se tým předvede ve čtvrtém duelu sezóny. V Plzni se ale zápas výběru trenéra Grosse povedl na výbornou, když zvítězil 5:0. Sparta tak má na kontě stejně jako Motor šest bodů. V bráně Sparty odchytal všechny zápasy Josef Kořenář, i kvůli tomu, že Jakub Kovář chyběl v posledních dvou kolech kvůli nemoci.
     
    České Budějovice

    Motor v neděli zakončil první týden hokejové Tipsport extraligy. V 1. kole, které odehrál doma, porazil Karlovy Vary 3:0. Následně ve venkovním utkání podlehl třineckým Ocelářům poměrem 0:4. V neděli si ale Motor spravil chuť, když před vyprodanou Budvar Arénou nadělil šest gólů favorizovaným Pardubicím. Hattrick si připsal forvard Nick Olesen. Zároveň se stal prvním Dánem, který tohoto milníku v české extralize dosáhl. Povedlo se mu to za dvacet minut a padesát osm sekund, což je čtvrtý nejrychlejší vstřelený hattrick v historii klubu. Druhý extraligový týden načal Motor utkáním v Olomouci, které ale nezvládl a prohrál 1:3.
     
    Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u dnešního duelu, ve kterém se spolu utká domácí Motor a hostující Sparta. Úvodní buly je naplánované na 17:30 a my u toho samozřejmě nebudeme chybět!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
     

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 36. Hyka (Salomäki), 55. Chlapík (Najman, P. Kousal), 56. Hyka (Chlapík, Kemiläinen), 57. Irving (Hyka)


    Banes Motor České Budějovice: Klouček (Strmeň) – Doudera, Kachyňa, Štencel, Reilly, Pýcha, Kubíček, Cibulka – Ordoš, Kondelík, Gulaš – Kovařčík, Pech, Olesen – Kubík, Přikryl, M. Beránek – Kašlík, Koláček, Valský.
    Trenér: Ladislav Čihák.

    HC Sparta Praha: Kořenář (Volevecký) – Kemiläinen, Mašín, T. Tomek, Krejčík, Irving, Tůma, Tomov – Hyka, Horák, K. Hrabík – P. Kousal, Vitouch, Chlapík – O. Hrabík, Lajunen, Salomäki – Forman, Najman, Ton.
    Trenér: Pavel Gross.

    Rozhodčí: Hribik, Ondráček – Zika, Rampír