Lens – Nice 0:0 (17:00) | Le Havre – Lille 0:0 (19:00) | Monaco – Montpellier 0:0 (21:00)
před zápasem
Le Havre AC
0:0 (-:-)
Lille OSC
Sobota 28.09.2024, 19:00 • Stade Océane, Le Havre • Francouzská Ligue 1 McDonald’s • 6. kolo
Vsaďte si
Videopřenos
     
    Vzájemné zápasy z loňské sezony
    Liile – Le Havre 3:0
    Le Havre – Lille 0:2 (21:21:17)
     
    Le Havre AC
    Le Havre postoupil do Ligue 1 na jaře 2022/23, kdy opanoval Ligue 2 před Métami. V uplynulém ročníku nejvyšší soutěže skončil o tři body patnáctý a jen těsně tak nemusel do baráže, kterou si zahrály právě zmíněné Méty. V nové sezoně zatím domácí celek nasbíral v pěti odehraných duelech šest bodů, což jej v tabulce řadí na dvanácté místo. Dokázal porazit pouze nováčka ze Saint Etienne a doma pak Auxerre. V posledních dvou duelech prohrál. Nejprve na půdě Toulouse poměrem 0:2, kdy obě branky padly ve druhém poločase. Následně v Monaku. Ruskému reprezentantovi Kuzjajevovi se povedlo srovnat na 1:1, ale soupeř rozhodl dvěma góly během pěti minut a zvítězil 3:1.
     
    Lille OSC
    Lille patří dlouhodobě ke špičce francouzské ligy. Tu dokonce v roce 2021 opanovalo a narušilo tak hegemonii PSG. V loňské sezoně skončilo na čtvrté pozici, čímž se kvalifikovalo do závěrečného předkola Ligy mistrů, kde o gól vyřadilo Slavii a zajistilo si účast v Champions League. V ní zavítalo v úterý na půdu Sportingu Lisabon a prohrálo 0:2. V nejvyšší francouzské soutěži pak z pěti zápasů dvakrát vyhrálo, jednou remizovalo a dvakrát padlo, přičemž jednou s PSG a na stadionu Saint-Etienne vinou gólu v úvodu zápasu. Naposledy v bláznivém duelu proti Štrasburku sice vedlo 2:0, ale soupeř otočil. Nakonec Lille zachraňovalo bod trefou z penalty. Hosté disponující na své soupisce bratrem Kyliana Mbappého nebo bývalým stoperem Barcelony Samuelem Umtitim jsou podle mínění bookmakerů sázkových kanceláří favoritem tohoto střetnutí.
     
    Hezký den, vítejte u textové reportáže ze zápasu šestého kola Ligue 1, ve kterém se střetnou Le Havre AC a Lille OSC. Začínáme v 19:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
     

    Vít Muzikář

    Branky:


    Le Havre AC:
    Lille OSC: