Udinese – Inter 0:0 (15:00) | Janov – Juventus 0:0 (18:00) | Bologna – Atalanta BC 0:0 (20:45)
před zápasem
Janov CFC
0:0 (-:-)
Juventus FC
Sobota 28.09.2024, 18:00 • Stadio Luigi Ferraris, Janov • Italská Serie A • 6. kolo
Vsaďte si
Videopřenos
     
    Vzájemné zápasy

    Janov s Juventusem jsou pravidelnými soupeři v Serii A, v loňském ročníku skončily oba duely remízou. V prosincovém 16. kole skončilo utkání v Janově 1:1, když hosty poslal z penalty do vedení Federico Chiesa, krátce po změně stran ale vyrovnal Albert Gudmundsson. V březnu letošního pak skončilo utkání na turínském Allianz Stadium bez branek 0:0.
    Z posledních deseti vzájemných duelů pak máme bilanci šesti výher Juventusu, dvou remíz a dvou výher Janova. (10:20:30)
     
    Juventus FC

    Nejúspěšnější klub italské Serie A má na svém kontě 36 ligových titulů, přičemž ten poslední je ze sezony 2019/20 a letos by se tak Stará Dáma ráda vrátila po pěti letech na domácí trůn. Na mezinárodní scéně se Juve může pyšnit dvěma ušatými poháry za triumf v Lize mistrů UEFA. Poslední získanou trofejí je pak Coppa Italia, tedy domácí ligový pohár, který Juventus opanoval v loňské sezoně. Ve finále zdolal Juventus 1:0 rivala Atalantu Bergamo. V lize se musela Stará Dáma spokojit až se třetím místem, se ziskem 71 bodů zaostala o 23 bodů za suverénním mistrovským Interem Milán. Mužstvo střelecky táhl 24letý útočník Dušan Vlahovič, který byl se 16 vstřelenými góly druhým nejlepším střelcem celé soutěže. Mužstvo před novou sezonou převzal jako hlavní trenér bývalý reprezentační záložník Thiago Motta, který v loňské sezoně dovedl Bolognu do pohárové Evropy.
    Staré Dámě se pod jeho vedením zatím poměrně daří, po pěti odehraných kolech je v Serii A neporažena a jako jediný tým celé soutěže dosud neinkasovala. Na vedoucí tým ligy, městského rivala FC Turín, ztrácí 2 body. Úvodní dvě ligová kola Juventus vyhrál shodně 3:0 s nováčkem z Coma a Janovem, poté ale vyschl střelcům Juve střelný prach a následující tři duely skončily bezbrankovými remízami 0:0. Naposledy se diváci branky nedočkali ve šlágru kola s Neapolí.
     
    Janov CFC

    Jeden z nejstarších italských klubů se může pochlubit devíti mistrovskými tituly, i když ten poslední je ze sezony 1923/24. V sezoně 1936/37 pak také Il Grifone ovládli italský ligový pohár, od té doby ale na další velkou trofej čekají. V posledních letech bojoval Janov v Serii A o záchranu, až po nepovedené sezoně 2021/22 musel nejvyšší soutěž opustit. V následujícím ročníku ale skončil v Serii B na 2. místě a rychle se tak vrátil mezi domácí elitu. V loňské sezoně se svěřencům trenéra Alberta Gilardina po návratu do Serie A vcelku dařilo a bylo z toho konečné 11. místo se ziskem 49 bodů. Nejlepším střelcem týmu byl se 14 góly islandský forvard Albert Gudmundsson, který ale před novou sezonou zamířil na hostování do Fiorentiny. Jeho góly by měl nahradit 25letý útočník Andrea Pinamonti, kterému se loni střelecky dařilo v dresu sestupujícího Sassuola.
    Janovu patří po pěti odehraných kolech v nové sezoně v tabulce 15. místo se ziskem 5 bodů. Il Grifone začali vstoupili do ligy remízou 2:2 s úřadujícími šampiony z Interu Milán a následně vyhráli 1:0 v Monze, poslední tři kola to ale ze strany Janova výsledkově drhne. Po prohře s Veronou dokázal Janov doma obrat o body po remíze 1:1 AS Řím, v posledním odehraném kole ale padl na půdě trápících se Benátek 0:2.
     
    Hezký sobotní podvečer všem fanouškům fotbalu! Na programu je 6. kolo italské Serie A a utkání mezi Janovem CFC a Juventusem FC. Výkop proběhne na Stadio Luigi Ferraris v Janově v 18:00 hodin, tak si na tento čas nic neplánujte, jste srdečně zváni k našemu přenosu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Jakub Holínka

    Branky:


    Janov CFC:
    Juventus FC: