Přerov – Poruba 2011 0:0 (19:00)
před zápasem
HC ZUBR Přerov
0:0 (-:-, -:-, -:-)
HC RT TORAX Poruba 2011
Úterý 01.10.2024, 19:00 • ZS Přerov • Maxa liga • 7. kolo
Vsaďte si
Videopřenos
Partner:
     
    Přerov vs. Poruba
    Hokejisté prvoligového Přerova v úvodních dvou zápasech nové sezony odvedli kvalitní práci a po přesvědčivých výkonech se Slavií a Pardubicemi B získali šest bodů. V minulém týdnu ovšem družině Michala Mikesky a Petra Dočkala nebylo souzeno další body vybojovat a po slabých výkonech s Kolínem a v Sokolově pokaždé končili s prázdnou. Zubři nyní chtějí přepnout zpátky na výherní mód, v předehrávce 7. kola je totiž vyzve ambiciózní Poruba, se kterou by podle papírových předpokladů měli mít práci ještě těžší. Z šesti kol ztratila jen pět bodů po „remízách“ s Chomutovem i Litoměřicemi (oba 2:1p) a porážce od Vsetína (2:3). Ve vyrovnaných kláních s Kolínem, Prostějovem a Třebíčí pak i díky odvolaným brankářům soupeřů zvítězila vždy o dvě branky. Utkání před kamerami ČT Sport začíná netradičně v úterních 19 hodin.

    Poruba v loňské sezoně až nebývale dominovala, a ještě na konci kalendářního roku 2023 se v lize nacházela jen hrstka mužstev, která ji dokázala porazit. Řadili se mezi ně také Zubři, kteří ji dokázali přemoct v prvním střetu 2:1 po nájezdech, v dalších soubojích už ale Ostravané svoji sílu demonstrovali naplno. Vítězství 4:3 získala na Hané poměrně bez problémů, Přerov totiž začal dotahovat až v samotném závěru.

    Po Vánocích dnešní host zvítězil nad Přerovem jednoznačně 6:2, poté ale výkony jasného lídra tabulky začaly (na jeho poměry) dosti kolísat. V poslední únorové odvetě na Hané nevstřelil ani branku (3:0 pro Zubry), což bylo předzvěstí následujícího konce rekordní sezony. Poruba v ní bezkonkurenčně ovládla tabulku se 115 body a Jihlava pro ni měla být ve čtvrtfinále snadným soustem, vše ale dopadlo jinak. Favorit padl hned v prvním domácím zápase, což ještě dokázal odčinit, z jihlavského azylu se ale nakonec poroučel s konečným výsledkem série 1:3. Přerov stejným výsledkem vypadl se Vsetínem. (10:44:48)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
     

    Daniel Doležal

    Branky a nahrávky:


    HC ZUBR Přerov:
    Trenér: M. Mikeska

    HC RT TORAX Poruba 2011:
    Trenér: J. Režnar