Bucsaová – Muchová 0:0 (08:30)
před zápasem
Cristina Bucsaová
Cristina Bucsaová
0
0
0
 
Karolína Muchová
Karolína Muchová
0
0
0
 
Středa 02.10.2024, 08:30 • Lotus, Peking (CHN) • WTA Peking - China Open (tvrdý povrch) • Osmifinále
Vsaďte si
Videopřenos
     
    Cristina Bucsaová je podle mínění bookmakerů sázkových kanceláří výraznou papírovou outsiderkou tohoto duelu. Jedná se aktuálně o 79. tenistku planety, která se ve své kariéře vyšplhala nejvýše na 56. pozici. Ještě nikdy v kariéře nevyhrála turnaj WTA. Do dnešního duelu vstupuje s pasivní sezonní bilancí 21:25 (na tvrdém povrchu 11:14). Tisícovka v Pekingu je pro ni prvním turnajem od US Open, kde vypadla v úvodním kole s Italkou Erraniovou, od níž dostala kanára. Asijskou šňůru započala výhrou proti domácí Yao 6:3, 6:2, poté ve třech setech zdolala světovou patnáctku Samsonovou a otočila duel s Belgičankou Mertensovou. (20:53:52)
     
    Karolína Muchová se vrátila k tenisu po deseti měsících a zúčastnila se poprvé v životě olympijských her. V Paříži prošla až do semifinále, ale poté společně s Lindou Noskovou prohrála oba zbylé duely a zůstala bez medaile. Následně se představila na US Open, kde překvapivě obhájila semifinále a zabránila velkému žebříčkovému propadu a momentálně je tak na 49. pozici. Mohla být ještě výše, protože ono semifinále proti domácí Pegulaové měla perfektně rozehrané a vedla o set a brejk.
    Po posledním grandslamu sezony Muchová prohlásila, že se na Asii těší a vzhledem ke své absenci určitě není tak vyčerpaná jako jiné hráčky. Češka postoupila bez problémů do osmifinále. Nejprve zdolala trápící se Rusku Blinkovovou dvakrát 6:1, poté vyřadila domácí Yuan 6:3, 6:1 a Rumunku Cristianovou, přemožitelku Barbory Krejčíkové, 6:1, 6:3.
     
    Obě hráčky se v singlu ještě neutkaly. Nicméně na jednom kurtu se již viděly. V souboji bronz z olympiády v Paříži porazila Bucsaová se svou krajankou Sorribesovou český pár Muchová/Nosková dvakrát 6:2.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 08:30.
     
     

    Vít Muzikář

    Cristina Bucsaová
    Stát: Španělsko
    Datum narození: 01.01.1998
    Věk: 26 let
    Držení: pravák
    Výška: 176 cm

    Karolína Muchová
    Stát: Česká rep.
    Datum narození: 21.08.1996
    Věk: 28 let
    Držení: pravák
    Výška: 180 cm