Ealaová – Siniaková 0:0 (06:30) | Muchová – Učijimová 0:0 (08:00)
Bouzková – Kuděrmetovová 0:0 (09:30)
před zápasem
Karolína Muchová
Karolína Muchová
0
0
0
 
Mojuka Učijimová
Mojuka Učijimová (Q)
0
0
0
 
Úterý 08.10.2024, 08:00 • Kurt č. 2, Wu-chan (CHN) • WTA Wu-chan - Dongfeng Voyah · Wuhan Open (tvrdý povrch) • 1. kolo
Vsaďte si
Videopřenos
     
    Čínské město Wu-chan se vůbec poprvé od propuknutí covidové pandemie vrací na mapu WTA Tour a je připraveno hostit poslední „tisícovku“ tenisové sezóny.

    Co největší porci bodů si na turnaji, který v letech 2014 a 2016 ovládla Petra Kvitová, bude chtít urvat Karolína Muchová, jež ve Wu-chanu ještě nikdy nestartovala. Osmadvacetiletá Češka se po červnovém návratu na tenisovou scénu prezentovala už několika excelentními výsledky. Na antuce v Palermu skončila celkově druhá a na přelomu srpna a září pronikla do semifinále US Open, kde ve třech setech padla s domácí Pegulaovou. No a těsně pod vrcholem skončila olomoucká rodačka i minulý týden. V Pekingu dokázala porazit třeba Arynu Sabalenkovou a vítězné tažení jí až ve finále překazila Coco Gauffová. I tak šlo o velký úspěch a posun na 31. místo světového žebříčku.

    Na druhou stranu kurtu se postaví Mojuka Učijimová. Ta měla ve Wu-chanu podstatně více času na adaptaci, do níž spadala i účast ve dvoukolové kvalifikaci. Třiadvacetiletá Japonka v sobotu porazila domácí Kao Sin-jü a o den později přidala další výhru nad Australankou Gadeckiovou. Zajímavé je, že tato 64. hráčka světového žebříčku až do května primárně objížděla turnaje ITF. Pak se jí ale povedlo prokousat do druhého kola French Open a od té doby už objíždí prestižní destinace. Na těch pravidelně postupuje do druhých kol, a to včetně Pekingu, kde po výhře nad Š' Chan ve třech setech trápila Polku Linetteovou. (00:51:35)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 08:00.
     
     

    Michal Břuchanský

    Karolína Muchová
    Stát: Česká rep.
    Datum narození: 21.08.1996
    Věk: 28 let
    Držení: pravák
    Výška: 180 cm

    Mojuka Učijimová
    Stát: Japonsko
    Datum narození: 11.08.2001
    Věk: 23 let
    Držení: pravák
    Výška: 174 cm
    Nasazení: Q