Schwärzler – Kopřiva 0:0 (13:00)
před zápasem
Joel Schwärzler
Joel Schwärzler (Q)
0
0
0
 
Vít Kopřiva
Vít Kopřiva (6)
0
0
0
 
Úterý 08.10.2024, 13:00 • Kurt č. 1, Valencie (ESP) • Challenger Valencie - Copa Faulcombridge by Marcos Automoción (antuka) • 1. kolo
Vsaďte si
Videopřenos
     
    Joel Schwärzler je osmnáctiletý Rakušan, který se momentálně nachází na 375. místě světového žebříčku. Letos se poprvé výrazně prosazuje mezi profesionály a ve svém nízkém věku získává zkušenosti převážně na challengerech. Rodák ze Sandtonu má za sebou několik turnajů, ve kterých vypadl v prvním kole, ale zapsal také jeden větší úspěch, a sice celkové vítězství na challengerovém turnaji ve Skopje, kde ve finále hladce předčil Kamila Majchrzaka. Ve Valencii musel tento mladík projít kvalifikací, ale v obou duelech zvládl roli favorita a zaslouženě se dnes postaví nasazené šestce Vítu Kopřivovi.

    Letošní bilance Joela Schwärzlera:
    26 – 18 (na antuce 23 – 15)

    Vít Kopřiva je 142. hráč světového žebříčku, a nachází se tak o třicet jedna míst za svým maximem, kterého dosáhl letos v červenci. Čech se letos poprvé dokázal probojovat na Grand Slam, když celkem hladce prošel kvalifikací na Australian Open. V prvním kole statečně bojoval s velkým favoritem utkání Sebastianem Kordou, ale v pěti setech nakonec americkému tenistovi podlehl. Zatím největší úspěch rodáka z Bílovce přišel o půl roku později. V kvalifikaci na Wimbledon si poradil se třemi soupeři a poprvé v kariéře si zahrál hlavní turnaj v All England Clubu. Český reprezentant sice v prvním kole vypadl s Novakem Djokovičem, ale na zápas na centrálním dvorci určitě bude vzpomínat do koce života. Pár týdnů po účasti na Wimbledonu ovládl tento český tenista challenger ve Štětíně, ale na následujících dvou turnajích se mu příliš nedařilo a ve Valencii bude chtít určitě opět najet na vítěznou vlnu.

    Letošní bilance Víta Kopřivy:
    36 – 27 (na antuce 18 – 16) (23:17:26)
     
    Krásné odpoledne přeji všem tenisovým příznivcům, vítám Vás u online reportáže ze zápasu, ve kterém se proti sobě v rámci prvního kola Challengeru ve Valencii postaví Joel Schwärzler a český zástupce Vít Kopřiva. Oba hráči spolu na španělské antuce odehrají první vzájemné utkání.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
     

    Tadeáš Zeman

    Joel Schwärzler
    Stát: Rakousko
    Datum narození: 27.01.2006
    Věk: 18 let
    Držení: levák
    Výška: 188 cm
    Váha: 85 kg
    Nasazení: Q

    Vít Kopřiva
    Stát: Česká rep.
    Datum narození: 15.06.1997
    Věk: 27 let
    Držení: pravák
    Výška: 178 cm
    Váha: 69 kg
    Nasazení: 6