Slovensko – Řecko 2:1 (kon.)
konec
Slovensko
2:1 (0:0)
Řecko
sk Pátek 11.10.2024, 15:30 • Štadión FC Nitra • Reprezentace U21
Předzápasové kurzy
     
    Slovenskí reprezentanti do 21 rokov zdolali v priateľskom zápase rovesníkov z Grécka 2:1, keď sa všetko dôležité stalo v druhom polčase. Najprv skóre otvoril Gajdoš, pričom na strane hostí zahodil Tzimas dve veľké príležitosti, ktorého v oboch prípadoch vychytal skvelý Belko. Predsa len sa však hostia dočkali vyrovnania, keď sa presadil Kostoulas v situácii zaváňajúcej postavením mimo hry a zdalo sa, že zápas sa skončí remízou. Ale tesne pred koncom riadneho hracieho času Nebyla vybojoval pokutový kop, ktorý premenil Javorček a rozhodol o cennom víťazstve slovenských mladíkov. To je odo mňa z tohto zápasu všetko, ďakujem za pozornosť a prajem Vám príjemný zvyšok večera! (17:31:56)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Tak hlavný rozhodca ešte nechal v hre pokračovať aj cez rámec nadstaveného času, ale podarilo sa nám odvrátiť do bezpečia všetky centrované lopty hostí do pokutového územia.
     
    90+3
    Už beží posledná nadstavená minúta a po skrate Spáčila, ktorý dostal v priebehu pár sekúnd dve zbytočné žlté karty musia slovenskí reprezentanti dohrávať zápas v desiatich.
     
    90+2
    Druhá žltá a následne červená karta pre tím Slovensko (Spáčil).
     
    90+1
    Žltá karta pre tím Slovensko (Spáčil).
     
    90
    Tak zdá sa, že predsa len dokážeme v tomto zápase zvíťaziť, ale ešte slovenskí mladíci musia zvládnuť pár minút v nadstavenom čase.
     
    88
    Slovensko dalo gól! DOMINIK JAVORČEK namieril zakončenie z pokutového kopu presne k ľavej tyči, aj keď brankár hostí smer strely vystihol, tak už nedokázal zasiahnuť!
     
    87
    Kopásek vymyslel prihrávku na Nebylu do pokutového územia, ktorý bol vyloženej príležitosti jednoznačne faulovaný a budeme zahrávať pokutový kop!
     
    84
    Grécko dalo gól! Tak hostia predsa len strieľajú vyrovnávajúci gól po jednoduchej akcii, keď dlhý nákop za našu defenzívu zakončil skvelým volejom z náročnej pozície CHARALAMPOS KOSTOULAS a oblúčikom prekonal bezmocného Belka, aj keď opakované zábery ukázali, že sa možno pri jeho nábehu jednalo o tesný ofsajd!
     
    82
    Veľmi šikovným spôsobom sme v krátkom slede získali hneď dva fauly na útočnej polovici, ktoré vybojovali Leo Sauer a Šikula.
     
    81
    Naopak slovenskí mladíci sa budú sústrediť najmä na pozornú defenzívu, ale tiež budú čakať na vhodný moment, kedy by mohli vyraziť do otvorenejšej obrany hostí.
     
    80
    Blížime sa do záverečných minút dnešného zápasu a hostia sa ešte zrejme budú snažiť nájsť cestu aspoň za vyrovnávajúcim gólom.
     
    78
    Striedanie v tíme Slovensko:
    z ihriska odchádza Kaprálik, prichádza Spáčil.
     
    78
    Striedanie v tíme Slovensko:
    z ihriska odchádza Gajdoš, prichádza Veselovský.
     
    77
    Ďalšie tri striedania na gréckej strane a hostia do hry pošlú dokonca aj tretieho brankára.
     
    76
    Hostia si vybojovali priamy kop, z ktorého prišlo aj zakončenie do priestoru brány, ale Belko bol pripravený a tentokrát to preňho nebol až taký ťažký zákrok.
     
    74
    Hostia však predsa len mohli vyrovnať po rýchlom protiútoku, keď z pravej strany priletel nadýchaný center presne na hlavu osamoteného Tzimasa, ale jeho druhú obrovskú príležitosť v druhom polčase zneškodnil skvelým zákrokom Belko a vyrazil hlavičkové zakončenie k ľavej tyči!

    Filip Kosnáč

    Branky: 55. Gajdoš, 88. Javorček – 84. Kostoulas

    Karty:   59. Kaprálik (SVK), 90+1. Spáčil (SVK)   90+2. Spáčil (SVK)


    Slovensko: Belko – Kóša, Javorček, Gajdoš, Nebyla, M. Sauer, Selecký, Kaprálik, Marcelli, Jambor, Kopásek
    Náhradníci: Frühwald, Danko, Jakubko, Ujlaky, L. Sauer, Šviderský, Čerepkai, Tučný, Šikula, Spáčil, Veselovský, Griger, Hájovský, Hranica

    Řecko: Balomenos – Koutsogoulas, Konstantopoulos, Kostis, Apostolopoulos, Darelas, Mouzakitis, Kourfalidis, Niarchos, Zouglis, Koutsias