Pardubice – Mladá Boleslav 0:0 (18:00) | Sparta – Vítkovice 0:0 (18:30)
před zápasem
HC Sparta Praha
0:0 (-:-, -:-, -:-)
HC Vítkovice Ridera
Úterý 22.10.2024, 18:30 • O2 arena, Praha • Tipsport extraliga • 9. kolo
Vsaďte si
Videopřenos
Partner:
     
    Zajímavost: Vítkovičtí čekají na vítězství nad Spartou již téměr dva roky, naposledy dokázali celek z hlavního města skolit 4. listopadu 2022, vítězství 3:2 tehdy dvěma góly a asistencí řežíroval Dominik Lakatoš. (09:26:59)
     
    Poslední tři vzájemné zápasy:
    HC Vítkovice Ridera – HC Sparta Praha 2:4
    HC Sparta Praha – HC Vítkovice Ridera 2:1
    HC Vítkovice Ridera – HC Sparta Praha 1:3
     
    Vítkovice stejně jako jejich soupeř prohrály v posledních dvou zápasech, v jejich případě dokonce vůbec poprvé v letošní sezoně. Vítkovičtí nejprve předvedli absolutní kolaps s Kladnem, kdy jim nestačilo ani vedení 4:1 po první třetině a nakonec padli v poměru 5:6 po prodloužení, podobná situace se opakovala také v bláznivém utkání s Hradcem Králové, hned třikrát v něm Ridera držela dvougólové vedení, přesto nakonec odešla bez bodu po neuvěřitelném výsledku 7:9.

    Na produktivitu si tak Vítkovičtí rozhodně nemohou stěžovat, alarmující je však defenzivní činnost, patnáct inkasovaných gólů za dva zmíněné duely budiž důkazem. Ostravský celek v bránění příliš nepomáhá svému brankáři, Lukáš Klimeš za poslední dvě střetnutí čelil hned jedenadevadesáti soupeřovým střeleckým pokusům.

    Jak už bylo zmíněno, do ofenzivy jsou Vítkovičtí jedním z nejnebezpečnějších týmů soutěže, sparťanská defenziva si bude muset dát pozor zejména na Anthonyho Nellise, třicetiletý kanadský forvard proti Mountfieldu zapsal gól a dvě asistence a osamostatnil se tak v čele bodování celé soutěže (bilance 8+7).
     
    Sparta se v rámci nahuštěného programu v podobě hraní v domácí soutěži a evropské Lize mistrů vrací po třech venkovních utkáních v řadě zpět na domácí led. Pražané doufají, že jim navrát před vlastní fanoušky dopomůže k nastartování nové vítězné série, vůbec poprvé od druhé poloviny září totiž prohráli dvakrát po sobě, když nestačili nejprve na hradecký Mountfield (0:5) a poté se museli spokojit s jedním bodem ze zápasu s odvěkým brněnských rivalem (1:2sn).

    Z výsledků je znát, že tým z hlavního města trápí produktivita, pouhé tři vstřelené góly z posledních tří zápasů rozhodně neodpovídají nabité soupisce. Celkový počet jedenatřiceti vstřelených gólů za dvanáct odehraných zápasů je dělené nejhorší číslo z první poloviny extraligové tabulky, dohromady s brněnskou Kometou.

    Se zvýšením produktivity by sparťanům mohl pomoct navrátilec do sestavy, zkušený útočník Vladimír Sobotka nastoupil proti Brnu do svého letošního vůbec prvního extraligového zápasu a na ledě strávil více než sedmnáct minut.
     
    V rámci dohrávky devátého kola Tipsport Extraligy přivítá pražská Sparta na domácím ledě ostravské Vítkovice.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
     

    Jakub Houžvička

    Branky a nahrávky:


    HC Sparta Praha:
    HC Vítkovice Ridera: