Giannina – Ostrava 1:1 (kon.) | Mezőkövesdi – Liberec 2:1 (kon.) | Galatasaray – Pardubice 0:0 (kon.)
Turín – Mladá Boleslav 2:0 (kon.)
konec
Galatasaray Istanbul
0:0 (0:0)
FK Pardubice
Úterý 19.07.2022, 18:00 • Bad Waltersdorf • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Pardubice v přípravě zaznamenaly cenný výsledek, s tureckým Galatasarayem v Rakousku uhrály bezbrankovou remízu.

    Východočechy čeká před startem sezóny ještě jedno přípravné utkání, v sobotu se utkají s Vlašimí. Galatasaray sehraje příští úterý poslední přípravný zápas s italskou Salernitanou. (20:25:39)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    30
    Žlutá karta pro tým FK Pardubice (Pavel Černý).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Galatasaray Istanbul: Kocuk – Elabdellaoui (C), Çağlayan, Moruţan, Kutlu, Nelsson, Cicâldău, Bayram, Yılmaz, Kılınç, Karataş.
    Trenér: Okan Buruk.

    FK Pardubice: Markovič – Rosa, Vlček, Toml, Helešic, Janošek, Mareš, Solil, Hlavatý, Lupač, Černý.
    Náhradníci: Budinský – Vacek, Chvěja, Tischler, Svoboda, Huf, Sychra, Jabá.
    Trenér: Jiří Krejčí.
     
    FK Pardubice

    Pardubice po výborné nováčkovské sezóně mezi elitou zvládly i kritickou druhou sezónu. Svěřenci kouče Krejčího sice hráli ve skupině o udržení, ale tu opanovali, ve výsledku tedy brali konečné 11. místo.

    Pardubičtí fotbalisté začali přípravu výhrami nad Jihlavou (3:1) a Příbramí (2:1). Následovaly dvě porážky s Fürthem (0:1) a Mladou Boleslaví (0:4), v posledních dvou střetnutích Východočeši remizovali s "béčkem" Sigmy Olomouc (2:2) i Duklou Praha (0:0).
     
    Galatasaray Istanbul

    Galatasaray je historicky nejúspěšnějším tureckým klubem. Domácí ligu vyhrál 22krát, 18krát ovládl pohár a přidal i 16 triumfů v Superpoháru. K tomu se istanbulský celek dokázal prosadit i v pohárové Evropě. V roce 2000 vyhrál tehdejší UEFA Cup a následně pak přidal triumf i v evropském Superpoháru, v němž zdolal dvěma góly Brazilce Mária Jardela 2:1 v prodloužení Real Madrid. Loňská sezóna se však Galatasarayi vůbec nepovedla. Třinácté místo v lize bylo velkým propadákem. Dostat klub zpátky na vrchol by měl bývalý hráč a turecký reprezentant Okan Buruk. V kádru stále najdeme hodně zajímavá jména. Namátkou uruguayský brankář Fernando Muslera, nizozemský levý bek Patrick van Aanholt, francouzský útočník Bafétimbi Gomis či egyptský kanonýr Mostafa Mohamed.

    V přípravě Galatasaray nejprve dvakrát prohrál, 1:2 se Sturmem Graz a 0:1 s maďarským Fehérvárem. Poprvé zvítězil proti olomoucké Sigmě, kterou porazil 2:0.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný úterní podvečer. Vítám vás při sledování přípravného utkání mezi Galatasarayem a Pardubicemi.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    Milan Huppert

    Branky:

    Karty:   30. Černý (PCE)


    Galatasaray Istanbul: Kocuk – Elabdellaoui (C) (76. Bülbül), Çağlayan (46. Gomis), Moruţan (46. Akbaba), Kutlu (46. Antalyalı), Nelsson (76. Kara), Cicâldău (46. Akman), E. Bayram (6. Baltacı), Yılmaz (46. Akgün), Kılınç (46. Aktürkoğlu), Karataş (46. Ö. Bayram).
    Trenér: Okan Buruk

    FK Pardubice: Markovič (46. Budinský) – Rosa (46. Svoboda), Vlček, Toml, Helešic, Janošek (62. Chvěja), Mareš (46. Vacek), Solil (46. Tischler), Hlavatý (46. Jabá), Lupač (46. Sychra), Černý (46. Huf).
    Náhradníci: Budinský – Vacek, Chvěja, Tischler, Svoboda, Huf, Sychra, Jabá.

    Trenér: Jiří Krejčí
    thejrc.org