Líšeň – Jihlava 1:2 (kon.) | Kroměříž – Prostějov 3:0 (kon.) | Vlašim – Chrudim 1:1 (kon.)
konec
SK Hanácká Slavia Kroměříž
3:0 (0:0)
1. SK Prostějov
Sobota 29.07.2023, 17:00 • Stadion Jožky Silného, Kroměříž • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Nováček z Kroměříže zvládl první domácí utkání druhé nejvyšší soutěže po sedmnácti letech vítězně, nedaleký Prostějov porazil výsledkem 3:0.

    Průběh střetnutí výrazně ovlivnila 39. minuta, v níž si druhou žlutou kartu vykoledoval Jan Silný, a byť Chwaszcz penaltu neproměnil, tak se domácí dostali do obrovské výhody. Hanácká Slavia zlomila bezbrankové skóre krátce po návratu ze šaten, ve 47. minutě rozvlnil síť kapitán Michal Cupák. Domácí pokračovali v aktivní hře a odměnou jim byli další dva góly, na trefu střídajícího Jakuba Dočkala navázal parádní pumelenicí do levé šibenice David Stoklásek.

    Svěřenci kouče Červinky dali zapomenout na porážku v Táborsku a zapisují do tabulky první tři body, Prostějov na domácí výhru na Žižkovem nenavázal a ze hřiště nováčka odjíždí s prázdnou. (18:55:38)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Tak nakonec ještě jeden střelecký pokus i na opačné polovině hřiště. Už uvnitř vápna vypálil slabě David Moučka, Jakub Dostál si na zákroku smlsnul.
     
    90+3
    Dost možná poslední střelu na bránu obstaral Milan Machálek po přiťuknutí od Stanleyho Chukwudiho, s ránou do středu brány si Vejmola hravě poradil.
     
    90+2
    Opět v akci Oulehla, jehož ostrý nákop prodlužoval Milan Machálek příliš ostře, prostějovský gólman bude odkopávat od brány.
     
    90+1
    U pravé lajny si Jiří Oulehla počkal na náběh spoluhráčů do pokutového území, avšak centr mu nevyšel, míč usměrnil do Vejmolových rukavic.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    89
    Jakub Dočkal moc dobře věděl o rozběhnutém Stanleym Chukwudim, jenže křižný nákop od levé lajny byl příliš krátký, pro míč si vyběhl brankář.
     
    88
    Domácí fotbalisté ještě zapojili do hry i Jakuba Dostála, jenž si příliš dlouho míče neužil, druhým dotekem jej posunul k nohám Jelečka.
     
    87
    Kroměříž je při chuti. Zprava dokázal odcentrovat pod tlakem Milan Machálek přímo do míst, kde se nacházel připravený brankář Luděk Vejmola.
     
    85
    Kroměříž právě vstřelila branku!
    Ta sedla! Před DAVIDEM STOKLÁSKEM se otevřel volný prostor, čehož domácí fotbalista využil k parádní ráně nártem z dobrých pětadvaceti metrů, za projektilem zapadnuvším do levé šibenice Vejmola natahoval levou ruku zbytečně.
     
    84
    Hodně nepovedený centr vyprodukoval v blízkosti rohového praporku David Moučka, míč poslal nad hlavy všech fotbalistů přítomných ve vápně.
     
    83
    Těsně za polovinou hřiště fauloval David Stoklásek, ještě v zárodu slibně se rodící prostějovské příležitosti zastavil Macháčka.
     
    82
    Už se zdálo, že by Jakub Dočkal mohl proniknout skrze dvojicí konkurentů, ale posledním dotekem si dal míč daleko od nohy, věnoval ho tak Ciencialovi.
     
    81
    Domácí měli k dispozici standardku v podobě rohového kopu. Nejvýše vyskočil Petr Zavadil, jenže výskok neměl pod kontrolou, proto hlavičkoval směrem od soupeřovy brány.
     
    80
    Střídání v týmu SK HS Kroměříž:
    ze hřiště odchází Marek Jaroň, přichází Stanley Chukwudi.
     
    80
    Střídání v týmu SK HS Kroměříž:
    ze hřiště odchází Martin Kudela, přichází Milan Machálek.
     
    79
    Výborný přehled ve hře ukázal Jakub Dostál, když včas vystartoval z brány proti nahrávce a kulatý nesmysl sebral těsně před Tomášem Malcem.
     
    78
    Za obranu zabíhal čerstvý David Moučka, nicméně míče se nedočkal, protože oblouček na jeho osobu měl pod kontrolou Petr Zavadil.

    Milan Huppert

    Branky: 47. Cupák, 75. Dočkal, 85. Stoklásek

    Karty:   36. Cupák (KRO) – 29. Silný (PRO), 75. Bartolomeu (PRO)   39. Silný (PRO)

    Neproměněná penalta: 40. Chwaszcz (KRO), brankář Vejmola zneškodnil


    SK Hanácká Slavia Kroměříž: J. Dostál – Oulehla, Zavadil, Tiahlo, Fulnek (72. Stoklásek) – Cupák (C), Houser (61. Dočkal) – Jaroň (80. Chukwudi), Kudela (80. M. Machálek), Jeleček – Chwaszcz.
    Náhradníci: Gergela – T. Machálek, Votava.

    Trenér: Bronislav Červenka

    1. SK Prostějov: Vejmola – Bolf (76. Bartoš), Schaffartzik (C), K. Spáčil, Elbel (76. Macháček) – Slaměna (56. Malec), Habusta – Bartolomeu (76. Moučka), Koudelka, Zapletal (56. Cienciala) – Silný.
    Náhradníci: Krynskyj.

    Trenér: Michal Šmarda

    Rozhodčí: Kotala – Dresler, Bureš

    Diváci: 1 052
    bahis siteleri