Líšeň – Příbram 2:0 (kon.) | Kroměříž – Jihlava 1:1 (kon.) | Vlašim – Vyškov 1:1 (kon.)
Táborsko – Brno 2:1 (kon.) | Opava – Žižkov 3:3 (kon.)
konec
SK Hanácká Slavia Kroměříž
1:1 (0:1)
FC Vysočina Jihlava
Sobota 05.08.2023, 17:00 • Stadion Jožky Silného, Kroměříž • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dramatický zápas mezi Kroměříží a Jihlavou vítěze nepoznal, utkání skončilo remízovým výsledkem 1:1.

    Důležitý první gól vstřelili ve 33. minutě hosté, smolnou vlastní branku si dal Adam Houser. Domácí dokázali odpovědět okamžitě po návratu z kabin, nekompromisní dělovkou pod břevno se prosadil Michal Cupák. Kroměříž byla ve zbytku utkání lepším týmem, ale kýženého obratu se nedočkala, a to i navzdory faktu, že dohrávala proti devíti, z kádru Vysočiny totiž byli vyloučeni obránci Tonbul a Piško.

    Kroměříž vybojovaný bod posunul v tabulce druhé nejvyšší české soutěže na osmou pozici, Jihlava poprvé v sezóně ztratila a nachází se na druhém místě za suverénním Táborskem. (18:52:30)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Možná poslední akci celého zápasu zastavil arbitr Opočenský, když odpískal útočný faul. Brankář Soukup dle očekávání s rozehrávkou vůbec nespěchá.
     
    90+2
    Od levé lajny centroval Tomáš Jeleček. Balón vyslal do pokutového území nepovedený, přímo do rukavic připraveného Soukupa.
     
    90+1
    Útočník Šimon Chwaszcz prodlužoval do prostoru, kde tušil o Michalu Cupákovi, který se nedokázal procpat za záda Vedrala.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    90
    K exekuci volného přímého kopu se postavil Martin Kudela. Pravačkou kroutil balón šikovně přes zeď, ale těsně nad břevno!
     
    89
    Tak pozor, Jihlava jde dokonce do devíti! Milan Piško stáhl Jakuba Dočkala, jenž by postupoval sám do bránu, utkání pro něj tak skončilo po sedmi minutách strávených na hřišti.
     
    88
    Hanácká Slavia pokračuje ve vyvíjení drtivého tlaku na soupeře. Michal Cupák naslepo prodlužoval nákop za sebe, Tomáš Svoboda přehlavičkoval Šimona Chwaszcze.
     
    87
    Jakub Dočkal nemůže uvěřit tomu, co právě nedal. Nejprve zakončoval z první po stříleném centru od levé lajny. Soukup vyrazil míč pouze před sebe, po zmatcích se balón znovu dostal doleva k Dočkalovi a ten místo prázdné brány rozvlnil pouze boční síť.
     
    86
    Jihlava se vydala do protiútoku, který Ogiomade rozvinul nahrávkou k pravé lajně na Křehlíka, na centr neměl Tall šanci doskočit.
     
    85
    Domácí kopali rohový kop, na nějž se stáhl do vlastního vápna i útočník Mame Tall a právě on vyskočil ze všech nejvýše.
     
    84
    Vlastní vápno kryje brankář Pavel Soukup velmi dobře. Vystartoval z brány proti centru zprava a míč vyboxoval mimo šestnáctku.
     
    83
    Šimon Chwaszcz vyhál hlavičkový souboj a podle všeho hledal Jakuba Dočkala, tohoto hráčem tělem odclonil Filip Vedral.
     
    83
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava:
    ze hřiště odchází Miroslav Tureček, přichází Milan Piško.
     
    82
    Jaroslav Peřina pozastavil autové vhazování soupeře tím, že balón odkopl od místa, kde se měl znovu uvést do hry, arbitr Opočenský tasil žlutou kartu.
     
    81
    Odvážně proti centru z přímého kopu vystartoval brankář Pavel Soukup, dokonce se ocitl až mimo vápno, ale pravou nohou sebevědomě odpálil balón do bezpečí.
     
    80
    Velká komplikace pro Jihlavu, jež bude dohrávat v deseti! Znovu sehrál klíčovou roli Cupák, jehož v protiútoku poslal k zemi Emir Tonbul a pozdě si uvědomil, že už jednu žlutou kartu na kontě má, nepomohlo mu ani padnutí na kolena před rozhodčím.
     
    80
    Po zisku míče vyrazil do protiútoku Mame Tall a hledal na levé křídlo nabíhajícího Ogiomadeho, kterého pohlídal Petr Zavadil.

    Milan Huppert

    Branky: 46. Cupák – 33. Houser (vla.)

    Karty:   6. Tiahlo (KRO) – 31. Vedral (JIH), 42. Fila (JIH), 51. Tureček (JIH), 59. A. Pešek (JIH), 67. Tonbul (JIH), 78. Křehlík (JIH), 82. Peřina (JIH)   80. Tonbul (JIH)   89. Piško (JIH)


    SK Hanácká Slavia Kroměříž: J. Dostál – T. Matoušek (C) (60. Vyhlíd), Zavadil, Tiahlo, Fulnek – Cupák, Houser (75. Dočkal) – M. Jaroň (75. Chukwudi), Kudela, Jeleček – Chwaszcz.
    Náhradníci: Gergela – P. Červenka, Stoklásek, Gonçalves.

    Trenér: Bronislav Červenka

    FC Vysočina Jihlava: Soukup – T. Svoboda, Vedral (C), Tonbul, Chytrý (73. Peřina) – A. Pešek, Lacko – Fila (61. Křehlík), Tureček (83. Piško), Selnar (61. Ogiomade) – Araujo-Wilson (73. Tall).
    Náhradníci: Jágrik – T. Franěk.

    Trenér: David Oulehla

    Rozhodčí: Opočenský – Šafránková, Pfeifer

    Diváci: 856
    bahis siteleri