Chrudim – Vyškov 2:1 (kon.) | Dukla Praha – Líšeň 0:0 (kon.) | Kroměříž – Žižkov 1:0 (kon.)
Vlašim – Jihlava 1:0 (kon.) | Táborsko – Prostějov 0:0 (kon.) | Brno – Varnsdorf 1:0 (kon.)
konec
SK Hanácká Slavia Kroměříž
1:0 (0:0)
FK Viktoria Žižkov
Sobota 02.09.2023, 17:00 • Stadion Jožky Silného • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Fotbalisté Kroměříže opět potvrdili, že na domácí půdě umí, po obrovské bitvě porazili v souboji nováčků Viktorii Žižkov hubeným výsledkem 1:0.

    Jediný gól střetnutí padl pár minut po zahájení druhé půle, kdy Cupák parádním centrem našel hlavu Jakuba Dočkala a ten z bezprostřední blízkosti hlavičkoval prudce mimo dosah Kotka. Hosté po inkasovaném gólu paradoxně zabrali, avšak nulu v kolonce vstřelených gólů nesmazali, v největší příležitosti Březina hlavičkoval nad břevno.

    Svěřenci kouče Červenky se díky vítězství posunuli v tabulce na velmi pěkné osmé místo, Žižkov si pohoršil do druhé poloviny tabulky na jedenáctou příčku. (18:54:28)
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Kroměříž je poslední vteřinky od zisku tří bodů! První centr Davida Březiny odvrátila dobře postavení obranná řada, proti druhému vystartoval Jakub Dostál a míč vyboxoval mimo vápno.
     
    90+3
    Václav Prošek vymyslel povedený centr na zadní tyč na Marka Richtera, jemuž evidentně vadil ve výhledu protihráč, který balón podskočil, proto střela zamířila nad břevno.
     
    90+3
    Tomáš Jeleček nevymýšlel zbytečné složitosti a poté, co doběhl míč u levé lajny, tak levačkou odkopával do bezpečí. Hostující brankář František Kotek už hraje výrazně mimo vápno.
     
    90+2
    Střídání v týmu SK HS Kroměříž:
    ze hřiště odchází Martin Kudela, přichází Erik Mlčoch.
     
    90+2
    Potlesk fanoušků si vysloužil Patrik Červenka, který velkou rychlostí přiběhl k Davidu Březinovi a ostrý centr zblokoval do zámezí.
     
    90+1
    Isaac Muleme vyzval k souboji jeden na jednoho Stanleyho Chukwudiho. Kličkou neuspěl, působení Žižkova na míči bude pokračovat autovým vhazováním.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    89
    Znovu mužstvo z hlavního města vyzkoušelo štěstí vzduchem, avšak Michael Hönig na balón nedoskočil. Následuje proto odkop od brány.
     
    88
    Za nákopem za obranu sprintoval Augusto Batioja, leč bez úspěchu, ani na dlouhou nohu neměl prakticky žádnou šanci na kulatý nesmysl dosáhnout.
     
    87
    Na středu se uvolnil Václav Prošek, jenže od Sixty obdržel nepřesnou nahrávku, za níž natahoval pravou nohu bez úspěchu.
     
    86
    Trma vrma v pokutovém území Kroměříže, která nadále udržuje těsný náskok! Finěk se ani nadvakrát nedostal k zakončení, načež se balón odrazil k Hönigovi, jeho střelu zastavil dobře stojící Červenka.
     
    85
    Uvnitř vlastního vápna zamezil hrozícímu nebezpečí Adam Petrák, ve skluzu zvládl hrací předmět odkopnout před adresátem Chukwudim.
     
    84
    Domácí útočit nezapomněli. Zprava centroval do vápna Patrik Červenka na hlavu protihráče Isaaca Mulemeho, odražený balón potom Daniel Finěk odkopl až k Dostálovi.
     
    83
    Ještě na útočné polovině Marek Richter ostrým způsobem dohrál Šimona Chwaszcze, jenž se diví žlutému trestu, ten je ovšem naprosto zasloužený.
     
    82
    Jaroslav Tregler našel mezi dvěma protihráči sbíhajícího Michaela Hörniga, který z první sklepával do středu na Batioju, Petr Zavadil odvracel na roh.
     
    81
    Pod tlakem si Orest Tiahlo nepočínal úplně ideálně, nicméně levačkou alespoň zvládl odklidit hrací předmět do zámezí.
     
    80
    Střídání v týmu FK Viktoria Žižkov:
    ze hřiště odchází Jan Kozojed, přichází Adam Petrák.

    Milan Huppert

    Branky: 50. Dočkal

    Karty:   56. Jirásek (ZIZ), 83. M. Richter (ZIZ)


    SK Hanácká Slavia Kroměříž: J. Dostál – T. Matoušek (C), Zavadil, Tiahlo, Jeleček – Houser (72. Stoklásek), Cupák – M. Jaroň (78. Chukwudi), Kudela (90+2. Mlčoch), Fulnek (78. P. Červenka) – Dočkal (78. Chwaszcz).
    Náhradníci: Gergela – Oulehla.

    Trenér: Bronislav Červenka

    FK Viktoria Žižkov: Kotek – M. Richter, Březina, Kozojed (80. Petrák) – Řezáč (58. Finěk), Tregler, Jirásek (C) (58. Sixta), Muleme – Batioja, Rosa (76. Hönig) – Voltr (58. Prošek).
    Náhradníci: Švenger – Edrees.

    Trenér: Michal Horňák

    Rozhodčí: Černý – Mojžíš, Líkař

    Diváci: 1 416
    bahis siteleri