Vyškov – Prostějov 4:3 (kon.) | Líšeň – Vlašim 2:2 (kon.) | Kroměříž – Olomouc B 1:2 (kon.)
konec
SK Hanácká Slavia Kroměříž
1:2 (0:1)
SK Sigma Olomouc B
Sobota 16.09.2023, 16:30 • Stadion Jožky Silného • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Rezerva olomoucké Sigmy vyloupila stadión Kroměříže, o jejím vítězství 2:1 rozhodly dva skvěle sehrané signály při rohovém kopu.

    Úvodní gól padl hned ve 3. minutě, kdy si Jiří Spáčil při rohu sběhnul na přední tyč, kam dostal nahrávku do nohy a střelou z první vyzrál na Dostála. Hostům perfektně vyšel i úvod druhé půle, tentokráte Přichystal centr od praporku přetáhl na Jáchyma Šípa a jeho rána z voleje propadla přehuštěným prostorem až za záda brankáře. Domácí ještě zabojovali a v 71. dokázali díky vlastnímu gólu snížit. O pouhé čtyři minuty později rozvlnil síť rovněž Stanley Chukwudi, avšak jeho trefa neplatila pro ofsajd, ve zbylých minutách už se Hanácká Slavia regulérního gólu znamenající vyrovnání nedočkala.

    Svěřenci trenéra Janotky se díky vítězství posunuli v tabulce na deváté místo právě před dnešního soupeře, jenž klesl na desátou příčku. (18:30:11)
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Velká kroměřížská příležitost na závěr! Balón spadl na levou stranu šestnáctky k Červenkovi, střelu volejem Šimon Chwaszcz hlavou prodloužil o kousek nad břevno.
     
    90+4
    Propadnuvší míč si na zadní tyči našel Stanley Chukwudi, který skrze dvěma protihráče chtěl balón propasírovat k Dočkalovi, ale trefil jenom nohu Jaji.
     
    90+3
    U pravého rohového praporku pošetřil cenné vteřinky navíc Adam Uriča, pod tlakem Červenky se Stokláskem nakonec centroval pouze mimo hrací plochu.
     
    90+2
    Skvělou práci odvedl u pravé lajny Yunusa Muritala, když odhadl, kam si Stoklásek posune míč a natlačil před něj tělo, míč pak nechal dokutálet až do autu.
     
    90+1
    Olomouc nyní drží míč daleko od vlastní brány, a dokonce sama podnikla útok, ten uzavřel Matěj Mikulenka přihrávkou za paty Mosese.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    89
    Jak kdyby byl Jakub Dočkal sám překvapený, že k němu propadl oblouček na pravou stranu vápna, při zpracování si dal míč daleko od nohy a už ho znovu nezískal.
     
    88
    Stoper David Lawrence Jaja obdržel informaci, že se k němu velkou rychlostí blíží Lukáš Hrdlička, proto neriskoval a do kombinace zapojil Digaňu.
     
    87
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc B:
    ze hřiště odchází Jan Fiala, přichází Yunusa Muritala.
     
    87
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc B:
    ze hřiště odchází Jakub Přichystal, přichází Adam Uriča.
     
    86
    Po rozruchu ve vápna Olomouce se fanoušci dnes už podruhé neúspěšně dožadovali penalty. Vzápětí do brejku vystartoval Amasi Emmanuel Moses, kterého Patrik Červenka zezadu podrazil a za žlutou kartu může být rád, protože protihráč by dost možná postupoval sám na bránu.
     
    86
    Bylo jasné, že Tomáš Matoušek po střetu s Mosesem nezůstane dlouho ležet na trávníku poté, co dostal úder rukou do obličeje, přesto Trska raději hru přerušil.
     
    85
    Útočník Jakub Dočkal v souboji sedmnáctek udělal úspěšnou kličku Jajovi, pak si ale dal balón daleko od nohy, čehož Štěpán Langer využil k dlouhému odkopu do bezpečí.
     
    84
    Matěj Mikulenka srdnatě zabojoval a ve skluzu ještě udržel míč na lajně, následně se snažil nastřelit Stokláska a získat roh, leč protihráče minul.
     
    83
    Útočný faul odpískán Janu Fialovi, ten si na polovině hřiště viditelně pomohl ve vzdušném souboji s Tomášem Matouškem loktem.
     
    82
    Příliš velké sousto si ukousl Amasi Emmanuel Moses, když si věřil sám proti třem, dle očekávání hrací předmět u kopaček neudržel.
     
    81
    Střídání v týmu SK HS Kroměříž:
    ze hřiště odchází Jan Fulnek, přichází David Stoklásek.

    Milan Huppert

    Branky: 72. Jaja (vla.) – 3. J. Spáčil, 49. Šíp

    Karty:   62. T. Matoušek (KRO), 86. P. Červenka (KRO) – 28. Slavíček (OLB), 34. Mikulenka (OLB), 40. Vepřek (OLB)


    SK Hanácká Slavia Kroměříž: J. Dostál – T. Matoušek (C), Zavadil, Tiahlo, Jeleček (53. P. Červenka) – Houser (53. Chwaszcz), Cupák – M. Jaroň (63. Chukwudi), Kudela (63. Hrdlička), Fulnek (81. Stoklásek) – Dočkal.
    Náhradníci: Gergela – Oulehla.

    Trenér: Bronislav Červenka

    SK Sigma Olomouc B: Digaňa – Slavíček, Bednár (70. Jaja), Vepřek (C), F. Uriča – J. Spáčil, Langer – Přichystal (87. A. Uriča), Mikulenka, Šíp (76. Moses) – Fiala (87. Muritala).
    Náhradníci: Koutný – Coufal, Fabiánek.

    Trenér: Tomáš Janotka

    Rozhodčí: Trska – Mokrusch, Šafránková

    Diváci: 947
    bahis siteleri