Dukla Praha – Chrudim 1:0 (kon.) | Opava – Táborsko 0:1 (kon.) | Líšeň – Sparta B 4:2 (kon.)
Kroměříž – Varnsdorf 1:2 (kon.)
konec
SK Hanácká Slavia Kroměříž
1:2 (0:0)
FK Varnsdorf
Sobota 21.10.2023, 15:30 • Stadion Jožky Silného • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 13. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Hanácká Slavia na domácím hřišti nepotvrdila roli favorita, poslednímu Varnsdorfu podlehla těsným výsledkem 1:2.

    Góly padaly až ve druhém poločasy. Skóre střetnutí otevřel ve 48. minutě kapitán mužstva Pavlo Rudnytskyy, o čtvrt hodiny později se o vyrovnání zasloužil žolík Jakub Dočkal. Rozhodující moment střetnutí nastal v 77. minutě, kdy k vyraženému míči nejrychleji přiběhl Roman Zálešák a bez problémů ho poslal do sítě.

    Svěřenci trenéra Holeňáka se konečně dočkali prvního vítězství v sezóně, s devíti body nicméně zůstávají na posledním místě tabulky. Kroměříž je se čtrnácti body jedenáctá. (17:28:50)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Příliš si věřil Stanley Chukwudi, jenž podnikl výpad po pravé lajně, utekl jednomu soupeři, ale zakřižoval jej druhý, Ondřej Podzimek na jistotu odkopával do zámezí.
     
    90+2
    Dlouhý nákop brankáře Dostála doputoval až k pokutovému území soupeřova vápna, kde Solomon Osaghae nepustil do šance Cupáka.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu FK Varnsdorf:
    ze hřiště odchází Dominik Kříž, přichází Ondřej Podzimek.
     
    90
    Střídání v týmu FK Varnsdorf:
    ze hřiště odchází Martin Ambler, přichází Ladislav Dufek.
     
    89
    Vteřinky navíc soupeři daroval Šimon Vyhlíd zbytečným faulem u levé lajny. Varnsdorf samozřejmě s rozehrávkou nikam spěchat nebude.
     
    88
    Nepovedený nákop vyslal Orest Tiahlo. Martin Vaňák počkal, až k němu přiběhne Hrdlička do těsní blízkosti, potom balón sebral do rukavic.
     
    87
    Střílený centr byl lehkou kořistí pro brankáře Martina Vaňáka, k němuž nedokázal včas přiběhnout sprintující Matheus Gonçalves.
     
    86
    Stanley Chukwudi si přes osobního strážce nenašel prostor ke střele, akci zpomalil pasem k pravé lajně na Matouška, jemuž vůbec nevyšla klička.
     
    85
    Po rychlém zpracování Tomáš Matoušek centroval druhým dotekem na úroveň penalty, kam vyběhl Martin Vaňák a míč ze vzduchu stáhl pro sebe.
     
    84
    Znovu domácí vyzkoušeli štěstí vzduchem, ale soupeř znovu odolal, byl to jmenovitě Vojtěch Stránský, kdo hrací předmět odklidil pryč z velkého vápna.
     
    83
    Vysoký balón z levého křídla nebezpečí pro hostující defenzivu nepřinesl, na malém prostoru se nejlépe zorientoval Martin Kouřil.
     
    82
    Kroměříži se nedaří získat potřebný tlak. Průnikový pas Michala Cupáka středem hřiště zastavil dobře pracující Roman Zálešák.
     
    81
    Je jasné, že fotbalisté v černých dresech už nikam spěchat nebudou. Solomon Osaghae se nenechal zatlačit pod tlak, prostě odkopl na útočnou polovinu do země nikoho.
     
    80
    Hanácká Slavie plánovala srovnat z volného přímého kopu, ale neuspěla, defenziva Varnsdorfu si s centrem na přední tyč věděla rady.
     
    78
    Střídání v týmu Hanácká Slavia Kroměříž:
    ze hřiště odchází David Stoklásek, přichází Šimon Vyhlíd.

    Milan Huppert

    Branky: 64. Dočkal – 48. Rudnytskyy, 77. Zálešák

    Karty:   54. M. Jaroň (KRO), 60. T. Matoušek (KRO), 62. Zavadil (KRO), 68. Cupák (KRO) – 16. Firbacher (VDF), 39. Zálešák (VDF)


    SK Hanácká Slavia Kroměříž: J. Dostál – Oulehla (56. T. Matoušek), Zavadil, Tiahlo, Stoklásek (78. Vyhlíd) – Cupák (C), Houser (78. Gonçalves) – M. Jaroň (56. Chukwudi), Kudela, Hrdlička – Chwaszcz (56. Dočkal).
    Náhradníci: Gergela – Surynek.

    Trenér: Bronislav Červenka

    FK Varnsdorf: Vaňák – Ambler (90. Dufek), Kubista, Kouřil, Kosař (59. Stránský) – Zálešák, Osaghae – Kříž (90. Podzimek), Rudnytskyy (C) (68. Gembický), Švanda – Firbacher (46. Hodek).
    Náhradníci: Pešl – Michal.

    Trenér: Miroslav Holeňák

    Rozhodčí: Ulrich – Slavíček, Mojžíš

    Diváci: 637
    bahis siteleri