Chrudim – Kroměříž 3:1 (kon.) | Vyškov – Opava 1:3 (kon.) | Prostějov – Dukla Praha 1:2 (kon.)
Táborsko – Vlašim 1:1 (kon.)
konec
MFK Vyškov
1:3 (1:2)
Slezský FC Opava
Sobota 28.10.2023, 10:15 • Sportovní areál Drnovice • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Fotbalisté Opavy se v utkání 14. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY postarali o překvapení, když dokázali zvítězit 3:1 na půdě vedoucího Vyškova. Ten letos ztratil body ve svém azylu v Drnovicích vůbec poprvé.

    Střetnutí nabídlo hodně divoký úvod. Už v 6. minutě otevřel skóre Adam Ščudla, který prostřelil Stejskala po centru Kopečného. O čtyři minuty později potrestal hru rukou ve vápně Idjessi Metsoko, jenž vyrovnal z pokutového kopu. Jenže Slezané si vzali vedení okamžitě zpátky, bombou podél pravé tyče se prosadil Bohdan Velička.

    Vyškov byl ve zbytku prvního poločasu i v tom druhém aktivnější, s dobře organizovanou obranou Opavy si však v sobotu nevěděl rady. V 69. minutě se navíc podruhé kopala penalta – tentokrát po faulu Sylly na Málka. Balon si položil na puntík Filip Blecha a ranou do pravé části branky nedal Stejskalovi šanci. Vyškov se v závěru snažil duel zdramatizovat, Enemeho rána ze střední vzdálenosti však byla po hříchu jediným domácím zakončením ze hry mezi tři tyče.

    Opava si výhrou polepšila v neúplné tabulce na osmou příčku. Vyškov je nadále první, jeho náskok se však po tomto kole může ztenčit na pouhý bod. (12:17:30)
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 2:0. Rohy: 3:2.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Opavští se chvíli octli v zajímavé akci dva na jednoho, celá situace ale byla nakonec zpomalena, a tak z toho byla jen střela do clonícího hráče v bílém. Svěřence trenéra Brožka to nicméně mrzet nemusí. Sudí Krejsa posléze naposledy foukl do píšťalky.
     
    90+3
    Ramanthan Musa na poslední chvíli odvracel do bezpečí přihrávku z pravé strany. Slezané jsou v závěru aktivnějším týmem. Vyškov už se zřejmě smířil s porážkou.
     
    90+2
    Opava uspořila cenné vteřiny na polovině soupeře. Ohrožení branky z toho nakonec sice nebylo, leč téměř půlka nastaveného času je pryč.
     
    90+1
    Jsou to čtyři minuty.
     
    90
    Již běží poslední minuta řádné hrací doby. Uvidíme, kolik se hlavní arbitr Josef Krejsa rozhodl nastavit.
     
    89
    Střídání v týmu SFC Opava:
    ze hřiště odchází David Vaněček, přichází Matěj Hýbl.
     
    88
    Vintrův centr na zadní tyč byl přetažený. Střídající Kessy Coulibaly hlavičkoval ze záklonu vysoko nad branku.
     
    88
    Vyškov utahuje šrouby. Domácí budou zahrávat zajímavou standardku z pravé strany. Balon si tradičně staví Ondřej Vintr.
     
    86
    Teď bylo ovšem před brankou Opavy pořádně horko! Přilétly před ni hned dva nebezpečné centry z pravé strany. Po tom druhém hlavičkoval jeden z domácích z ideální pozice křižmo trestuhodně mimo!
     
    85
    V posledních minutách se hraje výhradně na polovině Opavy. Slezané zatím odolávají závěrečnému tlaku bez větších potíží.
     
    84
    Střídání v týmu MFK Vyškov:
    ze hřiště odchází Santiago Eneme, přichází Kessy Coulibaly.
     
    82
    Idjessi Metsoko zkoušel procpat balon zleva do pokutového území. Povedlo se to až posléze Ondřeji Vintrovi, jenž hledal Santiaga Enemeho. Proti tomu ale výborně vyběhl Lumír Číž a zakončení Afričanovi znemožnil.
     
    80
    Solomon Omale se krátce po svém příchodu na hřiště provinil nedovoleným zákrokem na Santiaga Enemeho. Místní hlasatel se snaží vybudit domácí příznivce k hlasitější podpoře.
     
    79
    Ránu Santiaga Enemeho ze střední vzdálenosti vyrazil Lumír Číž u své pravé tyče na rohový kop. Šlo o vůbec první domácí střelu na branku, nepočítáme-li proměněnou penaltu. Opavská defenziva dnes funguje opravdu na jedničku.
     
    77
    Střídání v týmu SFC Opava:
    ze hřiště odchází Adam Ščudla, přichází Jakub Rezek.

    Filip Lefenda

    Branky: 10. Metsoko (pen.) – 6. Ščudla, 12. Velička, 69. Blecha (pen.)

    Karty:   36. F. Štěpánek (VKV), 55. Musa (VKV), 67. Ab. Sylla (VKV) – 9. Kopečný (OPA), 43. Vaněček (OPA), 58. Kadlec (OPA)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 2:0. Rohy: 3:2.
    MFK Vyškov: Stejskal – Ilko (46. Vintr), F. Štěpánek (C), Musa, Ab. Sylla – Souaré, Mafwenta – Eneme (84. Coulibaly), Bayo (46. Kanakimana), Diallo – Metsoko.
    Náhradníci: Borek – Kamara, Lahodný, Němeček.

    Trenér: Jan Kameník

    Slezský FC Opava: Číž – Janoščín (C), Helebrand (46. Vincour), Kadlec – Málek, Velička (63. Ondráček), Blecha, Kopečný, Ščudla (77. Rezek) – Rataj (77. Omale), Vaněček (89. Hýbl).
    Náhradníci: Kramář – Wehowský.

    Trenér: Miloslav Brožek

    Rozhodčí: Krejsa – Hrabovský, Kotalík

    Diváci: 1169
    bahis siteleri