Dukla Praha – Brno 3:3 (kon.) | Líšeň – Žižkov 0:1 (kon.) | Táborsko – Chrudim 0:0 (kon.)
Kroměříž – Vyškov 1:0 (kon.) | Vlašim – Varnsdorf 0:0 (kon.)
konec
SK Hanácká Slavia Kroměříž
1:0 (0:0)
MFK Vyškov
Sobota 02.03.2024, 14:30 • Stadion Jožky Silného • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 17. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Hanácká Slavia si hned na úvod jarní fáze sezóny připsala ten nejlepší možný skalp, když na domácím stadionu zdolala lídra tabulky Vyškov hubeným výsledkem 1:0.

    Jediný gól zápasu vstřelili domácí v úvodu druhého poločasu, kdy se po nejistém vyboxování míče gólmana dostal k balónu Adam Houser a po kvalitním zpracování vyslal tvrdou ránu pod břevno. Vyškov měl ve zbytku střetnutí dle očekávání navrch, ale nulu v kolonce vstřelených gólů nezrušil, v nevětší příležitosti Krollis hlavičkoval místo do prázdné brány vedle pravé tyče.

    Hanácká Slavia si díky vítězství polepšila na jedenácté místo a vzdálila sestupovému pásmu na pět bodů. Vyškov zůstává první o tři body před pražskou Duklou. (16:30:09)
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Dost možná poslední vyškovskou šanci zahodil Golden Mafwenta, který si věřil na střelu pravačkou z větší vzdálenosti, leč bránu vysoko přestřelil.
     
    90+5
    Blízko pravé lajny si míč zpracoval Abdallah Aberkane, jenže do vápna vyslal nepovedený centr, trojici kroměřížských fotbalistů se povedlo zažehnat bezprostřední nebezpečí.
     
    90+4
    Až příliš si věřil Fahad Bayo, který si chtěl obhodit Vojtěcha Walu, tomu se ve skluzu povedlo míč odvrátit do zámezí.
     
    90+3
    Ukázkově si u levé lajny počínal Marek Jaroň. Tělem držel balón proti dvěma konkurentům, aby ho nakonec Paul Nghabo atakoval nedovoleně.
     
    90+2
    Další tlak lídra tabulky se zatím nekoná. Místo toho na útočné polovině hraje Kroměříž a šetří cenné vteřiny. Konec utkání je za rohem.
     
    90+1
    Po zákroku na Fahada Baya se vyškovští hráči i fanoušci dožadovali odpískání pokutového kopu, hra pokračuje bez přerušení.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje šest minut nad rámec základní hrací doby.
     
    90
    Střídání v týmu SK Hanácká Slavia Kroměříž:
    ze hřiště odchází David Machalík, přichází Orest Tiahlo.
     
    90
    Střídání v týmu SK Hanácká Slavia Kroměříž:
    ze hřiště odchází Jan Fulnek, přichází Jiří Kiška.
     
    90
    Vyškov sahal po vyrovnání! Jakub Dostál se přes chumel hráčů k míči nedostal. Raimonds Krollis této skutečnosti nevyužil, hlavičkoval o pár čísel vedle pravé části brankové konstrukce!
     
    89
    Druhá žlutá karta za zdržování hry pro Hanáckou Slavii. Dostal ji Marek Jaroň, po přerušení hry odkopl míč daleko od místa přestupku.
     
    88
    Prudký centr šikovně prodlužoval Golden Mafwenta a vyběhnuvší Jakub Dostál sebral balón těsně před číhajícím Diallem.
     
    87
    V okamžiku, kdy Vyškov obléhal útočnou polovinu, tak arbitr Opočenský přerušil hru, protože blízko poloviny v bolestech ležel Tomáš Matoušek, který naštěstí neutrpěl zranění vážnějšího rázu.
     
    86
    Z poloviny hřiště centroval Abdallah Aberkane a povedeným míčem našel Paula Nghaba, jenže k hlavičce došlo k velké vzdálenosti a nebyla úplně prudká, proto Dostál neměl se zákrokem větší starosti.
     
    85
    Bylo evidentní, že Marek Jaroň byl v ofsajdu, protože kolem něj nebyl žádný z fotbalistů. A po doběhnutí k míči pomezní skutečně zvedl praporek.
     
    84
    Střídání v týmu MFK Vyškov:
    ze hřiště odchází David Němeček, přichází Paul Nghabo.
     
    83
    Krásně Fahad Bayo prodloužil nahrávku na pravou stranu šestnáctky, kde si však Amidou Diallo nepočínal vůbec dobře, nepovedenou střelu poslal o několik metrů vedle brány.

    Milan Huppert

    Branky: 47. Houser

    Karty:   45+2. Fulnek (KRO), 58. Kudela (KRO), 79. Jeleček (KRO), 81. Houser (KRO), 89. M. Jaroň (KRO) – 9. Lahodný (VKV), 41. F. Štěpánek (VKV), 45. Mafwenta (VKV), 45+2. Aberkane (VKV)


    SK Hanácká Slavia Kroměříž: J. Dostál – Wala, Zavadil, T. Matoušek (C), Jeleček – Kudela (76. Vincour), Houser – Hrdlička (66. M. Jaroň), Machalík (90. Tiahlo), Fulnek (90. Kiška) – Chwaszcz.
    Náhradníci: Gergela – Dočkal, Martinek.

    Trenér: Martin Onda

    MFK Vyškov: Stejskal – Němeček (84. Nghabo), Lahodný (61. Diallo), Ab. Sylla, F. Štěpánek (C), Aberkane – Fomba (61. Bayo), Delferriere (73. Krška), Mafwenta, Schön (73. A. Svoboda) – Krollis.
    Náhradníci: Borek – Kamara.

    Trenér: Jan Kameník

    Rozhodčí: Opočenský – Váňa, Zoufalý

    Diváci: 1 438
    bahis siteleri